X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia po co nam lekarze jak mamy tutaj takie inteligentne madre i doświadczone koleżanki;)

sylwiaśta159, Nadira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, paradoksalnie, czasem mam wrażenie, że dziewczyny tutaj wiedzą więcej od naszych " lekarzy" ...

Evaa lubi tę wiadomość

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie ciesze ze mam tu na forum kolezanki ktore duzo wiedza i poradza, gdybym miala czekac na lekarza az wizyta bedzie to chyba bym zeswirowala ;)

<3
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też jesteście kochane wielkim oparciem i zawsze mogę liczyć na waszą pomoc i podpowiedź. Dziękuję wszystkim i każdej z osobna! :-) Co do leczenia bakterii w nasieniu, to mój miał posiew czysty a mimo tego dostał antybiotyk trochę jakby profilaktycznie. Nie zaszkodzi a może pomóc o czym przekonamy się niebawem...

aipoite, Ania1986 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ja dzsiaj mam mase spraw do zalatwienia, uciekam i chyba po poludniu dopiero wroce, czeka mnie ciezki dzien, wiec ide, milego dnia Wam zycze! ;-)

Nadira lubi tę wiadomość

<3
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    a jednak poniedziałek moze okazac sie szczesliwy, dostalam prace :D od poniedzialku zaczynam;)
    Gratulacje!!!

aipoite lubi tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny jak myślicie skoro były u mnie ciąże to jest sens robienia hsg? Jestem strasznie rozdarta z ta myślą i chętnie poznam opinie osób postronnych.
    Sama powinam się poddać temu badaniu a histeroskopia mnie czeka na 100%. Co do badania drożności to podobno jest bolesne jak są jakieś zrosty, jesli nie to tylko nieprzyjemne . Ale ja osobiście mam taki przesyt lekarzy , badań , operacji ( nie chodziło o kobiece sprawy) że chyba sobie odpuszę. Może dla mnie Bóg zaplanował adopcję?! Pożyjemy zobaczymy.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Odebrałam wczoraj wyniki ponownego wymazu no i nie udało mi się zupełnie pozbyć bakterii chociaż jest duża poprawa z 3 zostały mi 2 no i zmalał ich stopień, każda miała bardzo obfity wzrost teraz jest już skąpy, więc jestem na dobrej drodze w piątek wizyta więc pewnie znowu dostane globulki dopochwowe, moje HSG trochę się przesunie, ale wszystko prowadzi do wymarzonego celu :)

zoe31 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszej wizycie u nowego ginekologa.
    Badanie nasienia P ocenił na 3+, w maju ma zrobić powtórkę. Najprawdopodobniej jestem przed owulacją, ale dokładnie nie był w stanie powiedzieć, bo pierwszy raz widział mnie na monitoringu. Niby jak przed owulacją bo pęcherzyk średniej wielkości a z drugiej strony był płyn, ale ten płyn może być z innych powodów. Więc albo vchwile przed albo po ale raczej stawia na "przed".

Mam skończyć z mierzeniem temperatury, robieniem testów owulacyjnych itd, bo mówi, że to bardzo źle wpływa na starania, bo kobieta się spina i stresuje. Więc koniec z mierzeniem do maja. Tak do maja. Jutro mam się z nim umówić na maj na laparoskopię, żeby sprawdzić, czy nie mam endometriozy, albo niedrożnych jajników, zrostów. Być może mówi uda się do maja i tego mi życzy, ale jeśli nie to w maju będziemy wiedzieć co i jak ze mną i dopiero wtedy podejmie leczenie, jak będzie wiedział dokładnie co i jak. Trochę się boję tej laparoskopii, nigdy nie miałam żadnego takiego zabiegu... Ale chociaż będę przebadana...

• Nadira Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba skończę z tymi testami, pomiarami temperatury, bo co miesiąc nakręcam się jak głupia i cieszę jak dziecko że owulka była i została zaatakowany przez " armię" naszych marnych plemniczków. Jakbym co najmniej była już w ciąży. I jak co miesiąc jak temperatura spada to łapię takiego doła...

Ania1986, sylwiaśta159, shooa, zoe31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja dziś tez do gina idę obiecał ze na kolejnej wizycie zrobi mi wymaz na chlamydie a więc będzie kolejny punkt odchaczony. Głowa mnie trochę lupie od rana i tak jakoś mi dziwnie.

Nadira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puki co trzymam się z daleka od termometru :)

Nadira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie właśnie lekarz powiedział, że to nakręcanie się bo wysoka temp i później załamanie że jednak przyszła @ ma mega zły wpływ na starania. Mówi do mnie tak. Zajść w ciąże wcale nie jest tak łatwo. 4 cykle mogą być bezowulacyjne, to już jest kwiecień, w maju może nie dojsc zaden plemnik, w czerwcu moze dojsc uszkodzony plemnik... i juz mamy pół roku staran a takich przypadków u ZDROWYCH kobiet ze akurat sie nie udalo moglby wymyslac przez dwa nastepne dni

Nadira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !

Dawno nic nie pisałam, ale regularnie Was podczytywałam :)
    Aniu mam do Ciebie prośbę, M zakończył 4 miesięczną kurację Tamoxifen i undestor i to są jego wyniki. Zerknij proszę i powiedz, czy te LH nie jest niepokojące? Do lekarza dopiero za tydzień idzie.

LH- 1,41 (norma labor 1,1-7 mIU/ml)
    FSH - 6,62 (1,7- 12 mIU/ml)
    Testosteron - 6,70 (3,0 -10,6 ng/ml)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade di gina ,trzymajcie kciuki aby wszystko poszlo po mojej mysli;)

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, jedź, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!!

Mnie szczerze mówiąc opadły siły i nachodzą mnie myśli, że skoro tak łatwo się gdzieś tam poddaję to nie dane jest mi być matką... :(

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaulla84 wrote:
    Cześć Dziewczyny !

Dawno nic nie pisałam, ale regularnie Was podczytywałam :)
    Aniu mam do Ciebie prośbę, M zakończył 4 miesięczną kurację Tamoxifen i undestor i to są jego wyniki. Zerknij proszę i powiedz, czy te LH nie jest niepokojące? Do lekarza dopiero za tydzień idzie.

LH- 1,41 (norma labor 1,1-7 mIU/ml)
    FSH - 6,62 (1,7- 12 mIU/ml)
    Testosteron - 6,70 (3,0 -10,6 ng/ml)
    kochana raczej ma ok .. :) test jest w srodku dlatgeo lh jest nisko :) FSH tez ok wiec wg mnie chyba nie ma czym sie martwic :)

paaulla84 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    jade di gina ,trzymajcie kciuki aby wszystko poszlo po mojej mysli;)
    Jak będziesz po, to daj znać. Powodzenia

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Aniu, jedź, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!!

Mnie szczerze mówiąc opadły siły i nachodzą mnie myśli, że skoro tak łatwo się gdzieś tam poddaję to nie dane jest mi być matką... :(
    Kochana głowa do góry, będziesz dobrą matką! Tylko nie podawaj się. Wiem że nie jest łatwo, ja sama jestem przed @ i załapałam doła totalnego.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu84, jak test jest nisko, to LH też? dobrze wiedzieć :)
    my suplementacji ciąg dalszy (albo dopiero początek bo to 3 tyg) ale mąż potwierdza, że robiąc test własnoręczny ;) widzi poprawę barwy, ilości nasienia, konsystencji. jest jakiś progres :)

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ