przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
marjotka wrote:dołączam i ja.
Lekarz powiedział, że szansa na zajście w ciąże jest... MINIMALNA ;(
jestem załamana.
Nasienie w stanie fatalnym.
Pwoiedział, że musi dać nam skierowanie do kliniki niepłodnosci.
tylko sie leczcie i nigdy , NIGDY nie poddawajcie !!!!Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
-
marjotka wrote:dołączam i ja.
Lekarz powiedział, że szansa na zajście w ciąże jest... MINIMALNA ;(
jestem załamana.
Nasienie w stanie fatalnym.
Pwoiedział, że musi dać nam skierowanie do kliniki niepłodnosci. -
Cześć dziewczyny, męskie tematy są dla mnie nowością. Ja wybadałam się cała i u mnie wszystko raczej ok, została mi tylko drożność jajowodów, ale chce z tym poczekać do momentu zbadania męża. Po krotce, o dzidzie staramy sie od marca 2014, na początku na spokojnie, potem we wrześniu męża złapało zapalenie jądra i najądrza, brał antybiotyki ponad miesiąc, niby się wyleczył. Po miesiącu zapalenie układu moczowo-płciowego i znów antybiotyki, 3 miesiące spokoju i znów to samo, w czerwcu miał czwarty nawrót choroby i wreszcie urolog z luxmedu wysłał go na dokładniejsze badania bo żadne popularne antybiotyki nie pomagają. W posiewie nasienia wyszła Enterococcus faecalis. teraz maż bierze antybiotyki, a ja czekam na wyniki posiewu czy tez mam tą bakterie. Jak myślicie czy możliwe, że ta bakteria powodowała, że nie zachodzimy w ciążę?czy branie praktycznie ciągle antybiotyków przez rok, mogła wpłynąć na nasienie i spowodować brak ciąży? skoro maż miał ciągłe nawroty choroby znaczy, że miał ciągle ta bakterie, może ona osłabia plemniki? Mamy teraz taki plan,,że jak mąz wytępi bakterie to robimy mu wszystkie badania i idziemy do specjalisty z wynikami. Tutaj kolejne moje pytanie, napiszcie mi proszę jakie dokładnie badania mam mieć zrobione by nie zmarnować pierwszej wizyty, wiem ze badanie nasienia i posiew (ale czy jakieś dokładne badanie czy podstawowe?), hormony z krwi - TSH, FSH, LH, testosteron i usg jąder. Czy coś jeszcze? i ostatnie pytanie czy dr Wolski, to jest ten doktor z novum i Onkolmed? pozdrawiam was i przepraszam za tak długą wypowiedz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 08:55
-