Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a potem jak widzę, że laska stara się 3 cykle i mówi że ma dość to mnie krew zalewa...

Evaa lubi tę wiadomość

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie mowil ze bedzie latwo... ja tez mam za soba okropny rok, odeszly 3 bardzo bliskie mi osoby, problemy zdrowotne u emka,byc moze czeka go powazna operacja na kregoslup,i czeka nas sporo latania z mlodym po specjalistach. Z dobrych rzeczy to zostalam ciocia, moja bratanica konczy dzis 2 miesiace i to daje mi kopa do walki, bo wszystko jest po cos, i ten zly czas kiedys sie skonczy...

Evaa lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej kochane :)

Ania spokojnie.. to dopiero 1 cykl z dobrymi hormonami :) i nasieniem wiec daj troche czasu :)

ehhh ja sie stresuje ta droznoscia.. jesli wyjdzie ze niedroznosc u mnie to wtedy tylko in vitro .. :(

Aniu84 kochana nie stresuj się Hsg ja też miałam robione pamiętaj po pierwsze nie boli tal bardzo ( jak tu pisały inne dziewcz.) a po drugie mysle ze będą drożne
    Z ta niedrożnością to raczej u kobiet które miały z jakichś powodów czyszczoną macicę i wtedy może coś zalegać w jajowodach, ja np po poronieniu miałam drożne gdzie bylo 50/50 takze bądź kochana dobre myśli. Ja myślę ze będzie dobrze :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! nikt tu nie przychodzi juz? :( jak wpadniecie to napiszcie czy ktorys z Waszych mezow/partnerow bral buzdyganek? warto ? cos sie polepszylo?
    ja dzisiaj umawiam M na badanie nasienia po 3 miesiecznej kuracji... aaa i chce isc na monit w jakim dniu cyklu najlepiej isc? pozdrawiam!!!

Ania_84 lubi tę wiadomość

<3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane włąsnie wczoraj miałam odkopywac watek :)

Aipoite - Ania1986 moze cos o nim powiedzieć jej maz bral :)

Trzytymam kciuki za wyniki :)
    pierwszy monitoring najlpeiej 8-10 dc.. choc cxesc idzie juz w 3-4 dc zeby sprawdzic czy z poprzedniego nic nie zostalo :)

u nas troche zmian :)
    jesli sie uda nie podchodzimy do IUI .. ani do HSG ..
    wczoraj dostałam ankiete zdrowia.. do badan klinicznych :) jesli sie zakwalifikujemy to mamy cala procedrure in vitro za darmo :) placimy tylko za nasienie dawcy :)

aipoite, Evaa, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aipoite trzymam kciuki za badanie męża :) Mój emek bierze buzdyganka, czy pomaga nie wiem, na pewno nie szkodzi ;)

aipoite lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super wieści to trzymam kciuki zeby wszystko szybko i pomyslnie poszlo :)

mam jeszcze jedno pytanie musze zbadac prolaktyne po 3 miesiacach brania bromergonu i akurat mam wolne jutro wiec che zrobic ale wlasnie jutro albo w piatek mam miec okres czy to nie przeszkadza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:51

<3
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis ginekolog u nas inseminacja na nature juz nie licze... Trzymajcie kciuki.

Ania_84, aipoite, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyne to chyba na poczatku cyklu sie oznacza.. choc nie wiem dokladnie niech sie wypowiedza dziewczyny ktore badaja na bierzaco :)

Ecaa trzymam kiucki :)

Evaa, aipoite lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moj maz bral i bierze nadal i właśnie po buzdygankuw ciagu niecalych 2 miesiecy wyniki podskoczyly do normy wszystkie parametry oprocz morfologii poszly znacznie do gory. Np koncentracja z 9,80 na 16,20 całość 17,64 na 65 mln ruch progresywny z 19% na 33% itd pare stron temu wkleilam porownanie wszystkich badan od sierpnia do marca. A i moj bierze tribusteron 60 firmy olimp 2x1, do tego z nim dynie + cynk z naturkaps 1x1

Evaa, aipoite lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u nas buzdyganek wplynal tez na ilość spermy mozemy <3 codziennie a jajka ciagle duze a kiedys tsk nie bylo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:05

aipoite, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 84- wlasnie dlatego nie wiem czy badac jutro ta prolaktyne czy nie...

Evaa- trzymam mocno kcuki :)

Ania1986- no to super sie poprawilo, mam nadzieje ze mojemu tez pomoze ten buzdyganek ;) 23maja ma badanie zobaczymy co wyjdzie. wczesniej nie bylo terminu.

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu myślisz, że to po buzdyganku tak skoczyły parametry? :)

Aniu84- to ŚWIETNA wiadomość!!!! Mmam nadzieję, że teraz w końcu szczęście się do Was uśmiechnie :))

Eva- ja też teraz macham drożność i od czerwca IUI bo teraz nie zalapie sie juz chyba w tym samym cyklu co HSG :) no chyhba, że wyjdą drożne w maju zobacze poprawe w nasieniu to wtedy jeszcze poczekam z IUI, ale w cuda nie wierzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 17:15

Evaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Aniu myślisz, że to po buzdyganku tak skoczyły parametry? :)

Aniu84- to ŚWIETNA wiadomość!!!! Mmam nadzieję, że teraz w końcu szczęście się do Was uśmiechnie :))

Eva- ja też teraz macham drożność i od czerwca IUI bo teraz nie zalapie sie juz chyba w tym samym cyklu co HSG :) no chyhba, że wyjdą drożne w maju zobacze poprawe w nasieniu to wtedy jeszcze poczekam z IUI, ale w cuda nie wierzę :)
    tak bo na bocianie tez paru osoba po buzdyganku leciały w gore jak szalone parametry;)
    poza tym to wprowadzilismy jako nowosc , szybciej szły do gory ale bardzo mozolnie i słabo a tu po wprowadzeniu nagle tak do gory poszly;)

o widze ze robisz jednak hsg? kiedy jak w ostatnim tyg maja.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taak robię najpierw HSG wiesz, bo rozmawiałam tu na OF z dziewczyną z mojego miasta notabene :P i mówiła że na hsg wyszły jej jajowody niedrożne i w Katowicach jej udrożnili obydwa i leżała na sali z dziewczyną, której w ten sam dzień też udrożnili, a mój gin mówił, że baaaaardzo rzadko się to udaje, a jednak w Katowicach dwa razy w ciagu dnia się udało... więc zrobię HSG ok 7-8 maja jak beda drożne, tzn, że szkopuł tkwi w leniwych pływakach, ajak będą niedrożne to zorbie laparo ale w Katowicach.

No i znowu zasiałaś we mnie ziarno zastanowień, bo byłam nastawiona, że jak będą drożne = IUI a tu teraz sobie mysle, a moze skocza wyniki po buzdyganku... :P

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie mozna kupic ten buzdyganek? Moj A w poniedzialek powtarza badanie

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś kupię w CH :) normalnie są na tych stoiskach z odżywkami :) jest tribusteron 60 i 90 i właśnie zastanawiam się, który wybrać :)

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja kupilam w internecie, ale mozna go kupic w sklepie sportowym z odzywkami.

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy w vitamin shop tribusteron 60 z firmy olimp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ja dziś kupię w CH :) normalnie są na tych stoiskach z odżywkami :) jest tribusteron 60 i 90 i właśnie zastanawiam się, który wybrać :)
    Kup ten 60 ta 90 mozesz wprowadzic gdyby 60 nie zadziałała ale nie sadze,u nas 60 dalo rade to u was tym bardziej.

‹‹ 119 120 121 122 123
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ