Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Siedzę w robocie i nawet ludzie wokoło mnie dziś drażnią. Mam ochotę wygarnąć szefowi jakim jest skończonym dupkiem. Trzymajcie mnie bo wylecę z roboty...
    Oddychaj, wdech, wydech :) pamiętaj! Tylko spokój nas uratuje :):*

Nadira, Evaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik Chlamydia u nas nie mieszka z jednej strony super ale z drugiej jakby wyszła to przynajmniej był by punkt zaczepienia jakiś.

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira on nie jest wart twoich nerwów! Ja zawsze tak sobie tlumaczę.
    Mam dziś pierwszy dzień wolny od dłuższego czasu i tyle planów jak go wykorzystać że powinien trwać co najmniej 48 h :-D

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu i tak macie dużo problemów, jeszcze chlamydii by brakowało... Cieszę sie że nie macie mendy. Zoe ja też sobie tłumaczę że moja złość to atak w siebie przez głupotę innych, ale czasami się nie da znieść tego wyzysku i poniżania. E tam nie warto się pierdołami przejmować .

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira jeszcze kiedyś sprawiedliwość go dopadnie!

Nadira lubi tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również wzloty i upadki, raz wierzę w to, że nasz cel i koniec drogi jest już blisko, a jak odbieramy kolejne złe wyniki to przychodzą łzy i załamanie i myśli czy kiedyś to się skończy. Ale musimy być silne, ostatnio doszłam do wniosku, że te wszystkie porażki mocniej mnie umacniają w tym, że prane dziecka i da mi ono pełnie szczęścia. Szkoda tylko, że nigdzie nie można kupić cierpliwości

Nadira lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    U mnie również wzloty i upadki, raz wierzę w to, że nasz cel i koniec drogi jest już blisko, a jak odbieramy kolejne złe wyniki to przychodzą łzy i załamanie i myśli czy kiedyś to się skończy. Ale musimy być silne, ostatnio doszłam do wniosku, że te wszystkie porażki mocniej mnie umacniają w tym, że prane dziecka i da mi ono pełnie szczęścia. Szkoda tylko, że nigdzie nie można kupić cierpliwości

.. a mi się coraz częściej wydaje, ze to pragnienie dziecka niszczy nasz związek.. że nawet jak ustalamy, że odpuszczamy.. nawet wtedy jest między nami coś niedopowiedzianego.. nie mówimy o tym, nie nakręcamy się.. ale wciąż te myśli wracają mimo odpędzania.. i choć mamy już dość tego.. nie chce nam się o tym gadać i myśleć to i tak czujemy jakąś dziwną presję na siebie nawzajem.. nie wiem czy tak można żyć? Tak tęsknię za tymi czasami, kiedy się nie staraliśmy i żyliśmy sobie beztrosko z dnia na dzień.. chyba bardziej nie możemy się pogodzić z tym, że nie możemy niż z tym, że nie mamy dzieci.. przecież kiedyś żyliśmy bez dzieci bardzo szczęśliwi.

zoe31 lubi tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    .. a mi się coraz częściej wydaje, ze to pragnienie dziecka niszczy nasz związek.. że nawet jak ustalamy, że odpuszczamy.. nawet wtedy jest między nami coś niedopowiedzianego.. nie mówimy o tym, nie nakręcamy się.. ale wciąż te myśli wracają mimo odpędzania.. i choć mamy już dość tego.. nie chce nam się o tym gadać i myśleć to i tak czujemy jakąś dziwną presję na siebie nawzajem.. nie wiem czy tak można żyć? Tak tęsknię za tymi czasami, kiedy się nie staraliśmy i żyliśmy sobie beztrosko z dnia na dzień.. chyba bardziej nie możemy się pogodzić z tym, że nie możemy niż z tym, że nie mamy dzieci.. przecież kiedyś żyliśmy bez dzieci bardzo szczęśliwi.
    Coś w tym jest. My też przechodzimy wzloty i upadki w tych staraniach. Może dlatego że wszystkie problemy padły w jednym czasie na nas, łacznie z tymi finansowymi. Mąż rzucił pracę w delegacji, znalazł coś na miejscu, męczy sie strasznie w tej nowej robocie a pracę ma jeszcze przez 2 tygodnie. Później zobaczymy co będzie. Jedno jest pewne, pragnienie dziecka jest teraz priorytetem. Nie wyobrażam sobie żebyśmy zostali kiedyś tylko we dwoje. Ale te starania i niepowodzenia to coraz większy cios. Najgorzej że coraz częściej mój mąż ma chwilę załamania. Ale oboje stwierdziliśmy że musimy zrobić wszystko co w naszej mocy aby walczyć dalej. I doczekamy się. Ja .mam ogromne wsparcie w swojej mamie, która o ciążę ze mną starała się ponad 8 lat, tylko zaczynała w wieku 20 a nie 28 lat tak jak ja. Ona wie i rozumie co czujemy teraz bo sama przechodziła przez to samo piekło.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja macica szykuje się do płaczu, a ja szykuję się do nowego cyklu i dalszej walki!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zauważyłam, że nasze małżeństwo nie jest takie jak kiedyś, staramy się nie rozmawiać o staraniach ale ten temat ciągle w nas siedzi, ja jestem mega wrażliwcem i każde złe wyniki wywołują u mnie płacz, mąż wtedy mnie bardzo wspiera i dodaje sił mówiąc, że w końcu nam się uda. Ale wiem, że też się męczy jak wszystkie pieniądze idą na badania i leki, jak nasze przyjemności są odkładane na dalszy plan bo trzeba mieć kasę na wizytę i badania. Wierzę jednak w to, że kiedyś się doczekamy, i jak spojrzymy w oczka naszego dziecka to cały ten ból, wszystkie pieniądze, cała ta długa droga nie będą miały żadnego znaczenia

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny widzę, że coś wisi w powietrzu bo i my mamy już dosyć tych badań wizyt i wyczekiwania na wyniki:( w pon byliśmy u innej androlog ktora zleciła badania do pełnej diagnostyki P - sukces bo poprzednia to olała , ale też wprost powiedziała, że nie mamy co czekać na cud i jak będą wyniki to szykować się na in vitro :( bo szkoda czasu....tyle tylko, że ja się boję in vitro :( tych znieczuleń ogólnych, hormonów i że się nie uda ....i zastanawiam się czy aż tak pragnę dziecka żeby wszystko poświęcać :( wiem, że to okrutne ale mam mieszane uczucia :( jutro @ powinna być ...póki co objawów oprócz rozdrażnienia brak ...zawsze sobie robię nadzieję ale ona i tak przychodzi .. taka małpa ;-))
    A odnośnie androloga w łodzi to polecam prof Hilczer , chociaż i tak wizyta nie wyglądała tak jak bym tego chciała może dlatego, że państwowo .....

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :)
    A podlamalam sie znowu... W tym cyklu mierzylam tempke i co... I dupa zamiast isc w gore idzie od 3dni w dol... I tyle troche sie ludzilam drodi miesiac suplementow meza...seks co 4dni :/ i co?? I dupa... Pewnie znowu nie wyszlo...musialam sie wygadac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:57

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa głowa do góry, jak nie teraz to przecież musi się udać! U mnie też dupa, trzeba zbierać się i zasuwać dalej :-)

Evaa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No latwo sie mowi ... :) no Ale co mam zrobic s'ama sie przeciez nie zaplodnie ...trzeba czekac.

• Nadira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz, nam też nie jest łatwo. Modlę się żeby nasienie mojego męża nadawało się chociaż do inseminacji, bo na naturalny cud przestałam już liczyć.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira ty 86 rok jestes?

• Nadira Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie 85

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Nie 85
    a myslalam ze jestes czarnobylka tak jak ja:P

• Evaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 83 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że dziś u wszystkich dzień na nie

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ