przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Ponieważ tu jest wątek który ma budować nadzieję tych, których problemem jest słabe nasienie napiszę i tu.
W czwartek odebraliśmy drugie wyniki męża i jest poprawa.
W pierwszym badanie było: 22 mln plemników w ejakulacie, teraz 43,8 mln. Koncentracja była ok. 4-5 mln/ml, teraz jest ok. 10 mln, morfologia wynosiła 1 % prawidłowych, a teraz jest 4,55%. W ostatnim badaniu większość była też martwych i nieruchliwych a teraz te parametry są w dolnej granicy.
Męża karmiłam fertimenem, nie fertiLmenem, oprócz tego maca, l-karnityna, koenzymQ10. Poza tym wywalił telefony z kieszeni, wymienił bieliznę tylko i wyłącznie na luźne bokserki, po domu chodzi w gatkach, ćwiczy.
Dziękuję za kciuki, ja trzymam za Was wszystkie!
Pozdrawiam i życzę udanego weekenduManiuś, Ania1986, Anulkaa, Lena87, paaulla84, Kaśka28 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak Aniu dokladnie tym. Zaczęłam mu najpierw aplikować wlasnie ten ferimen bo czułam po przebadaniu siebie wzdłuż i wszerz ze tu jednak moze byc klops... jakos zaraz po tym odebralismy pierwszy wynik ten beznadziejny. Wiec w sumie to drugie badanie bylo wykonane po 3 msc od pierwszej tabletki fertimenu. Po odebraniu pierwszego wyniku do fertimenu dołożyłam kolejne suple ktorych w sumie w takim skladzie nie bierze jeszcze calych 3 msc. Pomiedzy pierwszym a drugim badaniem bylo dwa msc. Ale jako ze na pelnym zestawie witamin jest dopiero 2 msc to mam nadzieję że jeszcze się poprawi ilość. No i dalej pilnuje dobrych nawyków żeby nie grzał jajek teraz idzie jesień, chlodek mam nadzieję ze tez wplynie pozytywnie.
Jestem full of hopepaaulla84 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnyZ. wrote:Tak Aniu dokladnie tym. Zaczęłam mu najpierw aplikować wlasnie ten ferimen bo czułam po przebadaniu siebie wzdłuż i wszerz ze tu jednak moze byc klops... jakos zaraz po tym odebralismy pierwszy wynik ten beznadziejny. Wiec w sumie to drugie badanie bylo wykonane po 3 msc od pierwszej tabletki fertimenu. Po odebraniu pierwszego wyniku do fertimenu dołożyłam kolejne suple ktorych w sumie w takim skladzie nie bierze jeszcze calych 3 msc. Pomiedzy pierwszym a drugim badaniem bylo dwa msc. Ale jako ze na pelnym zestawie witamin jest dopiero 2 msc to mam nadzieję że jeszcze się poprawi ilość. No i dalej pilnuje dobrych nawyków żeby nie grzał jajek teraz idzie jesień, chlodek mam nadzieję ze tez wplynie pozytywnie.
Jestem full of hopeZ. lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:My idziemy teraz po miesiącu brania i odwyku od uzywek, bo musimy miec 2 badania do androloga
Ja bym go wysłała na badanie później ale chciałam mieć właśnie aktualne przed wizytą u androloga którą mamy w kolejnym tygodniu. A nie palimy już rok. Dodam że też bardzo mocno ograniczył alkohol. Jak pije to jedno piwo albo lampke dosłownie wina i to też nie w każdy weekend. Zero wysoko procentowego alko na imprezkach. To mi też pokazuje że i jemu zależy
Życzę również poprawy, koniecznie napisz co u Was wyjdzie!Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
agus3004 wrote:Odebraliśmy dzisiaj wynik z posiewu nasienia wynik:
Brak wzrostu w warunkach tlenowych
candida - ujemne
Więc to chyba wskazuje na to, że jest ok tak?
Agus nie wiem jak jest z badaniami u facetów, ale u kobiet można robić posiewy na bakterie tlenowe i beztlenowe. Albo niech małż zapyta swojego urologa/ androloga/ albo laboranta wykonującego badanie, albo Ty spróbuj przez ginekologa - czy to jest wszystko, jesli chodzi o możliwe bakterie co wyszło w tym posiewie. Na moje oko na razie nie wyszła grzybica, ani nie wyszły bakterie tlenowe które są najprostsze do wykrycia.
Swoją drogą mój małż ma badanie we wtorek i domówiłam mu posiew na wszelki wypadek. W notatce do laboratorium mu napiszę takie pytanie, bo sama jestem ciekawa - czy posiew jest tylko na bakterie tlenowe czy tlenowe i beztlenowe zarazem? Powinni moim zdaniem "posiać" na wszelkie mikroby, jeśli tylko ilość materiału pozwoli. -
agus3004 wrote:Nam takie skierowanie dal lekarz ktory nas prowadzi w klinice leczenia nieplodnosci wiec wydaje mi sie ze takie badanie jest wystarczajace. W piatek mamy wizyte wiec zobaczymy co dalej
aha, no to jak najbardziej powinno wystarczyć skoro z kliniki dostałaś skierowanie, oni powinni się znać na tym najlepiej.
Ja na razie jeszcze łudzę się, że może coś wyszło w tym cyklu. Badamy nasionka ciekawi, czy w ogóle jakiś efekt jest po leku oraz suplementach. Androlog oceni. Jak efekty leczenia będą zbyt marne, to też do takiej kliniki uderzam, chciałabym bardzo spróbować jeszcze inseminacji przed in-vitro. Ech -
nick nieaktualny
-
Witajcie, u nas aktywny weekend. Wykorzystujemy piekna pogode i cale dnie spedzamy poza domem. Wczoraj mielismy gosci, robilismy zakonczenie sezonu grillowego z ostatnim wlasnie grillem. A dzisiaj troche u babci, troche u tesciow i dzien zlecial. Od jutra maz ma 3 dni urlopu to chcemy poogarniac zalegle roboty okolodomowe. U mjie dzis 9 dc wiec pomalu zaczynamy przyjemne staranka;) a jak wam uplynal weekend?
Mati 16.07.2009
-
Dzień dobry dzisiaj byłam na chrzcinach tego dziecka o którym opowiadałam. Ma 1,5 miesiąca i dobił nareszcie 3kg! U mnie @ dalej brak, cień na teście ciążowym dalej jest, więc jutro znowu na betę i umawiam do doktora po lutkę na wywołanie @.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyJa dzis wlaczyłam ze sprzatniem (tak jakos mi sie zebrało bo maz w pracy i nudno) ja mam do 16.09 wolne a wiec sie lenie;) u mnie nareszcie przyszła @ dzis w tym cyklu tylko bromergon noi 1 cykl z metformina, na razie przerwalam stymulacje clo bo chyba jest bez sensu puki kijanki słabe
-
La jakie wywolanie? Jest cien na tescie,@ brak, trzymam kciuki za ciazowa bete
Ania czemu chcesz przerwac stymulacje? Wlaczasz metformine wiec mysle ze szanse sa jeszcze wieksze, a kijanki moze akurat dadza rade. Jakie twoj m mial wyniki? Mi doktor mowil zeby sie starac caly czas, bo nie z takimi wynikami ludzie zachodzi w ciaze. Takze do dziela dziewczyno!
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualnyagjot1979 wrote:La jakie wywolanie? Jest cien na tescie,@ brak, trzymam kciuki za ciazowa bete
Ania czemu chcesz przerwac stymulacje? Wlaczasz metformine wiec mysle ze szanse sa jeszcze wieksze, a kijanki moze akurat dadza rade. Jakie twoj m mial wyniki? Mi doktor mowil zeby sie starac caly czas, bo nie z takimi wynikami ludzie zachodzi w ciaze. Takze do dziela dziewczyno!
Ph -7,8 norm 7,8
Lepkośc ++
Aglutynacja brak
Koncentracja-4,92 norm powyżej 15mln
Liczba plemników-14,77 norm powyżej 39 mln
Koncentracja komórek okrągły 0,2 norm poniżej mln
Ruch szybki postepowy typ a 0 norm powyżej 25%
Ruch postepowy pr a+b 4 norm powyżej 32%
Plemniki hyperaktywne 0
Plemniki ruchome 12,8% norm powyżej 40%
Żywotność 42% norm 58%
Prawidłowa Budowa 2% norma 4%
Z nieprawidlowa główka 84%
Z nieprawidlowa wstawka 4%
Z nieprawidlowa witka 10%
Uwagi
Zliczono 5 plemnikow o ruchu a i b
u nas zaskakuje ale sa to ciaze biochemiczne i nie chce juz kolejnej -
Dziewczyny znalazłam lutkę w domu, czy mogę teraz brać ją przez te 10 dni na wywołanie @, czy bez konsultacji z lekarzem lepiej nie?
agjot ciąży na pewno nie ma, takie cienie, to tylko cienie, a chciałabym szybciej żeby wyrobić się z badaniami przed październikiem, bo wtedy wracam na dzienne studia i w tygodniu nie będę miała czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 20:48
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyla wrote:Dziewczyny znalazłam lutkę w domu, czy mogę teraz brać ją przez te 10 dni na wywołanie @, czy bez konsultacji z lekarzem lepiej nie?
agjot ciąży na pewno nie ma, takie cienie, to tylko cienie, a chciałabym szybciej żeby wyrobić się z badaniami przed październikiem, bo wtedy wracam na dzienne studia i w tygodniu nie będę miała czasu.