przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie to wlasnie rozwala ze lekarze widzac slabe wyniki nasienia to najlepiej wogole nie probowac leczyc tylko od razu na in vitro. Ja uwazam ze in vitro to ostatecznosc, zawsze najpierw probowac wszystkich innych sposobow. Mam to szczescie ze lekarze u ktorych bylismy nigdy nawet nie zasugerowsli ze tu juz nic nie da sie zrobic, nawet gdy po pierwszym badaniu m mial pojedyncze plemniki w nasieniu, wdrazali leczenie i czekali na wyniki.
Monia mysle ze warto zrobic hsg, moze masz jakies czopy sluzowe w jajowodach i te oslabione plemniki nie mogs sie przebic do jajeczka. A jak sie przeplucze podwozie to szanse napewno wzrosna. Bardzo wiele kobiet zachodzi w ciaze po hsg, ja jestem tego dowodem. Trzymam kciuki za nas obie!
Monia mieszkasz w okolicach Bydgoszczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 14:24
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualny
-
Monia a wy tylko suplementami dzialaliscie czy tez jakimis lekami od lekarza?
Ania dzieki no sama nie moglam uwierzyc w taka poprawe. Mojemu emkowi to normalnie skrzydla urosly, chodzi za mna i nie moze sie doczekac staranek
Zrob hsg, ja mialam 2 razy, to naprawde jest do przezycia, bolalo doslownie chwilke a uwazam ze warto i gdybym miala zrobic jeszcze raz to zrobie.Ania1986 lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualnyagjot1979 wrote:Monia a wy tylko suplementami dzialaliscie czy tez jakimis lekami od lekarza?
Ania dzieki no sama nie moglam uwierzyc w taka poprawe. Mojemu emkowi to normalnie skrzydla urosly, chodzi za mna i nie moze sie doczekac staranek
Zrob hsg, ja mialam 2 razy, to naprawde jest do przezycia, bolalo doslownie chwilke a uwazam ze warto i gdybym miala zrobic jeszcze raz to zrobie. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny !!
Wpadłam was pocieszyć trochę !!
Macie rację próbujcie wszystkiego zanim podejmiecie decyzje o in vitro !!
U mnie też pył problem ze slabym nasieniem bo morfologia wykazała tylko 1 % zdrowych plemników !!
W klinice lekarz oczywiście odrazu in vitro zalecił bo tyle lat starań a inny gin zalecił kurację 3 miesięczną witaminami i co nawet mój M nie zdążył zrobić kolejnych badań a już zaskoczyłam !!!
Odstawił mój M całkiem alko na czas leczenia i nie wiem czy dzieki lekom ale udało się i jestem w ciaży a uwieżcie że całkiem przestałam myśleć o staraniach na czas leczenia mojego M
Mam nadziję ze będzie ok wszystko bo beta mi trochę za wolno rośnie ale najważniejsze że w końcu zaskoczyło
Powodzenia życze Wam wszystkimAnia1986, Z., karola_aa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagjot1979 wrote:Jasne, trzymam kciuki zeby nie bylo potrzebne
Aga30 gratuluje!! Trzymam kciuki za dobra bete.
Dzięki
No już nei mam zamiaru robić bety !!! W czwartek idę na usg i mam nadziję że już zobaczę coś więcej niż pęcherzyk ciażowy
paaulla84, paaulla84, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCranberry wrote:Aga a powiedz nam jeszcze co brał Twój mąż? Jakie leki, suplementy?? Może coś podpatrzymy
Mój M brał PRO CONCEPTIO MEN raz dziennie !!!
Po 25 września miał zrobić badanie ponownie ale już nie musi !!
Odrazu powiem ze w aptekach internetowych jest duzo taniej niż w zwykłach aptekach!!
I dokladnie nie wiem czy to dzięki temu się udało ale się udało po raz pierwszyCranberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mojemu właczyłam od jakiegos tygodnia pycnogenol 2x1 podobno jest swietny na poprawe nasienia no zobaczymy
pycnogenol:Preparat zawiera ekstrakt z kory sosny śródziemnomorskiej (Pinus pinaster), który chroni komórki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi powodowanymi przez wolne rodniki.
znacznie poprawia jakość nasienia (morfologię spermy)
znacznie poprawia sprawność seksualną przy problemach z erekcją
znacznie poprawia liczebność, koncentrację, ruchliwość, i morfologię plemnikówWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 18:01
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewa81 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie - może takie już było na forum, ale nie będę go przeszukiwać . Do jakiego lekarza ma się zgłosić mężczyzna, żeby zrobić badanie nasienia i jakie to badanie? Czy lekarz jakieś skierowanie daje na badania?
Lena87 lubi tę wiadomość
-
ewa81 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie - może takie już było na forum, ale nie będę go przeszukiwać . Do jakiego lekarza ma się zgłosić mężczyzna, żeby zrobić badanie nasienia i jakie to badanie? Czy lekarz jakieś skierowanie daje na badania?
A jeśli interesuje cie bezplatne to wyglada to nastepujaco:
Trzeba sie udać do przychodni do internisty. Powiedzieć że staracie sie minimum 12 msc i nic. Lekarz internista wypisze skierowanie do androloga. Ze skierowaniem sie zapisac i odczekać swoje do wizyty. Androlog zbada męża na wizycie i poprosi o wykonanie badania nasienia. W państwowych lab. Zazwyczaj nie jest ono wspomagane komputerowo wiec jest mniej dokładne.
Po poznaniu wyżej wymienionych info skorzystalam jednak z badania prywatnie
Lena87 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017