przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
wg faceta co przeprowadza badania nie kawalifikujemy sie na insemke bo za mało plemników i wydamy tylko kase. Jak in vitro bo do tego sie nadajemy- świetnie to Chyba klinika w Bydgoszczy najlepsza ? nie wiem na pewno. Katowice odradza bo tylko wezmą kasę a w ciąży i tak nie będe.
Wg nowego urologa : najpierw badania testosteron, LH, FSH, prolaktyna. Zwiększyc testosteron z 1 kaps na 3. i przyjśc z wynikami za tydziń to będzie widział co i jak i będzie działać. Na razie androvit plus brać.
Skonsultować sie możemy z edo jeszcze. Powiedział, że wyniki nie są dobre ale nie są beznadziejne żeby sie z tym nic nie dało zrobić. Niby nam pomoże je poprawić.
Potem mamy isc na spermiogram ale zrobic go w klinice komputerowo gdzie robią in vitra bo takie badanie przez człowieka nie jest tak wiarygodne.
Zrobl powoli i dokładnie usg niby żyklaków narazie nie ma.
i zbadał przez odbyt czego pierwszy uro nie zbadał - ależ było zdziwienie męża.
Ale wszystko ok . Zrobić wyniki , za tydzień przyjść i będziemy działać. Młody ten urolog , chyba z 35 lat miał , ale rzeczowy i konkretny na każde pytanie odpowie.
Oby coś zdziałał bo juz nie wiem . -
Dzień dobry
Miałam tu napisać troszkę później ale niech już będzie
Chciałabym tchnąć w Was trochę nadziei ale i podzielić się obawami.
W 10 dpo zobaczyłam na teście cień cienia, powtórzyłam po 48 h i cień był tam dalej. Mocniejszy. Dziś zrobiłam test apteczny i ta kreska również i tam jest. Dziś jest przewidywany termin małpy...
Nasze pierwsze wyniki badania nasienia nie dawały szans na naturalną ciąże (było 22 mln plemników w ejakulacie, koncentracja 4-5 mln na ml, morfologia 1 %). Zaczęliśmy suplementować męża w połączeniu ze zmianą złych nawyków i jak już tu pisałam wyniki się poprawiły. ( 43,8 mln plemników w ejakulacie, koncentracja ok 10 mln w ml, morfologia 4,5%).
Nie robiłam jeszcze bety, zrobię ją w przyszłym tyg. pewnie.
Boję się że kropka się nie utrzyma przy takich wynikach, boję się, że plemnik "niósł" uszkodzony materiał genetyczny i boję się, że mogę zobaczyć puste jajo płodowe. Więc na razie moja radość jest nieco przyćmiona.
Chce jednak wierzyć a i przy okazji Wam dać trochę tej wiary, że zapłodnienie/poprawa/cud jest możliwy!
Życzę Wam udanego dnia!sury_cat, BATTINKA, agjot1979, paaulla84, Lena87, alicjaaaa lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z trzymam kciuki za bete! I gratuluje, na pewno wszystko bedzie dobrze. Takie historie zawsze daja nadzieje, musimy wierzyc ze sie uda!
U mnie dzis 2dc, moj m wczoraj zbadal nasienie, wyniki dzisiaj. Wiemy juz ze testosteron ciut za niski, doktor pewnie przepisze jakis specyfik. Mam tylko nadzieje ze nie jest gorzej...Z. lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualny
-
Mam wyniki i jestem w szoku!!
Abstynencja 3 dni
Uplynnienie 25 minut
Objetosc 5
Ph 8
Barwa szara
Lepkosc prawidlowa
Aglutynacja brak
Liczba plemnikow 17,6 mln na ml
Calkowita ilosc 88mln
Ruch postepowy 15%
Ruch calkowity 45%
Brak ruchu 55%
Zywotnosc po 2 godz ruch calkowity 40%
Zanik ruchu po 20 godzinach
Prawidlowa budowa 5%
Komorki okragle norma
Leukocyty norma
W lutym bylo 1,2 mln na ml, w czerwcu 9,1mln na ml. Wyglada ze wyniki sa w normie!! Jeszcze w to nie wierze. Teraz to juz po prostu musi sie udac!!Honey, Ania_84, Z. lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Dzieki dziewczyny
Od lutego do maja m bral proviron 25 3xdziennie, pentohexal 2x dziennie to bylo przepisane przez lekarza. Sami dolozylismy androvit, salfazin, mace, buzdyganek, folik. Po tej kuracji wyniki skoczyly na 9mln.
Nastepnie przez 2 miesiace lekarz kazal nadal brac proviron25 ale co drugi dzien 2x dziennie. Pentohexal odlozyl. Zostawilismy nadal androvit, salfazin, mace, folik i dolozylismy wit c 1000mg zeby poprawic uplynnienie bo bylo 50 min a teraz jest 25. Do tego m sie rano kilka minut gimnastykuje, kilka pompek i brzuszkow. Mial troche podwyzszony cholesterol wiec nie je masla tylko jakas margaryne optima kardio czy inny benecol. I to tyleZ., paaulla84 lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tak naprawde to niewiem co pomoglo, tyle tego bral. Troszke sie martwie niska morfologia, niby w normie ale spadlo od poprzedniego badania, w czerwcu mial ok 16% plemnikow patologicznych a teraz 5% prawidlowych. No nic mam nadzieje ze ten cykl ktory teraz trwa bedzie oststnim starankowym.
Monia u was wyniki nie sa wcale takie zle. Ja w pierwsza ciaze zaszlam na podobnych parametrach wiec glowa do goryXxMoniaXx lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
no jestem stymulowana to jajniki pracują i sie staramy i licze na cud. Ale u nas problem bo szybko sie upłynnia
mam nadzieje, że sie uda. W pon ide na monitoring czy coś urosło. tylko zbytnio nie wiem co ile z takimi parametrami.agjot1979 lubi tę wiadomość
-
Ale to chyba dobrze ze sie szybko uplynnia? Bo wtedy plemniki ruszaja do jaja
U nas w cyklu w ktorym sie udalo sex byl codziennie w 11, 12 i 13dc. Tylko to byl cykl z hsg i moze dlatego sie udalo? Trzymam kciuki za stymulke i pecherzyki. Ja czekam na koniec @ i tez bierzemy sie do roboty
Mati 16.07.2009
-
no teraz niby po 5 min ale ten mgr co badanie robił stwierdził, że nasienie meża nawet nie zdąży sie połączyć z moim śluzem bo poprostu zaczyna wypływać.. i troche dołujące słyszeć, że na inseminacje to za małe parametry- "kwalifikujecie sie Państwo tylko na in vitro ". Ale będe walczyć.
-
Specjalisci specjalistami a natura sobie po sexie nogi i pupa do gory i polezec 15 minut. Monia nie mysl jeszcze o in vitro bo ja uwazam ze wasze wyniki nie wykluczaja naturalnej ciazy. A ty robilas hsg? Bo jesli nie to moze warto?
Mati 16.07.2009
-
nie robiłam hsg. Zawsze leze z pupą i nogami w górze. Z reguły to nawet nie ide do łazienkii tylko jestem tak całą noc. Nie myśle wcale o in vitro bo tego nie chce. Staramy sie poprawić wyniki. Jak do końca roku nie zajde to pomyśle o hsg.