X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Tak są na recepte bromergon jest najtańszy i refundowany kosztuje 3 zł za 30 tab. Mi on tak zbil prl ze mam poniżej normy ;)

rozumiem, no to muszę czekać na wizytę i pewnie przepisze mi tabletki :)

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Mój rzucił w ten sam dzień co odebrał pierwsze wyniki a więc musiał niezłego szoku doznać ;)
    Niby bardzo dużo się pisze i mówi o tym, że palenie papierosów obniża jakość plemników, ale najwidoczniej komu obnizają temu obniżają, albo nie tylko to ma na to wpływ, ponieważ znam sporo Panów, którzy palili conajmniej z paczkę dziennie, a ich partnerki bez najmniejszego problemu zachodziły w ciążę i zdrowiutkie duże bobaski rodziły..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Niby bardzo dużo się pisze i mówi o tym, że palenie papierosów obniża jakość plemników, ale najwidoczniej komu obnizają temu obniżają, albo nie tylko to ma na to wpływ, ponieważ znam sporo Panów, którzy palili conajmniej z paczkę dziennie, a ich partnerki bez najmniejszego problemu zachodziły w ciążę i zdrowiutkie duże bobaski rodziły..

Tak wiem, też takich znam.. tylko nigdy nie wiadomo co u kogo siedzi w środku.. jak facet ma wysoką płodność to fajki mu troszkę obniżą i cóż, nic się stanie... ale myślę że mi się trafił egzemplarz, który od początku miał niższe parametry, a doliczyć do tego 16 lat fajek to wyszło jak wyszło. Taki ma po prostu organizm.. ja też miałam kamicę żółciową w wieku 28 lat, mimo że nie jestem kompletnie w grupie ryzyka.. pojawiła się po tabletkach antykoncepcyjnych... bo mój organizm właśnie tak zareagował na zmiany hormonów.. i naprawdę nie było żadnych przesłanek, że mi to grozi.. każdy reaguje inaczej.

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana prawie 4 miesiące... Zobaczymy co powie profesor, jak posiew wyjdzie i hormony... A jest taka możliwość ze miał duże niedobory wit i teraz dopiero powoli się uzupełniają? Noi palił ponad 12 lat to może organizm się jeszcze nie oczyscil z tych toksyn, już sama nie wiem.
    Nasz lekarz twierdzi ze jeśli facet weźmie lek dzisiaj to będzie to widać w jakości plemników dopiero po 3 miesiącach. Wydaje mi się ze u was nasienie się poprawi. Palenie drastycznie zwęża naczynie krwionośne i plemniczki nie mogą się prawidłowo "namnażać". Organizm oczyszcza sie z toksyn dlugo.My czekaliśmy równo rok na wyniki które mieszczą się w normie.Nie są rewelacyjne ale dobre i to. Będzie dobrze :)

kita lubi tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam u tego gina co pracuje tez w invikcie i powiedział ze z takimi wynikami jak teraz sa mamy działać bo z takich wyników juz sa ciaze!! no a o ivf rzadowym mozemy pomarzyc

kita, paaulla84 lubią tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochane byłam u tego gina co pracuje tez w invikcie i powiedział ze z takimi wynikami jak teraz sa mamy działać bo z takich wyników juz sa ciaze!! no a o ivf rzadowym mozemy pomarzyc
    Aniu to bierzcie się do roboty :D:D:D:D
    A odnośnie palenia...to my oboje palimy i właśnie z jednej strony jest to niezła motywacja żeby rzucić, ale z drugiej jest to szok dla organizmu, sam proces oczyszczania z toksyn trwa długo ( tak jak Zoe napisała :) )i jestem w kropce co robić :)

kita lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    A odnośnie palenia...to my oboje palimy i właśnie z jednej strony jest to niezła motywacja żeby rzucić, ale z drugiej jest to szok dla organizmu, sam proces oczyszczania z toksyn trwa długo ( tak jak Zoe napisała :) )i jestem w kropce co robić :)
    rzucajcie!:)

73bb4d87d44fe84am.jpg

Magdalena83 lubi tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    rzucajcie!:)

73bb4d87d44fe84am.jpg
    No muszę mojego P przekonać :D

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! u nas posiew wyszedł dodatni, jest bakteria - Streptococcus agalactiae, czy ja też powinnam sie zbadac w kierunku tej bakterii?

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana z tego co wiem to tez,chyba że bez badania lekarz tez da Ci kuracje :) ciekawe czy ta bakteria mogła mieć wpływ na nasienie, czytalas coś o niej?

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam cytologie w listopadzie i nic nie wyszło, jest napisane ze ta bakteria powoduje zmniejszenie ilosci nasienia, ruchliwosc i morfologie i inne niektóre parametry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 09:23

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    hej dziewczyny! u nas posiew wyszedł dodatni, jest bakteria - Streptococcus agalactiae, czy ja też powinnam sie zbadac w kierunku tej bakterii?

U mnie wyszła nieliczna w analizie moczu ostatnio.. ale posiew mąż miał ujemny... ale to było na początku grudnia. Chyba będę musiała to skonsultować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:

Rzucić!! im szybciej rzucicie tym szybciej oczyścicie organizm.. i możecie się wspierać..mój mąż zawsze mówił, że byłoby mu lżej rzucać ze mną :) ale ja nie paliłam nigdy ;)

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kita wrote:
    U mnie wyszła nieliczna w analizie moczu ostatnio.. ale posiew mąż miał ujemny... ale to było na początku grudnia. Chyba będę musiała to skonsultować.

tez skonsultuje to z lekarzem, jutro androlog to maz pewnie dostanie antybiotyk, a ja mam ginekologa niedlugo o sie dowiem co mam robic. ponoc ta bakteria ma tendencje do powracania niestety.

<3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aipoite wrote:
    napewno i ty musizsz sie zbaca z racji tego ze trzeba wtym czasie kuracje zarowno po twojej jak i partera stronie

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    napewno i ty musizsz sie zbaca z racji tego ze trzeba wtym czasie kuracje zarowno po twojej jak i partera stronie

też tak myślałam, mam nadzieję, że androlog od razu przepisze kurację dla nas, bo zanim ja pójdę do gina to znowu minie czas, a chciałabym jak najszybciej się tego pozbyć, ciekawe czy to groźna bakteria...

<3
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aipoite u mnie też wyszła ta bakteria, lepiej Ty też sie przebadaj bo jak Wam się uda to jest ona bardzo niebezpieczna w ciąży

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:

Aniu to super wiadomości, do dzieła ! :)

Ania1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Magdalena to tylko wymówki rzucaj i to szybko tym bardziej, że chcesz mieć dziecko!w ciąży też bedziesz paliła?Oglądałam dzisiaj dzień dobry TVN i tam się lekarz wypowiadał, że to nie prawda, że nagłe odstawienie papierosów to szok dla organizmu i że mogą być z tego przykre konsekwencje.Mówił, że to głupoty wyssane z palca, dobra wymówka :p a odstawienie palenia daje od razu bardzo dobre rezultaty..

• aipoite Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Aipoite u mnie też wyszła ta bakteria, lepiej Ty też sie przebadaj bo jak Wam się uda to jest ona bardzo niebezpieczna w ciąży

wiem, zbadam sie to chyba posiew musze zrobic tak? udalo mi sie znalezc gina w poniedzialek wiec szybko. dostalas na ta bakterie jakies leki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 16:01

<3
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ