przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
jestesmy po wizycie u androloga, androlog pochwalił mnie ze dawałam mężowi salfazin na własną ręke i powiedzial ze bardzo dobrze u mojego zadzialal i nadal ma brać oprócz tego mąż ma mnóstwo witamin przepisanych od lekarza, antybiotyk na bakterie i clostibegyt, wszystko w odpowiednich dawkach ma brac przez 3 miesiace i pozniej mamy sprawdzic czy jest jeszcze wieksza poprawa, no i ja musze sprawdzic czy tez mam ta bakterie co maz, ale lekarz powiedzial ze po antybiotyku bakteria moze wrocic, dziwne... ogolnie jestesmy pozytywnie nastawieni bo wszystkie wyniki androlog powiedzial ze maz ma idealne, tylko trzeba troche stymulowac meza zeby zolnierzykow bylo jeszcze wiecej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 16:06
Ania1986, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaipoite wrote:jestesmy po wizycie u androloga, androlog pochwalił mnie ze dawałam mężowi salfazin na własną ręke i powiedzial ze bardzo dobrze u mojego zadzialal i nadal ma brać oprócz tego mąż ma mnóstwo witamin przepisanych od lekarza, antybiotyk na bakterie i clostibegyt, wszystko w odpowiednich dawkach ma brac przez 3 miesiace i pozniej mamy sprawdzic czy jest jeszcze wieksza poprawa, no i ja musze sprawdzic czy tez mam ta bakterie co maz, ale lekarz powiedzial ze po antybiotyku bakteria moze wrocic, dziwne... ogolnie jestesmy pozytywnie nastawieni bo wszystkie wyniki androlog powiedzial ze maz ma idealne, tylko trzeba troche stymulowac meza zeby zolnierzykow bylo jeszcze wiecej
aipoite lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aipoite wrote:wiem, zbadam sie to chyba posiew musze zrobic tak? udalo mi sie znalezc gina w poniedzialek wiec szybko. dostalas na ta bakterie jakies leki?
-
Koalka jak zajde to rzucam z automatu i nie ma dyskusji tylko ciezko jest rzucic palenie po hmm 17 latach palenia ...o matyldo jak długo...
-
nick nieaktualnyMagdalena83 wrote:Koalka jak zajde to rzucam z automatu i nie ma dyskusji tylko ciezko jest rzucic palenie po hmm 17 latach palenia ...o matyldo jak długo...
Wiesz czytałam, że najlepiej jest nie palić min.3 miesiące przed ewentualnym zajściem...Magdalena83 lubi tę wiadomość
-
Magdalena83 wrote:Koalka jak zajde to rzucam z automatu i nie ma dyskusji tylko ciezko jest rzucic palenie po hmm 17 latach palenia ...o matyldo jak długo...
Magdalena83, kita lubią tę wiadomość
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
Aipoite Wy byliście na konsultacji w Invikcie w Gdańsku? Jeśli tak to u którego z andrologów? My też dostaliśmy antybiotyk dla męża, pewnie na chlamydie chociaż badania w tym kierunku nie robił. Mi nie dał żadnego antybiotyku, nie kazał też robić wyrazu z cewki.... Zastanawiam sie czy profilaktycznie je też nie powinnam się przekurować. A co do salfazinu to włączę mu od jutra.
-
kita wrote:Wiesz czytałam, że najlepiej jest nie palić min.3 miesiące przed ewentualnym zajściem...
Zoe postaram się gdzieś dorwać tą książkę )) -
-
nick nieaktualnyMagdalena83 wrote:Tak, wiem, że powinno się wcześniej rzucić no cóż ostatnio o tym dużo myślę i coraz mniej palę - wiem, że to nie rzucenie - ale dla mnie już jakiś mały sukces najgorsze jest to że mój P nie chce rzucić
Zoe postaram się gdzieś dorwać tą książkę ))
Też znam ludzi którzy rzucili po tej książce Mój mąż akurat rzucił na desmoksanie. Też się boimy, że może t wpłynąć na nasienie.. ale biorąc pod uwagę że desmoksan bierze się 25 dni, a paliłby do końca życia.. wybraliśmy desmoksan Póki co działa, jest po połowie kuracji.
Mąż zanim rzucił to ograniczał, ale w jego przypadku nie sprawdzało się.. czuł się tak jakby przedłużał agonię
-
nick nieaktualnyNadira wrote:Aipoite Wy byliście na konsultacji w Invikcie w Gdańsku? Jeśli tak to u którego z andrologów? My też dostaliśmy antybiotyk dla męża, pewnie na chlamydie chociaż badania w tym kierunku nie robił. Mi nie dał żadnego antybiotyku, nie kazał też robić wyrazu z cewki.... Zastanawiam sie czy profilaktycznie je też nie powinnam się przekurować. A co do salfazinu to włączę mu od jutra.
Myślę, ze powinnaś brać razem z mężem.. a co do badań w celu wykrycia chlamydii nie jest ono tanie... dlatego często lekarz daje antybiotyk na wszelki wypadek bez badania. -
Nadira wrote:Aipoite Wy byliście na konsultacji w Invikcie w Gdańsku? Jeśli tak to u którego z andrologów? My też dostaliśmy antybiotyk dla męża, pewnie na chlamydie chociaż badania w tym kierunku nie robił. Mi nie dał żadnego antybiotyku, nie kazał też robić wyrazu z cewki.... Zastanawiam sie czy profilaktycznie je też nie powinnam się przekurować. A co do salfazinu to włączę mu od jutra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 08:53
-
Hej kochane
no wiec z nowin po weekendzie
Rozpoczełam 20 cs
zauwazylam ze odkad sie nie staramy ...to znaczy ..nie mierze, nie robie testow i wogole..moje cykle staja sie regularne co 31 dni wczesnie mialam rozrzut 28-35
termin mTESE meza chyba sie zmieni..bo dzis dzowniłam do dr i postanowil ze przedluzymy kuracje jutro jedziemy do Wawy i najprawdopodobniej dostanie testosteron w zastrzykach bo na tabsy juz nie szedl plus tamoxifen i reszta pigulkita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam takie pytanie, w zeszłym tygodniu okazało się, że mój mąż zachorował na Łupież Różowy Giberta i tak się zastanawiam czy mogło mieć to wpływ na wyniki badań nasienia (robione 19 grudnia) ?
--> mąż ma mało żywych plemników 54% a norma jest powyżej 58%, wynik HOS też poniżej normy 56,4% z normą od 60%, no i mało ruchliwych plemników, bo tylko 21,4% ruch postępowy, reszta to 20,52% ruchu niepostepowego i az 58,08% plemników nieruchliwych do tego ma podwyższoną lepkość ejakulatu, obniżony odsetek żywych plemników -
nick nieaktualnyA ile ma ilościowo plemników? W całości /ml? Jaka morfologia plemnika?
Moim zdaniem nie miało to żadnego wpływu. Liczą się choroby i to tylko te z gorączka, stanem zapalnym ale przed wykonaniem badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 15:22