przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Dawno nie pisałam. A więc się udało
Nie wiem jak, bo serduszkowaliśmy tylko 2 x w tym miesiącu w dni płodne, ale miesiączki nie ma, a testy ( do tej pory robiłam 4 ) pokazują drugą kreseczkę
Trochę się boję, ale okres nigdy mi się nie spóźnia a do tego te testy...
Muszę przyznać, że całkiem odpuściliśmy. Tzn, pogodziliśmy się z myślą, że możemy nie mieć dzieci i grzecznie czekaliśmy na pismo o pierwszej wizycie w klinice niepłodności. Zaczęłam szukać nowej pracy, kupiliśmy małego shih tzu i zapomnieliśmy o tym. Od ponad trzech miesięcy mąż brał Profertil, być może pomógł, nie wiem, bo nie robił ostatnio badań. Zdrowo jedliśmy i ćwiczyliśmy. Może to jakaś wskazówka? W końcu 1,5 roku starań.
Jutro bądź w piątek odbieram wyniki bety.
Bądźcie dobrej myśli Kochane.
Pozdrawiam,
Ania_84, kita, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMuffinka1019 wrote:Hej dziewczyny,
Nie wiem jak, bo serduszkowaliśmy tylko 2 x w tym miesiącu w dni płodne, ale miesiączki nie ma, a testy ( do tej pory robiłam 4 ) pokazują drugą kreseczkę
Muszę przyznać, że całkiem odpuściliśmy. Tzn, pogodziliśmy się z myślą, że możemy nie mieć dzieci i grzecznie czekaliśmy na pismo o pierwszej wizycie w klinice niepłodności. Zaczęłam szukać nowej pracy, kupiliśmy małego shih tzu i zapomnieliśmy o tym. Od ponad trzech miesięcy mąż brał Profertil, być może pomógł, nie wiem, bo nie robił ostatnio badań. Zdrowo jedliśmy i ćwiczyliśmy. Może to jakaś wskazówka? W końcu 1,5 roku starań.
Pozdrawiam,
Bardzo mnie podbudowała Twoja historia mam nadzieję, ze i ja kiedyś opowiem tu podobną -
nick nieaktualny
-
Aniu84 słuchaj kochana chce w nast.tyg zrobić sobie badanie z krwi powiedz mi co jest ważne chodzi mi generalnie o cis konkretnego bo na wszystkie badania mnie po prostu nie stać chce zrobić sobie i mężowi tak po 3 badania?polecisz moja wyrocznio
-
nick nieaktualnymamy wyniki:
TSH 1,80 µIU/ml 0,270 -4,200 N
FSH 5,98 mIU/ml 1,50 -12,40 N
LH 6,01 mIU/ml 1,70 -8,60 N
Prolaktyna 15,20 ng/ml 4,04 -15,20 N
Testosteron 272,4 ng/dl 280,00 -800,00 L
PRL-gorna granica
testosteron ponizej normy
czy to jest winowajca obniżenia nasienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:23
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Aniu1986:
Oto jak Ania_84 pomogła mi zinterpretować wyniki w październiku:
"ph 8,2
obj 3,3
w jednym mililitrze macie 4,1 mln plemnikow
w calym nasieniu jest ich 13,6 mln
ruch macie 37% czyli ruch 1+2 w 1 mililitrze
1,5 ml wychodzi z tego ze w jednym mililitrze macie 4,1 mln plemnikow z tego 37% to 1,5
druga str to wartoosci referencyjne
jak zobaczysz wart ref wg WHO to ruch calkowity w 1 mililitrze min 32% wy macie 37%
w calkowitym ejakulacie powinien byc min 40% wy macie 43%
morfologia to 2%
czyli po pierwsze macie za wysokie pH - moze to byc spowodowane jakims stanem zapalnym sta moje pytanie o posiew
to glowny czynnik obnizajacy paramtery nasienia .. zapytaj sie meza czy ostatni np nie odczuwal dyskomfotru przy oddawaniu moczu, czy nie bolaly go ostatnio jadra.. jak mozesz sprawdzcie czyjadra wieczorem nie sa cieple npowinny byc chlodniejsze od reszty ciala
obj macie w normie
liczba plemnikow jest za niska bo wg WHO w 1 militrze powinno byc min 15 mln
a calym ejakulacie powyzej 45mln
ruchliwosc macie calkiem niezla powyzej norm
morfologia..niestety jest poniezj..."
-
nick nieaktualnyMuffinka1019 wrote:Hej dziewczyny,
Pozdrawiam,
Gratuluję i życzę dużo zdrówka i spokojnej ciąży !!!!!!!!!!!!
-
BATTINKA wrote:Aniu84 słuchaj kochana chce w nast.tyg zrobić sobie badanie z krwi powiedz mi co jest ważne chodzi mi generalnie o cis konkretnego bo na wszystkie badania mnie po prostu nie stać chce zrobić sobie i mężowi tak po 3 badania?polecisz moja wyrocznio
Dla ciebie w zalznosci kochana jaki dzien cyklu w 3 dc FSH i LH i prl ..BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:mamy wyniki:
TSH 1,80 µIU/ml 0,270 -4,200 N
FSH 5,98 mIU/ml 1,50 -12,40 N
LH 6,01 mIU/ml 1,70 -8,60 N
Prolaktyna 15,20 ng/ml 4,04 -15,20 N
Testosteron 272,4 ng/dl 280,00 -800,00 L
PRL-gorna granica
testosteron ponizej normy
czy to jest winowajca obniżenia nasienia?
niestety Aniu jak testostron idzie w dól to mozecie sie spodziewac ze FSH i LH beda rosly .. bo dzialaja na zasadzie sprzezenia zwrotnwgo ..
Testosteron spada FSH i LH rosnie co uposledza funkcje jader..
my przy takim test mieclismy FSH 29 a lh 10 - i to juz bylozle.
wiec warto by bylo albo sprawdzic nza jakis czas czy test dalej spada .. czy nie..
wazne test robcie zawsze w godzinach porannych max do 10 popoludniu i wieczorem test moze byc mniejszy .. dwa .. przed badaniem test nie mozna pic alkoholu, sex dzien przed tez obnizy tak samo jak i duzy wysilek fizyczny
takze spr jesczez raz jak bedzie dalej spadal - kierunek androlog -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:niestety Aniu jak testostron idzie w dól to mozecie sie spodziewac ze FSH i LH beda rosly .. bo dzialaja na zasadzie sprzezenia zwrotnwgo ..
Testosteron spada FSH i LH rosnie co uposledza funkcje jader..
my przy takim test mieclismy FSH 29 a lh 10 - i to juz bylozle.
wiec warto by bylo albo sprawdzic nza jakis czas czy test dalej spada .. czy nie..
wazne test robcie zawsze w godzinach porannych max do 10 popoludniu i wieczorem test moze byc mniejszy .. dwa .. przed badaniem test nie mozna pic alkoholu, sex dzien przed tez obnizy tak samo jak i duzy wysilek fizyczny
takze spr jesczez raz jak bedzie dalej spadal - kierunek androlog
-
testosteron na pewno bo to test wplywa na produkcje.. spermatogenezy .. -
podwyzszona prl .. no coz niestety lekarze nie udowodnili zaleznosc tego hormonu.. jednak androlog mze zwrocic uwage .. w kiedyunku niewydolnosci przysadki.. a co za tym idzie zachwiana produkcje testosteronu ..
u nas poczatkowo androlog powiedzial ze moze bedzie trzeba zrobic Rezonans w kierunku gruczolaka przysadki ..
ale tu nie bede sie wypowiadac czy fatycznie jest taka zaleznosc ..bo jak sie zapytalam androloga to powiedzial.. ze generalnie PRL nie wplywa na nasienie..
i ze raczej unikaja tego badania bo PRL wzrasta podczas stresu itp itd .. -
Fatim..najpierw przebadaj siebie .. tez .. znacie winowajce i to jest najwazniejsze.. uwier zmi lepiej ze to tylko taki winowajca.. i ze poznaliscie wczesnie tego winowajce..
na bakteriach sie nie znam.. wiec lepiejskonsutowac to z lekarzem
bo mzoe cie nie zarazil i spokojnie jak dostanie antybiotyk mozecie dzialac po pierwszym cyklu leczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:37
-
Fatim wrote:Udało mi się wcisnąć męża na tą sobotę do dr Szymańskiego, do dr Wolińskiego zapisałam go na 12.02 kurde nie wiem gdzie się robi ten posiew pochwy
Fatim lubi tę wiadomość