Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • Muffinka1019 Autorytet
    Postów: 614 1041

    Wysłany: 21 stycznia 2015, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dawno nie pisałam. A więc się udało :)
    Nie wiem jak, bo serduszkowaliśmy tylko 2 x w tym miesiącu w dni płodne, ale miesiączki nie ma, a testy ( do tej pory robiłam 4 ) pokazują drugą kreseczkę :)
    Trochę się boję, ale okres nigdy mi się nie spóźnia a do tego te testy...
    Muszę przyznać, że całkiem odpuściliśmy. Tzn, pogodziliśmy się z myślą, że możemy nie mieć dzieci i grzecznie czekaliśmy na pismo o pierwszej wizycie w klinice niepłodności. Zaczęłam szukać nowej pracy, kupiliśmy małego shih tzu i zapomnieliśmy o tym. Od ponad trzech miesięcy mąż brał Profertil, być może pomógł, nie wiem, bo nie robił ostatnio badań. Zdrowo jedliśmy i ćwiczyliśmy. Może to jakaś wskazówka? W końcu 1,5 roku starań.
    Jutro bądź w piątek odbieram wyniki bety.
    Bądźcie dobrej myśli Kochane.
    Pozdrawiam,

    Ania_84, kita, paaulla84 lubią tę wiadomość

    wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 06:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :) a przybliżysz nam jakie dokładniej miał ostatnio wyniki twój. Mąż?

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ;)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Dawno nie pisałam. A więc się udało :)
    Nie wiem jak, bo serduszkowaliśmy tylko 2 x w tym miesiącu w dni płodne, ale miesiączki nie ma, a testy ( do tej pory robiłam 4 ) pokazują drugą kreseczkę :)
    Trochę się boję, ale okres nigdy mi się nie spóźnia a do tego te testy...
    Muszę przyznać, że całkiem odpuściliśmy. Tzn, pogodziliśmy się z myślą, że możemy nie mieć dzieci i grzecznie czekaliśmy na pismo o pierwszej wizycie w klinice niepłodności. Zaczęłam szukać nowej pracy, kupiliśmy małego shih tzu i zapomnieliśmy o tym. Od ponad trzech miesięcy mąż brał Profertil, być może pomógł, nie wiem, bo nie robił ostatnio badań. Zdrowo jedliśmy i ćwiczyliśmy. Może to jakaś wskazówka? W końcu 1,5 roku starań.
    Jutro bądź w piątek odbieram wyniki bety.
    Bądźcie dobrej myśli Kochane.
    Pozdrawiam,

    Bardzo mnie podbudowała Twoja historia :) mam nadzieję, ze i ja kiedyś opowiem tu podobną :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Ja czekam w napięciu na wyniki mojego. Narazie mam tsh 1,80. I cholesterol norma do 190. A u niego prawie 213 :/ bardzo boję się wyniku fsh i lh :(

  • BATTINKA Autorytet
    Postów: 1616 1788

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu84 słuchaj kochana chce w nast.tyg zrobić sobie badanie z krwi powiedz mi co jest ważne chodzi mi generalnie o cis konkretnego bo na wszystkie badania mnie po prostu nie stać chce zrobić sobie i mężowi tak po 3 badania?polecisz moja wyrocznio :)

    3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy wyniki:
    TSH 1,80 µIU/ml 0,270 -4,200 N
    FSH 5,98 mIU/ml 1,50 -12,40 N
    LH 6,01 mIU/ml 1,70 -8,60 N
    Prolaktyna 15,20 ng/ml 4,04 -15,20 N
    Testosteron 272,4 ng/dl 280,00 -800,00 L


    PRL-gorna granica
    testosteron ponizej normy


    czy to jest winowajca obniżenia nasienia?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:23

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Muffinka1019 Autorytet
    Postów: 614 1041

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu1986:

    Oto jak Ania_84 pomogła mi zinterpretować wyniki w październiku:

    "ph 8,2
    obj 3,3
    w jednym mililitrze macie 4,1 mln plemnikow
    w calym nasieniu jest ich 13,6 mln
    ruch macie 37% czyli ruch 1+2 w 1 mililitrze
    1,5 ml wychodzi z tego ze w jednym mililitrze macie 4,1 mln plemnikow z tego 37% to 1,5 :)

    druga str to wartoosci referencyjne
    jak zobaczysz wart ref wg WHO to ruch calkowity w 1 mililitrze min 32% wy macie 37%
    w calkowitym ejakulacie powinien byc min 40% wy macie 43% :)

    morfologia to 2%



    czyli po pierwsze macie za wysokie pH - moze to byc spowodowane jakims stanem zapalnym sta moje pytanie o posiew :)
    to glowny czynnik obnizajacy paramtery nasienia .. zapytaj sie meza czy ostatni np nie odczuwal dyskomfotru przy oddawaniu moczu, czy nie bolaly go ostatnio jadra.. jak mozesz sprawdzcie czyjadra wieczorem nie sa cieple npowinny byc chlodniejsze od reszty ciala :)

    obj macie w normie :)
    liczba plemnikow jest za niska bo wg WHO w 1 militrze powinno byc min 15 mln
    a calym ejakulacie powyzej 45mln

    ruchliwosc macie calkiem niezla powyzej norm :)

    morfologia..niestety jest poniezj..."

    wnid9vvjodizjocx.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka1019 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Dawno nie pisałam. A więc się udało :)
    Nie wiem jak, bo serduszkowaliśmy tylko 2 x w tym miesiącu w dni płodne, ale miesiączki nie ma, a testy ( do tej pory robiłam 4 ) pokazują drugą kreseczkę :)
    Trochę się boję, ale okres nigdy mi się nie spóźnia a do tego te testy...
    Muszę przyznać, że całkiem odpuściliśmy. Tzn, pogodziliśmy się z myślą, że możemy nie mieć dzieci i grzecznie czekaliśmy na pismo o pierwszej wizycie w klinice niepłodności. Zaczęłam szukać nowej pracy, kupiliśmy małego shih tzu i zapomnieliśmy o tym. Od ponad trzech miesięcy mąż brał Profertil, być może pomógł, nie wiem, bo nie robił ostatnio badań. Zdrowo jedliśmy i ćwiczyliśmy. Może to jakaś wskazówka? W końcu 1,5 roku starań.
    Jutro bądź w piątek odbieram wyniki bety.
    Bądźcie dobrej myśli Kochane.
    Pozdrawiam,

    Gratuluję i życzę dużo zdrówka i spokojnej ciąży !!!!!!!!!!!!

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Aniu84 słuchaj kochana chce w nast.tyg zrobić sobie badanie z krwi powiedz mi co jest ważne chodzi mi generalnie o cis konkretnego bo na wszystkie badania mnie po prostu nie stać chce zrobić sobie i mężowi tak po 3 badania?polecisz moja wyrocznio :)
    Dla meza na pewno jelsi nie robiliscie FSH,LH, Testosteron i TSH

    Dla ciebie w zalznosci kochana jaki dzien cyklu :) w 3 dc FSH i LH i prl .. :)

    BATTINKA lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    mamy wyniki:
    TSH 1,80 µIU/ml 0,270 -4,200 N
    FSH 5,98 mIU/ml 1,50 -12,40 N
    LH 6,01 mIU/ml 1,70 -8,60 N
    Prolaktyna 15,20 ng/ml 4,04 -15,20 N
    Testosteron 272,4 ng/dl 280,00 -800,00 L


    PRL-gorna granica
    testosteron ponizej normy


    czy to jest winowajca obniżenia nasienia?

    niestety Aniu jak testostron idzie w dól to mozecie sie spodziewac ze FSH i LH beda rosly .. bo dzialaja na zasadzie sprzezenia zwrotnwgo ..
    Testosteron spada FSH i LH rosnie co uposledza funkcje jader..

    my przy takim test mieclismy FSH 29 a lh 10 - i to juz bylozle.

    wiec warto by bylo albo sprawdzic nza jakis czas czy test dalej spada .. czy nie..

    wazne test robcie zawsze w godzinach porannych max do 10 popoludniu i wieczorem test moze byc mniejszy .. dwa .. przed badaniem test nie mozna pic alkoholu, sex dzien przed tez obnizy tak samo jak i duzy wysilek fizyczny :)

    takze spr jesczez raz jak bedzie dalej spadal - kierunek androlog

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    niestety Aniu jak testostron idzie w dól to mozecie sie spodziewac ze FSH i LH beda rosly .. bo dzialaja na zasadzie sprzezenia zwrotnwgo ..
    Testosteron spada FSH i LH rosnie co uposledza funkcje jader..

    my przy takim test mieclismy FSH 29 a lh 10 - i to juz bylozle.

    wiec warto by bylo albo sprawdzic nza jakis czas czy test dalej spada .. czy nie..

    wazne test robcie zawsze w godzinach porannych max do 10 popoludniu i wieczorem test moze byc mniejszy .. dwa .. przed badaniem test nie mozna pic alkoholu, sex dzien przed tez obnizy tak samo jak i duzy wysilek fizyczny :)

    takze spr jesczez raz jak bedzie dalej spadal - kierunek androlog
    Kochana robil przed 9 rano, raczej nic z tych rzeczy co wymieniłas nie robil, idziemy do androloga w poniedziałek z tad te badania, ale czy to moze miec wpływ na nasienie ten testosteron i prl przy gornej granicy?

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron na pewno bo to test wplywa na produkcje.. spermatogenezy .. -

    podwyzszona prl .. no coz niestety lekarze nie udowodnili zaleznosc tego hormonu.. jednak androlog mze zwrocic uwage .. w kiedyunku niewydolnosci przysadki.. a co za tym idzie zachwiana produkcje testosteronu ..

    u nas poczatkowo androlog powiedzial ze moze bedzie trzeba zrobic Rezonans w kierunku gruczolaka przysadki ..

    ale tu nie bede sie wypowiadac czy fatycznie jest taka zaleznosc ..bo jak sie zapytalam androloga to powiedzial.. ze generalnie PRL nie wplywa na nasienie..

    i ze raczej unikaja tego badania bo PRL wzrasta podczas stresu itp itd ..

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy winowajce wynikow...Enterococcus faecalis (z posiewu), boję się długiego leczenia :( pewnie i mnie zaraził...skoro są bakterie to z ciąży nici w tym cyklu prawda ?

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim..najpierw przebadaj siebie .. tez .. znacie winowajce i to jest najwazniejsze.. uwier zmi lepiej ze to tylko taki winowajca.. i ze poznaliscie wczesnie tego winowajce.. :)

    na bakteriach sie nie znam.. wiec lepiejskonsutowac to z lekarzem :)
    bo mzoe cie nie zarazil i spokojnie jak dostanie antybiotyk mozecie dzialac po pierwszym cyklu leczenia :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:37

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wcisnąć męża na tą sobotę do dr Szymańskiego, do dr Wolińskiego zapisałam go na 12.02 kurde nie wiem gdzie się robi ten posiew pochwy :(

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Udało mi się wcisnąć męża na tą sobotę do dr Szymańskiego, do dr Wolińskiego zapisałam go na 12.02 kurde nie wiem gdzie się robi ten posiew pochwy :(
    u kazdego ginekologa .. u naz robia posiewy pobieraja w przychodni .. w poradni gin i wsylaja do diagnostyki :)

    Fatim lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • BATTINKA Autorytet
    Postów: 1616 1788

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aniu84 :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziękuję Aniu84 :)
    nie ma sprawy :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zapiszę się do swojego ginekologa już i pokażę przy okazji najświeższe wyniki...zadzwonię tylko się upewnić czy na pewno robią ten posiew pochwy, bo na stronie pisze o posiewach tkanek i nie wiem czy to się do tego zalicza

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego