przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:a i powiedział , że jeśli tego testosteronu nie podniesie ten lek w co wątpi to mąż będzie brał zastrzyki 1 na2 tyg chyba i one dają praktycznie gwarancję poprawy testosteronu u większości pacjentów
moj M teraz ma zastrzyki -
ewa81 wrote:Aniu 84, do Ciebie się zwracam, bo jesteś ekspertką - mąż dziś odebrał wyniki nasienia. Patrząc na normy, to uważam, że ma dobre wyniki. Nie chcę tutaj przepisywać wyników, bo jest tego dużo, ale na co szczególnie mam zwrócić uwagę?
Lepkosc, aglutynacje, PH, obj i komorki okragle badz leukocyty - jelsi reszta jest ok .. to na te sie zwraca uwage w celu weryfikacji czy nie ma stanu zapalnegoewa81 lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Aha, a clo to cała tab? I jakie miał fsh lh? Bo u nas fsh powyżej 5 a lh powyżej 6...Ten wasz urolog miał specjalizacje w leczeniu niepłodności męskiej? Nie wiem moze tez byśmy się wybrali do jakiegoś urologa:-/ aby skonsultować to..
-
nick nieaktualnyAha,to super trafiliście, jeśli będziesz mieć chwilkę to daj znać nawet na priv o tych wynikach hormonalnych męża, u nas,testosteron jedynie poniżej miał 272 a norma jest od 280-800, i ten nasz od razu z grubej rury sam testosteron. A jeszcze jedno pytanie ile czasu twój mąż brał ta kuracje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 13:53
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:jesli wsio jest w normie to zwroc uwage głównie na morfologie plemnika niby powinna byc powyzej 4% ale im wyzej tym lepiej no i ruchliwosc
Lepkosc, aglutynacje, PH, obj i komorki okragle badz leukocyty - jelsi reszta jest ok .. to na te sie zwraca uwage w celu weryfikacji czy nie ma stanu zapalnego
Sama nie wiem, czy w normie, tutaj trochę popytałam i dowiedziałam, że mąż powinien brać suplementy. Podaję część wyników:
*Algutynacja wynik -, norma(-)
*Lepkość wynik -, norma (-)
*Morfologia - kryteria wg Krugera:
- formy prawidłowe -5 norma to 4%
- uszkodzone szyjki 47
- formy nieprawidłowe 95
- uszkodzone witki 18
- uszkodzone główki 93
- kropla cytoplazmy 3
*Ruchliwość:
- ogólny procent ruchliwych 62, norma >40%
- ruch (A)+(B ) 49, norma >32%
- (A) ruch szybki linearny 0
- (B ) ruch wolny linearny i nielinearny 49
- (C) ruch w miejscu 13
- (D) brak ruchu 38
*MAR TEST IgG:
- plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką 91, norma <10%negatywny, 10-50% słabo pozytywny, >50% wynik pozytywny, ma napisane wynik testu: pozytywny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 14:51
-
Battinka...co ja tam widze II krechy ?? i sie nie chwalisz ??
Ewa generalnie nie jest zle choc szczerxze powiem ze nie wiem co to jest ten MAR testBATTINKA, ewa81 lubią tę wiadomość
-
A no Aniu dwie krechy nie wiem jakim cudem nie pytaj.
Dxis bylam zrobić druga betę pierwsza byla94 druga 257...ale lekarz w pn.podejrzewal CP.
Zobaczymy co czas pokaże no niebylo widać nic w macicy natomiast powiększony jajnik choc to 4tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:29
Ania_84, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:A no Aniu dwie krechy nie wiem jakim cudem nie pytaj.
Dxis bylam zrobić druga betę pierwsza byla94 druga 257...BATTINKA lubi tę wiadomość
-
no Battinka wielkie wielkie gratulacje!!!!
a o ile mnie pamięć nie myli jakos na czasie miałas pojawic sie w klinice i badania nasienia robić
no cudne sa takie niespodzianki
kurcze może i dla mnie jest nadzieja! naprawde super wiadomości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 18:23
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:moze mialas pozna owulke
i poporstu jest za wczesnie
bo ty teraz jestes w ktorym DC ?/
Aniu nie sadze żebym miała później owulke a dzis jest mój 30 dc w ndz.powinnam dostać @co 27 dni dostaję...
No ale tak mnie ten jajnik prawy boli a jest powiększony:( -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Battinka...co ja tam widze II krechy ?? i sie nie chwalisz ??
Ewa generalnie nie jest zle choc szczerxze powiem ze nie wiem co to jest ten MAR test
Dzięki za odpowiedź, mąż czeka jeszcze na wynik posiewu i zapisze się do urologa z wynikamiAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Aniu dobrze że zwróciłaś mi uwagę na ten MAR test....jestem totalnie załamana....
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Tak i okazuje się, że nie mamy żadnych szans na naturalne zapłodnienie.....jestem w szoku....nie dociera to do mnie..,,,ryczę jak bóbr a mąż spokojny...
-
nick nieaktualny