przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.nie ma dziewczyny niestety czego gratulować bo we wtorek prawdopodobnie szpital i usunięcie ciąży.wychodxi ze będzie pozamaciczna i tyle.po co to się oszukiwać dziś dr mi wszystko wyjaśnil.
W pon.JESZCZE beta i sie zobaczy.
Ale niemam nadzieji tak mnie napieprza brzuch i jajnik ze szok!!! (Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 11:29
-
amygdala wrote:Cześć Dziewczyny! Mogę do Was dołączyć? Staramy się już rok i nic Oboje jesteśmy po 30 wiec czas nagli... Pierwsze badanie męża beznadziejne: morfologoa 1%, ruchliwość poniżej normy. Teraz drugie badanie po 2 mies. i lekkiej suplementacji:morfologia 3% a ruchliwosc bardzo mała bo 17%!!!
Poczytałam trochę Was i zakupiłam mu wczoraj l-karnityne i mace mace, do tego androvit i vit. C 1000 jak to nie pomoże to chyba nic z tego... 13 lutego ma wizyte u dr Wolskiego, ale boję się, ze z takimi wynikami bedzie sugerowal tylko invitro...
Dziewczyny jestem załamana, tymbardziej że nikt poza mężem nie wie o naszych problemach, i nie mam komu sie zwierzyc i wyplakac... Tak bardzo się boję, ze nigdy nam sie nie uda ;(
nie bojcie sie go pytac
skoro jest poprawa mysle ze bedzie chcial powalczyc
-
amygdala wrote:Przepraszam, nie chciałam Was dolowac!
witaj:-) ja mysle ze kazda z nas ma takie dni kiedy siedzi w dołku, więc kochana nie przejmuj sie jestesmy tu po to zeby sie wspierać, pomagać i własnie wysłuchać. Ja tez jestem tu bardzo krótko i doświadczenie mam małe ale dziewczyny maja dużą wiedze i jak się sama zorientowałaś chętnie służą pomocą i radą -
amygdala wrote:Ps. A pytanie o dr Wolskiego bylo oczywiscie do Ani_84 Przepraszam za pomyłkę w imieniu!
my leczymy sie u dr od sierpnia 2014 roku -
ITKA wrote:mnie dołuje jeszcze to ze w mojej okolicy nie ma dobrych specjalistów - mam na mysli takich własnie jak Wolski. Zaczynam od tych miejscowych w Szczecinie , mam tylko nadzieje ze to nie jest strata czasu...
jede kogo mi polecila to Łodzi - dr Hiczer lub Kula
Waw dr Wolski
Krakow dr Bergier -
Dokładnie rok w temu w lutym usłyszeliśmy z mężem "wyrok" 2mln plemników i 1%prawidlowych, inne parametry tez kiepskie- jedyna droga invitro, dziś czekam z niecierpliwością na narodziny naszej córeczki (ciąża naturalna ku zaskoczeniu lekarzy i nas samych) wiem co czujecie po usłyszeniu takiej diagnozy, ale uwerzcie ze Wam tez się uda, wsperajcie się wzajemnie z waszymi partnerami, nie namawiam do czekania na cuda ( my tez dzialalismy i byliśmy juz na liście do rządowego invitro) ale wspólnie szukajcie pomocy u lekarzy, dziś medycyna potrafi wiele, wiem ze nie raz będzie załamanie i rozpacz, ale trzeba wierzyc i absolutnie nie podporządkowywać życia staraniom o dziecko
Życzę Wam naturalnych lub medycznych Cudów... Nie zalamujcie się, najważniejsze to mieć obok ukochana połówkę, razem dacie radeITKA, Ania_84 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Ania_84 wrote:to fakt moja siostra jest lekarzem w Szczecinie.. i powiedziala mi ze nikgo tam u nich nie poleca bo i ile ginekologow i specow od zenskiej nieplodnosci jest troche to od facetow .. niestety .. ;/
jede kogo mi polecila to Łodzi - dr Hiczer lub Kula
Waw dr Wolski
Krakow dr Bergier
no jeszcze Aniu potwierdziłas ta opinię przez kogos kto jest lekarzem...także biorąc to pod uwage spróbujemy bo może akurat sie uda, dam im szanse, tak sobie załozyłam ze pół roku...zobacztmy. wszyscy wymienieni przez Ciebie lekarze sa bardzo daleko ode mnie, kazda wizyta to mała wyprawa:-(
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
marcela29 wrote:Dokładnie rok w temu w lutym usłyszeliśmy z mężem "wyrok" 2mln plemników i 1%prawidlowych, inne parametry tez kiepskie- jedyna droga invitro, dziś czekam z niecierpliwością na narodziny naszej córeczki (ciąża naturalna ku zaskoczeniu lekarzy i nas samych) wiem co czujecie po usłyszeniu takiej diagnozy, ale uwerzcie ze Wam tez się uda, wsperajcie się wzajemnie z waszymi partnerami, nie namawiam do czekania na cuda ( my tez dzialalismy i byliśmy juz na liście do rządowego invitro) ale wspólnie szukajcie pomocy u lekarzy, dziś medycyna potrafi wiele, wiem ze nie raz będzie załamanie i rozpacz, ale trzeba wierzyc i absolutnie nie podporządkowywać życia staraniom o dziecko
Życzę Wam naturalnych lub medycznych Cudów... Nie zalamujcie się, najważniejsze to mieć obok ukochana połówkę, razem dacie rade
dobrze ze sa takie historie i dziewczyny które chca sie nimi dzielić
marcela a ty już za chwilkę bedziesz mamą na pełen etat...jak patrzę na Twój suwaczek to w sumie w kazdej chwili może sie zacząć
nie doczekaliście sie poprawy parametrów nasienia skoro miało być invitro, czy w miedzyczasie cos drgnęło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 16:30
-
nick nieaktualnyamygdala wrote:Dzieki dziewczyny za słowa otuchy Nie mam juz siły z tym wszystkim, od tego cyklu nie mierze juz temp. chce troche wyluzowac, nie myśleć caly czas o ciąży, co nie jest łatwe
Ewa, leczyliscie sie moze u dr Wolskiego? Myślisz, że mogłabym pójść z mężem na tę wizytę?
Jestem z Cieszyna, wizytę mamy u androloga w katowicach w klinice gyncentrum. Nie wiem do jakiego lekarza się zapisał. Zastanawiam się o naprotechnologii -
Dziewczyny potrzebuje pilnie pomocy !!!!!!! po 2 miesiacach brania tamoxifenu i undestoru odebraliśmy dzisiaj wyniki hormonu FSH i wynosi 11,4 mUI/ml czyli więcej niż przed leczeniem a wyniki ogólnego badania nasienia - informacja tylko, że pojedyncze plemniki w preparacie bezpośrednim z czego nieliczne wykazujące ruch (( ja nic nie rozumiem a p. chce roznieść swoja androlog ((((( znacie takie przypadki ze po braniu tych lekow wyniki sie tak pogorszyly???????? (((((((