przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagdalena83 wrote:Dziewczyny potrzebuje pilnie pomocy !!!!!!! po 2 miesiacach brania tamoxifenu i undestoru odebraliśmy dzisiaj wyniki hormonu FSH i wynosi 11,4 mUI/ml czyli więcej niż przed leczeniem a wyniki ogólnego badania nasienia - informacja tylko, że pojedyncze plemniki w preparacie bezpośrednim z czego nieliczne wykazujące ruch (( ja nic nie rozumiem a p. chce roznieść swoja androlog ((((( znacie takie przypadki ze po braniu tych lekow wyniki sie tak pogorszyly???????? (((((((
-
Aniu nam nic lekarka nie powiedziała ze tak moze byc matko normalnie jestesmy zalamani (((( zastanawiamy sie nad zmiana lekarza
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdalena83 wrote:Aniu nam nic lekarka nie powiedziała ze tak moze byc matko normalnie jestesmy zalamani (((( zastanawiamy sie nad zmiana lekarza
-
a jak testosteron ??? i LH
jesli spadl testtseron to normlane ze FSH i LH rosna bo dzialaja na zasadzie sprzezenia zwrotnego ..
pozatym w czasie etrapii FSH zawsze rosnie.. wiec spokojnie .. zobacz w moim pamietniku sa wyniki hormonow.. FSH szaleje..ale jest to dop tego ze test spada moze byc tak ze Twj emek nie idzie na tabsy .. u nas po 3 miesiacach tak sie stalo.tym samym tabsy obnizaly test fsh roslo..i lh ...a co za tym idzi eproces spermatogenezy zostaje zachwiany ..
dwa po dwoch miesiacach na 100% nie jest to wynik brania lekow ..moziwe ze to sa pozostawlosci jeszcze sprzed leczenia..
plemniki tworza sie 72 dni-74.. w momencie keidy teststeron spada.. fsh rosnie nastepuje zachcamaowanie ich produkcji ..
polaczenie tamoxifen+testosteron raczej rzadko wplywaja negatywnie .. jesli juz cos to zle dobrany testosteron..
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
aa i jeszcze jedna wazna informalcja..
to ze FSH i LH rosnie jest na ogol .. dobra oznalka ze jadra podejmuja walke..
najgorzej jest wtedy .. gdy mimo brania test ... testosteron spada.. LH nie reaguje i nie rosnie.. i FSH tez spada.. wtedy jest zle.. bardzo..
wiem ze im wyzsze fsh tym wiekszy jest defekt ..ale nam po 6 tyg brania tamxifenu fsh wzroslo z 36 na 56 .. nastepnie zaczelo spada i pozniej juz nie przekraczalo 50 42, 46, 43 .. i tak sobie skakalo w zaleznosci o poziomyu testosteronu .. -
ITKA wrote:no jeszcze Aniu potwierdziłas ta opinię przez kogos kto jest lekarzem...także biorąc to pod uwage spróbujemy bo może akurat sie uda, dam im szanse, tak sobie załozyłam ze pół roku...zobacztmy. wszyscy wymienieni przez Ciebie lekarze sa bardzo daleko ode mnie, kazda wizyta to mała wyprawa:-(
i tam jezdzimy... tylko tam dali nam jakies szanse na nasze dziecko..
dwa tylko tam embriologia jest tak rozwinieta ze wystarczy spermatyda do zapodnienia IMSI
choc odsetek ciaz jest znikomy po akich dzialaniach..
no ale.. jesli mam komus zaufac to tylko Novum i dr Woslkiemu oraz dr Kozieł ..
pracuje z ginekologami na codzien ..i pierwsze slowa jakie slyszalam ..od lekarza to dr Kozieł..
wiadomo wyprawy sa ciezkie.. nie raz i nie dwa wyjezdzajac rano wracamy wieczorem.. ale nawet jelsi bede musiala co drugi dzien przy stymulacji jechac do wawy to bede to robila -
Ania_84 wrote:a jak testosteron ??? i LH
jesli spadl testtseron to normlane ze FSH i LH rosna bo dzialaja na zasadzie sprzezenia zwrotnego ..
pozatym w czasie etrapii FSH zawsze rosnie.. wiec spokojnie .. zobacz w moim pamietniku sa wyniki hormonow.. FSH szaleje..ale jest to dop tego ze test spada moze byc tak ze Twj emek nie idzie na tabsy .. u nas po 3 miesiacach tak sie stalo.tym samym tabsy obnizaly test fsh roslo..i lh ...a co za tym idzi eproces spermatogenezy zostaje zachwiany ..
dwa po dwoch miesiacach na 100% nie jest to wynik brania lekow ..moziwe ze to sa pozostawlosci jeszcze sprzed leczenia..
plemniki tworza sie 72 dni-74.. w momencie keidy teststeron spada.. fsh rosnie nastepuje zachcamaowanie ich produkcji ..
polaczenie tamoxifen+testosteron raczej rzadko wplywaja negatywnie .. jesli juz cos to zle dobrany testosteron..
Aniu fsh robilismy prywatnie (moj wybryk) i mamy tylko fsh nie robilismy juz lh i testosteronu .... ale troche mnie uspokoilas musze pokazac p. Twoje wpisy
Dziekuje dziewczyny za tak szybka reakcje sama juz nie wiem co robic dalej -
Kochana nie ma co sie denerwowac na zapad nam zawsze dr mowil do pelnej oceny trzeba tonic w tym samym vzasie fsh,lh testosteron
-
No wlasnie tak to jest jak chce sie cos przyspieszyc no ale zero plemnikow totalne zero ( masakra jakas...chyba ze to totalny spadek przed naglym skokiem ...marzenie....
-
nick nieaktualnyMagdalena83 wrote:Aniu fsh robilismy prywatnie (moj wybryk) i mamy tylko fsh nie robilismy juz lh i testosteronu .... ale troche mnie uspokoilas musze pokazac p. Twoje wpisy
Dziekuje dziewczyny za tak szybka reakcje sama juz nie wiem co robic dalej
Magdalena mój mąż również bierze undestor i tamoxifen i po dwóch miesiącach wyniki nieznacznie, ale się poprawiły. Pani androlog podjęła decyzję o przedłużeniu kuracji za ok. dwa tygodnie będziemy robić i nasienie i hormony, bardzo się boję, ale mam cichą nadzieję, że będzie kolejna poprawa. Głowa do góry, Ani dobrze napisała, o plemniczkach że potrzebuje ok. 72 dni -
ITKA wrote:dobrze ze sa takie historie i dziewczyny które chca sie nimi dzielić
marcela a ty już za chwilkę bedziesz mamą na pełen etat...jak patrzę na Twój suwaczek to w sumie w kazdej chwili może sie zacząć
nie doczekaliście sie poprawy parametrów nasienia skoro miało być invitro, czy w miedzyczasie cos drgnęło?
U nas lekarz nie proponował żadnego leczenia ponieważ u męża doszło do nieodwracalnego uszkodzenia jądra w wyniku świnki w wieku dojrzewania, od lutego do maja badanie robił 4 razy (raz diagnostyczne i 3 razy przed mrozeniami) wyniki były zbliżone, w razie czegoś mamy zamrożone zapasy bo wg lekarza parametry z wiekiem będą się pogarszać niestety, najgorsze jest to ze lekarze kiedy maz chorował na świnkę nie zwrócił uwagę na to ze bardzo często dochodzi do takich powikłań a można było to leczyćewa81 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Kiedyś usłyszałam takie zdanie " Chcesz rozśmieszyć Pana Boga? to powiedz mu jakie masz plany" hmm ... życie pisze nam scenariusze z którymi sie nie zgadzamy,ale z drugiej strony moze nas zaskoczyć,rozwiąże sie sytuacja która wydawała sie nie do zrowiązania.
Marcela Wasz przypadek tylko pokazuje, ze wszystko jest mozliwe także dziewczyny walczmy i wierzmy ze wszystko jest możliwe..nawet jesli w tym momencie KOGOŚ rozśmieszamy to wierzmy ze jest dla nas czas i miejsce - plan z pozytywnym zakończeniem
ufff jakis mam taki dzisiaj melancholijny nastrój...paaulla84 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Aa na bocku doczyt
Kochana a mial twoj usg i posiew? Przed hormonami?
Paula super, że sie u Was poprawily troche wyniki )) -
Magdalena83 wrote:Aniu nie miał !!! posiew teraz zrobil na wyniki czekamy ale to tez moja inicjatywa...lekarka nic nie mowila...a usg teraz chce skierowanie od niej wyciagnac ....
Paula super, że sie u Was poprawily troche wyniki )) -
nick nieaktualnymarcela29 wrote:U nas lekarz nie proponował żadnego leczenia ponieważ u męża doszło do nieodwracalnego uszkodzenia jądra w wyniku świnki w wieku dojrzewania, od lutego do maja badanie robił 4 razy (raz diagnostyczne i 3 razy przed mrozeniami) wyniki były zbliżone, w razie czegoś mamy zamrożone zapasy bo wg lekarza parametry z wiekiem będą się pogarszać niestety, najgorsze jest to ze lekarze kiedy maz chorował na świnkę nie zwrócił uwagę na to ze bardzo często dochodzi do takich powikłań a można było to leczyć
Mam pytanie, bo piszesz, że mąż miał świnkę jako dorosły człowiek, a wiem, że źle wpływa na jądra. Czy mąż miał przeciwciała? -
Ania_84 wrote:ehh.. nie no nie trawie takich lekarzy ;/ najpierw powinna zrobic usg i posiew zeby wykluczyc wszytsko zylaki i inne ;/