X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brał nic, bo dopiero w zeszłym tygodniu dostał wysypki, morfologi nie ma

Liczba. Koncentracja

mln/ml. mln/ejakulat
    Plemniki ruchliwe (P+NP) 96 9,50 38,00
    Ruch postępowy (P) 49 4,85 19,39
    Ruch niepostępowy (NP) 47 4,65 18,60
    Nieruchliwe (NR) 133 13,16 52,64

Normy P powyżej 32% lub P+NP powyżej 40%

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam ladna tabelke z odstepami a wszystko mi sie polaczylo :/ pierwsze cyfry to LICZBA, drugie cyfry to mln/ml a trzecie to mln/ejakulat

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie meza wyslac z wynikami nasienia do urologa czy androloga ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    kochana to w takim razie i koncentacja mln/ml jest obnizona bo jest 9,50 a powinno byc powyzej 15mln/ml i liczba w całosci tez mało bo mało ale jest obnizona jest 38mln a powinno byc powyzej 39 no chyba ze cos zle czytam :P jak cos to popraw mnie prosze;)

Najlepiej to jesli mozecie zrobcie jeszcze morfologie bo to tez jest wazne nawet bardzo.
    A i wyslij go do androloga bo androlog to to samo co urolog tylko z poszerzeniem wiedzy o endokrynologie.
    A on pewnie zleci :
    usg jader
    hormony
    posiew

bo pewnie bedzie potrzebował pełen obraz zanim cos przepisze.

Puki co kup mu androVit plus badz fertilman, niech bierze wit c 1000 i wit e 400, je orzeszki brazylijskie(badz selen w tab)l-karnityne 1500
    maz pali?
    pije piwo?
    jaka bielizna?
    czy bierze ciepłe kąpiele?
    jaka ma prace?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:

Popieram - do androloga, ale zweryfikuj 2 razy leki zanim mąż zacznie łykać... nas jedna lekarka by wykończyła do reszty, gdybyśmy nie sprawdzili..

• Fatim Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz uwaza, ze ma dobre wyniki, bo tak mu powiedzial lekarz "ze nie jest zle" i nie bierze pod uwage w ogole tego co pisze wyraznie na wynikach ponizej normy ani tego co mowiemu od was :/ nie mam juz sily do niego :(

BATTINKA lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Moj maz uwaza, ze ma dobre wyniki, bo tak mu powiedzial lekarz "ze nie jest zle" i nie bierze pod uwage w ogole tego co pisze wyraznie na wynikach ponizej normy ani tego co mowiemu od was :/ nie mam juz sily do niego :(
    No to trafił Ci się kochana trudny przypadek nie jest źle? Ale dobrze reż nie i przy takich wynikach można się starać latami, zafunduj mu wizytę w klinice niepłodności i idźcie na ta konsultacje razem, moja koleżanka miała identyczny przypadek i właśnie wizyta w klinice i opinia specjalisty otworzyły mu oczy, jeśli nie podejmie leczenia to wyniki obecne mogą się pogarszac.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie bylismy w klinice nieplodnosci i kazal nam wrocic za pol roku jak sie nie uda. Nic mu lekarz nie przypisal, na wlasna reke daje mu androvit plus (przed badaniami bral go juz od miesiaca) i od tygodnia salfazin. On uwaza, ze lekarz sie lepiej zna, ale zgodzil sie bym zapisala go do innego jak zrobilam mine rybki i z zalzawionymi oczami mowilam, ze tamten lekarz jest do dupy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 14:06

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Na wizycie bylismy w klinice nieplodnosci i kazal nam wrocic za pol roku jak sie nie uda. Nic mu lekarz nie przypisal, na wlasna reke daje mu androvit plus (przed badaniami bral go juz od miesiaca) i od tygodnia salfazin. On uwaza, ze lekarz sie lepiej zna, ale zgodzil sie bym zapisala go do innego jak zrobilam mine rybki i z zalzawionymi oczami mowilam, ze tamten lekarz jest do dupy...

Nie mogę się doszukać morfologii... szkoda, że nie chce się zmotywować żeby pójść gdzie indziej.. wyniki mogą się pogarszać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po wizycie u tej babki co nasienie robila i troche mi namieszała w głowie i mam doła:( zasugerowała dodatkowe badania za 250 zł tu niby gada ze przy samej suplementacji trzeba czasu aby wyniki sie poprawily bardziej, tu ze mały wzrost za chwile ze objetosc mała i ze jakby była wieksza to ze pewnie tych plemnikow bylo by wiecej...aaa szkoda gadac musze to przetrawic, mam nadzieje ze w weekend m załatwi hormony i w poniedziałek bedziemy mogli pojsc do androloga...ale puki co skrzydła zostały mi podciete:/

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:

Jeju Fatim kochana mam to samo co ty identycznie :( mój mąż jest niereformowalny i do tylu ze 30 lat...:( brak słów!

3i49tgf6plfmlliy.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami mam wrażenie że jak lekarz nie wie jak leczyć to właśnie każe zaczekać jakiś czas a nóż widelec samo przejdzie .....
    Mnie też tak odsyłają od dwóch lat. Dobrze że chociaż mój M trafił na lekarza z koncepcją leczenia.
    Pod koniec stycznia miał iść na badania kontrolne (czy po odstawieniu polfilinu nie pogorszyły się wyniki )ale wypadł mu wyjazd służbowy . Jestem ciekawa co tam wyjdzie . Lekarz powiedział że nic już nie musi brać ale daję mu kwas foliowy i selen .

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane my juz po wizycie :D

co do wizyty :)

generalnie jak dr juz nas zobaaczyl bo wracal z biopsji to podszedl do nas z usmiechem i tekst co Panie michale przestarszyles sie mTESE i ci test spadl zaczelismy sie smiac a moj mowi noo chyba tak :)

no ale.. meritum sprawy jest takie :)

Michal teraz dostal 5 zastrzykow ma je brac co 2 tyg :) miedzy 3 a 4 iniekcja... mamy zbadac hormony ..i zadzownic jesli bedzi eok.. to wezmie 4 dawke i po 2-3 tyg bedzie zabeg wszytsko w zaleznosci jak zadziala zastrzyk reszta lekow bez zmien planowo marzec kwiecien mTESE :)

wiec w sumie o jakies 2 miesiace sie odwleklo ...dr sam powiedzial ze on nie jest przkonany do mTSES przy mniejszym test niz 400 .. wytlumaczylnam po kolei co i jak dlaczego FSH i LH wzroslo.. powod jest prosty..testosteron spada FSH i LH rosnie dzialaja na zasadzie sprzezenia

Michal dopytal sie kilka rzeczy :) Namiot jest dobrym znakiem ze prostatat dobrze pracuje ;)

10 kwietnia Michal ma imienin wiec moze akurat na nie dostanie prezent :) mam nadzieje :)

Fatim lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kita pijesz może zioła Ojca Sroki? Widziałam że odwidzasz zielarskie tematy. A moze ktoraś z Was je pije? Miałabym pytanie czy można je pić cały cykl czy do owulacji?

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy wasi panowie robili z hormonów estradiol?

Zoe ja piłam 3 cykle całe,mój Łukasz tez razem ze mną.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochane czy wasi panowie robili z hormonów estradiol?

Zoe ja piłam 3 cykle całe,mój Łukasz tez razem ze mną.
    moj robil jednorazowo :)

generalnie najwazniejszy jest tesosteron. lH i FSH :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też estradiol był robiony

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co warto zrobić? Bo mój idzie jutro.

• taśta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

piszę na prośbę Ani1986, być może faktycznie moja historia da odrobinę nadziei chociaż jednej z Was.

Otóż nasza historia zaczęła się 5 lat temu… Zaraz po ślubie przestaliśmy się zabezpieczać, pierwsze miesiące z ogormnymi nadziejami, że przy moich cyklach to iesiac, dwa no góra trzy i będę w ciąży a tu los chciał niestety inaczej. Wizyta u gina, podstawowe badania ok, owu potwierdzona, hormony ok więc mój M został "podejrzany" jednak nie odważył się na badanie i tak miną, rok, drugi, trzeci… Po ok 2 latach stresów, że coś jest nie tak przyjęłam taktykę wmawiania sobie, że nie chcę ciąży i było mi z tym dobrze aż pewnego dnia dostałam pierwszy raz plamienia śródcyklicznego- myślałam, że to @ ale trwało godzinę i nic więc zrobiłam betę- bardzo niska bo 30 ale ciąża była- radość nie trwała długo bo 2 dni po becie dostałam @. Rozpacz, wizyta u gina, tez, że pewnie faza lutealna nie domaga, zapisał luteinę i kazał po 3 miesiącach wrócić jakby się nie udało. Minął miesiąc na monitoringu i luteinie i nic i wtedy postanowiłam odpuścić, nie mniej nie zabezpieczaliśmy się i nie oszczędzaliśmy ale nie monitorwałam owu, terminów @, odstawiłam luteinę. W listopadzie podjęłam decyzję, że wrócę do luteiny. Moje nadziej były ogromne ale tradycyjnie nic z tego nie wyszło….. i wtedy we mnie pękło wszystko co zbierałam przez 5 lat! Powiedziałam M, że nie zrobię nic dopóki nie przyniesie mi swoich wyników!!!! Podziałało, 23 grudnia dostałam w łeb jego wynikami… Koncentracja jakieś 2 mln, wszystkie wyniki duuuuużo poniżej normy a do tego 0% plemników o prawidłowej budowie :( Załamaliśmy się oboje ale decyzja mogła być tylko jedna- wizyta w klinice leczenia niepłodności. Na wizycie lekarz stwierdził, że gdyby nie ciąża rok temu to z miejsca zaleciłby invitro- załamka kolejna, zlecił hormony i usg i powrót z nowymi wynikami po skończeniu leczenia. Więc zaczęły się badania…. hormony, posiew, usg- wszystko ok. Na poniedziałkowej wizycie androlog stwierdził, że nie wyklucza to Nas z bycia rodzicami jednak na chwilę obecną nawet cuda się nie zdarzają przy takich wynikach i trzeba dużo czasu tym bardziej, że przyczyna tak fatalnych wyników nie była znana więc nie było co leczyć, zalecił suplementy i powtórkę wyników za 3 miesiące. Po powrocie po długiej rozmowie podjęliśmy decyzję o invitro- nie widzieliśmy innej drogi.

Wyobraźcie sobie jakie przeżyła SZOK kiedy we wtorek- na drugi dzień o wizycie u androloga zobaczyłam dwie II !!!
    @ sie spóźniała 2 dzień, piersi urosły do rozmiaru XXL i ciągle czułam, że @ już na pewno przyszła jednak zaczęła się tlić nadzieja, że może jednak ale wiedziałam, że to kompletnie nierealne tym bardziej, że serduszkowania podporządkowaliśmy badaniom a nie owulacji i dniom płodnym. Ale zrobiłam, żeby się uspokoić, ugasić te iskierki nadziei i żeby ze spokojem czekać na @!!!

Do teraz nie wierzę w to co się stało ale 4 sikańce nie kłamią, beta też nie!!!! Jestem w ciąży!!! NIe wiem, czy się utrzyma ale wiem, że coś zaiskrzyło i że jest dla Nas nadzieja na przyszłość!!!!

Jutro powtórzę betę, może wtedy uwierzę i się uspokoję, na razie nie przyjmuję do wiadomości, że jestem w ciąży.

Jeszcze nie przyjmuję gratulacji, poczekam na powtórki bety ale z powtórki sikańca coś tam sie rozwija chyba ;) z lewej test z wczoraj o 14 a po prawej z dzisiaj o 18 :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/60a986a2393c9a33.html

Mam nadzieję, że chociaż jednej z Was Nasz CUD pozwoli uwierzyć, że będzie dobrze. Ja przestałam wierzyć, nikt nie był w stanie mi wmówić, że będzie ok bo jak może być przy takich wynikach i 5 latach starań!!! A jednak :)

magdaP82, kita lubią tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka cudowna historia. Aż buzia sama mi się uśmiecha ;)

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ