przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja tutaj dołączę mąż w dzieciństwie miał wnętrostwo, po badaniach z kwietnia tego roku wyszło, że posiada 4 mln plemników w tym 25% o prawidłowej budowie. Lekarz stwierdził, że mampy praktycznie zerowe szanse na zajście naturalne. Przeszłam dwie inseminacje nasieniem dawcy, ale nie wyszły. Aktualnie mąż bierze nowe witaminki i robimy sobie przerwę, a po niej kolejne badania i prawdopodobnie in vitro IMSI z biopsją jąder.Choć cały czas oczywiście po cichu liczymy na cud.
Ania1986, Lena87, Z., Ania_84 lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
co to wnętrostwo?
ok juz wiem wujek google mi pomogl:dWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:17
Z., Lena87, la lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Jądra nie zeszły do moszny tylko zostały w brzuchu. Dzieje się tak u noworodków, albo potrafią się one cofnąć w dzieciństwie
Tak jeszcze o nas dodam, że genetyka na całe szczęście wyszła ok. Zero odchyleń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:20
Lena87, Ania_84, Z. lubią tę wiadomość
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
IA
Jesli ediesz chciala sie dowiedziec czegos dokladniejszego o biospcji jader to zapraszam do watku tez
meski problem- TESE/mTESE
my aktualnie jestesmy w rakcie kuracji przed microbiopsjaLena87 lubi tę wiadomość
-
Ania w takim razie idę do was
Ania_84, Lena87 lubią tę wiadomość
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
Ania1986 wrote:Hej Lena! u nas tez morfologia 2% ale tez mała ilosc plemnikow noi ruch do bani:(
u mojego małża - niewielka żywotność, ruch postępowy w niewielkim stopniu.. Nie wiem czy zajdę naturalnie. Daję sobie jeszcze max 6 miesięcy czasu. Suplementy na razie nie pomagają (bierze od stycznia). Przy najbliższym badaniu sprawdzzimy morfologię no i okaże się czy lek przyjmowany w zastrzykach, na niego działa.
Czy gdzieś tu, na Ovu lub w innym miejscu w necie są w ogóle zebrane w jednym miejscu leki na poprawę nasienia...?? Za odp z góry dziękiAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Mimbla witaj
na meskim problemie jest watek suplementy dla mezczyzn
dziękuję Aniu_84, natomiast interesowałyby mnie bardziej leki a nie tylko suplementy. W Polsce z tego co widzę mamy testosteron w tabletkach i zastrzyki. Na forach dużo łatwiej jest znaleźć informacje o leczeniu niepłodności kobiet i tutejszych lekach. O mężczyznach jest bardzo bardzo mało.
Suplementacja jasne, jest ważna tak samo jak dieta. No ale to nie to samo co przebadany lek.. a ja chciałabym mieć rozeznanie co może jeszcze przepisać androlog jeśli obecna kuracja nie zdziała cudów.
/szczerze mówiąc słabo sobie radzę ze znajdywaniem wątków które mnie interesują, nawet moich wypowiedzi - powinna być taka funkcja chyba żeby znaleźć swoje posty jakoś na skróty i dotrzeć do wątków które człowieka interesują ale sorry za offtop./
To skreślając, idę gotować krem z dyni z prażonymi pestkami dyniAnia_84, Z. lubią tę wiadomość
-
Co do testosteronu .. to tylko jelsi jest niedobor.. u nas test jest ponizej normy bo 174 a norma do 230-800
moj maz bierze :
AGAPURIN - na roszerenie tetniczek w jadrach ,
UNDESTERON (testosteron) i
TAMOXIFEN (antyestrogen) oraz Adrovit ma brac i tak przez 8 tyg wtedy jedziemy na wizyteWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:35
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Mój małż obecnie dostaje Pregnyl 5000 w zastrzykach, 1 x tydzień od 3 m-cy. Testosteron ma w normie na szczęście.
Jestem ciekawa, czy tzw ruchliwość oraz żywotność.. można Waszym zdaniem, aby na pewno "naprawić" lekami ?
Małżowy androlog wierci się na krześle gdy zadaję mu takie pytania. Mam wrażenie, próbuje różnych rzeczy, ale nie wiem na ile jest przekonany czy coś z tego arsenału podziała. Ot, przepisuje kolejne recepty (poprzedni lek w tabletkach nie zadziałał wcale) i każe próbować - bo nawet przy obecnej ilości plemników widzi ponoć szanse zajść naturalnie.( Ginekolożka tak optymistyczna nie jest). Pregnyl bez wątpienia zwiększył małżowi libido oraz ilość nasienia. Ale czy poprawić można same plemniki żeby był choć 1 zdrowy, żywotny i ruchliwy i wiedział w którą stronę płynąć? To przecież musi być bardzo skomplikowany mechanizm ..
W tym tygodniu zrobimy nowe badanie nasienia - wynikami podzielę się na Ovu i będę Wam wdzięczna za ocenę, opinie itp. -
Cześć dziewczyny
U nas też problem z żołnierzykami, więc postanowiłam do Was dołączyć
U nas wyniki są takie:
Koncentracja plemników (mln/ml) 4,6
Całkowita liczba plemników w ejakulacie (mln) 6,90
ruch postępowy 2,33
ruch całkowity 6,98
brak ruchu 93,02
plemniki o nieprawidłowej budowie główki 100 %
zwiększona lepkość
Byliśmy już na wizycie w klinice, mąż dostał Profertil, mieliśmy zrobić posiew nasienia teraz w piątek odbieramy wynikiAnia1986, Lena87, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj agus
czy moglabys powiedziec dlaczego lekarz dal wam profertil zamiast czegos innego, tzn chodzi mi o to czy jakos to uzasadnil, dobral do waszych wynikow itp? Oczywiscie jesli nie chcesz/nie mozesz to nie odp.
Tak sie tylko zastanawiam z ciekawosci, bo ja dalam mezowi profertil bez zadnych konsultacji, u mnie co prawda liczba i koncentracja wygladaly lepiej ale mamy 99% nieprawidlowych.
Zastanawiam sie czy ten profertil pomoze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moj maz na pobudzenie pracy jader dostal clo i proviron...niestety musielismy przerwac kuracje zanim poszlismy na badanie nasienia wiem nie wiemy czy poprailo to cos...ale jak tylko skoncza sie problemy to odnowimy branie tego wszytkiego bo zapas zostal:D wiec nie moze sie zmarnowac:D i pozniej dam znac czy cos pomoglo a kuracje przepisal nam lekarz eno-gin ktory ma naprawde dobra opinie u mnie w okolicy jesli chodzi o leczeie nieplodnosci
Lena87, Z. lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:Kochana tam jest 60 tab, a cena piekna ja znalazłam najtansze na necie za 179 zł
Ania1986 lubi tę wiadomość