przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
okolo 2-3 tyg
bardzo krotko w Łodzi maja krotkie terminy i dlatgeo m sie zwala duzo osob z malopolskiego i swietokrzyskiego -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:okolo 2-3 tyg
bardzo krotko w Łodzi maja krotkie terminy i dlatgeo m sie zwala duzo osob z malopolskiego i swietokrzyskiegoAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Nam akurat wipisal ginekolog z poradni leaczenia nieplodnosci
ale mozna od lekarza I kontaktu
wazna jest pieczatka przychodni ktora ma kontrakt z NFZ - musi byc na niej nuemr umowy z NFZ, w rozpoznaniu musi byc kod ICD 10 w rozpoznaniu
N97.4 Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi
N46 Niepłodność męska
N97 Niepłodność kobieca
luz w rzypadku poroien jest kod Z35.1 Nadzór nad ciążą z poronieniami w wywiadzie
musicie miec osobne skierowania TY i maz
u meza zrobcie Kariotyp i mutacje CFTR i AZF
A u Ciebei Kriotyp i nie wiem co jeszcze sie robi dodatkowo inessa mowila o czyms zwiazanymz krzepliwoscia ..
ale tego nie pisza w skierowaniu tlyko jak pojdziesz to musisz powiedziec lekarzowi
wklejalam gdzies lnk z kolejkami ze str NFZ
http://kolejki.nfz.gov.pl/
i tam wybierasz poradnie genetyczne i swoje woj lub najblizsze albo wszystkie woj i zobaczysz jakie sa kolejki oczekujacych -
nick nieaktualnymy may zrobic tam badania genetyczne do ivf ja i maz, i tam w poradni powiedziec ze pod wzgledem nieplodnosci mamy zrobic genetyke to pewnie beda wiedziec o co chodzi.
Czyli np musi byc kod u mnie :kod ICD 10 i N97 Niepłodność kobieca a u meza ICD 10 i N46
dobrze to kumam? -
najlepiej u ciebie i u meza wpisac
N97.4 Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi
pod wzgledem nieplodnosci to tak jak napisalam u meza Kariotyp + mutacje CTFR i AZF
A u Ciebei Kariotyp
tylko nie wiem jak u ciebei cz neibeda chcieli zrobic dodatkowch badan w kierunku ciaz biochem -
nick nieaktualnywiesz ja nie mam nigdzie w papierach wzmianki o ciazach tak wiec mozna to ukryc bo tez mozemy byc przez to skresleni z refundacji ivf;/
o to mutacje mozna zrobic tez ? bo my wlasnie mamy mutacje zrobic i juz wynalazlam ze za 400 zł w promocji sa dla obojga, ale jak mozna na nfz to luzz
czyli na oby skierowaniach
kod ICD 10 i N97.4Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 15:08
-
To fakt lepiej nie mowic o ciazach ;/
wiec tylko wpiszcie N97.4 Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi
tak mutacje u meza tez mozna zrobic na NFZ dlaego mowie ze do Łodzi to luz bo przyjezdzasz on sie pyta co chcecie robi od razu na I wizyce a jesl jestescie z daleka to odrazu za jednym zamahem robia wszytsko
wiem ze normalnie procedura jest taka
Najpierw robia Kariotypy jak wyjda ok to robia dopeiro wed mutacje .. a co za tym idzie czas sie wydluza ... bo na kariotyp czeka sie od 6-10 tyg pozniej wizyta znowu pobrania a na mutacje nastepne 2-3 tyg
dlatego nam zrobil za jendym zamachem -
to N 97,4 to jest kod ICD 10 wiec wystarczy ze w rozpoznaniu lekarz wisze ten kod N97.4 Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi
wskazania diagnostyka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:kochana jeszcze jedno pyt: To ten kod podac rodzinnemu zeby wpisal czy jak?
jesli jest jakis nie ten teges to trzeba wybada czy sie nie "obrazi" heheh
ale ja to poszlam i pwiedzialam ze jest mi takie skierownaie potrzebne i wazne zeby bylo tam wpisany ten kod ..bo mi owszem moze wypisac gin ale u neigolecze se prywatnie i mus miec kontrakt z NFZ
z reguly nie robia klopotu bo dostaja tak naparwde za to kase -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ogólnie wszytsko na plus tylko cena powala 9 tys za micro Tese ;/
Juz pisze 9 tys ja nastawiałam sie na 2 ale wchodzi w gre tylko i wyłacznie mikro TESE a ta jest drozsza..no ale na poczatku jak Dr powiedzial ile to maz widzialam po jego wyrazie twarzy..ileee!!! kurwa za to miałbym wyposazony warsztat ale po wszytskim co nam powiedziel dr jak wyszlismy to powiedzial damy rade zdobedziemy te pieniadze chocby nie wiem co ale juz opowiadam.. dr przemily , wyluzowany wczoraj byl w zoltych spodniach i czerwonej koszulce ;P alee do rzeczy Po pierwsze mamy barzo duze szanse bo jak sie okazał jadra sa wieksze niz bylo na usg na usg pisali o 2,2 ml, i 1,8 a tu wyszlo prawie 5 .. sam dr sie zdziwil skad taka róznica...dwa powiedial ze przed kuracja dobrze ze FSH jest wyzsze bo tzn ze jadra chca podjac walke...ze tak powinem tylko musza im dostarczyc blokerów estrogenów a dac dawke testosteronu dostal : AGAPURIN - na roszerenie tetniczek w jadrach , UNDESTERON (testosteron) i TAMOXIFEN (antyestrogen) oraz Adrovit ma brac i tak przez 8 tyg wtedy jedziemy na wizyte , podobne badania i badanie nasienia +posiew... zaskoczylomnie to ale dr powiedzil ze ocenia obj nasienia i spr czy po kurcji nie pojawily sie czasem nawet jakies martwe plemniczki oczywscie zapytal sie nas czy akceptujemy in vitro i jesli chcemy podchdozic do neigo to zarowno M jak i ja mamy juz teraz zaczac sie szczepic na WZW B co by nie tracic czasu ja poki co mam nie robic HSG racji tego ze nie wiadomo po jakim casie kuracjea przyniesie efek t..biospji nie zrbi wczesnij niz po okresie kiedy testosteron wzrosnie powyzej 400 zbadał Miska jeszcze raz..po raz peirwszy ktos zbadal mu gruczol sutkowy, oraz prostate ..( po tym badaniu moj maz stwierdzil ze poczul sie zgwalcony ..oczywscie w zartach bo niestety bada sie to przez odbyt ;P ) pochwalił nas za to ze przyjechalismy z kompletem badan i ze ja tez odrzu zrobilam kariotyp opowiedzial nam jak wyglada dokladne biopsja co robia .. i szczerze mowiac jaktak opowiadal ze wyciagaja jadro z moszny i rozcinaj je jak ksiazke.. to juz s=obie w glowie myslalam tak gadaj dalej przeciez moj maz zaraz spanikuje ;P ale nie jak z nim gadalam pozniej to powiedzial ze dobrze ze wie jak to bedzie wygladalo i ze na pwno nie stchorzy pozatym dziwil sie ze maz byl w wojsku i ze na etapie komisji wojskowej tego nie wykryli przy badaniu jader ;/Michal ma zlozyc wniosek do wojska o zmienie kat z A bo lekarzpowiedzial mu ze porp ostu nie nadajae sie do wojska ze wzgl na to ze musi byc pod nadzorem lekarza .. na koniec dr powiedzial ze cieszy sie ze przyjechalismy i ze chyba kojarzy nasza hstorie z naszego bociana usmiechnal sie i na koniec wizyty podziekowal mi ze jestem z mezem i ze walczymy bo jet o co -
nick nieaktualny