X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyszłe i teraźniejsze mamy z Poznania
Odpowiedz

Przyszłe i teraźniejsze mamy z Poznania

Oceń ten wątek:
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszłam do lekarza (swoją drogą, co jest grane? o 7.30 już byłam ósmą pacjentką, nie ma co tam w ogóle dzwonić, trzeba jechać!) i jestem cały tydzień na zwolnieniu.
    W sumie nie wiadomo, co mi jest, bo poza podwyższoną temperaturą i osłabieniem objawów brak, ale mam wypoczywać. I lekarz stwierdził, wzdychając, że ma nadzieję, że nie jestem w ciąży, bo to by było teraz spore ryzyko. Że za długo czekałam, żeby się na to narażać...
    No ale tak jest co miesiąc - co miesiąc coś!!!!!!
    W każdym razie w najbliższym czasie siedzę w domu - to już a propos spotkania. A 19,20 mam wigilie różne w gronie przyjaciół...
    Ustalcie jakąś datę, jeśli będę mogła, to dołączę.

PWZJp2.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o dzieci, z którymi mamy styczność... no tak, nie mają zahamowań i mówią, co im przyjdzie do głowy. Dzięki za przywołanie wczoraj do porządku :)

I może - w odpowiedzi na Wasze dzisiejsze doły, dziewczyny - to tak jest, że wciąż na huśtawce emocjonalnej nie potrafimy docenić tego, co mamy.
    Mój facet też nie angażuje się zbytnio w działania okołostaraniowe. Jak mu oznajmiłam, że na wysokości lutego czekają go badania, jeśli się do tego czasu nie uda, to tylko westchnął. O temperaturę pyta z ciekawości. Z żelu Conceive plus i witamin się śmieje. Ale powiedział mi jedno, gdy wpadłam w kolejną czarną otchłań - że chce tego dziecka, jednak jeśli się nie uda, to będzie szczęśliwy ze mną...
    Tak sobie próbuję to przypominać, jak sama rozmyślam i się zapętlam. Teraz na L4 niestety będę miała na to aż nadto czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:50

PWZJp2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Mój facet też nie angażuje się zbytnio w działania okołostaraniowe. Jak mu oznajmiłam, że na wysokości lutego czekają go badania, jeśli się do tego czasu nie uda, to tylko westchnął. O temperaturę pyta z ciekawości. Z żelu Conceive plus i witamin się śmieje. Ale powiedział mi jedno, gdy wpadłam w kolejną czarną otchłań - że chce tego dziecka, jednak jeśli się nie uda, to będzie szczęśliwy ze mną...
    Tak sobie próbuję to przypominać, jak sama rozmyślam i się zapętlam. Teraz na L4 niestety będę miała na to aż nadto czasu.

Moj luby pyta jak wyglada wykres temperatury, ale nic z niego nie rozumie, ilez razy ja mu to tlumaczylam. Nawet pytal czy wykres mi powiedzial, ze jestem w ciazy! Tak, jasne, WYKRES MI POWIEDZIAL :D

Po poronieniu slysze caly czas, ze bedziemy miec dzieci, jak sie nie uda naturalnie, to jest jeszcze in vitro i adopcja, ale mezczyznom mam wrazenie, jest latwiej, nie podchodza do tego tak emocjonalnie. A my glupio sie nakrecamy i wyszukujemy objawow zyjac w ciaglej nadziei, a kazda "porazka" nas bardzo boli psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 17:23

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak już wykres zacznie do mnie mówić, to.... :D :D :D

A tak z innej beczki - podobno już jakieś ozdoby świetlne świąteczne są porozwieszane w mieście. Widziałyście? Nie mogę się doczekać, aż wyjdę z domu i pooddycham grudniową atmosferą.
    Ciekawe, czy będą też lodowe rzeźby w tym roku :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P oj są porozwieszane i śliczne to wygląda, a dzisiejszy mróz i słoneczko dodały temu dodatkowego uroku :)

To co z spotkaniem, ja w weekendy nie mogę bo pracuję, podobnie jak w tygodniu, najbliższy wolny dzień to 15 grudnia i od 19 do 30.12

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Olka_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przygarniecie jeszcze jedną Poznaniankę ?:)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Olka :) Miło widzieć tu kolejną mieszkankę naszego miasta :)

Lady, dzięki za motywację do całkowitego wyzdrowienia! Takich widoków nie mogę przegapić ;)

Co do spotkania podtrzymuję zdanie - ja się dopasuję w miarę możliwości, bo mocno mam kalendarz grudniowy napięty i poszatkowany.

Migotka lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja grudniu odpadam mam prace kursy i nauke,potem święta do rodziny.w Styczniu bedzie luźniej to chętnie dołącze ;)dobrej nocy mnie 4 najblizsze dni czeka inwentaryzacja od 8-20 wiec czasu i sil bedzie malo....buziaki :*

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olka, a jak tobie by pasowało się spotkać

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam dzis plac Wolnosci, jest pieknie:)

Czesc Ola;)

74didf9h1v4xctmm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Moj luby pyta jak wyglada wykres temperatury, ale nic z niego nie rozumie, ilez razy ja mu to tlumaczylam. Nawet pytal czy wykres mi powiedzial, ze jestem w ciazy! Tak, jasne, WYKRES MI POWIEDZIAL :D

Po poronieniu slysze caly czas, ze bedziemy miec dzieci, jak sie nie uda naturalnie, to jest jeszcze in vitro i adopcja, ale mezczyznom mam wrazenie, jest latwiej, nie podchodza do tego tak emocjonalnie. A my glupio sie nakrecamy i wyszukujemy objawow zyjac w ciaglej nadziei, a kazda "porazka" nas bardzo boli psychicznie.

mojemu mezowi tez tlumaczylam wykresy az w koncu ovufriend sobie przejrzal i wie juz sam

a po stratach tak samo przezywal jak ja, moze nie okazywalbardzo i plakal mniej ale tez go cholernie to bolalo psychicznie

mnie po klopotach przez ciaze ok poprowadzila dr Bieganska w Nereidze na Gorczyczewskiego to kolo Polnej rzut beretem-bez reklamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 00:35

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Olka_29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witaj Olka, a jak tobie by pasowało się spotkać
    Ja pracuje do godz 17 od poniedziałku do piątku weekendy mam wolne jedynie co to 19 grudnia mam wigilie firmowa,ale w inne dni z chęcią :-)

• Olka_29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:

Czesc Ola;)

Też widziałam mega:-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:

Czesc Ola;)

Oj jest :3 śniegu jeszcze brakuje by było już zupełnie magicznie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia :) Trzymamy kciuki!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Lady :) Tylko nie do końca jestem pewna, za co - teraz chyba najbardziej potrzebuję szybkiego powrotu do pełni sił ;) - ale to zawsze miło.

Szczerze po tym, co mi powiedział lekarz, jakoś się zbytnio na nic nie nastawiam. Wręcz sobie wczoraj uświadomiłam, że cokolwiek się w tym cyklu okaże, będzie dobrze. I od razu mam lepszy nastrój :)

Przez to zwolnienie nie mogę też spokojnie szukać prezentów - i tych gwiazdkowych, i weselnego... Macie jakieś pomysły na prezent weselny dla pary, która ma wyposażone mieszkanie, nie może to być coś dużego/ciężkiego/kruchego (będą to musieli przewieźć daleko... hen, hen... ), niekoniecznie mają jakieś wspólne pasje..? Myślę o tym od tak dawna, data ślubu zbliża się wielkimi krokami, a ja nic nie osiągnęłam. Skorzystam z każdej pomocy ;)

PWZJp2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakiego rodzaju prezentu szukasz, ale jak moja koleznaka brala slub, to razem z przyjaciolka kupilysmy biala, lekko zdobiona posciel i na poduszkach wyszywalysmy z tasmy "cekinowej" serca (w naroznikach poszewek), a na koldrze robilysmy "zrzut" ich wspolnego zdjecia. Brzmi srednio, ale wyszlo pieknie:) No i byl to prezent inny niz reszta.

Mozna tez poszkac jakis gadzetow do kuchni ulatwiajacych zycie, a przy okazji fajnie wygladajacych;) "Pani Gadzet" czesto ma interesujace pomysly:)

74didf9h1v4xctmm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Dziękuję, Lady :) Tylko nie do końca jestem pewna, za co - teraz chyba najbardziej potrzebuję szybkiego powrotu do pełni sił ;) - ale to zawsze miło.

Szczerze po tym, co mi powiedział lekarz, jakoś się zbytnio na nic nie nastawiam. Wręcz sobie wczoraj uświadomiłam, że cokolwiek się w tym cyklu okaże, będzie dobrze. I od razu mam lepszy nastrój :)

Przez to zwolnienie nie mogę też spokojnie szukać prezentów - i tych gwiazdkowych, i weselnego... Macie jakieś pomysły na prezent weselny dla pary, która ma wyposażone mieszkanie, nie może to być coś dużego/ciężkiego/kruchego (będą to musieli przewieźć daleko... hen, hen... ), niekoniecznie mają jakieś wspólne pasje..? Myślę o tym od tak dawna, data ślubu zbliża się wielkimi krokami, a ja nic nie osiągnęłam. Skorzystam z każdej pomocy ;)

Wiesz co są takie fajne komplety ręczników np w kształcie torta :) może coś takiego :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś :P napisała wcześniej albo na spotkaniu mi powiedziała to bym Ci jakąś pościel wyhaftowała :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój wykres świruje ;/ stwierdził że owulacja była 8 grudnia ;/ a ja bóle owulacyjne i pozytywne testy owulacyjne mam od 2 dni

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ