Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyszłe i teraźniejsze mamy z Poznania
Odpowiedz

Przyszłe i teraźniejsze mamy z Poznania

Oceń ten wątek:
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszłam do lekarza (swoją drogą, co jest grane? o 7.30 już byłam ósmą pacjentką, nie ma co tam w ogóle dzwonić, trzeba jechać!) i jestem cały tydzień na zwolnieniu.
    W sumie nie wiadomo, co mi jest, bo poza podwyższoną temperaturą i osłabieniem objawów brak, ale mam wypoczywać. I lekarz stwierdził, wzdychając, że ma nadzieję, że nie jestem w ciąży, bo to by było teraz spore ryzyko. Że za długo czekałam, żeby się na to narażać...
    No ale tak jest co miesiąc - co miesiąc coś!!!!!!
    W każdym razie w najbliższym czasie siedzę w domu - to już a propos spotkania. A 19,20 mam wigilie różne w gronie przyjaciół...
    Ustalcie jakąś datę, jeśli będę mogła, to dołączę.

PWZJp2.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o dzieci, z którymi mamy styczność... no tak, nie mają zahamowań i mówią, co im przyjdzie do głowy. Dzięki za przywołanie wczoraj do porządku :)

I może - w odpowiedzi na Wasze dzisiejsze doły, dziewczyny - to tak jest, że wciąż na huśtawce emocjonalnej nie potrafimy docenić tego, co mamy.
    Mój facet też nie angażuje się zbytnio w działania okołostaraniowe. Jak mu oznajmiłam, że na wysokości lutego czekają go badania, jeśli się do tego czasu nie uda, to tylko westchnął. O temperaturę pyta z ciekawości. Z żelu Conceive plus i witamin się śmieje. Ale powiedział mi jedno, gdy wpadłam w kolejną czarną otchłań - że chce tego dziecka, jednak jeśli się nie uda, to będzie szczęśliwy ze mną...
    Tak sobie próbuję to przypominać, jak sama rozmyślam i się zapętlam. Teraz na L4 niestety będę miała na to aż nadto czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:50

PWZJp2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Mój facet też nie angażuje się zbytnio w działania okołostaraniowe. Jak mu oznajmiłam, że na wysokości lutego czekają go badania, jeśli się do tego czasu nie uda, to tylko westchnął. O temperaturę pyta z ciekawości. Z żelu Conceive plus i witamin się śmieje. Ale powiedział mi jedno, gdy wpadłam w kolejną czarną otchłań - że chce tego dziecka, jednak jeśli się nie uda, to będzie szczęśliwy ze mną...
    Tak sobie próbuję to przypominać, jak sama rozmyślam i się zapętlam. Teraz na L4 niestety będę miała na to aż nadto czasu.

Moj luby pyta jak wyglada wykres temperatury, ale nic z niego nie rozumie, ilez razy ja mu to tlumaczylam. Nawet pytal czy wykres mi powiedzial, ze jestem w ciazy! Tak, jasne, WYKRES MI POWIEDZIAL :D

Po poronieniu slysze caly czas, ze bedziemy miec dzieci, jak sie nie uda naturalnie, to jest jeszcze in vitro i adopcja, ale mezczyznom mam wrazenie, jest latwiej, nie podchodza do tego tak emocjonalnie. A my glupio sie nakrecamy i wyszukujemy objawow zyjac w ciaglej nadziei, a kazda "porazka" nas bardzo boli psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 17:23

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak już wykres zacznie do mnie mówić, to.... :D :D :D

A tak z innej beczki - podobno już jakieś ozdoby świetlne świąteczne są porozwieszane w mieście. Widziałyście? Nie mogę się doczekać, aż wyjdę z domu i pooddycham grudniową atmosferą.
    Ciekawe, czy będą też lodowe rzeźby w tym roku :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P oj są porozwieszane i śliczne to wygląda, a dzisiejszy mróz i słoneczko dodały temu dodatkowego uroku :)

To co z spotkaniem, ja w weekendy nie mogę bo pracuję, podobnie jak w tygodniu, najbliższy wolny dzień to 15 grudnia i od 19 do 30.12

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Olka_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przygarniecie jeszcze jedną Poznaniankę ?:)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Olka :) Miło widzieć tu kolejną mieszkankę naszego miasta :)

Lady, dzięki za motywację do całkowitego wyzdrowienia! Takich widoków nie mogę przegapić ;)

Co do spotkania podtrzymuję zdanie - ja się dopasuję w miarę możliwości, bo mocno mam kalendarz grudniowy napięty i poszatkowany.

Migotka lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja grudniu odpadam mam prace kursy i nauke,potem święta do rodziny.w Styczniu bedzie luźniej to chętnie dołącze ;)dobrej nocy mnie 4 najblizsze dni czeka inwentaryzacja od 8-20 wiec czasu i sil bedzie malo....buziaki :*

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olka, a jak tobie by pasowało się spotkać

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam dzis plac Wolnosci, jest pieknie:)

Czesc Ola;)

74didf9h1v4xctmm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Moj luby pyta jak wyglada wykres temperatury, ale nic z niego nie rozumie, ilez razy ja mu to tlumaczylam. Nawet pytal czy wykres mi powiedzial, ze jestem w ciazy! Tak, jasne, WYKRES MI POWIEDZIAL :D

Po poronieniu slysze caly czas, ze bedziemy miec dzieci, jak sie nie uda naturalnie, to jest jeszcze in vitro i adopcja, ale mezczyznom mam wrazenie, jest latwiej, nie podchodza do tego tak emocjonalnie. A my glupio sie nakrecamy i wyszukujemy objawow zyjac w ciaglej nadziei, a kazda "porazka" nas bardzo boli psychicznie.

mojemu mezowi tez tlumaczylam wykresy az w koncu ovufriend sobie przejrzal i wie juz sam

a po stratach tak samo przezywal jak ja, moze nie okazywalbardzo i plakal mniej ale tez go cholernie to bolalo psychicznie

mnie po klopotach przez ciaze ok poprowadzila dr Bieganska w Nereidze na Gorczyczewskiego to kolo Polnej rzut beretem-bez reklamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 00:35

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Olka_29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witaj Olka, a jak tobie by pasowało się spotkać
    Ja pracuje do godz 17 od poniedziałku do piątku weekendy mam wolne jedynie co to 19 grudnia mam wigilie firmowa,ale w inne dni z chęcią :-)

• Olka_29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:

Czesc Ola;)

Też widziałam mega:-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:

Czesc Ola;)

Oj jest :3 śniegu jeszcze brakuje by było już zupełnie magicznie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia :) Trzymamy kciuki!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Lady :) Tylko nie do końca jestem pewna, za co - teraz chyba najbardziej potrzebuję szybkiego powrotu do pełni sił ;) - ale to zawsze miło.

Szczerze po tym, co mi powiedział lekarz, jakoś się zbytnio na nic nie nastawiam. Wręcz sobie wczoraj uświadomiłam, że cokolwiek się w tym cyklu okaże, będzie dobrze. I od razu mam lepszy nastrój :)

Przez to zwolnienie nie mogę też spokojnie szukać prezentów - i tych gwiazdkowych, i weselnego... Macie jakieś pomysły na prezent weselny dla pary, która ma wyposażone mieszkanie, nie może to być coś dużego/ciężkiego/kruchego (będą to musieli przewieźć daleko... hen, hen... ), niekoniecznie mają jakieś wspólne pasje..? Myślę o tym od tak dawna, data ślubu zbliża się wielkimi krokami, a ja nic nie osiągnęłam. Skorzystam z każdej pomocy ;)

PWZJp2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakiego rodzaju prezentu szukasz, ale jak moja koleznaka brala slub, to razem z przyjaciolka kupilysmy biala, lekko zdobiona posciel i na poduszkach wyszywalysmy z tasmy "cekinowej" serca (w naroznikach poszewek), a na koldrze robilysmy "zrzut" ich wspolnego zdjecia. Brzmi srednio, ale wyszlo pieknie:) No i byl to prezent inny niz reszta.

Mozna tez poszkac jakis gadzetow do kuchni ulatwiajacych zycie, a przy okazji fajnie wygladajacych;) "Pani Gadzet" czesto ma interesujace pomysly:)

74didf9h1v4xctmm.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Dziękuję, Lady :) Tylko nie do końca jestem pewna, za co - teraz chyba najbardziej potrzebuję szybkiego powrotu do pełni sił ;) - ale to zawsze miło.

Szczerze po tym, co mi powiedział lekarz, jakoś się zbytnio na nic nie nastawiam. Wręcz sobie wczoraj uświadomiłam, że cokolwiek się w tym cyklu okaże, będzie dobrze. I od razu mam lepszy nastrój :)

Przez to zwolnienie nie mogę też spokojnie szukać prezentów - i tych gwiazdkowych, i weselnego... Macie jakieś pomysły na prezent weselny dla pary, która ma wyposażone mieszkanie, nie może to być coś dużego/ciężkiego/kruchego (będą to musieli przewieźć daleko... hen, hen... ), niekoniecznie mają jakieś wspólne pasje..? Myślę o tym od tak dawna, data ślubu zbliża się wielkimi krokami, a ja nic nie osiągnęłam. Skorzystam z każdej pomocy ;)

Wiesz co są takie fajne komplety ręczników np w kształcie torta :) może coś takiego :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś :P napisała wcześniej albo na spotkaniu mi powiedziała to bym Ci jakąś pościel wyhaftowała :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój wykres świruje ;/ stwierdził że owulacja była 8 grudnia ;/ a ja bóle owulacyjne i pozytywne testy owulacyjne mam od 2 dni

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ