X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyszłe i teraźniejsze mamy z Poznania
Odpowiedz

Przyszłe i teraźniejsze mamy z Poznania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanula, ale chorujesz na cos? Tarczyce badalas? Gdzie sie leczysz?:)

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ;)

Moze ktoras polecic dobrego endokrynologa na NFZ i prywatnego?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny.
    Natka, też bym chętnie się czegoś w tej materii dowiedziała, bo moje wyniki niestety są po prostu nieciekawe.
    Nie polecę nikogo, bo dopiero idę. Wybieram się prywatnie do dr. Pietza. O nfz już nawet nie myślę, nie mam czasu, żeby tyle czekać.
    Zastanawiałam się też nad wizytą u endokrynologa-ginekologa, ale nie wiem, czy to ma sens i trudno mi się na kogokolwiek zdecydować.

PWZJp2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Pietz, z tego co kojarze, to na medycznej wyklada, badz wykladal kilka lat temu:)
    Ile czekasz na wizyte u niego i ile sobie liczy za ta przyjemnosc?
    Szukalam kiedys ginekologa-ednykrynologa, ale nie znalazlam zadnego na portalu "znany lekarz", ktory bylby dobry w obu dziedzinach... Poki co z gina jestem zadowolona, przydaloby sie tylko homony wziac pod lupe.

74didf9h1v4xctmm.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmotywowałaś mnie i zadzwoniłam się zarejestrować. Idę za tydzień. A wizyta razem z badaniem usg to 150 zł.
    Pójdę już z kompletem badań. Tsh mam 3,31 a że mogę mieć Hashimoto, to zbadam też resztę hormonów tarczycowych.
    A czy endokrynologowi wyniki lh/fsh też pokazać czy to ginekolog...?

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się przyłączę :) może przyjmiecie brzuchatą?

• noelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    czesc Noelka zostało nas mało tu na wątku jak widać, części się udało i noszą Swoją upragnioną Fasolkę pod sercem, gdzie sie leczysz? na jakim jestes etapie starań?

Hej, przepraszam, nie zauważyłam, że odpisałaś :) Za chwilę zacznę 4 cykl starań. A leczyć mam nadzieję na razie nie ma czego, gin kazał łykać kwas foliowy, zdrowo się odżywiać i działać :D oprócz tego staram się mierzyć temperaturę i obserwować swoje ciało, ostatnio zaczęłam przygodę z testami owulacyjnymi ;)
    Trzymam kciuki za Ciebie! :)
    Natka88 wrote:
    Czesc Dziewczyny ;)

Moze ktoras polecic dobrego endokrynologa na NFZ i prywatnego?

Natka88, polecam dr Pawła Guta - ja byłam kiedyś prywatnie, bo na NFZ nie udało mi się dostać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja polecam dr Ochmańską Katarzyne, to świetny specjalista endykrynolog-ginekolog. Lecze się u niej juz kilka lat, ale dopiero od pol roku z mysla o dzieciach.. Szybko działa- jak leki nie działały od razu skierowała na laporoskopie.. i dała skutki, udało mi się odzyskac owulacje:)) Przyjmuje prywatnie na sw Marcinie ale wiem ze tez na Polnej na nfz, tylko ze tam kolejki..

• hanula Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Hanula, ale chorujesz na cos? Tarczyce badalas? Gdzie sie leczysz?:)
    Ailatan na nic właśnie nie choruje i nigdy nie miałam żadnych problemów z ginekologicznymi sprawami, byłam w lipcu u dr Wandelta bo dostalam do niego kontakt z polecenia od przyjaciółki. Akurat miałam wtedy owulację i dr powiedział że wszystko wzorowe i że bez problemu możemy działać i starać się :) jest styczeń a tu nadal nic.. W tym miesiacu przyłozyliśmy się bardzo do starań i serduszkowanie jest codziennie. Owulację co miesiąc mam bo po 1 czuję (śluz, ból w podbrzuszu) a po 2 testy owulkowe są pozytywne. Wiec jeśli teraz nie wyjdzie to chyba będzie znaczyło że z moją połówką jest coś nie tak... :( pożyjemy zobaczymy :) a Ty polecasz dr Ochmańską? Mieszkam niedaleko jej gabinetu więc mialabym blisko :)

uwo93e3kh0wi6ixc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanula, jezeli chodzi o sprawy ginekologiczno-endykrynologiczne dla kobiet to tak:) ale skoro u Ciebie gra to nie wiem, ale tarczyca czasami sie maskuje.. ja mam lekko niedoczynnosc a zadnych objawow nie mialam, ale mam tez pco, ktore w ogole do mnie nie pasuje.. wiec czasami wszytsko jest na odwrot.. a polowka powinna tez sie zbadac w sumie :)

• hanula Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dostanę okres to od razu umawiam narzeczonego na badania. I ja przy okazji zrobię na tarczycę. A Wy długo się staracie?

uwo93e3kh0wi6ixc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pcos. od sierpnia ale nie miałam owulacji i czekałam na laporiskopie. miałam ja 17 grudnia i to mój pierwszy cykl z owulacji i starań. Za 4 dni testuje. .

• hanula Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam mocno za Ciebie kciuki !!! Mam nadzieję, że się uda !!:)

uwo93e3kh0wi6ixc.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodziłam do dr Nycza teraz się zapisałam do jego żony dr Głydy przyjmuje w Bamberkim dworze - prywatnie i w Posum na NFZ.Pracuje na Polnej dodatkowo wiec kieruje tam na badania.

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Daria a dr Nycza zna osobiscie moj przyjaciel - namawial mnie zebym do niego poszla ale jakos sie nie zdecydowalam.. wczesniej juz zaufałam dr Ochamsnkiej i jej narazie sie trzymam..

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do dr Glydy, trafilam przypadkiem i juz jej nie zamienie na nikogo innego:) A jej maz jest endokrynologiem? Gdzie przyjmuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 22:16

74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, ja do dr Glydy chodzilam do Bamberskiego Dworu na NFZ, teraz sie przenieśli na Dabrowskiego. Nie wiedzialam, ze przyjmuje tez prywatnie... Ile sie placi za wizyte i jak dlugo sie czeka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 22:22

74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile kosztuje wizyta.. Dr Nycz jest ginekologiem . Jezeli chodzi o ginekologfa- endykryologa to znam tylko dr Ochmanska u ktorej sie lecze :)

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, ile czekalas na prywatna wizyte u dr Glydy? Ile kosztuje wizyta? Pytam, bo ja na NFZ do niej chodze, a czasami musialabym isc JUZ a nie za miesiac.

Lianna, jak bylo u endo? Jakis konkretny? Polecasz?

74didf9h1v4xctmm.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona. Ale zobaczymy, jakie będą efekty.
    Przede wszystkim nie zbył mnie, mówiąc, że jest ok, bo mieszczę się w normach. Powiedział, że skoro się staram o dziecko, to tsh trzeba zbić i dostałam tabletki na pół roku. Mimo że przyszłam do niego z drugim wynikiem tsh:2. Więc chyba ok.

PWZJp2.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ