Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a odchudzacie lub odchudzalyscie się podczas starań? Zastanawiam się nad wizyta u dietetyka ale czy odchudzanie w tym momencie jest wskazane?Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Ja się odchudzam i w ubieglym cyklu niestety straciłam ciążę. Rozmawiałam o tym z ginekolog, powiedziała że ciężko wyrokować co było przyczyną.
Powiedziała też, że generalnie nie zaleca się drastycznej redukcji podczas starań. Natomiast delikatne ćwiczenia oraz zdrowa dieta będą jak najbardziej na plus. No i wiadomo - kontrola samopoczucia i wyników z krwi. Czyli - wszystko z umiarem. -
Ja też się zastanawiałam jak to jest z odchudzaniem. Z jednej strony na pewno niższa waga bedzie na plus, ale z drugiej właśnie jak to odchudzanie może wpłynąć na płodność. A szkoda zaprzestać starań na ten okres odchudzania. Oczywiście nie mam na myśli tutaj ostrych głodówek ale normalne zmniejszenie zapotrzebowania kalorycznegoStarania o pierwsze 👶 od 01. 2021
👱♀️ 32lata
Owulacja ✅
Hormony ✅
Waga ❌
💊 Inofem, wit D, acard
👨🦱 31 lat
Badanie nasienia ❌
27.10 - >Morfologia 0%
💊 TenFertilMan, orzechy brazylijskie, wit C, wit D
06.12 ⏸️
14.12 💔 (5tc) -
No właśnie szkoda mi czasu żeby zaprzestać starania na czas diety ale z drugiej strony może to dieta przyczyniłaby się w późniejszym czasie do pozytywnych wyników tych starań. Eh tak źle a tak nie dobrze.
W końcu teraz też nie wychodzi to może warto zaryzykować i zrzucić kilka kg, gdzieś czytałam że redukcja o 10 % pozytywnie wpływa na owulacje.Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Ancalime wrote:Ja się odchudzam i w ubieglym cyklu niestety straciłam ciążę. Rozmawiałam o tym z ginekolog, powiedziała że ciężko wyrokować co było przyczyną.
Powiedziała też, że generalnie nie zaleca się drastycznej redukcji podczas starań. Natomiast delikatne ćwiczenia oraz zdrowa dieta będą jak najbardziej na plus. No i wiadomo - kontrola samopoczucia i wyników z krwi. Czyli - wszystko z umiarem.
Bardzo mi przykro że ją straciłaś, ale jeszcze będzie ten piękny moment ❤️
A odchudzałaś się też wtedy jak już dowiedziałaś się o ciąży?Starania o pierwsze 👶 od 01. 2021
👱♀️ 32lata
Owulacja ✅
Hormony ✅
Waga ❌
💊 Inofem, wit D, acard
👨🦱 31 lat
Badanie nasienia ❌
27.10 - >Morfologia 0%
💊 TenFertilMan, orzechy brazylijskie, wit C, wit D
06.12 ⏸️
14.12 💔 (5tc) -
Nativip wrote:Dziewczyny a odchudzacie lub odchudzalyscie się podczas starań? Zastanawiam się nad wizyta u dietetyka ale czy odchudzanie w tym momencie jest wskazane?
Ale ile w tym prawdy to nie wiem, badań na to nie widziałam mimo że każdy powtarza że lepiej schudnąć -
Hej dziewczyny, czytam Was już od paru dni i dzisiaj postanowiłam coś o sobie napisać.
Mam 34 lata i aktualnie ponownie staramy się z mężem o pierwszego dzidziusia 🙂 Jesteśmy 7 lat po ślubie, po 3 latach małżeństwa chcieliśmy powiększyć rodzinę ale niestety po 1cs trafiłam do szpitala z sepsa i roponerczem. Wyszłam z jedną nerką zamiast dwóch i z zakazem starań przez rok. No cóż bywa.
W między czasie moja waga urosła znacząco. Moja pani nefrolog uprzedziła że bez zrzucenie części kg marne szanse na szczęśliwe donoszenie ciąży. Wzięłam się za siebie i przez rok udało mi się zrzucić 25 kg 😁
W między czasie staraliśmy się ale nic z tego nie wychodziło, więc odpuściliśmy.
W czerwcu okazało się że jestem w ciąży 😅 ale w 5 tyg poroniłam. Miesiąc przymusowej przerwy i wróciliśmy do starań. Mam nadzieję że już niedługo znowu się uda 🙂 -
Dziewczyny, mam pytanie do tych, którym udało się i zobaczyly szczęśliwe dwie kreski ⏸️
Czy zanim zrobiliście test ciążowy próbowaliście robić owulacyjny? Zastanawia mnie ta teoria, że owulacyjne w ciąży wychodzą pozytywne i to wcześniej niż ciążowe pokazują dwie kreski. Możecie coś na ten temat napisać ze swojego doświadczenia?25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
AgataJ wrote:Dziewczyny, mam pytanie do tych, którym udało się i zobaczyly szczęśliwe dwie kreski ⏸️
Czy zanim zrobiliście test ciążowy próbowaliście robić owulacyjny? Zastanawia mnie ta teoria, że owulacyjne w ciąży wychodzą pozytywne i to wcześniej niż ciążowe pokazują dwie kreski. Możecie coś na ten temat napisać ze swojego doświadczenia? -
HrabinaZ wrote:Hej dziewczyny, czytam Was już od paru dni i dzisiaj postanowiłam coś o sobie napisać.
Mam 34 lata i aktualnie ponownie staramy się z mężem o pierwszego dzidziusia 🙂 Jesteśmy 7 lat po ślubie, po 3 latach małżeństwa chcieliśmy powiększyć rodzinę ale niestety po 1cs trafiłam do szpitala z sepsa i roponerczem. Wyszłam z jedną nerką zamiast dwóch i z zakazem starań przez rok. No cóż bywa.
W między czasie moja waga urosła znacząco. Moja pani nefrolog uprzedziła że bez zrzucenie części kg marne szanse na szczęśliwe donoszenie ciąży. Wzięłam się za siebie i przez rok udało mi się zrzucić 25 kg 😁
W między czasie staraliśmy się ale nic z tego nie wychodziło, więc odpuściliśmy.
W czerwcu okazało się że jestem w ciąży 😅 ale w 5 tyg poroniłam. Miesiąc przymusowej przerwy i wróciliśmy do starań. Mam nadzieję że już niedługo znowu się uda 🙂HrabinaZ lubi tę wiadomość
25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
Blondyna.B wrote:Próbowałam, wyszła totalna biel 😅 10 dpo test ciążowy pokazał już cień. Totalnie nie ma sensu robić tych owulaków tylko jak już od razu ciążowy ale nie wcześniej niż 9dpo
Ja mam dziś 7 dzień po owu (jeśli w ogóle byla, ale skok temp jest, test pozytywny owu był) i tak czekam i wymyślam Co miesiąc te same schizy się włączają im bliżej terminu miesiączki.
Czekanie najgorsze. Ja to bym chciala najlepiej już w dniu owu wiedzieć czy coś z tego będzie czy nie. Co miesiąc się nakręcam, szukam w sobie objawów ciąży a zawsze paskudny okres i tak przychodzi.25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
AgataJ wrote:Właśnie tak mnie to nurtowało już od jakiegoś czasu jak to jest z nimi, bo dziewczyny na jakiś forach jak czytałam stare wątki różnie piszą. Nawet jakaś apteka w artykule o owu napisała, że w ciąży wychodzą zawsze pozytywne. Ale jak widać na Twoim przykładzie , nie zawsze
Ja mam dziś 7 dzień po owu (jeśli w ogóle byla, ale skok temp jest, test pozytywny owu był) i tak czekam i wymyślam Co miesiąc te same schizy się włączają im bliżej terminu miesiączki.
Czekanie najgorsze. Ja to bym chciala najlepiej już w dniu owu wiedzieć czy coś z tego będzie czy nie. Co miesiąc się nakręcam, szukam w sobie objawów ciąży a zawsze paskudny okres i tak przychodzi. -
Blondyna.B wrote:Może i w dalszym etapie wychodzą pozytywne ale nie można polegać na takim wyniku na początku gdzie nawet ciążowy nie wyjdzie 😉
U mnie tu i tu biel , chora bym była jakbym wytrzymała z testowaniem 😅25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
AgataJ wrote:To wiadomo
U mnie tu i tu biel , chora bym była jakbym wytrzymała z testowaniem 😅 -
U mnie zacznie się zaraz plamienie. Podczas sprawdzania szyjki już widzę śluz podbarwiony krwią, czyli ideantycznie jak co miesiąc mniej więcej 8-10dpo. Tym razem akurat 9dpo.
Znów smutno i tak jakoś beznadziejnie. Każdy miesiąc wygląda identycznie.25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
AgataJ wrote:U mnie zacznie się zaraz plamienie. Podczas sprawdzania szyjki już widzę śluz podbarwiony krwią, czyli ideantycznie jak co miesiąc mniej więcej 8-10dpo. Tym razem akurat 9dpo.
Znów smutno i tak jakoś beznadziejnie. Każdy miesiąc wygląda identycznie.
AgataJ nie martw się, w końcu to się zmieni, nie wolno tracić nadziei, choć wiem jakie to trudne bo od odwoch lat, każdy cykl jest rozczarowaniem. Niektóre z nas po prostu muszą dłużej czekać na szczęście i nie wolno się poddawać glowa do góry, nowy cykl = nowa możliwość:*AgataJ lubi tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:AgataJ nie martw się, w końcu to się zmieni, nie wolno tracić nadziei, choć wiem jakie to trudne bo od odwoch lat, każdy cykl jest rozczarowaniem. Niektóre z nas po prostu muszą dłużej czekać na szczęście i nie wolno się poddawać glowa do góry, nowy cykl = nowa możliwość:*
Ja wiem, że Ty i inne dziewczyny tutaj staracie się dużo dłużej i domyślam się, że Wam musi być tysiąc razy trudniej z tym niż mi.
Kejt88 lubi tę wiadomość
25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
Pomożecie?
Dzień dobry, Bardzo proszę o wypełnienie ankiety zawierającej 10 krótkich pytań, które dotyczą pobytów rehabilitacyjno – odchudzających w sanatorium. Badanie ma na celu przygotowanie optymalnej oferty pobytowej. Dziękuję, https://forms.gle/Dgj2qQUTMxTEfQGV8
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Hej dziewczyny u mnie dalej oczekiwanie na pierwszy @ po zabiegu. To już 40 dc i dalej nic. Mialam parę dni temu plamienia i się cieszyłam że może to już a tu dupa dalej go nie ma... co ciekawe 2 tygodnie temu robilam testy owulacyjne wychodziły pozytywne wczoraj zrobilam tak z ciekawości co wyjdzie i wyszły 2 grube krechy wiec już nie wiem czy podniesiona beta fałszuje wynik (tydzień temu mialam 23), czy rozwaliły mi się hormony czy jakimś cudem zaszlam w ciąże. Trochę nas poniosło z 2 tygodnie temu ale nie kończyliśmy bez prezerwatyw wiec chyba raczej to nie możliwe... no nic jak nie przyjdzie do końca tygodnia odwiedzę moją lekarkę. Pozdrowienia dla Was jak tam u Was?10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Będzie dobrze AgataJ, zobaczysz:) robiliście wszystkie badania? Mąż badał nasienie ?
Megi faktycznie jeśli do końca tygodnia nie przyjdzie @ to lepiej to skonsultować, może da duphaston na wywołanie ?TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim