Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE
-
WIADOMOŚĆ
-
ananana wrote:Zgłaszam się! Obecnie ważę ok.90kg 😩 udało się w drugim cyklu starań, bez leków, bez niczego. Generalnie zdawałam sobie sprawę że łatwiej jak się mniej waży, ale zanim zdążyłam zrzucić parę kg to zaszłam 🙂25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
Cześć, ja mam nadwagę. BMI 24,8
Jestem mamą 2 chłopców
Obecnie we wczesnej ciąży 5t6d
Niestety w obu ciążach miałam cukrzycę ciążową. Teraz też spodziewam się że nie będzie inaczej choć zmieniłam dietę na bardziej zdrową także kto wie...ananana lubi tę wiadomość
-
ananana wrote:Sam stres może przeszkadzać, masz stwierdzone jakieś choroby? Jeśli nie to może właśnie trzeba wyluzować i samo zaskoczy 😉25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
Marrtaa wrote:U mnie też waga większa, a udało się po półtora roku starań( po stymulacji owulacji,naturalnie mam bardzo rzadko).
jest sukces i to sie liczy, choć domyślam się, że przez te 1,5 roku nie było łatwo25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
MamaMagda89 wrote:Cześć, ja mam nadwagę. BMI 24,8
Jestem mamą 2 chłopców
Niestety w obu ciążach miałam cukrzycę ciążową. Teraz też spodziewam się że nie będzie inaczej choć zmieniłam dietę na bardziej zdrową także kto wie...
Gratuluję! Zdrowsza dieta na pewno nie zaszkodzi, chociaż z cukrzycą to różnie bywa, czasem jest i tyle, cokolwiek by się jadło i nie robiło.MamaMagda89 lubi tę wiadomość
25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
Kejt88 wrote:Hej ja też mam trochę ciałka i staramy się od 1.5 roku ... póki co nic:(
Chciałam schudnąć przed staraniami, ale wiadomo jak jest... Kiedyś nawet nie chciałam próbować, bo bałam się swojej wagi i ciąży, pomimo tego, że zawsze pragnęłam dziecka i rodziny. Jednak przyszedł taki moment, że zapragnęłam dziecka już teraz, a nie w przyszłości. Uświadomiłam sobie, że każdy miesiąc, rok to ogromna strata w staraniach, więc próbujemy mimo wagi, ale nie wychodzi25.08 - II
25.08 - beta 50,4
27.08 - beta 162 -
AgataJ wrote:A masz jakieś problemy zdrowotne stwierdzone? Czy tak po prostu nie wychodzi? U mnie póki co bez żadnej diagnozy, ale strasznie się boję, że jak pójdę do lekarza na monitoring i w ogóle to coś wyjdzie... Wiem, że to głupie myślenie ale zanim zaczęliśmy się starać to ja już bałam się, że nie będzie wychodziło. I sobie wywróżyłam...
Chciałam schudnąć przed staraniami, ale wiadomo jak jest... Kiedyś nawet nie chciałam próbować, bo bałam się swojej wagi i ciąży, pomimo tego, że zawsze pragnęłam dziecka i rodziny. Jednak przyszedł taki moment, że zapragnęłam dziecka już teraz, a nie w przyszłości. Uświadomiłam sobie, że każdy miesiąc, rok to ogromna strata w staraniach, więc próbujemy mimo wagi, ale nie wychodzi
Robiłam tydzień temu badania na tarczycę i prolaltyne. Prolaktyna ok ale lekka niedoczynność tarczycy , lekarz twierdzi że jest tak niska że nie ma wpływu na płodność No ale miałam monitoring owulacji i nie każdy cykl mam owu i tu jest problem .... miałam stymulację Clo pojawiły się pęcherzyki ale za 1szym razem nie pękł a za kolejnym nie wiadomo czy pękł... ehh i to było w tamtym roku. Teraz zmieniłam gina Idę na pierwszą wizytę 5tego sierpnia zobaczymy co on powie.
Jeśli chodzi o wagę póki co udało mi się 13kg zgubić i walczę dalej. Biorę od 10 dni Ovarin podobno dużo osób po nim zaskoczyło na II kreseczki )))
Będzie dobrze nie martw się, wyjdzie, w końcu nam się uda ! warto się zbadać bo to może być jakaś głupotka przez którą tracisz czas ... nie bój się, będzie dobrze, głowa do góry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 00:39
AgataJ, ananana lubią tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Robiłam tydzień temu badania na tarczycę i prolaltyne. Prolaktyna ok ale lekka niedoczynność tarczycy , lekarz twierdzi że jest tak niska że nie ma wpływu na płodność No ale miałam monitoring owulacji i nie każdy cykl mam owu i tu jest problem .... miałam stymulację Clo pojawiły się pęcherzyki ale za 1szym razem nie pękł a za kolejnym nie wiadomo czy pękł... ehh i to było w tamtym roku. Teraz zmieniłam gina Idę na pierwszą wizytę 5tego sierpnia zobaczymy co on powie.
Jeśli chodzi o wagę póki co udało mi się 13kg zgubić i walczę dalej. Biorę od 10 dni Ovarin podobno dużo osób po nim zaskoczyło na II kreseczki )))
Będzie dobrze nie martw się, wyjdzie, w końcu nam się uda ! warto się zbadać bo to może być jakaś głupotka przez którą tracisz czas ... nie bój się, będzie dobrze, głowa do góry! -
MamaMagda89 wrote:Cześć, ja mam nadwagę. BMI 24,8
Jestem mamą 2 chłopców
Niestety w obu ciążach miałam cukrzycę ciążową. Teraz też spodziewam się że nie będzie inaczej choć zmieniłam dietę na bardziej zdrową także kto wie... -
ananana wrote:Czym się różni ciąża z cukrzycą od ciąży bez cukrzycy? Jakąś specjalną dieta? Leki? Czy jak to się odbywa? Sama z powodu wagi jestem w grupie ryzyka, niby zawsze jak cukier badałam to nie przekraczałam normy 100, ale w ciąży podobno są inne normy, a dopiero będę badać
No więc tak ja bez ciąży cukrzycy nie mam bo tak jak pisałaś są inne normy
Nad czczo do 92
Po 1h od wypicia glukozy do 180
Po 2h od wypicia glukozy do 153
Ciąża z cukrzycą się różni. Jeżeli dieta szybko nie unormuje cukrów to dostaje się insulinę- jeśli się unormuje to oczywiście trzeba stosować tą dietę i badać cukry glukometrem.
W momencie kiedy wchodzi w grę insulina to zaleceniem jest, aby w 38 tygodniu ciąży wywoływać ciążęananana lubi tę wiadomość
-
ananana wrote:Masz jakąś specjalną dietę? 13kg to super wynik!
Hej
Nie mam żadnej konkretnej diety. Ograniczyłam bardzo chleb ziemniaki i słodycze. Chleba nie jem prawie wcale a jeśli muszę to ewentualnie na śniadanie. Słodyczy też nie odmawiam sobie do końca, jak mam ochotę jem trochę np kochan kinderki więc jeden na dzień idzie musowo ale w ciągu dnia nie na noc. I po 20 już nie jem tylko woda. A tak to jakieś mięso na obiad nawet smażone ale bez ziemniaków. I tak można powiedzieć że jem zakazane rzeczy ale z umiarem żeby się nie katować i zaczęło spadać. Dodam że nie ćwiczę. Nie lubię jeszcze sie nie przekonałam do ćwiczeń. I tak w 3 miesiące poszło 13kg . Walczę dalej i o wagę i o dzieciątko:)))
Powodzenia trzymam za każdą z Was kciuki !!!MamaMagda89, ananana lubią tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Hej
Nie mam żadnej konkretnej diety. Ograniczyłam bardzo chleb ziemniaki i słodycze. Chleba nie jem prawie wcale a jeśli muszę to ewentualnie na śniadanie. Słodyczy też nie odmawiam sobie do końca, jak mam ochotę jem trochę np kochan kinderki więc jeden na dzień idzie musowo ale w ciągu dnia nie na noc. I po 20 już nie jem tylko woda. A tak to jakieś mięso na obiad nawet smażone ale bez ziemniaków. I tak można powiedzieć że jem zakazane rzeczy ale z umiarem żeby się nie katować i zaczęło spadać. Dodam że nie ćwiczę. Nie lubię jeszcze sie nie przekonałam do ćwiczeń. I tak w 3 miesiące poszło 13kg . Walczę dalej i o wagę i o dzieciątko:)))
Powodzenia trzymam za każdą z Was kciuki !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2021, 15:03
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,chciałam tylko potwierdzić, że u mnie również pomogło odstawienie chleba. Kocham chleb,więc było mi trudno, ale efekt jest odczuwalny. I niestety co do kinderkow... one na mnie działały strasznie tucząco, serio jak przerzuciłam się na zwykłą czekoladę ( nie umiem z niej zupełnie zrezygnować) widziałam lepsze efekty. Powodzenia Wam życzę i wytrwałości ✊💪🍀 będę czasem zaglądać 🙂
Kejt88 lubi tę wiadomość