X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE
Odpowiedz

Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE

Oceń ten wątek:
  • Anuuula Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Ja sama dlugo sie zbierałam do zrobienia czegos ze swoja wagą.
    Ale zanim padla decyzja, ze będziemy sie starac to udalo mi sie zrzucić 28 kg. Bez jakis diet - cud; a ćwiczenia regularne. Teraz waga w normie, chłop śmieje, że nie taką mnie brał 🤣 i trochę jak wieszak wygladam, ale dobrze ze tyłek przynajmniej został nie mały 🤣 Ale do czego dążę, nie da sie nic zrobić na siłę... Ja schudłam bo zwyczajnie bolały mnie kolana... Myślę, SCHUDNĘ, przestaną... A gdzie tam przestały, wcale nie przestały. Bo za tym nie miałam żadnych innych problemów zdrowotnych. Fakt, jest lżej.. Poruszać się, czy nawet z kupnem ubrań.

Ja mialam tak samo, ale z kręgosłupem. Schudłam te 18kg z nadzieją, że go odciążę a zaczął mnie jeszcze bardziej boleć. Musialam iść do ortopedy i brać leki przeciwbólowe. Potem jakos odpuściło ale nadal, każdego dnia przy dłuższym siedzeniu mnie boli. Byłam mega zdziwiona bo chciałam sobie pomóc a wyszło inaczej.🙄

AgataJ nie poddawaj się. Wiemy, że jest ciężko ale trzeba walczyć dalej. W końcu musi się udać! Z każdym cyklem jest bliżej niż dalej 💕

Wiedźma, AgataJ lubią tę wiadomość

• Kessa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak mówią, że jak człowiek chudszy to i lżej, zdrowszy...

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile cykli się staralyscie/staracie?
    Czy to było z pomocą medyczna czy naturalne?

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    U mnie 3 cykle zupełnie naturalnie - nie mam żadnych problemów ze zdrowiem

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 cylke (w lipcu przerwa) bez skutków.. Teraz 5 cykl, jestem świeżo po owu. Także czekamy.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    U mnie 4 cylke (w lipcu przerwa) bez skutków.. Teraz 5 cykl, jestem świeżo po owu. Także czekamy.
    Powodzenia 3mam.kciuki żeby ten cykl okazał się szczesliwy🙂

Kessa lubi tę wiadomość

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:
    Powodzenia 3mam.kciuki żeby ten cykl okazał się szczesliwy🙂
    Dziękuję ☺☺

Jeśli nam sie teraz nie uda, to mój wybiera się na badanie nasienia.. Ja podstawowe badania mam za sobą. I będziemy działać dalej.

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Dziękuję ☺☺

Jeśli nam sie teraz nie uda, to mój wybiera się na badanie nasienia.. Ja podstawowe badania mam za sobą. I będziemy działać dalej.

Kessa zazdroszczę, mój za nic w świecie nie chce iść. Mówi że pójdzie ale mija czas i nic. Ostatnio myślę Boże pisałam że staramy się 1.5 roku a to już 2 lata we wrześniu będzie... dziś już się załamałam totalnie .

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt88 wrote:
    Kessa zazdroszczę, mój za nic w świecie nie chce iść. Mówi że pójdzie ale mija czas i nic. Ostatnio myślę Boże pisałam że staramy się 1.5 roku a to już 2 lata we wrześniu będzie... dziś już się załamałam totalnie .
    Może w końcu się zdecyduje... a Ty pewnie sporo badan masz już za sobą?
    Poczytuje tutaj sporo wątków, widzę, że niektórzy naprawdę długo się starają.. Ale czasami po latach zdarza się mały cud 😍

Kejt88 lubi tę wiadomość

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Anuuula Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nativip wrote:

My dopiero zaczynamy, to nasze pierwsze dziecko i pierwszy cykl starań :) w maju odstawiłam anty a od początku roku biorę kwas foliowy. Robilam tez podstawowe badania i gin powiedziała, że nie widzi nic niepokojącego :)

Najgorsze jest to czekanie, zwłaszcza dla osób, które są z natury bardzo niecierpliwe 🙄 nienawidzę czekać a tu dopiero 8dpo i brak jakichkolwiek objawów wiec w zasadzie chyba naiwna jestem, że myślałam, że tak łatwo pojdzie. Całe życie w domu mowili zeby uważać, bo wpadka, bo zniszczy się sobie życie itd a tu proszę, wcale nie jest to takie oczywiste. Zwłaszcza widząc te wszystkie historie dziewczyn na forum.

Mój M też raz zażartował że jak colwiek to on na zadne badania nie pojdzie, żebym zapomniała, bo to wstyd itd 🙄 ale jak by było trzeba to myślę, że by zmienił zdanie a tutaj tylko sobie żartował 😳 i tak jestem z niego mega dumna bo rzucił z początkiem roku palenie jak zaczęliśmy myśleć na poważnie o dziecku 💕

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Może w końcu się zdecyduje... a Ty pewnie sporo badan masz już za sobą?
    Poczytuje tutaj sporo wątków, widzę, że niektórzy naprawdę długo się starają.. Ale czasami po latach zdarza się mały cud 😍

Monitoringi, duphastony, clostibegyt, teraz leki na tarczyce, ovarin itp itp ... dziś wizyta u nowego gina zobaczymy co przyniesie

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja należę właśnie do tych bardzo niecierpliwych... Myślę, że mój zdecydował się na te badania, bo widzi doskonale jak ja reaguję na to wszystko, jak się ciągle czegos doszukuje u siebie. W czerwcu pobiegłam do lekarza sprawdzać czy aby ba pewno pęcherzyk pękł 🤔 i pękł, ale nic z tego nie wyszło nam i tak. Naczytam się tutaj różnych historii i z jednej strony wiem, że różnie bywa i czasem naprawdę po latach, tak jak pisałam wyżej dziewczyny zachodzą mimo, że cos tam było nie tak, a z drugiej strony ciągle się zastanawiam czy aby na pewno wszystko u mnie gra, bo może jednak nie. On zdaje sobie z tego sprawę, że wszystko biorę do siebie, stresuje się tym... I sam powiedział, że jeśli ten cykl okaże się nie trafiony to zrobi badania bo lepiej mieć pewność.

Kejt, to mam nadzieję, że zmiana gina dobrze zrobi 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 15:19

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Ja należę właśnie do tych bardzo niecierpliwych... Myślę, że mój zdecydował się na te badania, bo widzi doskonale jak ja reaguję na to wszystko, jak się ciągle czegos doszukuje u siebie. W czerwcu pobiegłam do lekarza sprawdzać czy aby ba pewno pęcherzyk pękł 🤔 i pękł, ale nic z tego nie wyszło nam i tak. Naczytam się tutaj różnych historii i z jednej strony wiem, że różnie bywa i czasem naprawdę po latach, tak jak pisałam wyżej dziewczyny zachodzą mimo, że cos tam było nie tak, a z drugiej strony ciągle się zastanawiam czy aby na pewno wszystko u mnie gra, bo może jednak nie. On zdaje sobie z tego sprawę, że wszystko biorę do siebie, stresuje się tym... I sam powiedział, że jeśli ten cykl okaże się nie trafiony to zrobi badania bo lepiej mieć pewność.

Kejt, to mam nadzieję, że zmiana gina dobrze zrobi 😊😊

Oj to ja też w takim razie jestem bardzo niecierpliwa :D dobrze ze masz obok siebie mądrego faceta który widzi co się dzieje i jakby nie patrzeć cie wspiera skoro zdecydował się na badania. Mój się zdecydował i niby przyszły tydzień ma iść... czas pokaże póki co znikam na wizytę do gina ... uhuh stresik

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się trzymał postanowienia! 😊😊

Dawaj znac co i jak 😁

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kejt88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już po wizycie. Cykl bez owu. Stwierdził policystyczne jajniki. Zlecił szereg badań a po nich stymulacja innym lekiem niż clo. I koniecznie badanie nasienia, bez tego ani rusz.

Chyba trafiłam w dobre ręce, liczę że pomoże i zobaczę upragnione dwie kreseczki ,czego i Wam życzę:)

Kessa, AgataJ lubią tę wiadomość

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witajcie. Może ja przedstawię swoją historię.
    2017gPierwsza ciąża z wagą startową 104kg po 6 miesiącach starań. W tym szóstym miesiącu to szczerze mówiąc się poddałam i zaskoczyło. W ciąży stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy. Cała ciążę endokrynolog dobierał dawkę Euthyroxu i w końcu stanęło na 125.
    Po porodzie brałam tabletki anty. W grudniu 2019 Odstawiłam z myślą o drugim dziecku. Niestety po 3 miesiącach wszystko się rozjechalo. Nieregularne cykle od 35 do 56 dni. Wiadomo jaka była sytuacja u lekarzy-teleporady itd. Lekarz na początek zalecił brać Ovarin. Nic nie pomogło. Następny lekarz już na wizycie zlecił wszystkie hormony. Usg, cytologią wszystko było w porządku. Okazało się, że muszę powtórzyć progesteron bo wychodziło na to, że mam bezowulacyjne cykle. Pierwszy lekarz, który zalecił ovarin po przeanalizowaniu wyników stwierdził, że ratuje mnie tylko wizyta w klinice niepłodności. Postanowiłam zgłosić się z wynikami do lekarza, który prowadził moja pierwsza ciążę. Kazał brać ovarin cały czas i przepisał Clo i oczywiście monitoring cyklu. Po pierwszej stymulacji pęcherzyki były ale małe. W drugim cyklu brak okresu, beta bardzo niska i zaczęło się plamienie. Ciąża biochemiczna. Miałam poczekać na okres, żeby samo się oczyściło, i odpuścić na miesiąc Clo i starania. No i starań jako takich nie było a po 4 tygodniach okazało się, że beta już jest wyższa, pecherzyk widoczny. Na wszelki wypadek miałam od początku brać dupka. W 5tc zaczęły się plamienia. Po zwiększeniu dawki ustały po to żeby znowu się pojawić w 9tc. Zwonu zwiększona dawka na okres plamienia. W 12tc lekarz kazał już odstawić go wogole. Jak narazie wszystko jest ok, a to już 22tc.
    W drugiej ciąży moja waga startowa 110kg.
    Z własnego doświadczenia wiem, że jednak czasem trzeba odpuścić, żeby zaskoczyło.
    Życzę wszystkim powodzenia.

Kejt88, ananana, Ayayanee lubią tę wiadomość

• Anuuula Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak super, ze Ci się udało 😊 zdrowia dla Ciebie i dla maluszka 💕 a przy takiej wadze startowej duzo przytyłaś w ciąży? Czy tez jakos musialaś się pilnować i waga tak bardzo nie skoczyła ?
    Ciągle się zastanawiam czy da się jeść zdrowo i pilnować aby nie przytyć bardzo mając te wszystkie zachcianki i ciążowy apetyt ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuuula wrote:
    Piszczak super, ze Ci się udało 😊 zdrowia dla Ciebie i dla maluszka 💕 a przy takiej wadze startowej duzo przytyłaś w ciąży? Czy tez jakos musialaś się pilnować i waga tak bardzo nie skoczyła ?
    Ciągle się zastanawiam czy da się jeść zdrowo i pilnować aby nie przytyć bardzo mając te wszystkie zachcianki i ciążowy apetyt ...

W pierwszej ciąży przytyłam 15kg, które do dwóch miesięcy po porodzie zniknęły. Teraz dopiero 5 miesiac a ja już mam +12kg.
    A i poprzednio i teraz brak cukrzycy ciążowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 21:44

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Dziewczyny witajcie. Może ja przedstawię swoją historię.
    2017gPierwsza ciąża z wagą startową 104kg po 6 miesiącach starań. W tym szóstym miesiącu to szczerze mówiąc się poddałam i zaskoczyło. W ciąży stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy. Cała ciążę endokrynolog dobierał dawkę Euthyroxu i w końcu stanęło na 125.
    Po porodzie brałam tabletki anty. W grudniu 2019 Odstawiłam z myślą o drugim dziecku. Niestety po 3 miesiącach wszystko się rozjechalo. Nieregularne cykle od 35 do 56 dni. Wiadomo jaka była sytuacja u lekarzy-teleporady itd. Lekarz na początek zalecił brać Ovarin. Nic nie pomogło. Następny lekarz już na wizycie zlecił wszystkie hormony. Usg, cytologią wszystko było w porządku. Okazało się, że muszę powtórzyć progesteron bo wychodziło na to, że mam bezowulacyjne cykle. Pierwszy lekarz, który zalecił ovarin po przeanalizowaniu wyników stwierdził, że ratuje mnie tylko wizyta w klinice niepłodności. Postanowiłam zgłosić się z wynikami do lekarza, który prowadził moja pierwsza ciążę. Kazał brać ovarin cały czas i przepisał Clo i oczywiście monitoring cyklu. Po pierwszej stymulacji pęcherzyki były ale małe. W drugim cyklu brak okresu, beta bardzo niska i zaczęło się plamienie. Ciąża biochemiczna. Miałam poczekać na okres, żeby samo się oczyściło, i odpuścić na miesiąc Clo i starania. No i starań jako takich nie było a po 4 tygodniach okazało się, że beta już jest wyższa, pecherzyk widoczny. Na wszelki wypadek miałam od początku brać dupka. W 5tc zaczęły się plamienia. Po zwiększeniu dawki ustały po to żeby znowu się pojawić w 9tc. Zwonu zwiększona dawka na okres plamienia. W 12tc lekarz kazał już odstawić go wogole. Jak narazie wszystko jest ok, a to już 22tc.
    W drugiej ciąży moja waga startowa 110kg.
    Z własnego doświadczenia wiem, że jednak czasem trzeba odpuścić, żeby zaskoczyło.
    Życzę wszystkim powodzenia.

Gratuluje :)))

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
  • AgataJ Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie dziewczyny - jak jest z wizytami u lekarza? Bardzo krytykują Waszą wagę?

25.08 - II <3
    25.08 - beta 50,4
    27.08 - beta 162
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ