Przyszłe/obecne mamy PLUS SIZE
-
WIADOMOŚĆ
-
Kessa wrote:Ja sama dlugo sie zbierałam do zrobienia czegos ze swoja wagą.
Ale zanim padla decyzja, ze będziemy sie starac to udalo mi sie zrzucić 28 kg. Bez jakis diet - cud; a ćwiczenia regularne. Teraz waga w normie, chłop śmieje, że nie taką mnie brał 🤣 i trochę jak wieszak wygladam, ale dobrze ze tyłek przynajmniej został nie mały 🤣 Ale do czego dążę, nie da sie nic zrobić na siłę... Ja schudłam bo zwyczajnie bolały mnie kolana... Myślę, SCHUDNĘ, przestaną... A gdzie tam przestały, wcale nie przestały. Bo za tym nie miałam żadnych innych problemów zdrowotnych. Fakt, jest lżej.. Poruszać się, czy nawet z kupnem ubrań.
Ja mialam tak samo, ale z kręgosłupem. Schudłam te 18kg z nadzieją, że go odciążę a zaczął mnie jeszcze bardziej boleć. Musialam iść do ortopedy i brać leki przeciwbólowe. Potem jakos odpuściło ale nadal, każdego dnia przy dłuższym siedzeniu mnie boli. Byłam mega zdziwiona bo chciałam sobie pomóc a wyszło inaczej.🙄
AgataJ nie poddawaj się. Wiemy, że jest ciężko ale trzeba walczyć dalej. W końcu musi się udać! Z każdym cyklem jest bliżej niż dalej 💕Wiedźma, AgataJ lubią tę wiadomość
-
Bo tak mówią, że jak człowiek chudszy to i lżej, zdrowszy...
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Nativip wrote:Dziewczyny ile cykli się staralyscie/staracie?
Czy to było z pomocą medyczna czy naturalne? -
U mnie 4 cylke (w lipcu przerwa) bez skutków.. Teraz 5 cykl, jestem świeżo po owu. Także czekamy.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:U mnie 4 cylke (w lipcu przerwa) bez skutków.. Teraz 5 cykl, jestem świeżo po owu. Także czekamy.
Kessa lubi tę wiadomość
Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Nativip wrote:Powodzenia 3mam.kciuki żeby ten cykl okazał się szczesliwy🙂
Jeśli nam sie teraz nie uda, to mój wybiera się na badanie nasienia.. Ja podstawowe badania mam za sobą. I będziemy działać dalej.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Dziękuję ☺☺
Jeśli nam sie teraz nie uda, to mój wybiera się na badanie nasienia.. Ja podstawowe badania mam za sobą. I będziemy działać dalej.
Kessa zazdroszczę, mój za nic w świecie nie chce iść. Mówi że pójdzie ale mija czas i nic. Ostatnio myślę Boże pisałam że staramy się 1.5 roku a to już 2 lata we wrześniu będzie... dziś już się załamałam totalnie .TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Kessa zazdroszczę, mój za nic w świecie nie chce iść. Mówi że pójdzie ale mija czas i nic. Ostatnio myślę Boże pisałam że staramy się 1.5 roku a to już 2 lata we wrześniu będzie... dziś już się załamałam totalnie .
Poczytuje tutaj sporo wątków, widzę, że niektórzy naprawdę długo się starają.. Ale czasami po latach zdarza się mały cud 😍Kejt88 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Nativip wrote:Dziewczyny ile cykli się staralyscie/staracie?
Czy to było z pomocą medyczna czy naturalne?
My dopiero zaczynamy, to nasze pierwsze dziecko i pierwszy cykl starań w maju odstawiłam anty a od początku roku biorę kwas foliowy. Robilam tez podstawowe badania i gin powiedziała, że nie widzi nic niepokojącego
Najgorsze jest to czekanie, zwłaszcza dla osób, które są z natury bardzo niecierpliwe 🙄 nienawidzę czekać a tu dopiero 8dpo i brak jakichkolwiek objawów wiec w zasadzie chyba naiwna jestem, że myślałam, że tak łatwo pojdzie. Całe życie w domu mowili zeby uważać, bo wpadka, bo zniszczy się sobie życie itd a tu proszę, wcale nie jest to takie oczywiste. Zwłaszcza widząc te wszystkie historie dziewczyn na forum.
Mój M też raz zażartował że jak colwiek to on na zadne badania nie pojdzie, żebym zapomniała, bo to wstyd itd 🙄 ale jak by było trzeba to myślę, że by zmienił zdanie a tutaj tylko sobie żartował 😳 i tak jestem z niego mega dumna bo rzucił z początkiem roku palenie jak zaczęliśmy myśleć na poważnie o dziecku 💕 -
Kessa wrote:Może w końcu się zdecyduje... a Ty pewnie sporo badan masz już za sobą?
Poczytuje tutaj sporo wątków, widzę, że niektórzy naprawdę długo się starają.. Ale czasami po latach zdarza się mały cud 😍
Monitoringi, duphastony, clostibegyt, teraz leki na tarczyce, ovarin itp itp ... dziś wizyta u nowego gina zobaczymy co przyniesieTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Ja należę właśnie do tych bardzo niecierpliwych... Myślę, że mój zdecydował się na te badania, bo widzi doskonale jak ja reaguję na to wszystko, jak się ciągle czegos doszukuje u siebie. W czerwcu pobiegłam do lekarza sprawdzać czy aby ba pewno pęcherzyk pękł 🤔 i pękł, ale nic z tego nie wyszło nam i tak. Naczytam się tutaj różnych historii i z jednej strony wiem, że różnie bywa i czasem naprawdę po latach, tak jak pisałam wyżej dziewczyny zachodzą mimo, że cos tam było nie tak, a z drugiej strony ciągle się zastanawiam czy aby na pewno wszystko u mnie gra, bo może jednak nie. On zdaje sobie z tego sprawę, że wszystko biorę do siebie, stresuje się tym... I sam powiedział, że jeśli ten cykl okaże się nie trafiony to zrobi badania bo lepiej mieć pewność.
Kejt, to mam nadzieję, że zmiana gina dobrze zrobi 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 15:19
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Ja należę właśnie do tych bardzo niecierpliwych... Myślę, że mój zdecydował się na te badania, bo widzi doskonale jak ja reaguję na to wszystko, jak się ciągle czegos doszukuje u siebie. W czerwcu pobiegłam do lekarza sprawdzać czy aby ba pewno pęcherzyk pękł 🤔 i pękł, ale nic z tego nie wyszło nam i tak. Naczytam się tutaj różnych historii i z jednej strony wiem, że różnie bywa i czasem naprawdę po latach, tak jak pisałam wyżej dziewczyny zachodzą mimo, że cos tam było nie tak, a z drugiej strony ciągle się zastanawiam czy aby na pewno wszystko u mnie gra, bo może jednak nie. On zdaje sobie z tego sprawę, że wszystko biorę do siebie, stresuje się tym... I sam powiedział, że jeśli ten cykl okaże się nie trafiony to zrobi badania bo lepiej mieć pewność.
Kejt, to mam nadzieję, że zmiana gina dobrze zrobi 😊😊
Oj to ja też w takim razie jestem bardzo niecierpliwa dobrze ze masz obok siebie mądrego faceta który widzi co się dzieje i jakby nie patrzeć cie wspiera skoro zdecydował się na badania. Mój się zdecydował i niby przyszły tydzień ma iść... czas pokaże póki co znikam na wizytę do gina ... uhuh stresikTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Oby się trzymał postanowienia! 😊😊
Dawaj znac co i jak 😁2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
No ja już po wizycie. Cykl bez owu. Stwierdził policystyczne jajniki. Zlecił szereg badań a po nich stymulacja innym lekiem niż clo. I koniecznie badanie nasienia, bez tego ani rusz.
Chyba trafiłam w dobre ręce, liczę że pomoże i zobaczę upragnione dwie kreseczki ,czego i Wam życzęKessa, AgataJ lubią tę wiadomość
TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
nick nieaktualnyDziewczyny witajcie. Może ja przedstawię swoją historię.
2017gPierwsza ciąża z wagą startową 104kg po 6 miesiącach starań. W tym szóstym miesiącu to szczerze mówiąc się poddałam i zaskoczyło. W ciąży stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy. Cała ciążę endokrynolog dobierał dawkę Euthyroxu i w końcu stanęło na 125.
Po porodzie brałam tabletki anty. W grudniu 2019 Odstawiłam z myślą o drugim dziecku. Niestety po 3 miesiącach wszystko się rozjechalo. Nieregularne cykle od 35 do 56 dni. Wiadomo jaka była sytuacja u lekarzy-teleporady itd. Lekarz na początek zalecił brać Ovarin. Nic nie pomogło. Następny lekarz już na wizycie zlecił wszystkie hormony. Usg, cytologią wszystko było w porządku. Okazało się, że muszę powtórzyć progesteron bo wychodziło na to, że mam bezowulacyjne cykle. Pierwszy lekarz, który zalecił ovarin po przeanalizowaniu wyników stwierdził, że ratuje mnie tylko wizyta w klinice niepłodności. Postanowiłam zgłosić się z wynikami do lekarza, który prowadził moja pierwsza ciążę. Kazał brać ovarin cały czas i przepisał Clo i oczywiście monitoring cyklu. Po pierwszej stymulacji pęcherzyki były ale małe. W drugim cyklu brak okresu, beta bardzo niska i zaczęło się plamienie. Ciąża biochemiczna. Miałam poczekać na okres, żeby samo się oczyściło, i odpuścić na miesiąc Clo i starania. No i starań jako takich nie było a po 4 tygodniach okazało się, że beta już jest wyższa, pecherzyk widoczny. Na wszelki wypadek miałam od początku brać dupka. W 5tc zaczęły się plamienia. Po zwiększeniu dawki ustały po to żeby znowu się pojawić w 9tc. Zwonu zwiększona dawka na okres plamienia. W 12tc lekarz kazał już odstawić go wogole. Jak narazie wszystko jest ok, a to już 22tc.
W drugiej ciąży moja waga startowa 110kg.
Z własnego doświadczenia wiem, że jednak czasem trzeba odpuścić, żeby zaskoczyło.
Życzę wszystkim powodzenia.Kejt88, ananana, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Piszczak super, ze Ci się udało 😊 zdrowia dla Ciebie i dla maluszka 💕 a przy takiej wadze startowej duzo przytyłaś w ciąży? Czy tez jakos musialaś się pilnować i waga tak bardzo nie skoczyła ?
Ciągle się zastanawiam czy da się jeść zdrowo i pilnować aby nie przytyć bardzo mając te wszystkie zachcianki i ciążowy apetyt ... -
nick nieaktualnyAnuuula wrote:Piszczak super, ze Ci się udało 😊 zdrowia dla Ciebie i dla maluszka 💕 a przy takiej wadze startowej duzo przytyłaś w ciąży? Czy tez jakos musialaś się pilnować i waga tak bardzo nie skoczyła ?
Ciągle się zastanawiam czy da się jeść zdrowo i pilnować aby nie przytyć bardzo mając te wszystkie zachcianki i ciążowy apetyt ...
W pierwszej ciąży przytyłam 15kg, które do dwóch miesięcy po porodzie zniknęły. Teraz dopiero 5 miesiac a ja już mam +12kg.
A i poprzednio i teraz brak cukrzycy ciążowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 21:44
-
Piszczak wrote:Dziewczyny witajcie. Może ja przedstawię swoją historię.
2017gPierwsza ciąża z wagą startową 104kg po 6 miesiącach starań. W tym szóstym miesiącu to szczerze mówiąc się poddałam i zaskoczyło. W ciąży stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy. Cała ciążę endokrynolog dobierał dawkę Euthyroxu i w końcu stanęło na 125.
Po porodzie brałam tabletki anty. W grudniu 2019 Odstawiłam z myślą o drugim dziecku. Niestety po 3 miesiącach wszystko się rozjechalo. Nieregularne cykle od 35 do 56 dni. Wiadomo jaka była sytuacja u lekarzy-teleporady itd. Lekarz na początek zalecił brać Ovarin. Nic nie pomogło. Następny lekarz już na wizycie zlecił wszystkie hormony. Usg, cytologią wszystko było w porządku. Okazało się, że muszę powtórzyć progesteron bo wychodziło na to, że mam bezowulacyjne cykle. Pierwszy lekarz, który zalecił ovarin po przeanalizowaniu wyników stwierdził, że ratuje mnie tylko wizyta w klinice niepłodności. Postanowiłam zgłosić się z wynikami do lekarza, który prowadził moja pierwsza ciążę. Kazał brać ovarin cały czas i przepisał Clo i oczywiście monitoring cyklu. Po pierwszej stymulacji pęcherzyki były ale małe. W drugim cyklu brak okresu, beta bardzo niska i zaczęło się plamienie. Ciąża biochemiczna. Miałam poczekać na okres, żeby samo się oczyściło, i odpuścić na miesiąc Clo i starania. No i starań jako takich nie było a po 4 tygodniach okazało się, że beta już jest wyższa, pecherzyk widoczny. Na wszelki wypadek miałam od początku brać dupka. W 5tc zaczęły się plamienia. Po zwiększeniu dawki ustały po to żeby znowu się pojawić w 9tc. Zwonu zwiększona dawka na okres plamienia. W 12tc lekarz kazał już odstawić go wogole. Jak narazie wszystko jest ok, a to już 22tc.
W drugiej ciąży moja waga startowa 110kg.
Z własnego doświadczenia wiem, że jednak czasem trzeba odpuścić, żeby zaskoczyło.
Życzę wszystkim powodzenia.
Gratuluje ))TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim