Psychologiczne aspekty starań
-
WIADOMOŚĆ
-
Morgo wrote:To mój pierwszy post, spodobał mi się wątek, przeczytałam cały. Jeśli jeszcze tu jesteście dziewczyny, napiszcie proszę co u Was 😊.
U mnie dopiero 3cs. Ale ciąża wyczekiwana od lat. Dopiero teraz pojawiła się na to "życiowa" gotowość. Za mną 7 lat związku i tyle samo terapii. Mój partner również po przejściach. Kroki milowe ku dorosłości dużo mnie kosztowały - odnalezienie się w swoim zawodzie, kupno mieszkania, wejście w poważny związek i w międzyczasie praca nad sobą. Poświęciłam się przez ostatnie lata pracy i czuje się na ten moment spełniona zawodowo.
Brak sukcesu w 1cs to było jak kubeł zimnej wody. Zderzenie z tym, że można bardzo pragnąć, coś zaplanować, działać zgodnie z instrukcją (😅) i... nic. Niby racjonalnie człowiek wie jakie są statystyki i w ogóle, ale emocje to emocje. Do tego cały proces jest owiany tajemnicą - nie wiesz dlaczego tym razem nie.
Miałabym większy luz gdyby nie to, że mam wizję rychłego końca umowy w dotychczasowym, stabilnym miejscu pracy. I pracową niewiadomą w kolejnym rok. Jak się nie uda, trzeba będzie wrócić dopiero za jakiś czas. Lekcja cierpliwości od życia...
Mega rozumiem! Przytulam i podpisuje się pod prawie każdym słowem 🫂
Ten "kubeł zimnej wody", u mnie było identycznie. Ja do ciąży szykowałam się latami. Zdrowy styl życia, suple, obserwacje cyklu... Jak zdecydowaliśmy, że to już to przecież "co może pójść nie tak, 1 cykl i już, no max 2!" 🤡
Morgo, a do kiedy masz umowę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 11:03
Morgo lubi tę wiadomość
👩🏼 30 🧔🏻♂️38
🍼starania o pierwsze od 11/2024 ✨
🚺niedoczynność tarczycy, endometrioza III st.
💊euthyrox, prenacare start, omega 3, wit.D
🗓️cykle 29-31 dni
🩺 [05/2025] badania 7dpo:
– Progesteron: 15,5 ng/ml ✔️
– Estradiol: 148 pg/ml ✔️
– Ferrytyna: 49 ng/ml ✔️
– Żelazo: 109 µg/dl ✔️
– Homocysteina: 6,60 µmol/l ✔️
– Wit. D3 (25(OH)): 79 ng/ml ✔️
🚹 przed rozpoczęciem diagnostyki -
Rivendell wrote:Morgo, a do kiedy masz umowę?
Do końca roku i wiem, że w obecnym miejscu pracy nie dostanę już kolejnej. Niestety w mojej branży nie jest łatwo o umowę o pracę, raczej się zatrudnia na b2b, co pod kątem ciąży nie jest kolorową opcją. Nie byłby to koniec świata, ale poczucie że właśnie straciłam bazę z cieplarnianymi warunkami już tak.
Hah i też łykamy suple od pół roku, ja zmieniłam dodatkową pracę na zlecenie na spokojniejszą (w poprzedniej wychodziło że pracowałam po 12 h/db, wracałam półprzytomna do domu). Także tryb budowy gniazda wszedł u nas mocno 😁😎.31 👩❤️👨 38
starania od 03.2025 -