Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
Odpowiedz

REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)

Oceń ten wątek:
  • Elza :) Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety tak samo.
    W tym miesiącu chyba nic z tego nie będzie :(

• MiMK Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale wczoraj w ciężkich bólach trzymających do dziś przyszedł Ridz ;(
    Pirelka rozkrecil się? Idziesz ze mną do listopadowek?

Morwa poproszę o wino.
    Dużo Zdrówka jeszcze raz życzę:)

Gratuluję wszystkim za resztę 3 mam kciuki!

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • Serduszkowa Koleżanka

Wysłany: 20 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    dziś pół nocy spać nie mogłam i było mi strasznie gorąco (a z natury jestem zmarzluchem).

też tak mam.. beta zrobiona, wynik 303.40 :)

Gratuluję wszystkim nowym mamom!

MiMK, emaj, Musik, kattalinna, Morwa, Migracja, Kjopa3, ewelinka2210, Emilia77, pepsunieczka, Vesper, kirys, Bratek, JoHanna lubią tę wiadomość

• MiMK Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie proszę jeszcze.
    @ powinnam dostać 12 a dostałam 19go. Raczej miałam 29-30 dniowe. Jak liczyć cykl? Mogę nie zauważyć ovu po sluzie jedynie po bólach ale teraz to już sama nie wiem. A codzienne pytongowanie nie przejdzie...

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK a mierzysz temperaturę? robisz testy owulacyjne?

preg.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, poprzedni cykl był moim 1 i myslalm, że tego nie potrzebuje. Zawsze wiedziałam kiedy mam ovu, nawet na ostatnim usg pan mówi ze owu chyba... A ja na to była wczoraj... I się cieszył ze tak siebie znam. A na nast miesiąc miałam 2 dni opóźnienia. :(
    Zacząć mierzyć od 1 dnia po @?
    Te 10-14 dni kiedy mogłoby coś być mogę się pytongowac, ale nie jest to dla mnie łatwe.

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłam wiruski :) apsik http://iv.pl/images/29319773222241482729.gif

kattalinna, emaj, Paulette, Klaudia90, Elza :), Kjopa3, Emilia77, pepsunieczka, Vesper, Bratek, JoHanna, Musik, marchewa lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, masz wyniki? :)

preg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Morwa, masz wyniki? :)
    Tak nadal jesteśmy w normie ,więc już więcej bety nie będę robić tylko poczekam na wizytę :) beta z wczoraj 1391 :)

kate55, MiMK, kattalinna, Migracja, Paulette, Karolina_karolina, Klaudia90, Kjopa3, ewelinka2210, Emilia77, pepsunieczka, Vesper, kirys, Bratek, JoHanna lubią tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratulacje, ładna beta :) a kiedy masz wizytę?

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę zrobić progesteron, tsh, ft4 i ft3 :) a pod koniec tygodnia muszę wybrać się do doktorka bo mi się leki na tarczyce kończą w tym tygodniu a dupek starczy tylko do przyszłego tygodnia.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Morwa gratulacje, ładna beta :) a kiedy masz wizytę?
    Idę prywatnie, więc kiedy przyjdę wtedy mnie przyjmie ;) myślę o piątku , no ale zadzwonię jeszcze ,czy aby czasem się doktorek nie wczasuje :p

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lec lec Morwa. Piekna beta. Gratuluje i prosze o wiecej wiruskow

• kate55 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pewnie poszła jak najszybciej, zaraz po teście :D

ja dizś właśnie robiłam tsh, ft3 i ft4 :)

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Ja bym pewnie poszła jak najszybciej, zaraz po teście :D

ja dizś właśnie robiłam tsh, ft3 i ft4 :)
    Jak odbierzesz wyniki to daj znać :) trzymam kciuki aby były jak najlepsze:*:*

Ja to bym poczekała jeszcze z wizytą gdyby nie te leki ,które mi się kończą;) w piątek i tak miałam się wybrać do doktorka bo gdybym dostała @ to bym musiała śmigać na pierwszy monit ;) i wtedy miałam w planie dostać receptę i wykupić tabletki:p

• kate55 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Morwa :) fajnie, że masz taki spokój w sobie, bo ja pewnie bym mega panikowała... pewnie poszłabym tak szybko do gina, że nawet jeszcze nic by nie było widać :D no ale niestety, strasznie się boję, że znów będzie pozamaciczna :(

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    dzięki Morwa :) fajnie, że masz taki spokój w sobie, bo ja pewnie bym mega panikowała... pewnie poszłabym tak szybko do gina, że nawet jeszcze nic by nie było widać :D no ale niestety, strasznie się boję, że znów będzie pozamaciczna :(
    Ja tam Cię rozumiem i dopóki nie zobaczę bąbelka to pewnikiem jakiś niepokój będzie siedział w mej głowie , na chwilę obecną jest inaczej niż ostatni bo beta rośnie i przede wszystkim jest w normie ,więc może jest dobrze i tego się trzymam :D tobie również życzę aby teraz było już tylko z górki . Limit złych rzeczy wyczerpałaś ,teraz będę tylko dobre :*:*:*

• kate55 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Ci bardzo!
    U Was na pewno jest wszystko dobrze, skoro beta ładnie rośnie :) Trzymam mocno kciuki :)
    A jeszcze Cię zapytam, czy przy cp miałaś jakieś inne objawy oprócz niewłaściwej bety? Jakieś krwawienia, bóle? Bo u mnie w zasadzie już praktycznie od zapłodnienia były plamienia i pewnie po tym poznam, czy coś jest nie tak. A parę dni przed testem miałam silny ból w podbrzuszu - byłam pewna, że to jakiś hardkorowy ridż :)

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ze właśnie wróciłam od ginekologa i potwierdziły się Morwa twoje przypuszczenia. Zbyt niski progesteron w drugiej fazie cyklu. Dostałam luteine i jak dostane okres to mam zacząć jan brać w drugiej fazie cyklu i zbadam w przyszłym miesiącu czy się podniósł. Narazie dostałam 1tab na dzień. Jak będzie za mało rósł to wtedy zmienimy na dwie. Monitoring i tak zrobię dla siebie prywatnie a maz ma za tydzień badanie nasienia. Ale najbrawdopodobniej przyczyną jest niski progesteron co nie pozwala na zagniezdzenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:24

hchygox1kst10j9v.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    dziękuję Ci bardzo!
    U Was na pewno jest wszystko dobrze, skoro beta ładnie rośnie :) Trzymam mocno kciuki :)
    A jeszcze Cię zapytam, czy przy cp miałaś jakieś inne objawy oprócz niewłaściwej bety? Jakieś krwawienia, bóle? Bo u mnie w zasadzie już praktycznie od zapłodnienia były plamienia i pewnie po tym poznam, czy coś jest nie tak. A parę dni przed testem miałam silny ból w podbrzuszu - byłam pewna, że to jakiś hardkorowy ridż :)
    U mnie plamienia nie wystąpiły odrazu tylko jakoś później 6tc ? Jakoś tak i były niemalże czarne jak fusy z mikro skrzepami(sorry za opis) . U mnie jakoś tydzień po teście ciągle czułam coś w rodzaju podniecenia a to tak naprawdę było coś w rodzaju skurczy. Miałam dyskomfort z lewej strony jakby to była kolka. Potem ból zaczął się nasilać, rozchodził się na plecy, udo i posladek ,dotrwam bodajże do 8t+2d jak jajowód pękł i skończyło się operacją :/

Edit : zaczęłam krwawic dopiero w szpitalu...w sobotę a trafiłam do niego w piątek. W poniedziałek była operacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:45

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ