X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa kochana gratuluję i bardzo się cieszę że już wszystko dobrze :-) zdrówka, sił, dużo miłości i łask Bożych dla Twojej pełnej rodziny :-) wszystkiego dobrego :-)
    Papierowka pozdrowienia dla młodego męża :-)

Papierówka, hewa81 lubią tę wiadomość

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa, ogromne gratulacje! Cudownie :*

hewa81 lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa jakie piękne wiadomości :), dużo zdrówka dla Ciebie i maleńkiej Majeczki, trzymajcie się dzielnie dziewczynki i odzywaj się :)

hewa81 lubi tę wiadomość

Aqga
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa, gratulacje!
    Piękny czas przed Tobą, heh... :-)
    W chwilach kryzysu pamiętaj, że "to minie".

Aqga, Doty, Duszka, Enigma, życzę Wam złego samopoczucia, to tak bardzo uspokaja ;-)

A Staraczkom optymizmu (zwłaszcza przy takiej aurze).

Pozdrawiam!

hewa81, Karoluś81, doty22 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Maggia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa, gratulacje dla dzielnej mamy i coreczki i taty, ktory pewnie wspieral :)
    Kochana, sluchaj mnie albo nie sluchaj, bo ja jestem zakrecona pozytywnie na punkcie karmienia piersia, ale nie poddawaj sie latwo. Zamow przez allegro ksiazke "po prostu piersia", przeczytasz ja w dwa dni, kiedy Majusia bedzie drzemac, wszystko bedziesz wiedziec o laktacji i nie dasz sobie wciskac roznych kitow typu "mala za malo je, masz za chude mleko, nic nie leci z piersi" (w pierwszych dobach zycia Maja naprawde zje tyle co naparstek, taki ma malenki zoladeczek, poza tym sama musi odespac porod i szok, ze juz nie jest w cieplym przytulnym brzuszku). Ta ksiazka uratowala mi zycie (laktacje) w chwili kryzysu ba urlopie, kiedy zrobil mi sie zastoj pokarmu i juz naprawde nie wiedzialam, co robic. Karmienie piersia jest cudowne i nie daj go sobie odebrac "zyczliwym". Poza tym fantastycznie pomaga wrocic do formy, obkurczyc macice, wytworzyc wiez z dzieckiem (oksytocyna), stracic wage, podtrzymac pozytwny nastroj po porodzie (chroni przed deprecha). Ja mialam obok siebie (na facebooku) liderke La Leche Ligue, ktora w chwili watpliwosci podpowiedziala korzystna pozycje do karmienia i mialam te ksiazke - i to wystarczylo, by odniesc sukces na drodze mlecznej. To jest mega mega wygoda dla Ciebie, miec zawsze idealny pokarm przy sobie w takim ladnym opakowaniu, wiec warto o to dbac. Tak wiele kobiet w PL sie szybko poddaje, bo nie maja wsparcia, wiedzy, nasluchaja sie od babc, tesciowych, poloznych nawet (sic!), zeby podac wode koperkowa, mleko modyfikowane itp. To jest przykre, bo kazda z nas (poza malutkimi wyjatkami) ma w sobie te moc, by urodzic dziecko a takze by je wykarmic najcudowniejszym plynem na swiecie. Zycze Wam duzo sily i zdrowia. Daj szanse hormonom zrobic swoje, duzo sie przytulajcie, a za chwile Twoj i Majusi organizm zakuma, ze juz czas na nowy etap zycia i ruszy lawina dobroczynnych hormonow :) <3 och, jak Ci zazdroszcze tych pierwszych chwil, one sa niezwykle... Lap kazda, nagrywaj, fotografuj, to tak szybciutko mija, a kazdy dzien jest niepowtarzalny!!

Ponioslo mnie? Byc moze :) ale to te hormony wciaz, wybaczcie ;)

Acha, chetnie dodalabym zdjecie Olafka, ale nie wiem, jak :) musze sie wczytac w instrukcje podana przez Was kilka stron wczesniej ;)

Tymczasem Kochane, trzymajcie sie cieplutko ciezaroweczki i staraczki i swiezo upieczone mamusie ;) <3

Kajka81, ktosiowa, Alicja81, hewa81, Karoluś81, doty22, AQga, bertha, Greetta lubią tę wiadomość

Olaf - okaz zdrowia i szczęścia 10/10 urodzony 7.05.2016 <3
    f2w3ugpjd54wqphk.png
    atdcwn151udni0f0.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Dziewczyny moje Kochane :)

Pragnę Was zawiadomić, że 11.10.2016 r. o godz. 02:15 przez cc przyszla na świat moja księżniczka Maja :) Ważyła 2750g, mierzyła 54cm i dostala 10/10 punktow.
    Decyzja o cc szybka bo zapis ktg wychodził byle jaki (tętno skakalo bardzo) i było podejrzenie podduszania.
    Teraz dochodzę do siebie, uczymy się z małą siebie nawzajem, opieka personelu jest ok. Staram sie karmić piersią choć różnie to wychodzi, bo mam małego leniuszka. I jest dość grzeczna.
    Mam nadzieje na wyjście w weekend.

Pozdrawiam Was serdecznie i pamiętajcie, że każdej kibicuję z całych sił, bo cud narodzin jest piękny, a pierwszy krzyk dziecka niewyobrażalny.
    Hip hip hura, hura, hura!!!

hewa81 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • AQga Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggia Ciebie poniosło?

Kochana tak się spłakałam czytając Twój wpis, że aż w pracy się poruszenie zrobiło co się stało. :)

No ale u mnie to też hormony :)

Buziaki dla Wszystkich.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Aqga
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze że mamy na co zrzucić :-) ach te nasze hormony :-) co my byśmy bez nich zrobiły :-)
    Ja np dzień, dwa przed okresem jestem placzliwa strasznie, cokolwiek wystarczy żebym się rozkleila :-)
    Kochane Mamy jeszcze raz Wam gratuluję, dziękuję za wszystkie Wasze słowa pełne otuchy i proszę pamiętajcie o nas staraczkach. Jesteście nam bardzo, bardzo potrzebne,choć zdaję sobie sprawę jak bardzo jesteście zajęte.

Hewa Twoja malutka córeczka będzie miała urodziny w tym samym dniu co mój Mąż. On jest bardzo dobrym, mądrym, wrażliwym, pracowitym człowiekiem, więc jeśli coś jest na rzeczy z datą urodzin to powiem Ci że Majka ma dobry początek :-)

Właśnie we wtorek o 18 byłam na mszy o uzdrowienie i pamietalam w modlitwie o Was wszystkich razem i każdej z osobna. Było pięknie. Polecam każdemu. Teraz czekam na cuda :-)

A propos cudów, wczoraj oglądaliśmy film oparty na faktach pt "Cud z nieba". Piękna, wzruszająca historia.

Maggia jak ja bym chciała kupować już tę książkę o laktacji. Wierzę że wkrótce będzie mi potrzebna. Muszę jeszcze trochę poczekać :-)

AQga, Veni, Alicja81, ktosiowa, Greetta lubią tę wiadomość

• Veni Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś - właśnie wczoraj ok. 20.00 przypomniałam sobie, że poszłaś na mszę dzisiaj i zastanawialam się o której godzinie;) Dziękuję za modlitwę za mnie.
    A co do filmu, to poszukam, może można gdzieś sobie sciągnąć. Mam ochotę na coś fajnego w tv;)

Veni
    Morfologia 1%, niedrożny jajowód
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • bertha Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa, ogromne gratulacje!!! Mam nadzieje ze juz niedługo takie chwile bedą przede mną..

Maggia, cudownie sie ciebie czyta :) masz tyle pozytywnej energii, pasji do bejbika :) bardzo mi sie to podoba! :)

Alicja81 lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • bertha Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka, Haha, wszystkie wzięłyśmy sobie młodszych :D dlatego tyle na te ciąże sie naczekalysmy :)
    Sto lat dla młodzieniaszka! :)

Papierówka lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Papierowka, Haha, wszystkie wzięłyśmy sobie młodszych :D dlatego tyle na te ciąże sie naczekalysmy :)

A nie nie :-) Mój jest ode mnie starszy o 40 dni ;-)

bertha lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:

Haha, racja :D

A mi się owulacja spóźnia :( może przez ten wypad w góry albo stres w pracy. Mam nadzieję, że opóźnienie nie wpłynie na jakość tego cyklu, bo kolejny też będzie stracony leczeniem nadżerki :/

----
    EDIT o 16:30 - po południu wyszedł test owulacji pozytywny, jupi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 17:05

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa GRATULACJE!!! Nabieraj sił Kochana i dużo zdrowia dla Małej Królewny :***

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Veni Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Życzę Wam udanego weekendu.
    Ja zmierzam właśnie na zakupy. Inna staraczka z forum przysłała mi wczoraj dwa opakowania profertilu nie chcąc pieniędzy nawet za przesyłkę. Dobrze, że mm jej adres. Postanowiłam kupić jej jakiś drobiazg i odesłać w podziękowaniu.
    I idę właśnie poszukać czegoś odpowiedniego;)

ktosiowa, Papierówka lubią tę wiadomość

Veni
    Morfologia 1%, niedrożny jajowód
    wrzesień 2018 I IVF ICSI
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknej pogody i miłego dnia kochane:*
    Ale cicho!;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 08:07

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam ze wsi. W ten weekend liczyły się dla mnie tylko grzyby :-) uwielbiam las, wystające z mchu brązowe kapelusze i zapach suszonych grzybów w domu :-)
    Robiłam też nalewkę malinowa, sprzatalam i po prostu odpoczywalam. W tym tygodniu owulacja, trzeba się postarać :-)
    Pozdrawiam Was i do jutra :-)

Eni_gma, doty22 lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam wczoraj na grzybach, ale ja bardziej towarzysko. Nie znam się na nich, a i ze znalezieniem ich mam problem... Szczęśliwie Stelaż się zna i wróciliśmy z pełnym koszykiem.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to grzyby są? Jeju z chęcią bym pojechała.

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 powodzenia w staraniach :) u mnie już po, teraz czekam na wzrost temperatury; )

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ