Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolus81. Mnie tez zaintrygowal. Przekonuje mnie, bo nie sa to gole slowa a poparte badaniami. Koniecznie daj znac co Twoj lekarz na to.
Ja teraz za bardzo nie moge szperac w necie, bo jestem w pracy, ale tak na szybko wyczytalam, ze sa dwa rodzaje peparatow: ubichinol i ubichinon. Podobno dzialaja tak samo a ubichinol jest drozszy, wiec trzeba na to zwrocic uwage przy zakupie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ktosiowa dziwne zachowanie tego twojego M. Strasznie "delikatny" pod tym kątem. Zamiast mieć na uwaze, że wszyscy z każdym dniem jesteśmy starsi i obniża się to wszystko (szczególnie u kobiet) to ten musi się z tym przespać.
Karoluś trzymam kciuki za ten cykl.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Annie1981 wrote:ktosiowa. Ja się boję robić AMH, że wynik będzie słaby A Twój jest dobry, bo się nie znam?
Karoluś81, doty22 lubią tę wiadomość
-
Ktosiowa, przykro mi, ze czasem jest Ci trudno z mężem odnośnie staran. Ale tak sobie myślę, ze czasem (a nawet częściej niż czasem) mezczyzni odczuwają starania o dziecko jako zajecie kobiece. I zwykle tez sami sie odsuwają od tego. Moze daj mu odczuć, ze potrzebujesz jego rady ws lekarza, ze zastanawiasz sie na które badanie sie zdecydowac, z którego zrezygnowac. Faceci czuja sie wyedy doceniani i potrzebni. I moze wtedy sam zdecyduje sie na badanie. Moze nie widzi w tych staraniach siebie, a jedynie macierzyńskie potrzeby, odczucia.
Zycze cierpliwosci i sukcesuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 20:20
Annie1981 lubi tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Cześć dziewczyny,
Właśnie się zalogowałam. Mam 12-letnią córkę z pierwszego małżeństwa. Życie trochę mnie 'przetargało',ale znalazłam szczęście u boku wspaniałego faceta i staramy się o bobasa. Z pierwszym dzieckiem udało się za pierwszym razem i jakoś naiwnie myślałam, że teraz też tak będzie. Bardzo się rozczarowałam, gdy zrobiłam dwa testy, które wyszły negatywnie. Brak @ był spowodowany zwykłym stresem i zbyt wielką nadzieją. To dopiero nasze drugie podejście, w zasadzie kończę owulację i mam ogromną nadzieję, że się uda dostać prezent od losu w te świeta. Wiem, że wiele z Was stara się od bardzo dawna,dlatego trzymam za Was wszytskie kciuki i za siebie samą"Co Cię nie zabije to Cię wzmocni" -
Karolus. Wlasnie wyczytalam, że suplementacja CoQ10 moglaby spowolnić utratę pęcherzyków jajnikowych z wiekiem i przyczynia sie do mniejszych wad genetycznych plodu po 35 rz, poniewaz komorka jajowa jest zdrowsza. Niestety pisza, ze ta badania trzeba jeszcze kontynuowac, zeby potwierdzic, ale ja chyba sie skusze
Karoluś81 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Karoluś81 wrote:Fajnie Ktosiowa z tym wynikiem
Ja jeszcze odkładam to badanie. Lykam witaminę d i mam nadzieję że w razie czego poprawia moją płodność
A witaminę D zrobili mi na NFZ, tylko że w innym labolatorium i nie widzę na razie wyniku.Papierówka lubi tę wiadomość
-
Ja jednak już dziś idę do lekarza bo wczoraj plamiłam i bardzo się wystraszyłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 08:21
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Wszystko dobrze, lekarz uspokoił mnie
Widać już pęcherzyk, to pierwsze dni kiedy może być widoczny i powiedział, że bardzo prawidłowa wielkość na 5 tydzień. Maleństwo zagnieżdża się w prawidłowym i bezpiecznym miejscu na dnie macicy.
Jednorazowe plamienie prawdopodobnie było trafieniem maleństwa na naczynie krwionośne, bo jeszcze się zagnieżdża.
Profilaktycznie zapisał mi Duphaston - 2 razy dziennie 1 tabletka.
Mam pierwsze zdjęcie!
Mąż szaleje z radości, ja też
doty22, Alicja81, bertha, Eni_gma, hewa81, Karoluś81, Karola555 lubią tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017