Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki umówiłam się na pierwszą wizytę na 22.12 godzina 17.40, stresik mam mały ale wierzę, że maleństwo rośnie i ma się dobrze
ktosiowa, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, byłam dziś u GP po skierowania na badania hormonów i jestem mega zadowolona Dostałam wszystko co chciałam, a nawet więcej
Lekarka tyle mi tłumaczyła o całej procedurze diagnozowania niepłodności, że aż mi ciężko wszystko spamiętać
Pobrali mi dziś krew na profil hormonalny (tarczyca, FSH, progesteron), badanie na cukrzycę, nerki, ogólna morfologia (żeby wykluczyć anemię). Dostałam też patyczki, żebym sobie w domu sama wzięła wymaz na infekcje, w tym infekcje bakteryjne macicy oraz wymaz na choroby przenoszone drogą płciową. Jakie szczęście, że dziś akurat 8 dpo!
Lekarka od razu zapisała mnie do kliniki niepłodności i mam otrzymać list z zaproszeniem w ciągu 6 miesięcy. Jesteśmy na liście priorytetowej, bo ja mam skończone 35 lat a mój Tż 45
Mój Tż wczoraj dostał skierowania na badanie nasienia, ale niestety dopiero jest umówiony na 23 lutego.
Jestem tak zadowolona, że nie może ze mnie zejść ta ekscytacja Tak się bałam, że odeślą mnie z kwitkiem a dostałam więcej niż chciałam, nawet do kliniki nas zapisali
Mówiła, że mam oczywiście dalej się starać, bo często tak jest, że jak pacjentki zaczną badania czy oczekują na termin w klinice, to zachodzą bez problemu, bo mają poczucie, że ktoś się tym zajął i schodzi z nich ciśnienie. Ze mnie bardzo duże ciśnienie dziś zeszło, czekałam na tą wizytę 2 miesiące
Mam dużą nadzieję, że ta wizyta w klinice nie będzie konieczna, że w ciągu tych 6 miesięcy damy radę sami. Liczę nawet na ten lub przyszły cykl, bo grudzień działa na mnie bardzo kojąco
Karoluś81, bertha, doty22 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Karola jak tam beta?37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 19:56
bertha, Annie1981 lubią tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Tulipanka, dziękuje za zebranie testów
Papierowka, moze ty tez masz testy wraz z dpo i betami? Ty robiłaś bety od malutkiej wartosci i duzo testów i chyba tez testy owu? Udałoby ci sie zebrać to wraz z tymi wartościami bet zeby porównać betę z kreska?
Alicja, dziękuje ze pytasz! :* Dzisiaj ruszyła @ z kopyta. Smutno mi i czuje bezsens starań bo nic dalej nie wychodzi mimo kolejnych kroków.. liczę ze jutro gin jakis pomysł da na dalsze kroki... grudzień bedzie na spokojniej bo naturalny cykl bez IUI, bez mierzenia temperatury i pewnie bez sukcesów..https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
bertha wrote:Papierowka, moze ty tez masz testy wraz z dpo i betami? Ty robiłaś bety od malutkiej wartosci i duzo testów i chyba tez testy owu? Udałoby ci sie zebrać to wraz z tymi wartościami bet zeby porównać betę z kreska?
Tyle, że zauważyłam, że zależy dużo od stężenia moczu, u każdej może być inaczej, no i oczywiście zależy też od testu. Ale wrzucę Wam wraz z wynikami z krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 06:56
bertha lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017 -
Bertha, czytalas o tym dong quai, który podobno wymiernie pomaga na plemniki? Nie wiem, czy jakoś walczycie z ta slaboruchliwoscia, ale mozna poczytac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 12:18
bertha lubi tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Bertha, czym suplementuje się Twój mężczyzna? Na słabą ruchliwość pomagają witamina C w dużej dawce (1000 mg)i l-karnityna. Podobno dobrze też na godzinę przed działaniem wypić napój z kofeiną i nakładać zimne okłady U mojego męża była to jedyna rzecz, do której można się było przyczepić (poza tym mógłby być ogierem rozpłodowym). Suplementujemy się już jakiś czas Salfazinem, witaminą E z selenem Swansona, witaminą C z dziką różą, l-karnityną i macą i niedługo będziemy się kontrolować.