Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłyście dziewczyny :) tak tez mówi mi każdy ginekolog.

Karoluś a mnie interesuje na jakiej pozycji gra twój mąż? :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest obrońcą :-) poznaliśmy się na meczu. Wypatrzyłam Go, ale On zrobił pierwszy krok :-) ech, chciałabym móc kiedyś opowiadać tę historię naszym dzieciom i wnukom.

Eni_gma, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super, ja tam zawsze twierdzę, że największymi gwiazdami powinni być obrońcy właśnie bo bez dobrej obrony drużyna leży :)

Karoluś na pewno opowiesz tę historię dzieciom, aż będą miały dość jak będziesz po raz kolejny opowiadać :)

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, spróbuj tej suplementacji, o której pisałam wczoraj. Wiem, że naprotechnolodzy zalecają też jakiś suplement, który sprowadza się z Anglii i mogą go brać zarówno kobiety, jak i mężczyźni, tyle że jest bardzo drogi. Do jakości plemników trzeba też dostosować częstotliwość współżycia. Mój miał ogólnie bardzo dobre nasienie, ale z nieco obniżoną ruchliwością i wszystkie nasze ciąże zawdzięczamy codziennemu współżyciu (przy moich umiarkowanych potrzebach seksualnych był to dla mnie swego rodzaju wysiłek ;-) Seks co drugi dzień nie dawał rezultatu.

W moim przypadku problem leżał po mojej stronie, ale po dwóch latach i dwóch ciążach biochemicznych okazało się, że wystarczyło jedno badanie, by rozjaśnić sprawę.

Karoluś, baw się dobrze na balu i udanych zakupów :-) Generalnie je uwielbiam, a teraz w ciąży w ogóle nie mam ochoty.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kajka, a znasz może nazwę tego leku z Anglii? Wiesz mi wcześniejsza ginekolog zalecała co drugi dzień w dni płodne, przy moich cyklach od 8 do 18 dc kazała co dwa dni. Nie przyniosło to efektu. Obecna ginekolog mówi, żeby codziennie, a że monitoruje cykl to wiem kiedy owulacje mam i tak w tym cyklu było przytulanie codziennie, kiedy trzeba. Od tamtej pory cisza, jednak coś w tym jest, że jak się człowiek stara to poza płodnymi w ogóle zapomina, że jest coś takiego hehe.
    A jakie badanie u Ciebie wystarczyło?

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam niestety, ale spróbuję poszukać. Pisała o tym Saramago (z naszego rocznika). U mnie kluczowe okazało się badanie kwasu foliowego (okazało się, że go nie przyswajam). Przerzuciłam się na metylowane formy (nie tylko kwasu, ale i B12 i B6) i dwa tygodnie później wyszło ;) Resztę powiązanych z tym badań robiłam już w ciąży.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Dakota, mam! Nazywa się Pre-Conceive, Saramago nawet założyła wątek, choć wiele tam nie ma: https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/pre-conceive-cudowny-lek,10535.html

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki.
    Ostatnio nie odzywałam się bo do kompa tylko z doskoku siadałam, bo mdłości i biegunka nie dawały mi spokoju od tygodnia, ale dzisiaj już jest dobrze tzn. mdłości minęły...Hura!!!
    No i chyba jednak były po metforminie, bo wczoraj lekarz na wizycie kazał odstawić na 2 tygodnie, żeby powtórzyć glukozę po obciążeniu no i dzisiaj jest super.
    Wróciłam dopiero od gina i zaczął mi monitoring (7dc) mam chodzić jeszcze 9,12 i 14dc. Niestety na dzień dobry powiedział, że mogło by być lepiej, bo są widoczne drobne mięśniaki do 10mmm. Poza tym pęcherzyk na prawym jajniku do 5,6mm a na lewym do 8,3mm. Endometrium 8,0mmm. Powiedział, że jeśli okaże się cykl bezowulacyjny to skieruje mnie do szpitala na HSG.
    Proszę wypowiedzcie się na ten temat, bo troszkę mnie podłamał. Mam już rezygnować czy zaraz potem?

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kajka, sprawdzę sobie to na pewno, nawet nie wiem czy się nie wybiorę właśnie w lutym do Londynu. Tak sobie myślę, że mi nikt takich badań nie zlecał z tym kwasem foliowym. Nie wiem od czego to zależy, od lekarza? Czy może od historii cyklów, hormonów, przebytych chorób itp?

Anulka ja Ci niestety nie mogę pomóc, w ogóle nie znam się na tym, co rusz się dowiaduje j/w o jakiś nowych badaniach od dziewczyn. Ja w sumie jestem świeża na forum :) ale HSG tez ciągle przede mną.

Dakota
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie nowe i trochę starsze staraczki :)

Bertha - mam nadzieję, że już niedługo będziesz mieć pozytywny test ciążowy, który nie pozostawi żadnych wątpliwości.

Anulka - dobrze, że mdłości minęły, choć myślę sobie,że może to mały trening przez tymi ciążowymi :)

Karola - jak badania prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 13:28

bertha lubi tę wiadomość

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • DZIUBEK81uk Nowa

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ja jestem rownez rocznik 81 ,od roku staramy sie ale jak narazie nam sie nieudaje.Mamy jedna corcie 6 lat i chcemy drugiego bobasa.Jestem obecnie w 3dc takze narazie trzeba odczekac i bedziemy znow dzialac,ostatnio juz myslalam ze jestem w ciazy a tu przyszla @ az sie poplakalam....Mieszkam w anglii bylam u GP poprosilam o badania niby wszystko ok myslalam ze prolaktyna jest za wysoka bo tak mialam z poprzednia ciaza ale jest w normie.W Polsce tez porobilam sobie rozne badania i jest wszystko w normie,mialam robic jeszcze monitoring u gin ale niemialam wystarczajaco czasu :( Kurcze w koncu kiedy musi sie nam wszystkim udac tego Wam zycze dziewczyny z calego serca!!!pozdrawiam

Annie1981, Anulka0407, Magdusia06 lubią tę wiadomość

Dziubek81
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubek witaj i rozgość się u nas. Na pewno będzie dobrze, tylko potrzeba więcej czasu :-)
    Anulka żadnej rezygnacji! Jesteś na dobrej drodze żeby odkryć a potem poprawić ewentualne nieprawidłowości. Może akurat ten cykl faktycznie będzie bezowulacyjny, co nie znaczy że inne też takie mają być. A widzę że lekarz konkretny, i dobrze że szybko hsg. Ja się od pół roku ponad skierowania nie mogę doprosic. Podobno dostanę w następnym cyklu. Anulka nie poddawaj się, badaj się, lecz i szybko zaciążaj :-)
    Tulipanka fajnie że piszesz, ale powiedz co i Ciebie? Jak samopoczucie? Jak dzidziuś w brzuszku?

• DZIUBEK81uk Nowa

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 dziekuje za mile powitanie :) trzymam za wszystkie staraczki mocno kciuki!!!!

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

Dziubek81
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane, narazie na szybko :)

U mnie i maluszka wszystko dobrze.
    Żywy płód, serce 149 ud/min, CRL 61,8 mm, NT 1,4, łożysko na tylnej ścianie, płyn owodniowy w normie, kość nosowa obecna, przepływa na zastawce trójdzielnej prawidłowy, czaszka/mózg obraz prawidłowy, kręgosłup ok, serce czterojamowe, brzuch obraz prawidłowy, żołądek, pęcherz moczowy, ręce, stopy są :)

Pobrali mi krew ale jestem ogólnie spokojna już, ale źle pobrała bo mi się po łokciu lało, masakra.

Wieczorem fotki zrobię bo muszę lecieć po dzieciaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 13:57

Karoluś81, Anulka0407, Dakota, bertha, ktosiowa lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola. Wspaniale wiadomosci :) Wrzuc fotki :)

Ja znikam na kilka dni. Za chwile jade odebrac mame z lotniska a potem slub, takze pewnie nie bede miala czasu tu zagladac. Trzymajcie sie i licze na jakies podwojne kreseczki jak wroce ;)

Karoluś81, Dakota, Papierówka, Karola555, Kajka81, doty22, ktosiowa lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie wszystkiego najlepszego z okazji ślubu. Dużo szczęścia :-) :-) :-)
    Karola teraz może spokojnie odetchnąć. Cieszę się że wszystko ok z dzidzią :-)

Annie1981, Karola555 lubią tę wiadomość

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Karola. Wspaniale wiadomosci :) Wrzuc fotki :)

Ja znikam na kilka dni. Za chwile jade odebrac mame z lotniska a potem slub, takze pewnie nie bede miala czasu tu zagladac. Trzymajcie sie i licze na jakies podwojne kreseczki jak wroce ;)

Annie wszystkiego najlepszego!

201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Dziubek witaj i rozgość się u nas. Na pewno będzie dobrze, tylko potrzeba więcej czasu :-)
    Anulka żadnej rezygnacji! Jesteś na dobrej drodze żeby odkryć a potem poprawić ewentualne nieprawidłowości. Może akurat ten cykl faktycznie będzie bezowulacyjny, co nie znaczy że inne też takie mają być. A widzę że lekarz konkretny, i dobrze że szybko hsg. Ja się od pół roku ponad skierowania nie mogę doprosic. Podobno dostanę w następnym cyklu. Anulka nie poddawaj się, badaj się, lecz i szybko zaciążaj :-)
    Tulipanka fajnie że piszesz, ale powiedz co i Ciebie? Jak samopoczucie? Jak dzidziuś w brzuszku?

Dzięki za wsparcie :) Też się cieszę, że w sumie tak szybko gin zleca to wszystko, choć troszkę kręcił nosem, że powinien rok minąć na staraniach ale ja mu na to "Panie doktorze, ja nie mam tyle czasu! Bo w końcu chłop się rozmyśli ;)" Zaśmiał się ;)

Dakota, bertha lubią tę wiadomość

201710314965.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie wszystkiego najlepszego;

Anulka- zrób to hsg i wszystko będzie jasne, zresztą dzisiaj dopiero 8 dc więc może będzie owulacja, nie ma co się na zapas martwić.

Witaj dziubek wśród swoich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:22

Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie to i ja dalacze sie do zyczen, wszystkiego najlepszego! Witaj Dziubek, juz nie jestem swiezynka na forum :) Dobrze trafilas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:50

Dakota
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ