Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Oooo super, ja tam zawsze twierdzę, że największymi gwiazdami powinni być obrońcy właśnie bo bez dobrej obrony drużyna leży
Karoluś na pewno opowiesz tę historię dzieciom, aż będą miały dość jak będziesz po raz kolejny opowiadać
Karoluś81 lubi tę wiadomość
Dakota -
Dakota, spróbuj tej suplementacji, o której pisałam wczoraj. Wiem, że naprotechnolodzy zalecają też jakiś suplement, który sprowadza się z Anglii i mogą go brać zarówno kobiety, jak i mężczyźni, tyle że jest bardzo drogi. Do jakości plemników trzeba też dostosować częstotliwość współżycia. Mój miał ogólnie bardzo dobre nasienie, ale z nieco obniżoną ruchliwością i wszystkie nasze ciąże zawdzięczamy codziennemu współżyciu (przy moich umiarkowanych potrzebach seksualnych był to dla mnie swego rodzaju wysiłek Seks co drugi dzień nie dawał rezultatu.
W moim przypadku problem leżał po mojej stronie, ale po dwóch latach i dwóch ciążach biochemicznych okazało się, że wystarczyło jedno badanie, by rozjaśnić sprawę.
Karoluś, baw się dobrze na balu i udanych zakupów Generalnie je uwielbiam, a teraz w ciąży w ogóle nie mam ochoty.Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kajka, a znasz może nazwę tego leku z Anglii? Wiesz mi wcześniejsza ginekolog zalecała co drugi dzień w dni płodne, przy moich cyklach od 8 do 18 dc kazała co dwa dni. Nie przyniosło to efektu. Obecna ginekolog mówi, żeby codziennie, a że monitoruje cykl to wiem kiedy owulacje mam i tak w tym cyklu było przytulanie codziennie, kiedy trzeba. Od tamtej pory cisza, jednak coś w tym jest, że jak się człowiek stara to poza płodnymi w ogóle zapomina, że jest coś takiego hehe.
A jakie badanie u Ciebie wystarczyło?Dakota -
Nie pamiętam niestety, ale spróbuję poszukać. Pisała o tym Saramago (z naszego rocznika). U mnie kluczowe okazało się badanie kwasu foliowego (okazało się, że go nie przyswajam). Przerzuciłam się na metylowane formy (nie tylko kwasu, ale i B12 i B6) i dwa tygodnie później wyszło Resztę powiązanych z tym badań robiłam już w ciąży.
-
Witam Was kobietki.
Ostatnio nie odzywałam się bo do kompa tylko z doskoku siadałam, bo mdłości i biegunka nie dawały mi spokoju od tygodnia, ale dzisiaj już jest dobrze tzn. mdłości minęły...Hura!!!
No i chyba jednak były po metforminie, bo wczoraj lekarz na wizycie kazał odstawić na 2 tygodnie, żeby powtórzyć glukozę po obciążeniu no i dzisiaj jest super.
Wróciłam dopiero od gina i zaczął mi monitoring (7dc) mam chodzić jeszcze 9,12 i 14dc. Niestety na dzień dobry powiedział, że mogło by być lepiej, bo są widoczne drobne mięśniaki do 10mmm. Poza tym pęcherzyk na prawym jajniku do 5,6mm a na lewym do 8,3mm. Endometrium 8,0mmm. Powiedział, że jeśli okaże się cykl bezowulacyjny to skieruje mnie do szpitala na HSG.
Proszę wypowiedzcie się na ten temat, bo troszkę mnie podłamał. Mam już rezygnować czy zaraz potem?Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Kajka, sprawdzę sobie to na pewno, nawet nie wiem czy się nie wybiorę właśnie w lutym do Londynu. Tak sobie myślę, że mi nikt takich badań nie zlecał z tym kwasem foliowym. Nie wiem od czego to zależy, od lekarza? Czy może od historii cyklów, hormonów, przebytych chorób itp?
Anulka ja Ci niestety nie mogę pomóc, w ogóle nie znam się na tym, co rusz się dowiaduje j/w o jakiś nowych badaniach od dziewczyn. Ja w sumie jestem świeża na forum ale HSG tez ciągle przede mną.Dakota -
Trzymam kciuki za wszystkie nowe i trochę starsze staraczki
Bertha - mam nadzieję, że już niedługo będziesz mieć pozytywny test ciążowy, który nie pozostawi żadnych wątpliwości.
Anulka - dobrze, że mdłości minęły, choć myślę sobie,że może to mały trening przez tymi ciążowymi
Karola - jak badania prenatalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 13:28
bertha lubi tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Witam Was dziewczyny ja jestem rownez rocznik 81 ,od roku staramy sie ale jak narazie nam sie nieudaje.Mamy jedna corcie 6 lat i chcemy drugiego bobasa.Jestem obecnie w 3dc takze narazie trzeba odczekac i bedziemy znow dzialac,ostatnio juz myslalam ze jestem w ciazy a tu przyszla @ az sie poplakalam....Mieszkam w anglii bylam u GP poprosilam o badania niby wszystko ok myslalam ze prolaktyna jest za wysoka bo tak mialam z poprzednia ciaza ale jest w normie.W Polsce tez porobilam sobie rozne badania i jest wszystko w normie,mialam robic jeszcze monitoring u gin ale niemialam wystarczajaco czasu Kurcze w koncu kiedy musi sie nam wszystkim udac tego Wam zycze dziewczyny z calego serca!!!pozdrawiam
Annie1981, Anulka0407, Magdusia06 lubią tę wiadomość
Dziubek81 -
Dziubek witaj i rozgość się u nas. Na pewno będzie dobrze, tylko potrzeba więcej czasu
Anulka żadnej rezygnacji! Jesteś na dobrej drodze żeby odkryć a potem poprawić ewentualne nieprawidłowości. Może akurat ten cykl faktycznie będzie bezowulacyjny, co nie znaczy że inne też takie mają być. A widzę że lekarz konkretny, i dobrze że szybko hsg. Ja się od pół roku ponad skierowania nie mogę doprosic. Podobno dostanę w następnym cyklu. Anulka nie poddawaj się, badaj się, lecz i szybko zaciążaj
Tulipanka fajnie że piszesz, ale powiedz co i Ciebie? Jak samopoczucie? Jak dzidziuś w brzuszku? -
Dziewczynki moje kochane, narazie na szybko
U mnie i maluszka wszystko dobrze.
Żywy płód, serce 149 ud/min, CRL 61,8 mm, NT 1,4, łożysko na tylnej ścianie, płyn owodniowy w normie, kość nosowa obecna, przepływa na zastawce trójdzielnej prawidłowy, czaszka/mózg obraz prawidłowy, kręgosłup ok, serce czterojamowe, brzuch obraz prawidłowy, żołądek, pęcherz moczowy, ręce, stopy są
Pobrali mi krew ale jestem ogólnie spokojna już, ale źle pobrała bo mi się po łokciu lało, masakra.
Wieczorem fotki zrobię bo muszę lecieć po dzieciakiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 13:57
Karoluś81, Anulka0407, Dakota, bertha, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Karola. Wspaniale wiadomosci Wrzuc fotki
Ja znikam na kilka dni. Za chwile jade odebrac mame z lotniska a potem slub, takze pewnie nie bede miala czasu tu zagladac. Trzymajcie sie i licze na jakies podwojne kreseczki jak wroceKaroluś81, Dakota, Papierówka, Karola555, Kajka81, doty22, ktosiowa lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Karola. Wspaniale wiadomosci Wrzuc fotki
Ja znikam na kilka dni. Za chwile jade odebrac mame z lotniska a potem slub, takze pewnie nie bede miala czasu tu zagladac. Trzymajcie sie i licze na jakies podwojne kreseczki jak wroce
Annie wszystkiego najlepszego!Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Karoluś81 wrote:Dziubek witaj i rozgość się u nas. Na pewno będzie dobrze, tylko potrzeba więcej czasu
Anulka żadnej rezygnacji! Jesteś na dobrej drodze żeby odkryć a potem poprawić ewentualne nieprawidłowości. Może akurat ten cykl faktycznie będzie bezowulacyjny, co nie znaczy że inne też takie mają być. A widzę że lekarz konkretny, i dobrze że szybko hsg. Ja się od pół roku ponad skierowania nie mogę doprosic. Podobno dostanę w następnym cyklu. Anulka nie poddawaj się, badaj się, lecz i szybko zaciążaj
Tulipanka fajnie że piszesz, ale powiedz co i Ciebie? Jak samopoczucie? Jak dzidziuś w brzuszku?
Dzięki za wsparcie Też się cieszę, że w sumie tak szybko gin zleca to wszystko, choć troszkę kręcił nosem, że powinien rok minąć na staraniach ale ja mu na to "Panie doktorze, ja nie mam tyle czasu! Bo w końcu chłop się rozmyśli " Zaśmiał sięDakota, bertha lubią tę wiadomość
-
Annie wszystkiego najlepszego;
Anulka- zrób to hsg i wszystko będzie jasne, zresztą dzisiaj dopiero 8 dc więc może będzie owulacja, nie ma co się na zapas martwić.
Witaj dziubek wśród swoich.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 16:22
Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3