Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, wszystkiego najlepszego i cudownego miodowego miesiąca! <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 17:30

Annie1981 lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie kochana wszystkiego najlepszego z okazji ślubu :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c95fe7467e3c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd3882fd3e08.jpg

Dakota, Karoluś81, Magdusia06, Anulka0407, hewa81, Alicja81, doty22 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola piekne zdjecia, piekny dzidzius :) !

Karola555 lubi tę wiadomość

Dakota
  • DZIUBEK81uk Nowa

Wysłany: 8 lutego 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje sliczne malenstwo!!!

Karola555 lubi tę wiadomość

Dziubek81
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubek witaj i powodzenia :)

Dziewczyny u mnie w końcu potwierdzenie płci. Rośnie mi mała księzniczka :)

bertha, Karoluś81, Anulka0407, hewa81, Karola555, DZIUBEK81uk, doty22, ktosiowa, Annie1981 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• bertha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, slicznosci :):):)

Enigma, zazdroszcze księżniczki, też o córeczce marzę :)

Annie, gratulacje! cudownego, niezapomnianego dnia :)

Karola555, Eni_gma, Annie1981 lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma córa- pięknie.

Karolus i jak zakupiłaś kreację na bal?

Dakota jak samopoczucie, będziesz powtarzać progesteon?

U mnie 3 dc i mija szaleństwo pierwszych dni, jutro powinno juz być spokojniej. Najgorsze są jajniki-tak mi je ścąga do środka, że chodzić nie można.

Eni_gma lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma super wiadomosc, gratuluje jeszcze raz coreczki:) nie mialam dzis czasu w pracy, zeby cos napisac, a po pracy bylam u kosmetyczki :) powiem Wam dziewczyny, ze to pomoglo na nie myslenie i nawet na takie nastawienie, ze jak tym razem sie nie uda to nic bo... pani kosmetyczka zaproponowala mi zabieg na moje (od kilku miesiecy) straszne naczynka, ktorego raczej nie powinno sie robic w ciazy :) wiec taka mnie mysl ogarnela, ze jesli sie nie uda to najwyzej zrobie sibie zabieg :) takie pocieszenie :). Ale dziewczyny moj maz jest tak najrecony jakby byl kobieta i to on czekal na @. Tzn to jest fajne! Pierwszy raz w zyciu tak sie wlaczyl w to wszystko, co chwile mnie pyta jak sie czuje itp. Nawet kupil mi testy, mowi, ze ma taka nadzieje, ze jeszcze nigdy tak nie mial. I co ja mam zrobic? :) :) :) no az nie wypada w takiej sytuacji nie byc w ciazy! A jak u Was dziewczyny? Enigma a wlasnie apropos twojego szczescia, moj maz wlasnie chcialby bardzo coreczke:). Alicja myslisz, ze powinnam jeszcze raz ten progesteron zrobic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:48

Alicja81, Karoluś81, Eni_gma lubią tę wiadomość

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota no właśnie nie wypada nie być w ciąży!
    Ja nigdy nie badałam progesteronu dopiero w tym miesiącu mam zamiar go zrobić. Wyszedł Ci ładny wynik przy 7 dpo. Który masz teraz dpo? i kiedy zamiezasz testować?
    Nie udostępniłaś wykresu więc dopytuję- strasznie ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja hehe az mi glupio ale ja nie robie wykresu :( w sumie jak policzylam to 30 bylam na monitoringu, lekarka powiedziala, ze z prawego owulacja bedzie ( powinna byc) wlasnie 30 a ze lewy wygladalo na to ze 31. Ogolnie powiedziala wtedy, ze owu 30 albo 31. Potem bylam 02 lutego i juz byly dwa cialka zolte wiec w sumie nie wiem w jakim konkretnie dniu robilam ten progesteron bo albo w 7 albo w 6 albo w 5 dpo bo owulacja mogla tez byc 01 lutego. Ale zagmatwalam :) dzis mam 24 dc, moze faktycznie podjade jutro przed praca na ten progesteron, tylko ile przed @ on spada? A test chyba bede robic od jutra 1 codziennie, tak sobie wymyslilam w sumie, zeby stopniowo ta nadzieja odchodzila :) a bole mam takie jakbym dzis miala dostac @, rozsadek podpowiada, ze jak juz dostane (z dwoch jajnikow) to chyba na L4 pojde hehe taka bedzie konkretna i stad pewnie juz dzis te bole:) Alicja a Ty ktory dc masz? Idziesz na monitoring?

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma fajnie że będzie dziewczynka bo teraz będzie u Was parka :-) gratuluję :-)
    Alicja sukienka jest, całkiem fajna, Mężowi się podoba :-) dzisiaj trochę się pobawimy.
    Dakota ja bym już nie robiła teraz progesteronu. Niepotrzebnie się będziesz martwić jeśli wyjdzie niższy. Szkoda kasy i kłopotu. Jak test wyjdzie pozytywny to sobie zrób razem z beta proga żeby sprawdzić czy wszystko ok. Już Ci niewiele czasu zostało do rozstrzygnięcia :-) życzę z całego serca żeby Wam się udało, żeby Twój mąż mógł się cieszyć na 100% :-)
    Ja póki co zachowuję zimną krew ale to dopiero 5 dpo. Powiem Wam że widzę pewną zmianę na lepsze w swoim zachowaniu. Może zioła tak działają? Coś w tym musi być bo nawet lepiej śpię. Rano budzik musi chwilę podzwonic zanim go usłyszę, a wcześniej to raczej budzilam się przed budzikiem i nerwowo czekałam czy już jest czas na mierzenie temperatury. Tak więc zioła fajne.
    Wczoraj siostra przekazała radosną nowinę o zaręczynach :-) ślub za rok, zimą tak sobie wymarzyli. Tak więc fajny czas przed nami, cieszę się że tyle miłych rzeczy się dzieje :-)

Eni_gma lubi tę wiadomość

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma gratuluję córci :)

Dakota to trzymam kciuki za pozytywny teścior :) !!!

Karoluś życzę udanej imprezki :)

Bertha Ty w przyszłym miesiącu in vitro, trzymam kciuki :)

Alicja to nie długo będziecie działać.

Już nie długo wszystkie będziecie chodzić z brzuszkami :)

Karoluś81, bertha lubią tę wiadomość

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny postanowilam jak nastolatka robic test codziennie - od dzis:) i tak dzisiaj wyszla piekna, tlusta jedna kreska :) w kazdym razie nadzieja mi odeszla calkowicie, nie z powodu testu, ale przestaly mnie dzis bolec poersi, jak zawsze przed @. Cos czuje, ze bede miec krotki cykl, tylko tak sie zastanawiam, ze skoro mialam potwierdzona owulacje w 14,15 dc, mogla nawet byc w 16dc to czy mozliwa jest krotka faza lutealna np 10, 11 dniowa? Bo mysle ze @ przyjdzie jutro czyli 11 dpo. Tzn wiem, ze takie rzeczy sa mozliwe nawet i krotsze fazy lutealne, ale to raczej powinno sie dziac kiedy jakies hormony zle pracuja?

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Karolus wlasnie, na zimna krew polecam wizyte w salonie pieknisci hehe. I szalonego balu Wam zycze:) i jeszcze dzieki dziewczyny za dobre slowa i trzymanie kciukow :)

Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota spokojnie,ja trzymam kciuki aby ta twoja @ nie przylazła. W styczniu ładnie na fiolet przeszł Annie w lutym, też któraś z nas powinna.
    Mnie niestety nigdy przed @ nie bolą piersi, nie robią się większe i cięższe- a szkoda

W tym miesiącu nie idę na monitoring, dr mówił ostatnio, że super reaguję na clo i ja mu wierzę (zresztą czuję się o niebo lepiej niż rok temu i nie plamię w połowie cyklu).

Dakota, Annie1981 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota miałaś tak ładny progesteron, że niemożliwe żebyś jutro dostała @. Jeśli już przyjedzie to za kilka dni, choć uważam że jeszcze wszystko możliwe. Z tego co mówisz dzisiaj masz 10 dpo więc z bety pewnie ledwo by coś wyszło a co dopiero z sikańca. Cierpliwości :-)
    Alicja oby to lekarstwo wreszcie przyniosło efekt:-)

Alicja81 lubi tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny i dzieki:) ja testem sie nie przejmuje wiem, ze to za wczesnie, bardziej tymi piersiami bo zachowaly sie dokladnie tak jak zawsze :) raz w zyciu odkad zaczelam wsluchiwac sie w swoje cialo (jakies 3 lata) mnie nie bolaly w ogole przed@ a tak to zawsze tak samo wszystko :). Nie przejmuje sie w sumie jakos bardzo, podjade dzis po testy hehe bede robic codziennie dla zabawy:) musze to brac na smiech i humor bo inaczej czlowiek by zwariowal:) Alicja no to teraz ja trzymam kciuki za piekna owocna owulacje:)

Alicja81, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota miałaś taki progesteron, że szkoda pieniedzy na powtórkę. Testy oglądaj jak trochę przeschną, bo cień cienia dopiero widać jak test polezy z 10 minut przynajmniej w tak wczesnej fazie ;)

Dakota lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Dakota Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigma u mnie jeszcze nigdy test nawet po godzinie nie pozostawial watpliwosci, ze jest to czysciutkie, biale jak snieg pole:) czuje naprawde, ze bedzie to @ mojego zycia :) tak mnie gniota jajniki jak na owulacje cos tylko lzej, a popatrzylam sobie na opis USG i mialam duze pecherzyki wiec i @ bedzie pewnie wielkaaaaa :) Enigma a co u Ciebie? Jak sie czujesz?

Dakota
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ