Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna dzisiaj faktycznie zaszumiała a głowach. Pięknie się robi :-)
    Dakota u mnie też jakoś lepiej z głową w tym cyklu. Dzieje się dużo różnych rzeczy, które pochłaniają moją uwagę i nie myślę tak ciągle o staraniach. Poza tym hsg w bliskiej perspektywie robi swoje.
    Alicja, Veni tak bym chciała żeby Wam się udało już teraz....
    Anulka ciekawe ile będzie trwał Twój cykl. Zbadasz progesteron?

Alicja81, Dakota lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś masz racje z tym hsg i dobrze, że o tym wspomniałaś, muszę jutro koniecznie podjechać do szpitala z tym skierowaniem!

Dakota
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od gina luteinę dowcipnie i mam ją aplikować 2x2 tabl.
    Gin powiedział, że najbezpieczniej testować 16/17dpo i jak wtedy będzie negatyw to odstawić luteinę...
    U mnie to będzie rekord fl, ale to chyba dobrze?
    Z planowanego testowania 1 marca już mi się przesunęło do co najmniej 10 marca (15dpo), a @ przyjdzie jeszcze później, więc cykl będzie miał z 40 dni...
    Nie wiem czy badać ten progesteron? Czy luteina i tak go nie zawyży?
    Gin nic nie mówił, żeby zbadać...

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka myślę że skoro dostalas lek to nie musisz badać progesteronu. To widzę że u Ciebie cykl na wypasie :-), monitoring, owulacja, luteina. To się musi udać :-)
    Ja dzisiaj jadę z siostrą pomóc jej wybierać suknię ślubną :-) będzie wesoło :-)
    Fajnie że teraz tyle ciekawych, miłych spraw na topie. Łatwiej się żyje :-)

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak dobrze jest zbadać progesteron, żeby wiedzieć, czy dawka luteiny jest odpowiednia.

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny... dobrze jak wokoło coś się dzieje... wtedy głowa jest zajęta i nie świruje się tak :)
    Ja i mój M właśnie szukamy samochodu po tym jak naszego starego trupka rozbił ;)
    Zajęcie jest...

Karoluś super będziesz miała dzień :)

A mój cykl rzeczywiście na wypasie ;) Nigdy takiego nie miałam ;) I mam nadzieję, że to będzie taki pierwszy i ostatni :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

201710314965.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam kciuki- za pozytywny finał!

Karoluś teraz są takie śliczne te suknie ślubne, zazdroszczę takiej fajnej wycieczki.

Veni szkoda, że twój cykl zakończył się, i zauważyłam, że coś krótka ta twoja druga faza?

A jeżeli chodzi o wiosnę to wczoraj i dzisiaj widziała chyba z 10 kluczy dzikich gęsi.

Anulka0407, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suknie bajka, siostra zadowolona :-)
    Alicja gęsi wracają na potęgę. Całe stada. A mi dzisiaj śnił się bocian :-) to już nawet w snach na nie czekam :-) i na to co przyniosą :-)
    Anulka wykresl wreszcie te niedomoge jajników bo to ściema :-)
    A ja mam wątpliwości co do mojej owulacji. Idę zaraz sprawdzę śluz i czekam na poranny pomiar temperatury. W sumie tylko w niedzielę i wczoraj, ale to już delikatnie czułam że coś się na dole dzieje. Ciekawe. Może 9 marca poproszę gina o usg, żeby sprawdzić czy była owulacja w tym cyklu :/

Alicja81, Anulka0407, Eni_gma lubią tę wiadomość

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś kasuję ;) Najwyżej znowu wpiszę ;)
    U mnie nie widać ani gęsi, ani bocianów... :(
    Dzisiaj u mnie pada... i nastrój też gorszy, po wczorajszych problemach z najemcą :( Nie mam już sił do tej kobiety... Zniszczyła mieszkanie, nie płaci rachunków i nie chce się wyprowadzić. Wczoraj była na tyle beszczelna, że wezwała policję, że niby mąż wtargnął do mieszkania...
    Niby mieszkanie nasze, a nie mamy żadnych praw. Zostaje tylko droga sądowa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 08:36

201710314965.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję problemów Anulka. Ludzie potrafią być podli i bezczelni. Na pewno uda Wam się sprawy załatwić, ale nerwów niestety nie braknie.
    U mnie dzisiaj z większych atrakcji to wizyta u dentysty. Czas na przegląd :-)
    I powoli biorę się za mycie okien po zimie, bo już prawie świata nie widać :-)
    Ovu wyznaczylo mi owulacje na niedzielę, czyli 10dc. Ja stawiam na poniedziałek. Tak czy siak wcześnie, więc cykl będzie krótki.
    Tym szybciej będę miała hsg.

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam kciuki bardzo mocno:) niech to będzie taka właśnie historia, ze miało nic nie być a będzie wszystko:)

Karoluś czyli, że już jesteś po owulacji? A masz już skierowanie na hsg? Kurcze ja dzisiaj zaplanowałam, że wyskoczę do szpitala z tym skierowaniem i zapomniałam go z domu. Ech, jutro już muszę.

Ja jestem w trakcie owulacji, tzn albo była wczoraj 14 dc, albo jest dzisiaj albo jutro. Ale powiem Wam, że w ogóle się tym nie przejmuję ten cykl będzie zupełnie inny coś czuję. Mam ciągle w głowie, że za 3, 4 miesiące się uda. Jestem pewna, że tym razem się nie uda.

Alicja u mnie też żadnego ptactwa nie ma :) ale wiosnę czuć w powietrzu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 09:10

Anulka0407, Alicja81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota 9 marca dopiero odbiore skierowanie.

Dakota lubi tę wiadomość

• doty22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadłam na chwilę by podzielić się z Wami informacją:

Nowenna do św. Marty, odmawia się ją przez 9 wtorków przy poświęconej świecy.
    BARDZO SKUTECZNA W SPRAWACH TRUDNYCH.
    Należy rozpowszechniac Nowennę innym ludziom, by też mogli doświadczyc tej niesamowitej mocy...
    Nowenna ma tak dużą moc, że jeszcze przed zakończeniem tej modlitwy spełniona zostanie prośba w niej zawarta. Obojętnie jak byłaby duża i trudna.

O cudowna św. Marto,
    Do Ciebie się uciekam i o pomoc proszę.
    Cała ufam Tobie, że pomożesz mi w Moich potrzebach i w prośbach życiowych mnie wspomożesz. Z wdzięczności przyrzekam Ci tę modlitwę rozpowszechniac. Pocieszaj mnie w Moich zmartwieniach, troskach, trudnościach. Błagam Cię pokornie. W tak wielkiej radości, która wypełniła Twoje serce, gdy w domu swym udzieliłaś gościny Zbawicielowi świata, błagam Cię wstaw się za mną i Moją rodziną, abyśmy w Naszych sercach zachowali Boga i zasłużyli na otrzymanie środków łaski w Naszych potrzebach, a szczególnie w tym zmartwieniu, które mnie obecnie trapi..... (prośby). Błagam Cię wspomożycielko, w każdym strapieniu, zwycięż wszystkie trudności, tak jak zwyciężyłaś smoka, który padł u Twoich stóp.
    Ojcze Nasz....
    Zdrowaś Maryjo 3x
    Chwała Ojcu....
    Św. Marto proś za Nami! 3x

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was będzie chciała skorzystać a dzięki niej uzyska to, czego pragnie :-)

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty ja skorzystam na pewno, a ta świeca to muszę ją specjalnie poświęcić?

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty dzięki za modlitwę, jak zakończę aktualną nowenne pompejańską to myslę, że rozpocznę Nowenne do Św. Marty.

Anulka jak było w umowie, czy mają np. miesięczny termin wypowiedzenia, czy bylo wskazane kiedy można takie wypowiedzenie wręczyć?. To jest wasze mieszkanie i jako właściciele macie prawo np. zmienić zamki w drzwiach. Okres "ochronny" kończy się na koniec marca. Powodzenia. Ew. złozyc jak najszybciejj wniosek w Sądzie o eksmisję lokatorki.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, nigdzie nie jest napisane, ale myślę że wystarczy poświęcona świeca na Matki Bożej Gromnicznej.

Szósta ciąża w toku
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Doty :)

Dakota
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Doty dzięki za modlitwę, jak zakończę aktualną nowenne pompejańską to myslę, że rozpocznę Nowenne do Św. Marty.

Anulka jak było w umowie, czy mają np. miesięczny termin wypowiedzenia, czy bylo wskazane kiedy można takie wypowiedzenie wręczyć?. To jest wasze mieszkanie i jako właściciele macie prawo np. zmienić zamki w drzwiach. Okres "ochronny" kończy się na koniec marca. Powodzenia. Ew. złozyc jak najszybciejj wniosek w Sądzie o eksmisję lokatorki.

Ala niestety to wszystko nie jest takie proste, pomimo, że w umowie mamy wszystkie potrzebne zapisy itd. I niestety nie mamy prawa zmienić zamków :( Dopóki sąd nie wyda nakazu eksmisji, mamy ręce związane... Na razie czekamy do końca marca, bo wtedy ostatecznie powinna się wyprowadzić. Jeśli tego nie zrobi musimy złożyć wniosek do sądu. No i drugi o zapłatę wszystkich zadłużeń, jeśli ich do tego czasu nie ureguluje.

Kochane dzisiaj już u mnie nastrój o wiele lepszy...
    Wczoraj byłam na 12 już zabiegu akupunktury i opowiedziałam lekarzowi o tym stresie i problemach, obiecał, że coś na to poradzi... Nie wiem czy to siła podświadomości czy akupunktura, ale po zabiegu z każdą kolejną godziną lepiej się czułam, a w nocy spałam jak niemowlę. Dla mnie to ogromny sukces, bo bez tego nie spała bym w ogóle. Pomimo tych problemów jestem spokojniejsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 10:33

201710314965.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu to zrobiłam ! pojechałam do szpitala i mam już podbite skierowanie :)
    Jakie to proste było wszystko, dlaczego ja tak długo zwlekałam? :)
    Termin 21 kwietnia.

A która z Was dziewczyny miała robione HSG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 11:45

Alicja81 lubi tę wiadomość

Dakota
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ