Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola. Gratuluje chlopczyka. Ja tez czekam na dziewczynke i rozowe ciuszki, ale przyjme co bedzie ;)

Ja estradiol robilam w 4dc.

Karola555, Tulipanka lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol bada się
    1)2-4 dnia cyklu wcelu określenia rezerwy jajnikowej,
    2)w okresie okołoowulacyjnym, żeby sprawdzić czy w pęcherzykach są kommórki jajowe
    3)7 dni po owulacji (wraz z progesteronem).

Historia Papierówki niestety nie skończyła się dobrze...

Anulka0407, Dakota lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co powiedzieć, brak słów. Papierówka współczuję.

• Tulipanka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karola - wierze, że czekanie na wynik testu będzie stresujący, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Ja nie widziałam moich wyników z PAPPA, więc trudno mi się wypowiedzieć. Ale jeśli byłaś u lekarza, to na pewno lepiej wytłumaczy niź ktokolwiek. Nie martw się na zapas. A tak w ogóle to gratuluję syna!!!

Chciałam także poczytać co dzieje się z Papierówką, ale nie jestem w stanie dostać się na jej pamiętnik. Gdzieś tylko na forum znalazłam, że miała krwiaka. Jesli mówicie,że źle się to skończyło, to jest mi bardzo przykro i wielkie współczucie z mojej strony.

Bertha - mnie też wykryli jakiś mięśniak, ale ja bym nie powiedziała, że na usg był biały. Ale jeśli będziesz mieć histeroskopie, to znikną wątpliwości. Oczywiście mam nadzieję, że w kwietniu będziesz mieć już wszystko za sobą i będzie pozytywna beta.

Trzymam kciuki za całą resztę:)

Karola555, bertha lubią tę wiadomość

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro z powodu straty Papierówki, nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego co ona teraz czuje. Mam nadzieję, że upora się z tym bólem i wroci do nas na wątek.

Karola ja do ponad 20 tygodnia przy pierwszej ciąży byłam przekonana, że syn- lekarz tak stwierdził, dopiero jakoś po połowie okazało się, że Córka.

A umnie odliczanie, twmperatura ładna, ale po clo zauważyłam, że jest ładna. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Teraz najwcześniej będzie chyba testowała MamaLili i veni- kciuki dziewczyny.

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanka. Papierowka miala krwiaka, ale potem wykryli u niej malowodzie. Malenstwo nie mialo sie jak ruszac. Nawadniali ja kroplowkami, ale niestety...
    To takie smutne, nic jej teraz nie pocieszy.
    Tez mam nadzieje, ze wroci, ale pewnie bedzie potrzebowala wiele czasu.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to takie przykre, czlowiek do końca ma nadzieje. Niech w spokoju przezyje czas zaloby..

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam Papierówki ale bardzo mi przykro :(

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po monitoringu :) Jest ciałko żółte! Owulacja była :)
    Może to głupie ale jestem z tego powodu szczęśliwa i jakiś taki spokój teraz jest we mnie. Może nie jest jeszcze ze mną tak źle jak się na początku wydawało.

Alicja81, Tulipanka, MamaLili, Dakota, Karoluś81, Annie1981 lubią tę wiadomość

201710314965.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super wiadomości! Teraz czekamy na efekt- pozytywny oczywiście.

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wielkie wsparcie :)
    To dzięki Wam poszłam na kolejne monitoringi :)

201710314965.png
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super :-) masz potwierdzoną owulacje a to już połowa sukcesu, teraz tylko czekać na + :-)
    Ja dziś zaczęłam nowy cykl. Jestem mega nastawiona na działanie :-)
    Moja mama się przeprowadza, dziś musiałam zabrać od niej rzeczy które mi przechowuje - dziecięce ubranka, zabawki, gadżety...trochę mnie to przygnębiło... chciałam dać rzeczy szwagierce, która zaraz urodzi ale ona będzie miała syna więc ubranka nie pasują a inne rzeczy ma po poprzednich dzieciach (ma już dwójke) Jak wracałam do domu wpadłam na sąsiadkę która urodziła trzy tygodnie temu. Babeczka ma 41 lat. To jej trzecie dziecko :-) była z malutką, rozczuliło mnie to kompletnie. W planach na dzisiejszy wieczór jest lampka wina, opcjonalnie butelka ;-), raz że trochę wyluzuję a dwa, że podobno dobrze działa na endometrium :-)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili trzymam kciuki za pozytywne zakończenie tego cyklu. Może trochę rzeczy po malej oddaj. Ja zostawiłąm sobie jeden karton ciuszków po Julii- łacznie z najmniejszymi śpioszkami, resztę oddałam do MOPSU. Jak będzie druga dziecina to i tak człowiek coś zawsze nowego kupi.

Pozdrawiam weekendowo.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość oddałam :-) jednak trochę jeszcze zostało a teraz jakoś trudniej mi oddać niż wcześniej. Jak się urodziła Lilka to byłam pewna że drugiego nie będzie, rzeczy oddawałam jak leci ale jakieś dwa lata temu zaczęłam myśleć o rodzeństwie dla małej i od tego czasu zaczęłam część rzeczy chomikować :-) od roku się staramy a ja zaczynam coraz bardziej świrować :-)

• bertha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka, bardzo współczuje.. :(

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny widzę, że mam dużo do nadrobienia, zaglądałam do Was w weekend ale nie miałam nawet kiedy napisać. Bardzo mi przykro z powodu Papierówki :(.

A jak u Was samopoczucie dziewczyny tak ogólnie?

Widzę, że Kajka pięknie wyjaśniła sprawę z estradiolem :).

Anulka skoro po tak niekorzystnej diagnozie jest tak piękny finał to musi być już tylko lepiej:) trzymam kciuki!

Alicja jak u Ciebie?

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję :-) Twój przykład pokazuje że nie wolno się poddawać.
    Ja wczoraj brałam udział w rajdzie Tropem Wilczym, tak więc aktywnie spędziłam dzień. Od wczoraj odczuwam silny ból owulacyjny. Nie boli mnie konkretny jajnik tylko tak ciągnie w obu i całe podbrzusze. No ciekawa jestem tej owulki po ziołach. Póki co temperatura ładnie zjechała w dół, dziś lekko do góry więc obstawiam na dzisiaj owulacje.
    Miłego tygodnia :-)

Kajka81, Anulka0407, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Karoluś, pochwalam tę inicjatywę, ale kurde, biegać nie lubię;)

Ja po ziołach miałam piękny śluz, ale też niestety patologicznie wczesne owulacje (ok. 7 dnia). Może miało to związek z tym, że piłam je przez cały cykl, a w moim wypadku lepiej było tyko do owulacji? A może z tym, że one są estrogenne, a mój estradiol jest dobry? Nie wiem.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś no faktycznie dość szybko będziesz mieć owulacje, chyba mnie wyprzedzisz bo ja myślę, ze najpewniej jutro choć coś tam czułam dziś. Generalnie z mężem nie tracimy czasu :) wiec kiedy by nie była na pewno zrobimy co trzeba :). W ogóle ten cykl pod względem psychicznym jakiś inny u mnie. Może to przez pogodę, iście wiosenna :)

Alicja81, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota prawidłowe podejście do tematu.
    Ja też nie lubię biegać- niestety nie ma kondycji i w ogóle pod tym kątem jestem strasznym leniuchem.

U mnie 8 dpo i czekam, czuję zarówno podbrzusze jak i jajniki. Czy coś wyjdzie w tym cyklu zobaczymy.
    Widziałam na wykresie Veni, że ładnie jej temperaturka rośnie.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ