Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Estradiol bada się
1)2-4 dnia cyklu wcelu określenia rezerwy jajnikowej,
2)w okresie okołoowulacyjnym, żeby sprawdzić czy w pęcherzykach są kommórki jajowe
3)7 dni po owulacji (wraz z progesteronem).
Historia Papierówki niestety nie skończyła się dobrze...Anulka0407, Dakota lubią tę wiadomość
-
Karola - wierze, że czekanie na wynik testu będzie stresujący, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Ja nie widziałam moich wyników z PAPPA, więc trudno mi się wypowiedzieć. Ale jeśli byłaś u lekarza, to na pewno lepiej wytłumaczy niź ktokolwiek. Nie martw się na zapas. A tak w ogóle to gratuluję syna!!!
Chciałam także poczytać co dzieje się z Papierówką, ale nie jestem w stanie dostać się na jej pamiętnik. Gdzieś tylko na forum znalazłam, że miała krwiaka. Jesli mówicie,że źle się to skończyło, to jest mi bardzo przykro i wielkie współczucie z mojej strony.
Bertha - mnie też wykryli jakiś mięśniak, ale ja bym nie powiedziała, że na usg był biały. Ale jeśli będziesz mieć histeroskopie, to znikną wątpliwości. Oczywiście mam nadzieję, że w kwietniu będziesz mieć już wszystko za sobą i będzie pozytywna beta.
Trzymam kciuki za całą resztęKarola555, bertha lubią tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Bardzo mi przykro z powodu straty Papierówki, nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego co ona teraz czuje. Mam nadzieję, że upora się z tym bólem i wroci do nas na wątek.
Karola ja do ponad 20 tygodnia przy pierwszej ciąży byłam przekonana, że syn- lekarz tak stwierdził, dopiero jakoś po połowie okazało się, że Córka.
A umnie odliczanie, twmperatura ładna, ale po clo zauważyłam, że jest ładna. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Teraz najwcześniej będzie chyba testowała MamaLili i veni- kciuki dziewczyny.
Dakota lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Tulipanka. Papierowka miala krwiaka, ale potem wykryli u niej malowodzie. Malenstwo nie mialo sie jak ruszac. Nawadniali ja kroplowkami, ale niestety...
To takie smutne, nic jej teraz nie pocieszy.
Tez mam nadzieje, ze wroci, ale pewnie bedzie potrzebowala wiele czasu.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja już jestem po monitoringu Jest ciałko żółte! Owulacja była
Może to głupie ale jestem z tego powodu szczęśliwa i jakiś taki spokój teraz jest we mnie. Może nie jest jeszcze ze mną tak źle jak się na początku wydawało.
Alicja81, Tulipanka, MamaLili, Dakota, Karoluś81, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Anulka super masz potwierdzoną owulacje a to już połowa sukcesu, teraz tylko czekać na +
Ja dziś zaczęłam nowy cykl. Jestem mega nastawiona na działanie
Moja mama się przeprowadza, dziś musiałam zabrać od niej rzeczy które mi przechowuje - dziecięce ubranka, zabawki, gadżety...trochę mnie to przygnębiło... chciałam dać rzeczy szwagierce, która zaraz urodzi ale ona będzie miała syna więc ubranka nie pasują a inne rzeczy ma po poprzednich dzieciach (ma już dwójke) Jak wracałam do domu wpadłam na sąsiadkę która urodziła trzy tygodnie temu. Babeczka ma 41 lat. To jej trzecie dziecko była z malutką, rozczuliło mnie to kompletnie. W planach na dzisiejszy wieczór jest lampka wina, opcjonalnie butelka , raz że trochę wyluzuję a dwa, że podobno dobrze działa na endometriumAnulka0407 lubi tę wiadomość
-
MamaLili trzymam kciuki za pozytywne zakończenie tego cyklu. Może trochę rzeczy po malej oddaj. Ja zostawiłąm sobie jeden karton ciuszków po Julii- łacznie z najmniejszymi śpioszkami, resztę oddałam do MOPSU. Jak będzie druga dziecina to i tak człowiek coś zawsze nowego kupi.
Pozdrawiam weekendowo.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
08.2020- beta 2,3 -
Większość oddałam jednak trochę jeszcze zostało a teraz jakoś trudniej mi oddać niż wcześniej. Jak się urodziła Lilka to byłam pewna że drugiego nie będzie, rzeczy oddawałam jak leci ale jakieś dwa lata temu zaczęłam myśleć o rodzeństwie dla małej i od tego czasu zaczęłam część rzeczy chomikować od roku się staramy a ja zaczynam coraz bardziej świrować
-
Cześć dziewczyny widzę, że mam dużo do nadrobienia, zaglądałam do Was w weekend ale nie miałam nawet kiedy napisać. Bardzo mi przykro z powodu Papierówki .
A jak u Was samopoczucie dziewczyny tak ogólnie?
Widzę, że Kajka pięknie wyjaśniła sprawę z estradiolem .
Anulka skoro po tak niekorzystnej diagnozie jest tak piękny finał to musi być już tylko lepiej:) trzymam kciuki!
Alicja jak u Ciebie?
Anulka0407 lubi tę wiadomość
Dakota -
Anulka gratuluję Twój przykład pokazuje że nie wolno się poddawać.
Ja wczoraj brałam udział w rajdzie Tropem Wilczym, tak więc aktywnie spędziłam dzień. Od wczoraj odczuwam silny ból owulacyjny. Nie boli mnie konkretny jajnik tylko tak ciągnie w obu i całe podbrzusze. No ciekawa jestem tej owulki po ziołach. Póki co temperatura ładnie zjechała w dół, dziś lekko do góry więc obstawiam na dzisiaj owulacje.
Miłego tygodniaKajka81, Anulka0407, Alicja81 lubią tę wiadomość
-
Pięknie Karoluś, pochwalam tę inicjatywę, ale kurde, biegać nie lubię
Ja po ziołach miałam piękny śluz, ale też niestety patologicznie wczesne owulacje (ok. 7 dnia). Może miało to związek z tym, że piłam je przez cały cykl, a w moim wypadku lepiej było tyko do owulacji? A może z tym, że one są estrogenne, a mój estradiol jest dobry? Nie wiem.
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Karoluś no faktycznie dość szybko będziesz mieć owulacje, chyba mnie wyprzedzisz bo ja myślę, ze najpewniej jutro choć coś tam czułam dziś. Generalnie z mężem nie tracimy czasu wiec kiedy by nie była na pewno zrobimy co trzeba . W ogóle ten cykl pod względem psychicznym jakiś inny u mnie. Może to przez pogodę, iście wiosenna
Alicja81, Karoluś81 lubią tę wiadomość
Dakota -
Dakota prawidłowe podejście do tematu.
Ja też nie lubię biegać- niestety nie ma kondycji i w ogóle pod tym kątem jestem strasznym leniuchem.
U mnie 8 dpo i czekam, czuję zarówno podbrzusze jak i jajniki. Czy coś wyjdzie w tym cyklu zobaczymy.
Widziałam na wykresie Veni, że ładnie jej temperaturka rośnie.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
08.2020- beta 2,3