Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Anulka:) co dwie głowy to nie jedna :) ciesze się na te dobre wiadomości od Ciebie. Testy to chyba mogą się mylić? Nigdy nie stosowałam, ale myślę, że monitoring jest lepszym "testem" tylko znacznie droższym niestety.
    Ja właśnie się zastanawiam czy iść w tym miesiącu na monitoring, ale chyba się wybiorę bo może będę mogła zrobić tą biocenozę, jeśli moja lekarka to robi :) muszę się upewnić:).

A tak ogólnie u mnie (na południu) jakieś przesilenie wiosenne. Gdyby nie to, że mam 7 dc to byłabym pewna, że mam objawy ciąży hehe, bo od wczoraj chodzę jakby mnie ktoś w głowę walnął :) ni to ból głowy, ni zawroty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:58

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to tylko pokazuje że po pierwsze nie można polegać na opinii tylko jednego lekarza, po drugie każdy organizm ma swój rytm, a po trzecie nie można tracić nadziei tylko trzeba próbować do skutku :-) Fajnie że z Twoimi jajnikami nie jest jeszcze tak źle ;)
    U mnie 5 dc a już zaczynam czuć prawy jajnik. Spodziewam się pięknej owulacji po ziołach :-)

Dakota, Anulka0407 lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus ja też czuje prawy jajnik w sumie cały czas od przed @, przez @ całą. W sumie to uczucie jak na owulacje przed @ mnie bardzo zmyliło. Ale to tylko potwierdza, że nawet jak coś odczuwamy pierwszy raz (przynajmniej wcześniej tego nie zaobserwowałam) nie oznacza ciąży :) Zobaczymy czy z niego będzie owulacja:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 13:04

Dakota
  • bertha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Chyba o wizycie ivf nie pisalam.. Juz sie poprawiam :)
    Bardzo fajny dr. Janeczko. Spokojny, konkretny, cierpliwy na moje tysiące pytań. Musimy powtórzyć badanie nasienia bo po gorączce 4 tyg poprzednie wyniki robione wiec sa do śmieci. wiec na początku marca mamy powtórzyć wraz z bardziej szczegółowymi badaniami - chromatyna i wiazanie z hialuronem. A ja mam jeszcze miec histeroskopie, co oznacza jeden miesiąc w plecy bo histero robi sie zaraz po okresie. Cos wypatrzył w macicy, jakies zmiany wiec to histero to zbada i ewentualnie usunie.. dupa.. zmin żadnych wczesniej nie było :( znowu jakas przeszkoda. sypie sie przed tym ivf.
    Bede miała krotki protokół :), pecherzyki w jajniku mu sie bardzo podobały. Badanie nasienia robimy żeby dobrać najlepsza metodę zaplodnienia i wspomagania.
    Czyli tak, w 2017 roku mama nie zostanę, bo w marcu dopiero histeroskopia wiec w kwietniu chyba ivf. Z plusów bejbik nie bedzie miał urodzin w grudniu jak mamusia ;)

Martwie sie tymi zmianami w endometrium/macicy, bo sam gin - a nawet dwoch, bo dzisiaj bylam na monitoringu - nie wiedza co to moze byc.. Bo to nie jest biale na usg, jak np miescniak czy polip, tylko czarna kropka, jak pecherzyk ciazowy - tylko to nie jest pecherzyk ciazowy, bo mnie w sobote wyslal od razu na betę i jest ujemna.
    Musze czekac do piatku bezczynnie, wtedy mam wizyte u swojego gina i go wypytam.. na ostatniej wizycie nie zwrocil na to uwagi, a pewnie widzial, tylko moze nie chcial mnie martwic... :/
    Az mam ochote wyslac do kolejnego gina zdjecie z pytaniem czy wie co to moze byc.. ale nie bede juz chyba wysylac, bo u niego bylam raz wiec glupio mi ;)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka. Czyli tamta diagnoza byla bledna i cale szczescie :)
    Moze pecherzyk jeszcze jest za maly i peknie dopiero za kilka dni dlatego testy jeszcze negatywne. Rob dalej, zobaczymy jak bedzie :)

Bertha. Skomplikowane to wszystko, ale najwazniejsze, ze juz zaczeliscie procedure i idziecie do przodu :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha super że trafiłaś na cierpliwego i rzeczowego lekarza.
    Dakota, Karoluś zmienia się ciśnienie i ogólnie pogoda i na pewno ma to na nas wpływ. Ja ostatnie dni chodzę trochę jak na haju ;) Albo jestem za bardzo pobudzona albo jakaś taka spowolniona...
    Właśnie, grunt to się nie poddawać... choć niestety trochę to kosztuje ale cieszę się, że poszłam prywatnie do innego gina. Może jednak tamten się pomylił ;)
    A Wy kobietki wiecie co może znaczyć to endometrium? Niby czytałam, że przed owu powinno mieć około 8mm, a ja mam 7mm. Ale dlaczego wygląda jak z II fazy?

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, chyba nie chodzi o grubość a wygląd. Kiedyś czytałam, że w II fazie w endometrium widać dwie wartstwy (macica przygotowuje się do złuszczenia w trakcie okresu) a w razie gdyby doszło do zapłodnienia to łatwiej się zagnieżdża zarodek. Grubość w okolicach owu to niby te 8 a w fazie lutealnej do 15. Najlepiej jak zapytasz na kolejnym monitoringu :-)
    Ja dziś 23 dc, antybiotyk zadziałał. Jestem jak młody bóg, no dobra... może jak bogini w średnim wieku :-) teraz tylko czekać na okres a potem działać :-)

• Dakota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili jaki sredni wiek??? hehe

Anulka ja tez sie nie znam na endometrium ale sprawdzilam sobie moje ostatnie opisy USG i mi sie wydaje, ze Ty masz endometrium jak w I fazie cyklu. Przynajmniej jak chodzi o rozmiar, a co masz tam jeszcze napisane przy jego opisie?

Bertha zgadzam się z Annie, że jest to bardzo skomplikowane co pisałaś:) tym bardziej podziwiam Cię, że masz tyle samozaparcia :) ja na głupie HSG wybieram się juz ... nawet nie wiem od kiedy.

Dakota
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    MamaLili jaki sredni wiek??? hehe

Anulka ja tez sie nie znam na endometrium ale sprawdzilam sobie moje ostatnie opisy USG i mi sie wydaje, ze Ty masz endometrium jak w I fazie cyklu. Przynajmniej jak chodzi o rozmiar, a co masz tam jeszcze napisane przy jego opisie?

Bertha zgadzam się z Annie, że jest to bardzo skomplikowane co pisałaś:) tym bardziej podziwiam Cię, że masz tyle samozaparcia :) ja na głupie HSG wybieram się juz ... nawet nie wiem od kiedy.

Opis krótki:
    Cykl naturalny
    20dc
    Endometrium gr 7mm, II fazy
    Jajnik prawy-drobne pęcherzyki
    Jajnik lewy z pęcherzykiem 18mm
    Płyn (-)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha prawidłowo ze lekarz chce Ci zrobić histero. Ciemna plamka to może być jakiś cień. U mnie miał być polip, a przy laparo okazało się ze czysciutko. Nie martw się na zapas.
    A kwiecień do piękny miesiąc na zachodzenie w ciąże. Najważniejsze żebyś podczas stymulacji wyhodowala dużo pęcherzyków i żeby jak najwięcej się zapłodnilo. Będzie dobrze! Trzymam kciuki :)

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Dakota Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mi to wyglada jak przed owulacja, 18 mm pecherzyk? Tak to brzmi dla mnie plus Twoje endometrium tez mi wyglada jak przed owulacja i w ogole nie przejmowalabym sie ani testami ani tym endometrium:) powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 22:48

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka lekarze wszystkiego nie wiedzą i nie przewidza. Dla mnie wygląda to dobrze, dzialajcie i nie trać nadziei. Diagnozuj się dalej w międzyczasie i staraj się ograniczać stres :-)
    Bertha nie martw się na zapas tą plamka. To na pewno nic złego. Sprawdzą dokładnie, to dobrze bo ważne żeby w środku było jak najlepsze środowisko dla nowego życia :-)
    Ja wysłałam dzisiaj mojego Męża do lekarza bo ciągle kaszle.

bertha lubi tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła na siebie dziewczyny!
    W końcu się dodzwoniłam do szpitala, gdybym miała badania zrobione (biocenoza i coś tam jeszcze) to mogłabym mieć za dwa dni badanie HSG. A tak to następny termin dopiero na kwiecień, jeszcze musiałam podać kiedy w kwietniu będę mieć 10 dc wiec trochę to głupie bo według moich wyliczeń wyszła mi jakaś data, ale skąd ja mogę wiedzieć czy mi się coś nie poprzesuwa:). Ale spoko, jestem już zapisana, teraz tylko muszę tam podjechać z tym skierowaniem, żeby mi podbili i w międzyczasie zrobić te badania.
    Karoluś a jak u Ciebie temat HSG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 10:51

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 marca mam iść po skierowanie, bo w tym tygodniu mojego lekarza nie ma, tak więc ten cykl odpada, dopiero w następnym będę miała. Jak pojadę po skierowanie to dowiem się co i jak, gdzie będzie badanie (prawdopodobnie w Łodzi). Uff. Mam nadzieję że wszystko będzie ok, że nic nie znajdą w macicy. Co do jajowodow to spodziewam się że mogą być niedrozne. To by wszystko tłumaczyło. Zresztą postaram się nie myśleć o tym za dużo choć będzie ciężko. Dzisiaj już mi się w nocy śniło że mam hsg :-)
    Dakota szkoda że tak wyszło. Mialabys z głowy sprawę. Pytałam moją położna o to czy jakieś badania wcześniej muszę przed hsg zrobić, ale powiedział że profesor wszystko wyjaśni. Czytałam na necie że nie trzeba mieć czystości tylko można jakieś irygacje robić zamiast tego. Możliwe że skoro jestem co miesiąc u lekarza pid kontrolą i wszystko jest ok, to nie będą robić mi dodatkowych badań. Zobaczymy. Bo na wynik biocenezy to czeka się któryś tydzień z tego co pamiętam
    Dakota tak czy siak mamy trochę czasu żeby rozwalić system i zajść w ciążę przed badaniem hsg :-) :-) :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka widziałam na wykresie plusik owulacyjny :-),

Dakota szkoda, że tak długo musisz czekać, moze znajdzie się jakis wolny termin??, Karoluś mam nadzieję, żu u Ciebie szybko pójdzie. Trzymam kciuki dziewczyny za was.

A u mnie odliczanie czas zacząć, zobaczymy jak to bedzie, nie nastawiam sie za bardzo na pozytywne zakończenie.

A tak nasmażyłam pączków na jutro- zaprszam na takie domowe:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 21:20

Karoluś81, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Alicja naprawde chetnie bym sie poczestowala :) Hsg mozliwe, ze sie zwolni w marcu, ale i tak ta pani powiedziala, ze badania to miesiac trwaja, co mnie zaskoczylo, ale to pewnie ta biocenoza. Karolus ja jutro mam zamiar zawiezc to skierowanie, w piatek jestem umowiona na monitoring i od razu zrobie te 3 wymazy do HSG, cytologie robilam ostatnio wiec mam swiezy wynik, mize sie okaze ze biocenoze tez zrobie u swojej lekarki, ale nie wiem czy tego sie nie robi w jakis specjalistycznych gabinetach . Karolus wlasnie tez mam nadzieje na rozwalenie systemu hehe. I nie martw sie badaniem
    czy wynikiem na zapas:) Alicja trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki PAPPA i mam doła
    21 podst 1:240 skory 1:1198
    18 1:580 ; 1:1756
    13 1:820 ; mniejsze 1:20000

Myślicie że te wyniki są bardzo złe, bo powiedzieli mi że mam się zgłosić na konsultacje, przypomnę, że skończyłam 35 lat. I nie wiecie czy patrzy się na te podstawowe czy skorygowane wyniki?

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie znam się, nie pomogę. Ale czytając forum rok różne sytuacje dziewczyny miały z badaniami prenatalnymi, ale wszystko zawsze dobrze się kończyło :-) nie martw się na zapas :-) a jak usg prenatalne? Dobre było?

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wszystkie ryzyka skorygowane. Wg mnie jest ok :)
    Jaka Ci wyszła przezierność?

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, mam to badanie przed sobą i się go cholernie boję, ale na Twoim miejscu skakałabym pod niebiosa, przecież to dobre wyniki!

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ