Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Papierówka. Oby udało się uratować Jej dziecko. Pamiętam o Niej w modlitwie.

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś szkoda, ale silne jesteśmy i damy radę, w końcu musi sie udać.

Bertha daj znak jak po wizycie i walcz z paciorkowcem. Mam nadzieję, że ivf szybko ogarniecie.

Dakota- wytrwałości przy Nowennie, ja jestem w połowie drugiej (to jest wyczyn!- jak na mnie)

O Papierówce pamiętam i modle się za nia i jej dziecinke.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia. Tak jak myślałam - dostałam antybiotyk. I reraz to się nawet cieszę że nie było starań przed moim wyjazdem bo bałabym się brać te wszystkie leki a tak to mam pewność że moge :-)
    Od przyszłego cyklu znów podziałamy :-)

• Dakota Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dolaczylam Papierowke do modlitwy. Dzieki Alicja u mnie drugi dzien Nowenny, poki co jestem zaskoczona skupieniem jakie udaje mi sie zachowac. Oby mi tak szlo przez caly czas bo balam sie, ze przy takiej ilosci mysli mi uciekna calkowicie gdzies daleko.

Dakota
  • bertha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, co z Papierowka??? Gdzie mogę przeczytać co u niej?? Mam nadzieje ze bedzie dobrze... :(

Po w zorajszej wizycie u gina mam plan zwalczenia tego dziada paciorkowca w tydzień!
    Jakies pecherzyki 2 w prawym jajniku zaczynaja rosnąć, owu ok środy czwartku.
    A teraz czekam na wizyte ivf! Obym nie zapomniała zadać wszystkich ważnych pytań!

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha na fiolecie dowiesz się co z Papierówką.

Trzymam kciuki za zwalczanie paciorkowca, napisz jak po wizycie i jaki plan działania.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Jak zdrowie u Was? My z Mężem intensywnie kurowaliśmy się cały weekend. Jest lepiej. Mam nadzieję że do wiosny dotrwamy w zdrowiu czego i Wam życzę.
    Bertha szybko zwalcz te paskudy i działaj dalej z powodzeniem.
    U mnie kolejne spostrzeżenia w związku z piciem ziół. Tak przyjemnego okresu dawno nie miałam. Zero bólu. Po wiesiolku zauważyłam poprawę, ale zioła wyeliminowaly ból do końca. Dziwilam się w toalecie że podpaska pełna bo czułam się jakby okresu nie było :-) co do ilości i rozmiaru to @ jak zawsze. Tak więc jestem zadowolona że się zdecydowałam na zioła. Ten cykl piję od początku,w tamtym od 9dc, więc zobaczymy czy jakieś inne postępy będą :-)
    Póki co dzisiaj dzwonię do ginekologa umówić się na wizytę. Idę po skierowanie na hsg.
    Ciekawe jak Papierówka. Cały czas myślę o Niej i modlę się. Papierówka jeśli nas czytasz to wiedz że jestem z Tobą całym sercem.

Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie weekend był dość intensywny, nawet nie miałam czasu pisać, ale widzę, że Wy tez.

Karoluś ja dzwonie do szpitala od piątku i nikt nie podnosi słuchawki. Jutro chyba tam podjadę, tylko wiem, że muszę mieć biocenozę zrobioną i powiedzcie mi dziewczyny czy rejestrując się muszę to mieć od razu? Czy mogę dowieźć?
    W każdym razie przez tą podwójną owulację jeszcze mam @.

Dakota
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze hsg !!!

Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota co to bicenoza?
    Muszę dzwonić w środę bo dzisiaj nie ma mojej położnej, która jest w temacie. W tym cyklu pewnie już się nie uda zrobić badania, liczę na następny.

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem co to za badanie, czystość pochwy. W ogóle poczytałam sobie o tym hsg i jakoś się nie palę. Poważna sprawa. Wiem jednak że w moim przypadku konieczna.

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś ja miałam i nie wspominam tego źle... Także będzie dobrze :)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus hsg trwa dosłownie kilka sekund. Będzie dobrze :)

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• doty22 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, Dakota trzymam kciuki za powodzenie akcji hsg :-)

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, karolus trzymam kciuki za wasze hsg.
    ja w sobotę w pracy byłam, a w niedzielę w kinie i na zakupach z małzonkiem. A dzisiaj od rana masakra w pracy- za dwa dni kontrola więc sprawdzam, wszystko od początku 2016r. Mam dośc na dzisiaj, wieczorem eszcze męża mam zamiar molestować.
    I pytanko słyszałyście może o proszku maca?
    Karolus jakie zioła pijesz?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus. Super, ze ziola tak dobrze na Ciebie dzialaja. Oby doprowadzily do dwoch kreseczek :)
    Ja tez ciagle mysle o Papierowce i zagladam na watek ale zadnych wiesci. Musi nie byc za wesolo :(

Edit. Papierowka napisala. Malenstwo nadal zyje, wiec dalej trzymamy kciuki.

Alicja. Moj maz bral mace przez miesiac. Potem juz nie, bo udalo sie zajsc, ale raczej nie dzieki niej, bo za krotko bral.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 18:21

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus to juz wiesz, ech jakas opozniona jestem dzis hehe. Chyba ta pogoda tak
    Na mnie dziala. Jutro dzwonie znowu do szpitala i mam nadzieje dowiem sie wszystkiego, ja jestem super leniem bo szpital mam
    5 min samochodem od mojej pracy wiec spokojnie przed nia moglabym podjechac. Mam nadzieje ze u Papierowki wszystko dobrze sie potoczy. Alicja licze na Ciebie w tym miesiacu, ze nas pociagniesz :). A w ogole to mi dzisiaj glowa peka dziewczyny, chyba cos z cisnieniem jest:). Aaa zamowilam leki dla meza te, o ktorych pisala Kajka, zobaczymy
    Co zdzialaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 19:18

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda paskudna, u nas leje prawie cały dzień,sraszne błoto.
    Głowa zapewne od pogody Cie boli.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się rozpadło.
    Alicja ja piję zioła od bonifratrow. Bylam w Łodzi w przychodni ziołoleczniczej i opisałam mój problem i lekarz dał mi receptę na specjalną mieszankę dla mnie. Obok w aptece zrobili tę mieszankę. Tam chyba z 20 różnych ziół jest w różnych proporcjach. Cały kilogram dostałam :-)

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami :)
    Ostatnio mało się odzywam ale cały czas Was podczytuję :)
    U mnie dzisiaj 21dc, a wczoraj byłam prywatnie na monitoringu... i wiecie co?!
    Na lewym jajniku jest pęcherzyk 18mm!!! Endometrium 7mm i wygląda jak z II fazy, ale ja nie wiem co to może oznaczać. Na kolejny podgląd idę jutro (22dc) i okaże się czy pęcherzyk pękł. Dzisiaj mamy <3 Tak się teraz zastanawiam, że może to ten dong quai coś ruszył???
    Lekarka, która robiła mi podgląd dziwiła się dlaczego poprzedni gin stwierdził przedwczesne wygasanie czynności jajników, skoro są w dobrym stanie i nie wskazują na to wszystko, pęcherzyki też są.
    Teraz to już mam mętlik w głowie...o co chodzi???
    Ale nadzieja się pojawiła....
    Niestety testy owu cały czas negatywne, sprawdzam już dwoma różnymi na raz.

Dakota lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ