Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, widze, ze nastroj Wam dopisuje :) to sie ciesze :) ja chyba jednak najbardziej tu smece :) czekam na @ powinnam dostac sroda, czwartek to jeszcze duzo czasu w napieciu. A jak u Was po weekendzie? Wypoczęte?

Dakota
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota nie smęcisz :-) masz całkiem normalne nastroje, jak na staraczkę pod koniec cyklu przystało ;-) ja będę tak miała za tydzień :-)
    Weekend całkiem udany, wczoraj wprawdzie spędziłam pół dnia na zajęciach ale dziś super, byliśmy w kinie na Zającu Maxie. Całkiem całkiem, jak dla 4 latki :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• krrropka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota nie, smęcisz! A zresztą forum jest po to, żeby się wygadać, jak jest potrzeba, także skoro masz ochotę, to smęć :)

Alicja jutro lub pojutrze (raczej jutro) powinnam dostać @ W moim przypadku raczej nie ma co testować, więc nic nie przygotowałam.

Dakota lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili to weekend pracowity mialas. A ktory masz dc? Kropka to znowu blisko siebie jestesmy, a jak u Ciebie z tym hsg? Masz termin bo ostatnio z tego co pamietam to Ci przelozyli termin? Karolus co u Ciebie? Bertha bije od Ciebie spokojem, fajnie i na pewno sie uda wszystko, ja tez sie w sumie zaczelam zastanawiac czy ta moja biocenoza wyjdzie ok, chcialabym miec to juz za soba i wiedziec na czym stoje, choc boje sie najgorszego.

Karoluś81, bertha lubią tę wiadomość

Dakota
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wizytę w klinice mam 27 i mam nadzieję, że wtedy mi zrobią. Ale tak do konca nie jestem pewna, ostatnio jak dzwoniłam, to mi powiedziała babka z recepcji, że ona nic nie wie. No zobaczymy, odpuszczam ten cykl całkowicie, więc jak sie do hsg nie dojdzie, to chyba wyjdę z siebie.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka a nie masz możliwości w Polsce tego zrobić?

U mnie piersi już całkiem odpuściły, 27 dc. Nawet cienia nadziei nie mam.

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie przyplatala się infekcja pęcherza moczowego. Biorę urofuragine, pomaga, ale i tak idę dzisiaj do internisty niech pomoże, antybiotyk da czy coś bo za tydzień hsg i muszę być w formie.
    Jak nie urok to ..... no masakra.
    Tak czy siak ten cykl będzie pewnie bez starań więc emocje ciut uspokoje. Chyba że wynik hsg, do którego mam nadzieję że dojdzie, rozwali mi system.
    A chciałam na piątek przekładać hsg bo będzie 8 dc, żeby szybciej mieć to za sobą.
    Trzymajcie się ciepło :-)

Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus to sie kuruj, żeby jak najszybciej udało Ci się to hsg zrobić :)
    Sama jestem ciekawa co powiedzą po tym hsg, tzn czy się starać w tym cyklu czy nie. No ale i tak najważniejszy jest wynik co do którego w moim przypadku nie opuszczają mnie czarne myśli.

Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 19 dc. Na wiele nie liczę, tylko jedno serducho 11 dc było :-( dodatkowo wyszło mi coś na twarzy, miałam iść w piątek do dermatologa ale musiałam przełożyć, idę w środę. Karoluś niestety tak to jest :-) jak nie urok to... :-) zdrówka życzę, nienawidzę zapalenia pęcherza.. brrr.. byle szybko Ci przeszło.

Dakota, Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola powodzenia z tym pęcherzem (żurawinka jest jeszcze dobra).

A u mnie już po @- 3 dni krwawienia i to takiego średniego świadczą chyba o małym endometrium?? Macie jakieś pomysły co z tym zrobić (nie to bym tęskniła za obfitą @, ale taka słaba to też niezbyt dobrze).

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam antybiotyk, co w sumie się przyda przed hsg, bo wszelkie dziadostwo wybije, oraz zwolnienie do końca tygodnia. Jupi :-) wreszcie odpocznę.
    Alicja no czasem zdarza się słabsza @. Pij czerwone winko w następnym cyklu do owulki, lampkę wieczorem a zobaczysz różnicę. Ja tak robiłam jeden cykl. Ale przestałam, skoro gin zawsze mówił po usg, że endometrium super.
    Dziewczyny polecam fajny serial na odstresowanie. "Wielkie klamstewka". Dobra obsada i wciągająca akcja. Lubię takie mocne obyczajowki.
    Powoli zaczynam się cieszyć bezstaraniowym cyklem. Zaczyna mi być wszystko jedno :-)
    Żeby tylko po hsg złapać wiatru w żagle, a nie mega doła.

Dakota lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś zobaczysz będzie dobrze, a teraz odpoczywaj od pracy.

A jeżeli chodzi o wino - to ja z tych raczej pod abstynenta- mam tylko różowe/
    czerwone Martini- może być???

Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HBO ma świetne seriale :-) ja teraz oglądam Tabu, no i czekam z niecierpliwością na kolejne sezony Gry o Tron i Westworld.
    Dla takiego "odmóżdżenia" to włączam sobie czasem Przyjaciół na Comedy Central :-)

Karolus odpoczywaj. A po hsg z pewnością złapiesz wiatr w żagle :-)
    Dakota będzie dobrze, zobaczysz :-)

• krrropka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota na razie mam masakre w pracy i na urlop nie mam co liczyć, więc chcę tutaj. A co do Twojego hsg to zobaczysz, dobrze będzie :)

Karoluś w sumie dobrze wyszło z tym antybiotykiem, mniejsze ryzyko, że coś się przypląta.

Dziewczyny trzymam za Was kciuki!!

Alicja nie znam się, ale czerwone wino dobre jest ;)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wlasnie skonczylam Nowenne ( bylas na watku kiedy zaczynalam :) ), a co do Twojej @ to ja tez mam takie skape od czasu do czasu, ale nie mam pojecia dlaczego takie sa czasami. Czuje, ze moja @ przyjdzie jutro jesli nie dzis w nocy bo mnie juz podbrzusze pobolewa, na wszelki wypadek juz sie poryczalam. Dziewczyny dzieki, ze mnie tak pocieszacie bo mysl o wyniku hsg mnie paralizuje. Kropka to mam nadzieje, ze tym razem Ci zrobia, a moze nie trzeba bedzie do tego czasu :), Karolus to teraz masz relaks przed Swietami, fajnie, wypoczywaj, serial tez ogladalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:05

Alicja81, Karoluś81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili przyjaciol w zimie ogladalam codziennie, az maz mowil, ze na wstret do piosenki z czolowki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 22:48

Dakota
  • bertha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, jak sytuacja?? Przyszła wredota?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:35

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bertha, jeszcze nie, coś wczoraj postraszyła ale chyba przyjdzie w terminie.

A jak u Ciebie sytuacja? Przed IVF nie wolno się starać? Nie znam tematu :)

Dakota
  • bertha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    Hej Bertha, jeszcze nie, coś wczoraj postraszyła ale chyba przyjdzie w terminie.

A jak u Ciebie sytuacja? Przed IVF nie wolno się starać? Nie znam tematu :)
    To wciąż jest nadzieja! Test dopiero po terminie @ czy sikniesz wczesniej dla niecierpliwych - czytaj JA? :D

Można można, ale juz nie chce sie nastawiać, karmić nadziei, że stanie się cud. Wole juz sie nastawic ze maj jest mój. Żeby tylko nic sie nie opóźniło, i bedzie dobrze.
    Najbliższe kroki, to dokończenie Lactovaginalu, potem wymaz po kilku dniach (20.04), oby wyszedł czysty i 26.04 wizyta u gina przed cyklem ivf. Zakladam ze @ bedzie ok 28-29.04. jesli owu bedzie tak jak w poprzednim cyklu. A czuje juz podbrzusze (9dc), wiec moze byc rzeczywiscie wczesnie owu = za jakies 3 dni.
    I wtedy w 2dc zaczynam stymulacje! Oby tylko nic nie stanelo na drodze - jak np zly wynik wymazu albo jakas torbiel...

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Bertha ale to skomplikowane, trzymam kciuki żeby wszystko się udało :) a na koniec, żeby była fasolka majowa :)ja nie będę testować, po prostu czekam na @, która na pewno przyjdzie, już to wcześniej pisałam, ale wydaje mi się, że jak się udaje to coś, choćby jakiś jeden mały element cyklu musi zostać zmieniony,coś musi być inaczej niż przed @. A u mnie książkowo wszystko po kolei jak co miesiąc więc nie ma co testować :)

Dakota
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ