X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny taki długi weekend.
    Ja od wtorku w pracy po urlopie i nie mogę się ogarnąć z dokumentami. U mnie niestety jeszcze w sobotę czeka praca więc tylko połoa eekendu jest moja.

A jeżeli chodzi o cykl to myślę, że @ przyjdzie w sobotę.To w poniedziałek wypadnie 3 dc i zrobię nieszczęsną prolaktynę.

Karoluś, dakota- trzymam kciuki za Was :-)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś to miłego weekendu.

Alicja dzięki, ale u Ciebie przecież jeszcze nie wiadomo :)

Dakota
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie znać, jak wyniki

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiadomo :-) jest identycznie jak w poprzednim cyklu. Wczoraj lekkiego doła załapałam, mam świadomość, że jeszcze tylko 2 cykle z clo i przymusowy odpoczynek- bo wątpie by jajca same urosły.

Kropka, a jak u Ciebie?, ile doterminu @?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie. Cale szczescie bylo USG, bo w UK to nie takie oczywiste :)

4e05ebddeadb455cmed.jpg

Lekarz powiedzial, ze dziecko jest juz za duze na ladne zdjecie, wiec troche slabo widac ;) Z lewej strony jest glowka, a ta biala linia, ktora idzie u gory to kregoslup :) Lekarz byl zadowolony z USG i nie widzial tam nic niepokojacego. Mialam test potrojny i mam nadzieje, ze w krwii tez wyjdzie niskie ryzyko syndromu Downa :)
    W kazdym razie widzialam glowke, serduszko, nozki, raczke i po raz pierwszy slyszalam serduszko :)

Alicja81, Karoluś81, Dakota, Anulka0407, krrropka, MamaLili, ktosiowa, Maaggi lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie piekny widok :) na pewno wszystko z dzidzia jest dobrze :) don't worry :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie bardzo ładnie. Dobrze że ciąża zdrowa, dzidziuś też :-) możesz się cieszyć tym pięknym czasem :-)
    Wczoraj wieczorem przyjechaliśmy na wieś. Dzisiaj będę rozkładać rzeczy w szafach i sprzątać.
    Temperatura u mnie w dół, brzuch boli, @ tuż tuż. Byle do 9 wytrzymała bo wtedy mam czystość. Znowu cudu nie będzie. Będzie za to hsg i wtedy zobaczymy co dalej. Czy jeszcze będzie nadzieja.
    Póki co jej nie tracę :-)
    Przed nami jeden z najpiękniejszych tygodni w roku, cieszmy się tym świątecznym czasem :-)
    Alicja, Dakota trzymam kciuki, żeby te wredne @ nam wreszcie odpuściły :-) :-) :-)

Dakota, Annie1981, Alicja81, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) Wy tez na pewno niedlugo bedziecie mogly sie chwalic takimi pieknymi zdjeciami. Gleboko w to wierze :)

Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• krrropka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie fajny dzidziuś :) I super że wszystko dobrze, oby tak dalej.

Alicja powinnam dostać @ w poniedziałek i czuję sie całkiem normalnie, jak na koncówke cyklu. Czyli piersi nadwrażliwe, brzuch napięty i lepiej mnie nie drażnić, bo gryzę :D

A wczoraj byliśmy odwiedzić znajomych, zaczeli się starać równo rok po nas i właśnie zaczeli 7 miesiąc ciąży. Aż sobie z tego wszystkiego wina wypiłam, sporo wina ;) Tak jakoś miałam nadzieję, że będziemy razem z brzuchami chodziły z kumpelą. No trudno...

Poza tym czekam na święta, a na dzisiaj zaplanowałam sprzątanie, tylko jeszcze nie chce mi się zaczynać, to zajrzałam tutaj :)

Annie1981, Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Podczytuje Was ale zwczyczajnie nie mam czasu póki co na pisanie.
    Trzymam za Was kciuki.
    Karolus fajny taki odpoczynek na wsi.
    Annie super że u Ciebie i maleństwa wszystko jest w porządku. Cieszę się.
    Ja byłam na badaniach polowkowych i mój synek rośnie i dokazuje. Jest wszystko dobrze. Ale ten czas leci mi bardzo szybko.
    Teraz w pracy przyszła pani która będzie mnie zastępować i muszę ją uczyć i nawet nie mam czasu żeby otworzyć neta.
    Jak tylko znajdę chwilę czasu wrzucę wam fotkę.
    Pozdrawiam i życzę Wam miłego weekendu.

Alicja81, Karoluś81, Annie1981 lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, same dobre wiadomosci od Ciebie i innych dziewczyn :) jak znajdziesz czas to koniecznie wrzuc zdejecia bobasa :). Mi wlasnie dzis odpuscily juz piersi, tak, ze czekam na @, nie nazwe tego, ze spokojnie czekam bo juz jestem przybita, jak przyjdzie to chyba bedzie straszne zdolowanie tym razem, zwlaszcza, ze Swieta beda i wiadomo, rodzina, dzieci dookola. No nic, kwiecien poswiecam na totalna diagnostyke. Kropka ja z kolei dzis mialam sprzatac, ale jakos ni sie odechialo wszystkiego. A jak u Was dziewczyny?

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola- już połowa!!
    a ja w pracy niestety. Tak się szybko rano zerwałam, że temperatury nie zmierzyłam. Mam nadzieję, że @ dzisiaj przyjdzie- zaczyna się już coraz bardziej rozkręcać.
    Kolega dzisiaj z pracy do mnie zadzwonił z informacją, że mu się śniłam i że w ciąży byłam- ot taki głupiutki sen, więc kulturalnie o 7.00 dzwoni pytać czy wszystko ok?:-)
    (kolega z tych co plemnikami strzelają)- bo już kolejne dzieciątko zrobił :-)

Miłego weekendu.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że od wczoraj @, czyli nowy cykl itd.
    Pozdrawiam :-)

• bertha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Kilka dni mnie nie było, nowy cykl rozpoczęty oczywiście, kwiecień odpuszczam, bo juz w maju ivf!! Oby nic nie stanęło na drodze. 21.04 robię wymaz z pochwy, oby było czyściutko.

Brzuchatki, ależ ten czas leci!! Tak daleko juz wszystkie jestescie!
    Aqga, gratulacje!!! :)

Widze ze @ u was tez juz za rogiem albo juz zawitały.. :( brakuje jakis nowych kreseczek na wątku!

Kciuki za hsg Karolus i Dakota!

Karoluś81, Eni_gma lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555. Świetnie, że polowkowe tak pięknie Ci wyszły. Koniecznie wrzuć fotkę :)

Karolus81. Trzymam kciuki za kolejny cykl.

Bertha. Ivf juz w maju, to szybko zleci. Mocno trzymam kciuki :)

Karoluś81, bertha lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spotkałam sąsiadkę która urodziła niedawno trzecie dziecko, pytała czy ja dołączam do grona "wózkowych", powiedziałam że jeszcze nie ale pracujemy nad tym. Okazało się że lepiej mówić o staraniach niż nie mówić - teraz przynajmniej na jakiś czas mam spokój z pytaniami :-)
    Byłam też na zajęciach (robię kurs księgowy), za dwa tygodnie egzamin kończący. Trochę mam stresa ale mam chociaż czym zająć głowę w oczekiwaniu na @ ;-)

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś to teraz trzymamy kciuki za hsg.

Annie1981 śliczne maleństwo :-)

Karoluś81, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki za egzamin i za to byś szybko dołączyła do grona "wózkowych". na kiedy masz termin @?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 18-19.04 więc trochę tego czekania jest :-) ale staram się myśleć o czymś innym, od dwóch tygodni chodzę 2 razy w tygodniu na fitness, teraz jeszcze dojdzie nauka.
    Jak zdam to będę szukała nowej pracy. W sumie to już od roku myślę o zmianie ale chciałam jeszcze w tej starej zajść w ciążę. Niestety jak na razie się nie udało a ja doszłam do wniosku że nie chcę tkwić w tym punkcie czekając na coś co może się nie wydarzyć. Zobaczymy jak będzie :-)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota jutr chyba masz termin @- jak u Ciebie?

Kropka- a ty na kiedy tescik szykujesz?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ