Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny taki długi weekend.
    Ja od wtorku w pracy po urlopie i nie mogę się ogarnąć z dokumentami. U mnie niestety jeszcze w sobotę czeka praca więc tylko połoa eekendu jest moja.

A jeżeli chodzi o cykl to myślę, że @ przyjdzie w sobotę.To w poniedziałek wypadnie 3 dc i zrobię nieszczęsną prolaktynę.

Karoluś, dakota- trzymam kciuki za Was :-)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś to miłego weekendu.

Alicja dzięki, ale u Ciebie przecież jeszcze nie wiadomo :)

Dakota
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie znać, jak wyniki

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiadomo :-) jest identycznie jak w poprzednim cyklu. Wczoraj lekkiego doła załapałam, mam świadomość, że jeszcze tylko 2 cykle z clo i przymusowy odpoczynek- bo wątpie by jajca same urosły.

Kropka, a jak u Ciebie?, ile doterminu @?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie. Cale szczescie bylo USG, bo w UK to nie takie oczywiste :)

4e05ebddeadb455cmed.jpg

Lekarz powiedzial, ze dziecko jest juz za duze na ladne zdjecie, wiec troche slabo widac ;) Z lewej strony jest glowka, a ta biala linia, ktora idzie u gory to kregoslup :) Lekarz byl zadowolony z USG i nie widzial tam nic niepokojacego. Mialam test potrojny i mam nadzieje, ze w krwii tez wyjdzie niskie ryzyko syndromu Downa :)
    W kazdym razie widzialam glowke, serduszko, nozki, raczke i po raz pierwszy slyszalam serduszko :)

Alicja81, Karoluś81, Dakota, Anulka0407, krrropka, MamaLili, ktosiowa, Maaggi lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie piekny widok :) na pewno wszystko z dzidzia jest dobrze :) don't worry :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie bardzo ładnie. Dobrze że ciąża zdrowa, dzidziuś też :-) możesz się cieszyć tym pięknym czasem :-)
    Wczoraj wieczorem przyjechaliśmy na wieś. Dzisiaj będę rozkładać rzeczy w szafach i sprzątać.
    Temperatura u mnie w dół, brzuch boli, @ tuż tuż. Byle do 9 wytrzymała bo wtedy mam czystość. Znowu cudu nie będzie. Będzie za to hsg i wtedy zobaczymy co dalej. Czy jeszcze będzie nadzieja.
    Póki co jej nie tracę :-)
    Przed nami jeden z najpiękniejszych tygodni w roku, cieszmy się tym świątecznym czasem :-)
    Alicja, Dakota trzymam kciuki, żeby te wredne @ nam wreszcie odpuściły :-) :-) :-)

Dakota, Annie1981, Alicja81, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) Wy tez na pewno niedlugo bedziecie mogly sie chwalic takimi pieknymi zdjeciami. Gleboko w to wierze :)

Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• krrropka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie fajny dzidziuś :) I super że wszystko dobrze, oby tak dalej.

Alicja powinnam dostać @ w poniedziałek i czuję sie całkiem normalnie, jak na koncówke cyklu. Czyli piersi nadwrażliwe, brzuch napięty i lepiej mnie nie drażnić, bo gryzę :D

A wczoraj byliśmy odwiedzić znajomych, zaczeli się starać równo rok po nas i właśnie zaczeli 7 miesiąc ciąży. Aż sobie z tego wszystkiego wina wypiłam, sporo wina ;) Tak jakoś miałam nadzieję, że będziemy razem z brzuchami chodziły z kumpelą. No trudno...

Poza tym czekam na święta, a na dzisiaj zaplanowałam sprzątanie, tylko jeszcze nie chce mi się zaczynać, to zajrzałam tutaj :)

Annie1981, Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Podczytuje Was ale zwczyczajnie nie mam czasu póki co na pisanie.
    Trzymam za Was kciuki.
    Karolus fajny taki odpoczynek na wsi.
    Annie super że u Ciebie i maleństwa wszystko jest w porządku. Cieszę się.
    Ja byłam na badaniach polowkowych i mój synek rośnie i dokazuje. Jest wszystko dobrze. Ale ten czas leci mi bardzo szybko.
    Teraz w pracy przyszła pani która będzie mnie zastępować i muszę ją uczyć i nawet nie mam czasu żeby otworzyć neta.
    Jak tylko znajdę chwilę czasu wrzucę wam fotkę.
    Pozdrawiam i życzę Wam miłego weekendu.

Alicja81, Karoluś81, Annie1981 lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, same dobre wiadomosci od Ciebie i innych dziewczyn :) jak znajdziesz czas to koniecznie wrzuc zdejecia bobasa :). Mi wlasnie dzis odpuscily juz piersi, tak, ze czekam na @, nie nazwe tego, ze spokojnie czekam bo juz jestem przybita, jak przyjdzie to chyba bedzie straszne zdolowanie tym razem, zwlaszcza, ze Swieta beda i wiadomo, rodzina, dzieci dookola. No nic, kwiecien poswiecam na totalna diagnostyke. Kropka ja z kolei dzis mialam sprzatac, ale jakos ni sie odechialo wszystkiego. A jak u Was dziewczyny?

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola- już połowa!!
    a ja w pracy niestety. Tak się szybko rano zerwałam, że temperatury nie zmierzyłam. Mam nadzieję, że @ dzisiaj przyjdzie- zaczyna się już coraz bardziej rozkręcać.
    Kolega dzisiaj z pracy do mnie zadzwonił z informacją, że mu się śniłam i że w ciąży byłam- ot taki głupiutki sen, więc kulturalnie o 7.00 dzwoni pytać czy wszystko ok?:-)
    (kolega z tych co plemnikami strzelają)- bo już kolejne dzieciątko zrobił :-)

Miłego weekendu.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że od wczoraj @, czyli nowy cykl itd.
    Pozdrawiam :-)

• bertha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Kilka dni mnie nie było, nowy cykl rozpoczęty oczywiście, kwiecień odpuszczam, bo juz w maju ivf!! Oby nic nie stanęło na drodze. 21.04 robię wymaz z pochwy, oby było czyściutko.

Brzuchatki, ależ ten czas leci!! Tak daleko juz wszystkie jestescie!
    Aqga, gratulacje!!! :)

Widze ze @ u was tez juz za rogiem albo juz zawitały.. :( brakuje jakis nowych kreseczek na wątku!

Kciuki za hsg Karolus i Dakota!

Karoluś81, Eni_gma lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola555. Świetnie, że polowkowe tak pięknie Ci wyszły. Koniecznie wrzuć fotkę :)

Karolus81. Trzymam kciuki za kolejny cykl.

Bertha. Ivf juz w maju, to szybko zleci. Mocno trzymam kciuki :)

Karoluś81, bertha lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spotkałam sąsiadkę która urodziła niedawno trzecie dziecko, pytała czy ja dołączam do grona "wózkowych", powiedziałam że jeszcze nie ale pracujemy nad tym. Okazało się że lepiej mówić o staraniach niż nie mówić - teraz przynajmniej na jakiś czas mam spokój z pytaniami :-)
    Byłam też na zajęciach (robię kurs księgowy), za dwa tygodnie egzamin kończący. Trochę mam stresa ale mam chociaż czym zająć głowę w oczekiwaniu na @ ;-)

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś to teraz trzymamy kciuki za hsg.

Annie1981 śliczne maleństwo :-)

Karoluś81, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki za egzamin i za to byś szybko dołączyła do grona "wózkowych". na kiedy masz termin @?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 18-19.04 więc trochę tego czekania jest :-) ale staram się myśleć o czymś innym, od dwóch tygodni chodzę 2 razy w tygodniu na fitness, teraz jeszcze dojdzie nauka.
    Jak zdam to będę szukała nowej pracy. W sumie to już od roku myślę o zmianie ale chciałam jeszcze w tej starej zajść w ciążę. Niestety jak na razie się nie udało a ja doszłam do wniosku że nie chcę tkwić w tym punkcie czekając na coś co może się nie wydarzyć. Zobaczymy jak będzie :-)

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota jutr chyba masz termin @- jak u Ciebie?

Kropka- a ty na kiedy tescik szykujesz?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ