Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, na wypadek, gdybym nie miała czasu zaglądnąć tu już przed Świętami, życzę Wam zdrowych, wesołych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych :)

Karoluś81, MamaLili lubią tę wiadomość

Dakota
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również życzę Wam wszystkim spokojnych i radosnych świąt, wielkanocnej nadziei każdego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 15:31

Dakota, Karoluś81, MamaLili lubią tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za życzenia. Życzę Wam żeby nadzieja Wielkanocnego poranka trwała w Was cały czas :-)
    I oczywiście smacznego jajka i mokrego śmingusa dyngusa. Nasz rocznik pamięta stare dobre szalone mokre czasy hehehe :-)

Dakota, MamaLili lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołącze z życzeniami.
    spokojnych, radosnych i rodzinych świąt Wielanocnych i oby spełniło się każdej z nas to najważniejsze życzenie.

Karoluś oj pamiętam- mokre były poniedziałki :-)

Dakota, Karoluś81, MamaLili lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki, tak to wyglada:

prolaktyna - 25,30 ng/ml (norma 4,79-23,30)

TSH - 2,070 (norma 0,270-4,200)

FT3 - 3,36 (norma 2,04-4,40)

FT4 - 1,17 (norma 0.93-1,71)

wit d3 - 29,80 (norma od 29)

kwas foliowy - 19,7 (norma 4,60-18,70)

Prolaktynę mam podniesioną, skonsultuję to z lekarzem, faktycznie muszę poszukać innego. Wit d ledwo w normie. Jeszcze sprawdziłam, ze w lutym TSH miała 1,830.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 14:24

Dakota
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) dzięki za życzenia
    Ja również życzę Wam spokojnych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Odpoczywajcie, przede wszystkim psychicznie. Mam nadzieję, że pogoda mimo prognoz dopisze :-)
    Dakota ja przy pierwszych staraniach też miałam prolaktynę na podobnym poziomie i udało się zajść ale Ty się tak długo starasz że konsultacja u innego lekarza (a nawet dwóch) to dobry pomysł.

Alicja81 lubi tę wiadomość

• Eni_gma Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego Dziewczyny na Święta. Cudownych Zajączkow w brzuszkach w niedalekiej przyszłości :*

MamaLili, Dakota, Kajka81, Alicja81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• krrropka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, wesołych świąt Wielkanocnych. Smacznego jajka, mokrego dyngusa.

A mi dzisiaj w kościele w czasie święcenia ktoś podrzucił do koszyczka jajko. Uznałam, że to dobry znak :) i wirtualnie Wam podaję dalej :)

Wesołego Alleluja!

MamaLili, Karoluś81, Dakota, Kajka81, Eni_gma, Alicja81 lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota prolaktyne skonsultuj, tsh w lutym było lepsze. Bierzesz jakiś lek na tarczyce, chodzisz do endokrynologa?
    Ja się relaksuje, wszystko ogarnięte. Na 22 idziemy do Kościoła :-)
    Dakota mam pytanie. Czy przed hsg masz zakaz seksu? Pielęgniarka która mnie zapisywala mówiła żeby nie, ale na necie różnie piszą. Najważniejsze żeby do zapłodnienia nie doszło przed badaniem. Pytam bo nie wytrzymalismy dzisiaj z Mężem ale uwazalismy, i ten tego na pewno nic nie będzie. Normalnie jak nastolatki jakieś głupie, ale co zrobić? Tak to jest z tym zakazanym owocem :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus w szpitalu mi powiedziala lekarka tylko ze do 11 dc trzeba zrobic, moja lekarka mi mowila, zeby nie wspolzyc przed, ale jak uwazaliscie to nie ma sie czym martwic :) jesli chodzi o tarczyce to sie nie lecze bo nie mialam powodow do tej pory, jednak z wiekiem wszystko sie zmienia, prolaktyne powtorze, tsh jeszcze znalazlam z pazdziiernika to bylo 1,600 cos tam wiec rosnie mi ewidentnie. No nic jestem juz tak spieta tym wszystkim, ze teraz juz czekam na hsg. My dzisiaj tez wypoczywalismy, moze to i dobrze, ze to badanie zaraz po Swietach bo udaje sie mysli zajac czyms innym.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka dzieki za "jajko" :)

Dakota
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po świętach? U mnie w miarę choć mega pms mnie dopadł, w sobotę to się nawet poryczałam. Aż myślałam że wcześniej @ przyjdzie ale nie, tak więc czekam do jutra :-)
    Pogoda u mnie była straszna, zimno, wietrznie a rano to nawet śnieg sypał :-P

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po . człwiek narobił się jak wariat- a teraz wszystko mrozi.
    MamaLili- a może nie przyjdzie???

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, przyszła rano. Jak w zegarku. Ech... ja chyba spasuje ze staraniami w tym cyklu. Kosztowało mnie to tym razem więcej niż bym sądziła. Muszę złapać odrobinę dystansu. Przede mną egzamin, potem zobaczymy.

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czekam na przyjęcie na oddział szpitala, dzisiaj hsg. Jak będę po, to się odezwę.

• bertha Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Karolus kciuki za histero!!! :)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Święta miło spędzone nawet udało mi się nie myśleć o tym HSG aż do dzisiaj.

Karoluś daj znać koniecznie, wypytam Cię szczegółowo :) a teraz mocno trzymam kciuki za pozytywny wynik badania!

MmamLily przykro mi.

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po. Muszę trochę dojść do siebie bo dostałam narkotyk na znieczulenie, więc tak na szybko powiem, że jest dobrze. Kontrast spłynął, jajowody drożne. Bolało trochę samo zakładanie cewnika, ale kontrast nie bolał. Dakota pytaj o co chcesz. Później więcej napiszę :-)

Dakota, bertha, Alicja81 lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś no to wspaniała wiadomość :) Mnie interesuje czy możesz od razu się starać? Czy kazali odpuścić ten cykl i jeszcze jaki miałaś wynik biocenozy? Bo ja dziś odebrałam i mam 2, ale lekarka powiedziała mi, że to prawidłowy wynik.
    Ależ Ci zazdroszczę, że jesteś już po :) możesz odetchnąć z ulgą, a ja do piątku to chyba wyjdę z siebie.

I techniczne pytanie, po jakim czasie wychodzisz ze szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 12:02

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam 2 czystość pochwy. Czyli ok. Mogę się starać od razu, w sumie po dzisiejszym usg wychodzi na to, że owulacja tuż tuż. Dzisiaj na pewno nie będzie mi się chciało starać, ale jutro może spróbujemy :-)
    Zobaczymy co powie lekarz przy wypisie. Póki co jestem w szoku że tacy mili tu wszyscy lekarze i pielęgniarki.

Dakota lubi tę wiadomość

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ