X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bertha w Parens wlasnie bylam z mezem :) nie pamietam niestety u jakiego lekarza, pamietam jak wygladal ale nie pamietam nazwiska. Bardziej chodzilo o meza wtedy. Ale sprawdze sobie w necie tych lekarzy tez :)

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja już po owulacji. Wczoraj była, wytrzymała biedna do terminu po hsg :-) ale niestety starania były marne w tym cyklu, jeden seksik dzień przed owu więc nastawiam się na @ i kolejny cykl z drożnymi jajowodami :-) odebrałam wypis ze szpitala, dzisiaj zadzwonię umówić się do gina na początek następnego cyklu, a zobaczymy co powie, ale jestem pewna że to będzie nasze ostatnie spotkanie i spróbuję szczęścia z naprotechnologia w Łodzi.
    Dakota jak samopoczucie? Teraz za Ciebie trzymam najmocniej kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 08:15

Dakota, Eni_gma lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, wiesz, lepiej przed niż po :)
    Ja się stresuję bardzo tzn boję się o wynik, ale już jutro będę wszystko wiedzieć. I dzięki za kciuki, będą potrzebne jak już kiedyś pisałam niech boli jak cholera byle były drożne :0

Dakota
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus. Może takie jedno przytulanko wystarczy. Ja szczesliwym cyklu miałam tylko trzy, także trzymam kciuki :)

Karoluś81, karolinams lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Annie widziałam w galerii wykresy ciążowe z jednym serduszkiem dzień przed owulacja :-) Tak więc nadzieja we mnie nie umarła :-)

Annie1981, Alicja81, Dakota, MamaLili, doty22 lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota- dzisiaj masz to badanie (dobrze pamiętam??)- trzymaj się dzielnie, zobaczysz będzie dobrze.

U mnnie dzisiaj skok na 36.60- niestety bez starań- mąż stracił chęci na igraszki i chyba nawet gdyby coś to i tak nic z tego nie wyjdzie. Kurcze jestem zła i jest mi przykro bo to ostatnic cykl z clo i nie wiem jak to będzie z jajeczkami po odstawieniu leku.
    Z dobrych wieści to tylko to, że maż obiecał, że zbada nasienie. Już umówiłam wizytęna 26 kwietnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 09:06

Dakota, bertha lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota czekamy na wieści od Ciebie i trzymamy kciuki :-)
    Alicja przykro mi. Niestety znam to uczucie kiedy wiesz że nie wykorzystałas szansy. Trochę byłam zła na Męża w środę że mu się nie chciało bo nie miał siły po pracy. A w sobotę przed badaniem to odwrotnie. Ale wszyscy jesteśmy ludźmi, musimy być wyrozumiali. Na siłę i tak nic z tego nie wyjdzie. Trzymam kciuki za badanie Twojego męża. Oby wreszcie nam wszystkim się udało.

Dakota lubi tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dokladnie dzis mam siedze tu juz ponad 2 godziny i jeszcze posiedze bo badanie mam miec dopiero 12, 13. Dam Wam znac jak juz bede po.

Dakota
  • bertha Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, kciuki! czekamy na wiesci! :)

Karolus, ja mialam jedno jedyne serduszko 2 dni przed owu i jak najbardziej nie skreslam cyklu!! :) nawet jestem pozytywnie nastawiona, bo WIDZIAŁAM BOĆKA!! :D tak, bociek, w miescie latał sobie nad ruchliwą ulicą tak, zebym go z auta zobaczyla ;)

(pewnie kazda dziewczyna stojaca na tych swiatlach myslala sobie ze to do niej wlasnie przyleciał :P )

Karoluś81, Dakota, Eni_gma lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie Bociek w pracy pod okno przyszedł hahah :)

Karoluś81, Dakota, Eni_gma lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero wrocilam do domu od 8 rano! Oba jajowody drozne, badanie calkowicie bezbolesne az zapytalam lekarza w pewnym momencie czy to sie juz dzieje bo nawet tego cewnika nie czulam. Lekkie rozpieranie przez moment ale bolem tego nie nazwe. Dzieki dziewczyny za kciuki, z tego wszystkiego zapomnialam zapytac czy moge od razu sie starac, wiec pojde Karolus za Twoim przykladem i nie bede czekac, tzn musze do niedzieli bo maz wyjechal. Tylko ja sie zastanawiam co dalej? Chyba zrobie badanie na ta wrogosc sluzu, bo lekarz wypytal mnie o wszystko o hormony tez, podalam wyniki i powiedzial ze jestem okaz zdrowia. A dziecka nie ma :(

Karoluś81, Eni_gma lubią tę wiadomość

Dakota
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te bocki to do Was specjalnie przylecialy!!!

bertha lubi tę wiadomość

Dakota
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota- super, że wszystko ok. Kiedy u Ciebie planowana owulacja???

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota bardzo się cieszę :-) ja starałam się tego samego dnia, i wszystko jest ok. Nic nie bolało, plamienie miałam tylko w dniu hsg. Podobno czasem trwa kilka dni.
    Który dzień cyklu u Ciebie? Ja już po owulacji. Miałam ją dzień po badaniu, tak więc udało się załapać na ten cykl :-)

• Dakota Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, wiecie jak sie stresowalam :) U mnie 11 dc sluz plodny mialam wczoraj i dzis, moim zdaniem owulacje bede miec w niedziele lub poniedzialek a maz wraca dopiero w niedziele wieczorem, wiec ten cykl tak przymykam na niego oko. Krew tez ze mnie cos tam leci, ale dziewczyny ja teraz zachodze w glowe o co chodzi? Kurde nawet jak moj maz mial slabe wyniki to tak mysle ze przez tyle lat musialy byc od czasu do czasu lepsze, w senie ze nie badal sie non stop, ze mna niby wszystko ok bo te hormony to teraz mi zaczynaja rosnac, ta prolaktyna to mysle ze stres ja podniosl. I co dalej robic? Szczerze mowiac to myslalam ze mi lekarz powie: byly zrosty ale wszystko sie udroznilo. Ale ciesze sie bardzo z wyniku stres ze mnie tak zszedl ze dostalam jakiegos powera hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 15:36

Dakota
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, super że hsg dobrze wyszło :-)

• krrropka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota super że wszystko drożne! A tak się bałaś :)
    Może owu Ci się trochę przesunie i niedzielne starania będą zakonczone sukcesem ;)

Bertha oby bociek szczęście przyniósł :D

A mi się nic nie chce, nawet temp ani razu w tym cyklu nie zmierzyłam, ledwie rano do pracy wstaję i o mierzeniu zapominam. Chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło.

Dakota lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krropka ja też taka padnieta ciagle.

Dakota oby maz zdazyl w pore wrocic.

Dakota lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka teraz trzymam kciuki za Twoje badanie :) Karolinams tak wlasnie wstalam i mysle czy zdazy, jesli nie to trudno, powiem Wam dziewczyny, ze strach przed wynikiem mnie bardzo spinal teraz naprawde totalnie wyluzowalam, nawet jestem w stanie spokojnie myslec o straconym cyklu :). A w ogole to zaczelam czytac o inseminacji i tym badaniu na wrogosc. Prawie wszystkim wychodzi, ze plemniki niezywotne, chyba nie bede tego robic, co myslicie?

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota my robiliśmy badanie wrogość śluzu i wyszło dobre tzn że mój śluz plodny sprzyja plemniczkom mojego Męża. Widziałam na własne oczy pod mikroskopem, lekarz pokazywał :-) myślę że warto zrobić jak wszystko inne ok a dziecka nie ma. U nas też niby wszystkie wyniki dobre a niedługo dwa lata miną i nic :(
    Też tak mam, że po tym badaniu hsg czuję się bardziej wyluzowana. Świadomość że jest się zdrowym poprawia nastrój :-)

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ