X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. To mi na takiej samej chyba zasadzie dano dupka - nie zaszkodzi, a może pomoże. Nie pomógł... :/

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, niby na forum spokojnie ale trochę się jednak dzieje u Was :)Nie wiem czy Was nadgonię :) ostatnio trochę mniej czasu miałam w pracy, a w domu mamy dość gorąco więc po powrocie nawet nie chciało mi się włączać kompa.

Trzymam za Was wszystkie kciuki.

Papierówka daj znać jak po dzisiejszej wizycie :)

Karoluś dobre masz podejście, na spokojnie trzeba wszystko ogarnąć, ważne,że idziesz do przodu, na pewno się niebawem uda :) Bardzo trzymam za Ciebie kciuki!

Ktosiowa no to masz długi urlop :), a jak w ogóle samopoczucie teraz u Ciebie? Kiedy się wybierasz na usg genetyczne?

Kropka trzymam kciuki za pomyślną wizytę w szpitalu. Daj znać jak po.

Bertha ale masz fajnie, ja też marzę o urlopie, marze o jakimś fajnym miejscu, ale nie polecę nigdzie w tym roku bo się boję. Oby urlop tak na Was podziałał, żebyście po urlopie wrócili w Trójkę :) I gratuluję wyników :)

Tala jak się czujesz?

Alicja, Annie, Enigma, Kajka, MamaLili, Anulka - wszystkie Was pozdrawiam :)

Mam nadzieję, że żadnej z Was nie pominęłam, jednak ciężko nadążyć po dłuższej przerwie :)

Karoluś81, Annie1981, Anulka0407, MamaLili lubią tę wiadomość

Dakota
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nic dobrego. Od zeszłej wizyty jest tylko gorzej. Pecherzyk się spłaszczył a zarodek znikł. Nie ma już żadnej nadziei. Teraz tylko badam betę czy juz spada... lepiej żeby w tej sytuacji nie rosła bo zacznę się martwić że to zasniad.
    Dhupaston i acard do odstawienia powiedział.
    Powiedział to dziś inny lekarz, nowy, pracuje w szpitalu na patologii ciąży. Wierzę mu.

No nic... nikt nie obiecywał, że życie będzie łatwe...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8855afb65a6d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:37

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Papierówka bardzo mi przykro, nie takich informacji się spodziewałam... :-(

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, smutno, ale... nie wiem... chyba natłok niepowodzeń zaczyna mnie zobojętniać :( przyjęłam to do wiadomości jak normalną kolej rzeczy. Byłam sama u lekarza, mąż musiał być w pracy. Tak jakby powoli zaczynam się godzić z tym, że to normalne, że spotka mnie u lekarza rozczarowanie. Mam dość smutku. Miałyście tak kiedyś?
    Juz nawet nie myślę co dalej, gdzie i jak się to skończy. Czy poronię tym razem w domu, pracy czy na przystanku. A może myślę tylko o tym nie wiem... w sumie zastanawiałam się wracając od lekarza czy chodzic ze słoiczkiem i czy kupić formalinę... bo co jak akurat to sie stanie w pracy? Chce oddac maleństwo do pochowania chocby to byl pusty pecherzyk, nie chce by skończył w wc :( ja go juz kochalam i kocham dalej. Nie chcę iść do szpitala i nie pójdę. Dopiero co odnalazłam się w pracy. Rodzice też nic nie wiedzą tym razem, szkoda mi ich i nie chcę, żeby znowu się martwili lub smucili. Czuje ze jestem z tym sama i nie ma z tego wyjścia, trzeba zacisnąć żeby i iść do przodu. ..

Przepraszam dziewczyny. .. mam dziwny nastrój i gdzieś musiałam dać temu ujście, padło na to forum. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 20:16

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka Kornelka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek Oliwierek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek Ignaś 28.02.2017
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Papierówka, tak bardzo, bardzo mi przykro, nawet nie wiem, co Ci napisać.... Tak wierzyłam, że się uda...
    Sciskam Cie mocno i pisz, jeżeli Ci to tylko pomaga, to pisz jak najwięcej.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka tak mi przykro :( Jeśli potrzebujesz wygadać się to pisz śmiało, nikt Cię tak nie zrozumie jak kobiety na tym forum.
    Mnie jutro czeka badanie czy pojawi się zarodek i też muszę przyznać, że mimo wszystko się zżyłam z tym pęcherzykiem.
    Dlatego ściskam Cię tak mocno Papierówka, wybacz że tylko wirtualnie i jeśli nie obrazisz się to pomodlę się w Twojej intencji o siłę i spokój.

Dakota zamieniam się w prawie wegetariankę, ryby smakują jako tako, za to nie smakuje mięso, jest mi tak niedobrze, że z trudem ostatnio stłumiłam odruch wymiotny. Schudłam sporo - odstawienie ciast i ciastek kupczych i ruch z kijkami daje efekty. Ogólnie ból sutków się nasilił i parę cm mi podskoczyło w biuście - byłam płaska, więc widać różnicę. No i pojawiła się senność o bardzo różnej porze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 22:01

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka współczuję. Kolejne ciężkie doświadczenie Cię dotyka. Mam nadzieję że znajdziesz pociechę w modlitwie i we wsparciu męża. Kiedy dojdziesz do siebie, nie poddawaj się. Widać że u Was nie ma problemu z zajściem w ciążę. Musicie dojść do przyczyny poronien. Żeby kolejny raz był szczęśliwy.
    Teraz jesteś Mamą dwóch Aniołków.
    Ech, ciężkie to wszystko. Ja od rana płakałam nad tym że nie mogę zajść w ciążę. Gorsze dni wróciły. Oby nadzieja szybko przegoniła smutek.

• Dakota Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka tak mi przykro! Nawet nie umiem sobie wyobrazić co musisz przeżywać. Naprawdę myślałam, że tym razem będzie wszystko dobrze :( Obyś jak najszybciej odnalazła spokój i siłę, dużo sił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 07:54

Dakota
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka. Tak mi przykro kochana. Nie przepraszaj nas, że tu piszesz. Myślę, że to bardzo źle dla Ciebie, że jesteś z tym sama, więc przynajmniej tutaj wyrzucaj swoje emocje.
    Zastanawiałaś się nad tym, żeby zbadać przyczynę dlaczego tak się dzieje w Twoim przypadku? To już drugi raz. Może coś można zrobić, żeby wszystko zakończyło się pozytywnie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka, tylko częściowo, ale w jakimś niewielkim stopniu wiem co czujesz. Przykro mi ogromnie. Zbadaj homocysteinę, układ krzepliwości, mutacje MTHFR, zespół antyfosfolipidowy. Te badania mogą sporo wnieść.

Papierówka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka... bardzo mi przykro :(
    Nie napiszę w tym momencie nic nadzwyczajnego, ani mądrego, po prostu życzę Ci dużo sił na przetrwanie tego wszystkiego...

Papierówka lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie coś pozytywnego. Na 99% miałam owulacje.
    Zapisałam się na 26 sierpnia do lekarza naprotechnologa. Co półtora miesiąca przyjeżdża do Łodzi z Warszawy. Dodatkowo jest andrologiem. Będę miała badanie ginekologiczne, usg, przede wszystkim jednak wywiad. Mam zabrać kartę z obserwacjami, dotychczasowe wyniki badań, które powinnam uzupełnić o te z listy którą dostanę na maila. Na pewno zrobię aktualny profil hormonalny. Ciekawe co wyniknie. Jestem nastawiona pozytywnie.

Annie1981, Talla, Dakota, Alicja81, krrropka, Eni_gma, ktosiowa, Anulka0407, doty22, Papierówka lubią tę wiadomość

• karolinams Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka ogromne współczucia <3 <3 <3

Karoluś81 super , że pozytywnie się rozkręca :)

Dakota ja po pracy też padam, nic mi się nie chce, u nas za to zimno i ciągle pada.

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie jest już w końcu zarodek i to z bijącym sercem. Kupa badań przede mną. Za to narzeczony wczoraj mnie tak wkurzył, że chyba na tym polu koniec będzie.

Dakota, Eni_gma, ktosiowa, Anulka0407, doty22, Papierówka, karolinams lubią tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla gratuluję dobrych wieści.
    A z narzeczonym porozmawiajcie na spokojnie. Mam nadzieję że nie zrobił czegoś niewybaczalnego i będziecie razem cieszyć się ciążą i rodzicielstwem.

• Dakota Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś to super, a w którym jesteś dc?

Karolinams a tak poza tym to jak się czujesz? Jakieś dolegliwości?

Tala wspaniała wiadomość :) a narzeczony na pewno się poprawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 12:27

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowko tak mi przykro :( Nic co napiszę nie zmieni tej sytuacji, ale proszę nie poddawaj się w staraniach i nie ustawaj w wierze, że się uda. Tulę Cię mocno :*

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• bertha Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka, strasznie mi przykro :( :(

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka współczuję :-(

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ