X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. To mi na takiej samej chyba zasadzie dano dupka - nie zaszkodzi, a może pomoże. Nie pomógł... :/

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, niby na forum spokojnie ale trochę się jednak dzieje u Was :)Nie wiem czy Was nadgonię :) ostatnio trochę mniej czasu miałam w pracy, a w domu mamy dość gorąco więc po powrocie nawet nie chciało mi się włączać kompa.

Trzymam za Was wszystkie kciuki.

Papierówka daj znać jak po dzisiejszej wizycie :)

Karoluś dobre masz podejście, na spokojnie trzeba wszystko ogarnąć, ważne,że idziesz do przodu, na pewno się niebawem uda :) Bardzo trzymam za Ciebie kciuki!

Ktosiowa no to masz długi urlop :), a jak w ogóle samopoczucie teraz u Ciebie? Kiedy się wybierasz na usg genetyczne?

Kropka trzymam kciuki za pomyślną wizytę w szpitalu. Daj znać jak po.

Bertha ale masz fajnie, ja też marzę o urlopie, marze o jakimś fajnym miejscu, ale nie polecę nigdzie w tym roku bo się boję. Oby urlop tak na Was podziałał, żebyście po urlopie wrócili w Trójkę :) I gratuluję wyników :)

Tala jak się czujesz?

Alicja, Annie, Enigma, Kajka, MamaLili, Anulka - wszystkie Was pozdrawiam :)

Mam nadzieję, że żadnej z Was nie pominęłam, jednak ciężko nadążyć po dłuższej przerwie :)

Karoluś81, Annie1981, Anulka0407, MamaLili lubią tę wiadomość

Dakota
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nic dobrego. Od zeszłej wizyty jest tylko gorzej. Pecherzyk się spłaszczył a zarodek znikł. Nie ma już żadnej nadziei. Teraz tylko badam betę czy juz spada... lepiej żeby w tej sytuacji nie rosła bo zacznę się martwić że to zasniad.
    Dhupaston i acard do odstawienia powiedział.
    Powiedział to dziś inny lekarz, nowy, pracuje w szpitalu na patologii ciąży. Wierzę mu.

No nic... nikt nie obiecywał, że życie będzie łatwe...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8855afb65a6d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 19:37

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Papierówka bardzo mi przykro, nie takich informacji się spodziewałam... :-(

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, smutno, ale... nie wiem... chyba natłok niepowodzeń zaczyna mnie zobojętniać :( przyjęłam to do wiadomości jak normalną kolej rzeczy. Byłam sama u lekarza, mąż musiał być w pracy. Tak jakby powoli zaczynam się godzić z tym, że to normalne, że spotka mnie u lekarza rozczarowanie. Mam dość smutku. Miałyście tak kiedyś?
    Juz nawet nie myślę co dalej, gdzie i jak się to skończy. Czy poronię tym razem w domu, pracy czy na przystanku. A może myślę tylko o tym nie wiem... w sumie zastanawiałam się wracając od lekarza czy chodzic ze słoiczkiem i czy kupić formalinę... bo co jak akurat to sie stanie w pracy? Chce oddac maleństwo do pochowania chocby to byl pusty pecherzyk, nie chce by skończył w wc :( ja go juz kochalam i kocham dalej. Nie chcę iść do szpitala i nie pójdę. Dopiero co odnalazłam się w pracy. Rodzice też nic nie wiedzą tym razem, szkoda mi ich i nie chcę, żeby znowu się martwili lub smucili. Czuje ze jestem z tym sama i nie ma z tego wyjścia, trzeba zacisnąć żeby i iść do przodu. ..

Przepraszam dziewczyny. .. mam dziwny nastrój i gdzieś musiałam dać temu ujście, padło na to forum. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 20:16

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Papierówka, tak bardzo, bardzo mi przykro, nawet nie wiem, co Ci napisać.... Tak wierzyłam, że się uda...
    Sciskam Cie mocno i pisz, jeżeli Ci to tylko pomaga, to pisz jak najwięcej.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka tak mi przykro :( Jeśli potrzebujesz wygadać się to pisz śmiało, nikt Cię tak nie zrozumie jak kobiety na tym forum.
    Mnie jutro czeka badanie czy pojawi się zarodek i też muszę przyznać, że mimo wszystko się zżyłam z tym pęcherzykiem.
    Dlatego ściskam Cię tak mocno Papierówka, wybacz że tylko wirtualnie i jeśli nie obrazisz się to pomodlę się w Twojej intencji o siłę i spokój.

Dakota zamieniam się w prawie wegetariankę, ryby smakują jako tako, za to nie smakuje mięso, jest mi tak niedobrze, że z trudem ostatnio stłumiłam odruch wymiotny. Schudłam sporo - odstawienie ciast i ciastek kupczych i ruch z kijkami daje efekty. Ogólnie ból sutków się nasilił i parę cm mi podskoczyło w biuście - byłam płaska, więc widać różnicę. No i pojawiła się senność o bardzo różnej porze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 22:01

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka współczuję. Kolejne ciężkie doświadczenie Cię dotyka. Mam nadzieję że znajdziesz pociechę w modlitwie i we wsparciu męża. Kiedy dojdziesz do siebie, nie poddawaj się. Widać że u Was nie ma problemu z zajściem w ciążę. Musicie dojść do przyczyny poronien. Żeby kolejny raz był szczęśliwy.
    Teraz jesteś Mamą dwóch Aniołków.
    Ech, ciężkie to wszystko. Ja od rana płakałam nad tym że nie mogę zajść w ciążę. Gorsze dni wróciły. Oby nadzieja szybko przegoniła smutek.

• Dakota Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka tak mi przykro! Nawet nie umiem sobie wyobrazić co musisz przeżywać. Naprawdę myślałam, że tym razem będzie wszystko dobrze :( Obyś jak najszybciej odnalazła spokój i siłę, dużo sił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 07:54

Dakota
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka. Tak mi przykro kochana. Nie przepraszaj nas, że tu piszesz. Myślę, że to bardzo źle dla Ciebie, że jesteś z tym sama, więc przynajmniej tutaj wyrzucaj swoje emocje.
    Zastanawiałaś się nad tym, żeby zbadać przyczynę dlaczego tak się dzieje w Twoim przypadku? To już drugi raz. Może coś można zrobić, żeby wszystko zakończyło się pozytywnie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka, tylko częściowo, ale w jakimś niewielkim stopniu wiem co czujesz. Przykro mi ogromnie. Zbadaj homocysteinę, układ krzepliwości, mutacje MTHFR, zespół antyfosfolipidowy. Te badania mogą sporo wnieść.

Papierówka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka... bardzo mi przykro :(
    Nie napiszę w tym momencie nic nadzwyczajnego, ani mądrego, po prostu życzę Ci dużo sił na przetrwanie tego wszystkiego...

Papierówka lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie coś pozytywnego. Na 99% miałam owulacje.
    Zapisałam się na 26 sierpnia do lekarza naprotechnologa. Co półtora miesiąca przyjeżdża do Łodzi z Warszawy. Dodatkowo jest andrologiem. Będę miała badanie ginekologiczne, usg, przede wszystkim jednak wywiad. Mam zabrać kartę z obserwacjami, dotychczasowe wyniki badań, które powinnam uzupełnić o te z listy którą dostanę na maila. Na pewno zrobię aktualny profil hormonalny. Ciekawe co wyniknie. Jestem nastawiona pozytywnie.

Annie1981, Talla, Dakota, Alicja81, krrropka, Eni_gma, ktosiowa, Anulka0407, doty22, Papierówka lubią tę wiadomość

• karolinams Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka ogromne współczucia <3 <3 <3

Karoluś81 super , że pozytywnie się rozkręca :)

Dakota ja po pracy też padam, nic mi się nie chce, u nas za to zimno i ciągle pada.

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie jest już w końcu zarodek i to z bijącym sercem. Kupa badań przede mną. Za to narzeczony wczoraj mnie tak wkurzył, że chyba na tym polu koniec będzie.

Dakota, Eni_gma, ktosiowa, Anulka0407, doty22, Papierówka, karolinams lubią tę wiadomość

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talla gratuluję dobrych wieści.
    A z narzeczonym porozmawiajcie na spokojnie. Mam nadzieję że nie zrobił czegoś niewybaczalnego i będziecie razem cieszyć się ciążą i rodzicielstwem.

• Dakota Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś to super, a w którym jesteś dc?

Karolinams a tak poza tym to jak się czujesz? Jakieś dolegliwości?

Tala wspaniała wiadomość :) a narzeczony na pewno się poprawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 12:27

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowko tak mi przykro :( Nic co napiszę nie zmieni tej sytuacji, ale proszę nie poddawaj się w staraniach i nie ustawaj w wierze, że się uda. Tulę Cię mocno :*

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• bertha Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka, strasznie mi przykro :( :(

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka współczuję :-(

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ