X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, strasznie to stresujące Bertha. Powodzenia i sił życzę :-)

bertha lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha nie zazdroszczę stresu, mam jednak pewność, że wszystkie pięknie się podzielą i będą gotowe do transferu. Ja też jestem ciekawa ile maleństw zostanie Ci podane?

MamaLili jak u Ciebie?,

Dakota, ktosiowa- jak brzuszki?

U mnie jakoś tak szybko @ się skończyła- może dlatego, że ten drugi dzień był taki obfity. Teraz czekam na wizytę i zastanawiam się nad badaniami tarczycy- chyba sobie cały pakiecik zapodam łącznie z Trab, i anty.

Dakota lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Enii Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha będzie dobrze. Trzymam kciuki.

bertha, Dakota lubią tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie. Odebrałam wyniki.
    Prolaktyna 14,87 norma 5-35
    Progesteron 23,92 norma dla fazy lutealnej 1,5-20.
    Więc super, prolaktyna unormowala się, progesteron potwierdza że owulacja była.
    Ale tsh wyszło mi 0,17 norma 0,25-5,00.
    Szok. Dwa miesiące temu miałam 2,5. Dostałam większą dawkę euthyroxu z 0,50 na 0,75. Zaznaczam że przed badaniem nie brałam rano tabletki.
    Spróbuje jutro skontaktować się z lekarzem. Wizyta 4 listopada, myślę że powinnam zmniejszyć dawkę leku ale jak skoro 0,5 to było za mało, a 0,75 to ewidentnie za dużo? Czy bardzo źle taki wynik wygląda? Ja tu się nastawiam, że od 7 dni jestem w ciąży, hehehe, a tu takie marne tsh. A zastanawiałam się czy chociaż trochę mi spadło...
    Endokrynolog i usg tarczycy 14 listopada.
    Co radzicie?

Alicja jak najbardziej zbadaj tarczyce. Lekarz kazał mi co dwa miesiące tsh powtarzać. Mój przykład pokazuje że te wyniki zmieniają się diametralnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 17:21

Dakota lubi tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam, że niskie tsh oprócz wielu złych rzecz może wskazywać na ciążę bo hcg obniża tsh. Lol ;)

doty22, Alicja81, Greetta, Dakota, Eni_gma lubią tę wiadomość

• doty22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, trzymam kciuki mocno :-) mi też TSH spadło gdy byłam w ciąży ;-)

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty a pamiętasz wartość?

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś kciuki mocno zaciśnięte :-)
    U mnie nic nowego, 22 dc ale jakoś ciąży nie czuję :-) lekkie bole @, czekam :-)

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha tym razem się uda. Na pewno :-)

bertha lubi tę wiadomość

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha Wy pewnie w drodze. Trzymam kciuki :-)

Dakota lubi tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Alicja wywołałaś mnie do tablicy :) więc jestem :)
    Odpowiedni czas bo widzę, że się tu dziś u Was dzieje!!!

Bertha cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunku i mocno trzymam kciuki za Was!

Karoluś u Ciebie też widzę progres, mam nadzieje, że tym razem będzie to strzał w 10! Pamiętam gonitwę myśli itd kiedy w cyklu cokolwiek było inaczej, zwłaszcza, że teraz przez napro jesteś pewnie jeszcze bardziej wsłuchana w swoje ciało i jeszcze mocniej wyłapujesz wszystko. Mam wielką nadzieję, że te wszystkie sygnały okażą się być tymi właściwymi :)

Podczytuję Was dziewczyny i dlatego tak mnie cieszy jak są od Was dobre informacje, aż się prosi, żeby na tym naszym wątku kolejna z nas zobaczyła 2 kreseczki :) bardzo za Was trzymam kciuki. Karoluś ma rację z tym pisaniem bo pamiętam, że raz weszłam i byłyśmy pod sam koniec strony i powiem szczerze, że tak jakoś smutno mi się zrobiło.

U mnie wszystko dobrze, jutro zaczynam 29 tydzień :) malutka kopie bardzo, ogólnie jest ruchliwa i nie bardzo chce nam się pokazać na USG :), a ja mam już 10 kg na plusie :) Ogólnie to poza tymi zaparciami i wzdętym brzuchem, z początku ciąży nie mam żadnych dolegliwości. Tak sobie myślę czasem, że dobre to nasze dziecko, że mi w ogóle nie dokucza :) nawet póki co śpi mi się dobrze choć brzuch mam już spory. Na razie nie dopadły mnie żadne rozstępy (odpukać i niech już tak zostanie) za to dopadł mnie cellulit :)
    No to tak w skrócie chyba wszystko co najważniejsze, aaa i jeszcze tylko napiszę, że jest podobno średnia, co mnie akurat cieszy.

Ktosiowa tez jestem ciekawa co u Ciebie?

MamaLily, Alicja tak sobie myślałam o Was ostatnio czy wy robiłyście tą drożność jajowodów? Bo nie pamiętam a może warto ją zrobić jeśli jeszcze nie miałyście tego badania?

Karoluś81, Alicja81 lubią tę wiadomość

Dakota
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Dotty a pamiętasz wartość?
    Z 2,5 zleciało w trzy tygodnie do 1,27. Może nie tak jak u Ciebie ale spadek był. Pamiętaj, że wiara czyni cuda! Trzymam mocno kciuki :-)
    Dakota, świetnie że mała i Ty w dobrym zdrowiu :-) cudownie jest czuć kopniaki swojego dziecka, prawda? 29 tydzień! Popatrz, a całkiem niedawno czytałam, że zaszłaś w ciążę ;-) wytrwałości życzę :-)
    Trzymam kciuki za każdą z Was :-) i modlę się za Was wszystkie :-*
    Edited: a ja wczoraj byłam u ginekologa, innego, bo mój tylko prywatnie, a kasy trochę mało. Kiedy usłyszał że chcę trzecie dziecko zapytał czy jestem pewna, że wiem co robię... Hmmm... To takie dziwne że ktoś chce mieć więcej dzieci? No ale cytologia zrobiona, jakieś polipy mam w pochwie ale na razie nic z tym nie będzie robił bo karmię piersią. Tyle co u mnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 22:21

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty rozumiem gdyby Twój lekarz, który Cię zna i leczy od wielu lat powiedział coś takiego ze względu np na stan zdrowia. Ale w tej sytuacji ginekolog zachował się bezczelnie. Mam nadzieję że będziesz zdrowa i szybko spełnisz swoje kolejne marzenie :-)

Bertha masz nowe wieści? Mam nadzieję że udało Ci się zabrać dzieciaczki do domu.

A ja wczoraj wróciłam do domu o 18-tej, zjadłam obiad, wypilam kawę, wiem że późno, ale o 19-tej miałam basen. No i po tej kawce tylko na chwilę się położyłam. Obudziłam się o 21, siostra dzwoniła. Gdyby nie telefon to spalabym do rana. Powiem Wam że takie akcje u mnie to tylko przy chorobie. A ja dobrze się czuję. Więc wiadomo, po stronie objawów punktacja rośnie hehehe :-)
    Czekam do poniedziałku z ewentualnym testem.

Dzisiaj skończyłam pierwszą butelkę octu jabłkowego. I nie wiem czy to jego zasługa czy leki wreszcie mnie ruszyły, ale w tym cyklu śluz rozciagliwy, taki mega, miałam dwa dni. A normalnie to wcale. Więc polecam. Moja instruktorka napro pochwaliła,więc Alicja próbuj :-)
    Teraz robię tydzień przerwy, a od nowego cyklu, jeśli taki będzie, choć myślę że jednak nie :-) zacznę spijac następną.

Dakota zdrowia życzę a cellulit zgubisz jak zaczniesz za córeczką biegać :-) Face fitness dalej ćwiczysz? Ja od września prawie codziennie. Warto :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 07:58

Dakota, MamaLili lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś nie uwierzysz ale o to samo chciałam Cię zapytać :) ja ćwiczę nieregularnie ale ciągle gdzieś mi się w tygodniu ten face fitness przewija. Tez uważam, że warto :)
    A w ogóle to mam wielką nadzieję, że za tydzień będziesz mieć wspaniałe wieści. Nie chcę Cię nakręcać, ale pamiętam, że w cyklu, w którym nam się udało ja się czułam jakoś inaczej i czułam to, tylko odpychałam od siebie te myśli, żeby się nie nakręcać. Byłam o wiele bardziej nerwowa, a symptomy przedmiesiączkowe zaczęły się tak z około tygodniowym opóźnieniem. Zakiełkowało mi wtedy, że "a może się udało" tylko wiadomo bałam się tak myśleć, poza tym było to ten cykl z HSG więc studziłam głowę, że to pewnie przez to takie zmiany. W każdym razie również jak Dotty uważam, że wiara czyni cuda :) i bardzo ale to bardzo Ci życzę aby to był ten cykl (bo ten szczęśliwy cykl na pewno nastąpi, oby to był ten!!!)

Dotty faktycznie dziwny komentarz tego lekarza, nie wiem jak to zinterpretować, ale widzę, że za bardzo się tym nie przejęłaś więc podejście masz super :). Kopniaki są tak jak piszesz wspaniałe i już nie mogę się doczekać porodu :) A jak Wasz Janek? Absorbuje Was bardzo czy raczej spokojny z niego bobas :)?

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dakota tej wiary u mnie ostatnio tak dużo, że nie mogę myśleć inaczej jak pozytywnie. Daleko mi do ciąży urojonej i problemów psychicznych na tle pragnienia potomstwa, no ale pewność że już niebawem zostanę mamą jest we mnie niezbita.
    Co do objawów to praktycznie każdy cykl jest inny a do terminu @ te objawy mogą świadczyć o jednym jak i o drugim.
    Czuję po prostu że teraz jest mój czas. Już się dosyć naczekałam :-)

Dakota, doty22, Greetta, MamaLili lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty. Nic się nie przejmuj komentarzem lekarza. Jak ja pytałam jak szybko po CC mogę mieć następne dziecko to się lekarze ze mnie śmiali, że mi się odechce. Tymczasem chce mi się tak samo albo i bardziej :)

Karolus. Podoba mi się Twoja pozytywna postawa i duża wiara. To na pewno zaprocentuje. Trzymam kciuki :)

Bertha. Jak zarodki?

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki. Nie mogę się doczekać kolejnego pozytwnego testu na tym wątku, bo dawno nie było :)

Dakota, Karoluś81, doty22 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś pięknie u Ciebie na wykresie :-) kciukasy trzymam mocno

Bertha co u Ciebie?

Karoluś81 lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki:
    Tsh- 0,56- skacze w lipcu było 1,49 a rok temu 0.48
    ft3-4.83
    ft4-15.54
    morfologia ogólnie- ok, tylko żelazo nisko bo 34 a min jest 37- ale u mnie to standard.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja moje tsh od kiedy kontroluje wagalo się między 3,5 a 1,8. Aż do teraz, jak pisałam mega spadek przez dwa miesiące 0,17. Nie wiem o co chodzi. Może nowy endokrynolog wyjaśni sprawę i unormuje tsh.
    Bierzesz Alicja jakiś lek? Ja euthyrox 75, ale od tego tygodnia zmniejszyłam dawkę. Co drugi dzień biorę całą tabletkę, co drugi pół. Zrobię jeszcze raz tsh przed wizytą.
    Dzisiaj jak wyszłam z pracy to mnie zaczęło boleć gardło i głowa. Temperatura 37,2 i łamie w kościach. Zrobiłam inhalacje, jest lepiej ale tabletek nie biorę żadnych na przeziębienie. Czekam na dwie krechy i już :-)

Dakota, Greetta lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś czekam z Tobą na te dwie krechy- czas najwyższy.

Nie biorę nic na tarczycę chociaż mam stan zapalny- potwierdzony usg i biopsją rok temu. czekam teraz spokojnie do wtorku na wizytę- wezmę poprzednie moje badania i zobaczczymy co powie doktor.

Czytałyście wpis Berthy pod wykresem?
    Bertha jaka u Cebie sytuacja- kruszynka podana?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ