X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wpis w pamiętniku. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

• krrropka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Troche dluga przerwę mialm w zyciu forumowym, ale chyba byl mi potrzebny odpoczynek. Co tam u Was? gratulacje dla nowych mamuś, oby Wasze dzieciaczki rosły zdrowo :)

Bertha zaciskam kciuki.
    Karoluś za ciebie z pewną taką nieśmiałością też ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:14

Dakota lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka miło że wrocilas. Z jednym jajowodem droznym też się udaje. Dobrze że odpoczelas, mam nadzieję że lekarz ma dla Was dobry plan. Nie poddawaj się :-)
    Dziękuję za wsparcie :-)
    Dzisiaj idę do apteki po testy. Mam ochotę już od wczoraj testować, co u mnie jest bardzo rzadkie. W życiu może z trzy testy zrobiłam.
    Bertha za Ciebie szczególnie mocno trzymam teraz kciuki:-)

Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w ten słoneczny piątek :-) większość pewnie mnie już nie pamięta, jakiś rok temu zrobiłam sobie przerwę od forum i jakoś tak mi zostało. Ale od dawna czytuję Was na bieżąco, tylko ciągle nie potrafiłam się zebrać żeby napisać... Do teraz, bo spojrzałam na Twój wykres, Karoluś, i postanowiłam dołączyć z kibicowaniem i wesprzeć kilkoma wirusami :-) trzymam mocno kciuki i liczę na zieloną kropkę jutro, powodzenia!

Dziewczyny, kibicuję Wam wszystkim gorąco. Ja przez rok odpuściłam wykresy, badania, nawet kwas foliowy. Doszłam do ściany i się poddałam zupełnie. Oczywiście to tak nie działa, że głowa nagle staje się wolna od myśli. Ale z czasem zaczęło mniej boleć. Pogodziłam się z bezdzietnoscia i naprawdę zaczęłam się delektować życiem w wersji 2+Kot. Comiesięczne myśli okołoowulacyjne usilnie odpychalam od siebie i starałam się żyć normalnie. W końcu nawet wróciła radość z seksu ;-) Nie wiem czy to podziałało, bardziej jestem zdania, że to modlitwy mojej mamy, ale fakt jest faktem, jest kinder niespodzianka :-)

Teraz czas na Was :-) jako, że tu zazwyczaj ciąże chodzą parami, to teraz najszybciej chyba Karoluś i Bartha?

Pozdrawiam i miłego dnia!

MamaLili, Alicja81, Dakota, Karoluś81, doty22, Eni_gma lubią tę wiadomość

preg.png
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam nowy cykl.
    Kolejny... dobrze, że weekend przede mną. Muszę się zresetować :-)
    Karoluś i Bertha kciuki trzymam mocno i czekam na dobre wieści :-)

Karoluś81 lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina moje gratulacje- wspaniała wiadomość!

Karoluś bardzo ladnie ten twoj wykres wygląda- czekamy na pięknego plusika,
    Bertha jak po transferze?

MamaLili, Kropka- za was też mocno trzymamy kciuki:-)

Karoluś81, Dakota lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna gratulacje! spokojnej ciąży życze i dzięki za wirusy :)

MamaLili przytulam mocno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:15

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rok temu b. wysokie anty Tpo- ale endokrynolog stwierdził, że jet ok. skoro nie rozwaliło reszty hormonow. A reszta badań tarczycowych wyszła dobrze?, mialaś robione usg tarczycy?

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wydaje mi sie ze nie jest źle:
    FT3 mam 2.82 (norma wg metody badania 1.71 - 3.71)
    FT4 0.95 (0.70 - 1.48)
    to antyTPO 0.51 (0.00 - 5.61)
    antyTG 2.06 (0.00 - 4.11)
    FSH 4.50 (3.03 - 8.08)
    LH 2.77 (1.80 - 11.78)
    estradiol 50.00 (21 - 251)
    prolaktyna 22.03 (5.18 -26.53)
    kwas foliowy 13.30 (4.60 - 18.70)
    witamina D 30.20 (30 - 80) tutaj słabo
    badania robiłam w 3 dc, usg nie miałam

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka na moje oko hormony tarczycowe ok. A jak z tsh? Wid d ledwo ledwo. Suplementujesz? Ja po roku zażywania wit d3 1000 miałam 33. Zaczęłam brać 4000 i podskoczyla na 55. Teraz już nie biorę samej wit d tylko Ovarin a tam jest wszystko co potrzebuje :-)
    U mnie anty Tpo 33, czyli ponad normę. Endokrynolog stwierdziła że to nic takiego. A lekarz naprotechnolog powiedział że to wskazuje na Hashimoto. Dlatego teraz idę na usg tarczycy i do innego endokrynologa. Też od napro. Wolę zadbać o tarczyce żeby nie mieć większych problemów za kilka lat.
    Dostaliśmy dzisiaj resztę wyników z nasienia. Jest ok. Nie ma żadnych bakterii, ureoplazmy, mykoplazmy ani chlamydii. Ufff...
    Kupiłam dwa testy. Hmm, postaram się wytrzymać do poniedziałku :-)
    Kattalina jeszcze raz wielkie gratulacje :-) :-) :-) fajnie że podzieliłaś się z nami swoim szczęściem. Liczę na to że Bertha i ja za kilka dni dolaczymy do grona szczęśliwych ciężarówek :-)
    Ciekawe co u Nataszy. Pamiętam jak Ona mocno walczyła.
    Dziewczyny wreszcie weekend. Lepiej się czuję niż wczoraj.
    Byle do poniedziałku :-)

• krrropka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fajnie że wyniki męża dobrze, ale się cieszę że tak się u Was układa. Zaciskam kciuki!

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wg.mnie tarczyce masz ok, ja na stronie endokrynologii sprawdzałam jeszcze zależnśc ft3 do ft4. Wit. D3 zwiększ dawkę- tak jak Karoluś.

Ja pamiętam Nataszę też czasami zatanawiam się co u niej, była jeszcze Vesper- też nam zamilkła.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje :-) od zeszłego tygodnia powoli przestajemy się kryć z tą ciążą, ale tak naprawdę, gdybym nie widziała na USG dzidziusia, to bym chyba dalej nie wierzyła. Jakoś nie dociera do mnie to ;-)

Karoluś, weź nie żartuj z tym poniedziałkiem! Rób jutro koniecznie bez sprzeciwu, pamiętaj że ciężarnych denerwować nie wolno ;-) choć przyznaję bez bicia, że ja sama grzecznie odczekałam do 33 dnia cyklu z testem, bo wcześniej najdłuższyle zdarzyły się dwa razy po 32 dni. Ale na usprawnienie dodam, że nie mierzyłam temperatury a brzuch bolał to się nie nakręcałam ;-)

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja81 wrote:
    Kropka wg.mnie tarczyce masz ok, ja na stronie endokrynologii sprawdzałam jeszcze zależnśc ft3 do ft4. Wit. D3 zwiększ dawkę- tak jak Karoluś.

Ja pamiętam Nataszę też czasami zatanawiam się co u niej, była jeszcze Vesper- też nam zamilkła.
    Vesper walczyła z endometriozą, cały czas mam nadzieję, że w końcu i u niej będzie sukces. A może jest?
    Może jeszcze i one wrócą z dobrymi wieściami. Choć z tego co pamiętam, u Nataszy to faktycznie cudu trzeba...

krrropka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna jutro dopiero 12dpo. Najdłużej u mnie faza luteLna trwa 14 dni. Ale mam wielką ochotę zrobić jutro ten test :-)
    Nie wiem czy to normalne że im dalej w las tym wieksza u mnie nadzieja? No ale tak jest mimo 30 cyklu starań na karku hehehe :-)
    MamaLili trzymam kciuki za Twój nowy cykl. Planujesz jakieś medyczne działania czy zdajecie się na naturę?
    Krropka a jaką dawkę wit d bierzesz? U mnie dopiero 4000 poprawiły poziom, a zaczęłam brać większą dawkę od maja, przez całe lato aż do sierpnia, do kolejnego badania, kiedy skoczylo na 55. Teraz mało słońca, zima, nie bój się zwiększyć dawki.

• krrropka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie :)
    Moja dawka to 5000, przed zrobieniem wyników brałam, ale nieregularnie, trochę się cykałam suplementować regularnie bez sprawdzenia poziomu. Teraz już obaw nie mam i łykam śmiało.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krropka u mnie ocet jabłkowy zadziałał na śluz. Polecam. Od razu w pierwszym cyklu picia były dwa dni rozciagliwego śluzu.
    Zioła piję od bonifratrow. Lekarz w poradni ziololeczniczej przepisał mi specjalną mieszankę ziół na moje dolegliwości gibekologiczne i niepłodność. Piję pół roku z przerwami. Zupełnie przestał mnie boleć brzuch przy okresie więc sobie chwałę. Kilka lat temu piłam zioła jak miałam torbiel na jajniku i na szczęście się wchłonęła.
    Ja po operacji w 2006 roku dostałam do brzucha żel antyzrostowy i chyba zadziałał bo w tym roku na hsg wyszło że wszystko ok w środku, jajowody drożne. Za żel musiałam ekstra zapłacić, tego nie ma w pakiecie.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:
    Kattalinna jutro dopiero 12dpo. Najdłużej u mnie faza luteLna trwa 14 dni. Ale mam wielką ochotę zrobić jutro ten test :-)
    Nie wiem czy to normalne że im dalej w las tym wieksza u mnie nadzieja? No ale tak jest mimo 30 cyklu starań na karku hehehe :-)
    Nie mam dostępu do Twoich wcześniejszych wykresów - zawsze Ci temp tak ładnie szła do góry? Bo teraz normalnie książkowy 3 poziom się rozkręca :-)

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż tak wysoko to nie. Ale raczej ładne, obiecujące były. Ten jest jednak ładniejszy :-) no i w ogóle ten śluz plodny, teraz mega ból piersi, wysoki progesteron. Mam się czym nakręcać :-)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawem numer jeden był progesteron ;-) nie sprawdzałam go, ale zawsze miałam górne normy, a skutkowało to... zaparciami przed okresem. Dzień przed albo rano w dniu 0 sytuacja się rozluźniała ;-) a ja wiedziałam, że oto nowy cykl nadchodzi. W sierpniu to nie następowało, więc podejrzewałam, że coś może być na rzeczy :-)

Jeśli jutro temperatura będzie na takim samym poziomie to weź siknij, co? :-)

preg.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ