X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta,ciekawe jak kot zareaguje, że jego "miejscówkę" zajął jakiś mały ludź.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdzie następną ;-) noc spędził w wózku, musi obadać wszystkie nowe rzeczy, sprawdzić czy bezpieczne itp. To, że teraz cały czas śpi w nosidle mod oznacza, że odpoczywa. On pracuje ;-)

krrropka, Alicja81 lubią tę wiadomość

preg.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ma rację, od soboty byczę się u rodziców, to i na forum mnie mniej. Ale Was podczytuję, tylko pisać na telefonie nie lubię. Wczoraj się uzewnętrznić chciałam i mi na końcu wszystko wykasowało :/

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Greta Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka i ja mam podobnie z tym pisaniem z telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 23:48

02.02.2006 synuś cc 31tc :D 2015 Aniołek :( 05.01.2018 synuś sn 39tc :D
    82do20mm2dvmdfa2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko z telefonu piszę, przy małej usiąść do kompa to graniczy z cudem ;)

Katta. Twój kot debeściak :) Moje są takie same, mam pełno takich zdjęć ;)

Alicja. Przelicznik jest 1ng/ml=3,18 nmol/l.

kattalinna lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomimo tak wysokiego proga plamie a raczej delikatnie krwawie. Zastanawiam się co jest przyczyną.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, a to nie jest początek okresu? U mnie zawsze zaczynało się od takiego delikatnego brudzenia właśnie. Tylko fakt, że to raczej kilka godzin trwało. Kiedy masz wizytę u napro?

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja u Ciebie odkąd pamiętam na wykresach jest za dużo czerwonych kropek. Myślę że skoro hormony w miarę, to przyczyna jest fizjologiczna. Może ta nadzerka o której wspominalas? Mam nadzieję że lekarz zleci badania które odkryją przyczynę i po leczeniu będzie ok.

Wracam z usg połówkowego. Moja dzidzia ma już 520 gramów, wszystko na swoim miejscu, narządy ok. No i już po 3 sekundach (a badanie trwało ponad pół godziny) było wiadomo, że to dziewczynka :-) :-) :-)
    Łożysko ok, tylko szyjka mogłaby być dłuższa do 26 milimetrów. Ale zamknięta, więc jest dobrze tylko trzeba obserwować.
    Bardzo się cieszę :-)

kattalinna, Papierówka, MamaLili, Greta, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś super. Córcie są super. To co mała Rita?
    Co do płomień to tak mam sporo tych plamie. Może to i nadzerka. Wizytę mam 12

Karoluś81 lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, dziwne te Twoje plamienia. Może faktycznie początek okresu?

Karoluś, gratuluję córci :-) rośnie i rozwija się prawidłowo, więc bardzo się cieszę.

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, moja intuicja mnie zawiodła, byłam pewna chłopaka u Ciebie :-) ale nigdy nie byłam dobra w te klocki ;-) gratuluję i witam w różowej drużynie :-D masz pewnie jakieś fotki, czekamy :-D

Sprawdziłam ile moja gwiazda ważyła na połówkowych, to był 20+1 tc i 375 g. Twoja to już duża panna zatem :-)

Ostatnio sobie przypomniałam, jak Twoje cukry, sprawdzasz glukometrem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:52

preg.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprawdzam. Staram się dbać o dietę i mam nadzieję że kolejna krzywa cukrowa też będzie dobra. 23 kwietnia mam wizytę u diabetologa.
    Moja dzidzia jest o tydzień starsza na usg. Normalnie jest 21 plus 3 dni a ona 22 plus 4. Ale to pewnie dlatego że owulkę miałam 10 dc, a poza tym ja i mój Mąż to dwa dryblasy, do tego szczuplaki, to i dziecko jak pan doktor powiedział pigmejem nie będzie :-)
    Jestem oczywiście jeszcze spokojniejsza po tym badaniu. Teraz tylko dotrwać do porodu, i oby finał był szczęśliwy. A na 29 lipca termin po tym dzisiejszym badaniu się przesunął.
    No i fakt, będzie Rita :-) :-) :-)
    Ale z ubrankami nie idę w róże bo drugi będzie synek, więc kolory uniwersalne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:26

Greta lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na początku wychodziła w USG na ok 4-6 dni starszą, co też nikogo nie dziwiło ze względu na gabaryty rodziców ;-) od kiedy z chłopca stała się dziewczynką ;-) to różnice są na tyle małe, że nieistotne. Liczę na to, że tendencja się utrzyma i zostanie drobna. Po porodzie nadrobi :-) od różu nie uciekniesz...
    Dostaliśmy dużo ubranek, część uniwersalna ale pinki też są. A to tylko te używane. Już widzę te prezenty od przypadkowych ludzi - landrynka będzie na bank.

Też bym chciała móc myśleć o drugim dziecku... Ale jeszcze może przyjdzie czas.

Myślimy nad chrzestnymi. Tzn. ja miałam wizję od dawna, ale nieco się pokomplikowało. Ale jest nowy pomysł, tylko zastanawiam się czy to nie dziwnie tak, bo chcemy na chrzestną siostrę cioteczną naszej niuni. Zazwyczaj to z pokolenia starszego się bierze a tu to samo. Spotkałyście się z takim rozwiązaniem?

preg.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus gratuluje, wiedzialam ze bedzie corcia bo mialas duzy przyrost bety :)

Katalina jak najbardziej moga byc chrzestnymi kuzyni itp. Ja do drugiego dziecka poprosze za chrzestna corke mojej kuzynki :) i ja sie z tym czesto spotykam bo jak jest duza riznica wieku to czesto prosza rodzice kuzynow swoich dzieci :).

A u nas walka z ciemieniucha na wlasne zyczenie, moje, nie dziecka :)

Annie ja tez pisze glownie z telefonu jak karmie :)

Alicja zgadzam sie z Toba ze corki sa super, poza tym uwazam, ze kobieta powinna oddac korone :) ale nastepni beda u nas chlopcy :) :) :)

Greta, kattalinna lubią tę wiadomość

Dakota
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście nie mam nic przeciwko różowi. Mija siostra jak się dowiedziała dzisiaj to zaraz poleciała i kupiła różowy dresik rozmiar 68 i zestaw różowych skarpetek z kokardkami. Mega słodkie :-)
    Ja jestem chrzestna mojej o 15 lat młodszej kuzynki. Nie ma problemu.
    Bardzo chciałbym mieć dwójkę dzieci, ale zdaję sobie sprawę że nie wszystko ode mnie zależy. Ale plany są :-)

Alicja81, Dakota, kattalinna lubią tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doty, przykro mi bardzo :(

Annie, myśle ze warto zdobić mutacje, może powinnaś dla bezpieczeństwa mieć w ciąży heparynę i acard. Najlepiej zrobić badanie z testDNA.pl, pakiet trombofilia za 330zl. Zagranice chyba te wysyłają. Potem odsyłasz wymaz z policzka i masz wynik na mailu za ok 3tyg.

Karolus, gratuluje córeczki!!! :)

Alicja, właśnie zaczęłam wczoraj antykoncepcję, za 1,5tyg wizyta startowa i po @ start właściwej stymulacji! :)

Dakota, Karoluś81, Greta lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info :-) że kuzyni mogą być chrzestnymi to wiedziałam, tylko sama nie spotkałam się z taką praktyką i zastawiałam się czy tak się robi ;-) chociaż i tak byśmy się zdecydowali bo nie bardzo mamy wybór. Tylko nie będziemy mogli chrzcić latem bo młoda 16 lat kończy jesienią ;-) to jeszcze jedno pytanie do tematu. Ja o tym nie pomyślałam, mój mąż od razu. Skoro nasza kandydatka jest niepełnoletnia to najpierw wypada spytać rodziców, prawda? Zresztą tak planujemy zrobić, w poniedziałek się wybieramy.

preg.png
  • MamaLili Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chrzestna syna siostry i miałam 16 lat jak nią zostałam. My dla Lilki braliśmy "dorosłych" chrzestnych. Moją siostrę i przyjaciela mojego męża. Nie uważamy że to koniecznie musi być rodzina, chcieliśmy kogoś z kim jesteśmy w miarę blisko. Generalnie to trudny wybór.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLili, sama jestem chrzestną poza rodziną. Kiedyś uważałam, że to nie problem. Niestety, życie idzie w różną stronę, relacje się zmieniają, szczególnie jak dochodzi przeprowadzka do innego miasta. Obecnie z rodzicami mojej chrześnicy łączy mnie tylko to dziecko. Przykre ale prawdziwe. Wiadomo, w rodzinie też różnie bywa, gwarancji nie ma. Ale jednak prawdopodobieństwo utrzymania kontaktów większe.
    Też planowaliśmy dorosłych, ale wtedy oboje chrzestni musieliby być z mojej strony. Zresztą, taki był pierwotny zamysł. Ze strony męża trudno o osobę, spełniającą warunki. A zależy nam na osobie nie tylko z papierami, ale i z poglądami :-)

preg.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla syna brałam chrzestna która miala niecałe 16 lat i była przed bierzmowaniem. Wszystko się da

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ