Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Bertha, cały czas o Tobie myślę, zaciskam kciuki z całych sił!
Alicja, no skoro tak, to ja nie protestuję -
Bertha jestem z Tobą, myśl pozytywnie
Dotty fajnie, że zapodałaś suwaczka, oby reszta ciąży była spokojna.
Mamusie Wasze Maleństwa są przesłodkie
U mnie dzisiaj początek 8 miesiąca. Zaczynam mieć sny o porodzie i karmieniu.
Po wizycie u diabetologa miałam zlecone badanie hemoglobiny glikowanej, bo na podstawie pomiarów trudno stwierdzić, czy potrzebuję insuliny czy nie. Jeśli wynik będzie powyżej 6,5 to mam się pilnie zgłosić do diabetolog i wtedy pewnie dostanę insulinę, jeśli wynik będzie ok, to wizyta dopiero pod koniec miesiąca, dietę i pomiary mam kontynuować.
Dzisiaj miałam drugie ktg. Z dzidzią ok, są już wyczuwalne skurcze przepowiadające na ktg, ale ja ich nie czuję. Za tydzień kolejne ktg.
Dzwoniłam dzisiaj do szpitala, w którym chcę rodzić. Nie trzeba wcześniej się umawiać. Przychodzę w terminie porodu, i działamy, oczywiście jeśli będą wolne łóżka.
Dzisiaj też zamówiłam wózek. Mówili, że do 6 tygodni się czeka, a okazuje się, że będzie w przyszłym tygodniu.
Za chwilę zamawiam pierwsze otulacze. Kattalina proszę podziel się opinią na temat pieluszek wielorazowych. Ja chcę na początek tetrę na dzień, na noc pampersy, a jak dziecko podrośnie to już tylko te wielorazowe, choć nie ukrywam, że ze względów finansowych mam zamiar używać głównie tetry jako wkładu. Choć pewnie z czasem dokupię kilka oryginalnych wkładów. Zobaczymy ja to wyjdzie w praktyce.
Ostatnio całkiem dobrze się czuję, upały oczywiście męczą bardziej niż zwykle, ale już tak naprawdę odliczam tygodnie do końca ciąży. Moja Malutka w tamtym tygodniu ważyła 1750 gram. I nadal jest dziewczynką Jest ułożona główką do dołu, mam nadzieję, że się nie odwróci. Choć się boje, to bardzo chcę rodzic naturalnie.
Pozdrawiam serdecznieGreetta, kattalinna, doty22, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Karoluś, już duża dziewczynka szybko to zleciało
Co do pieluszek - ja kupiłam wkłady różne, a faktycznie najlepsza jest tetra dla mnie. Drugiego dnia domawialam kolejną i teraz wkłady są jak mi się tetra kończy, zostawiam dla męża a sama kombinuję z wkładami albo prefoldami. Tetrę polecam małą 50x50. Ja mam 21 sztuk i w sumie na 1,5 dnia wystarcza, nie muszę codziennie prać. Na yt są filmiki jak składać, pewnie już widziałaś jakie otulacze kupujesz? Dla nas najlepszy jest wełniany, malutki mamy tylko jeden więc używamy zamiennie z wełnianymi gatkami szytymi albo otulaczami pul. Żałuję, że jest tylko jeden. Ale za chwilę Ania dorośnie do trzech kolejnych, niby też rozmiar noworodkowy ale jakiś większy. U nas wielo jest całą dobę, choć przyznam, że którejś nocy przy kolejnej zmianie zamarzyłam o jednorazowce. Rano mi przeszło pytaj kochana, będę odpowiadała jak umiem
Jaki wózek wybraliście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 17:19
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
Berta odezwij sie...plissss
Dziewczyny ja mam fioła na punkcie wózków pozwólcie mi sie też pochwalić.....chociaż w ciąży nie jestem....... wozek zamówiłam dzień przed poronieniem, czy ja wiedziałam wtedy jak sie sprawy potocza? w każym razie mam i czeka na dzidzie na strychu
Mam Navingtona carravel biał granatowy, gondole, spacerówke i 2 podwozia ( na paskach i skladana poreczna do auta "parasolke")
kattalinna, krrropka lubią tę wiadomość
-
Jestem! Mam moja kropeczke w brzuszku!!!! transfer poszedł bezproblemowo teraz tylko czekać do testowania..
Dziękuje za wszystkie kciuki! :*kattalinna, krrropka, Alicja81, Karoluś81, Greetta, doty22, Papierówka, MamaLili, ktosiowa, Annie1981 lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
stresant aż sobie zobaczyłam w google- ten wózek- super jest.
Bertha- jak transfer??
Karoluś jeszcze 8 tygodni, zaraz zleci zobaczysz, czekamy na małą Ritę.
Dotty, a jak Tys się czujesz??Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Bertha,
I dalej kciuki zaciskam! -
Berta cudowna wiadomość teraz to juz na pewniaka czekamy za 2 tygodnie II kreski jak malowane beda ja od poczatku wiedzialam ze jeden maly wojownik sie ostał i wywalczy głowna nagrode odpoczywaj i myśl pozytywnie
Karoluś - juz z górki ostatnia prosta
Katta oby sie Twoje slowa spełniły:)
Dziewczyny połaczcie siły telepatyczne i przywołajcie u mnie te zagubiona @ ......bo szlag mnie trafi....nie chce isc po leki na wywołanie bo wole zeby naturalnie sie doczłapałabertha lubi tę wiadomość
-
Bertha- super informację. teraz jszcze ocnej zaciskamy kciuki aby maluszek dobrze się wgryzł, kiedy testujesz?
Stresant, a byłaś u lekarza??, to dziwne,że tak długo miesiączka się nie zjawia.bertha lubi tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Wgryzie sie na pewno, bo to taki mały gryzoń będzie
Alicja dzis 6t3d.....u lekarza byłam kolo 3-4 tygodnia.....mówił ze spokojnie czekać...powinna nadejść....
ciąża była wysoka więc beta mogła dlużej opadać....czekam i jak do 7 tygodnia sie nie pojawi to w poniedzalek niechetenie ale zajde do lekarza....może jeszcze zeszłotygodniowa infekcja sie dołożyła do opóznienia....no i ogólnie mega duży stres w pracy....(dyra zaczeła szantazować przed podpisaniem umowy...obawiam sie ze jak nie przystąpie na jej "prośby" to z umowa moge sie pożegnać) -
Bertha pomodle się o siły dla Twojego dzieciątka. Niech zostanie u Mamusi
Katta ja zamówiłam trzy otulacze pul takie od 4 i 6 kg . I dwa wkłady rozmiar M tej samej firmy. Welnianych jeszcze nie obczailam dokładnie. Myślę, że na bieżąco sobie zamowie jeszcze różne pieluszki. Tetry mam całą masę, chyba z 50 pieluszek. Te kolorowe są teraz takie urocze. Zamówiłam też dwie klamerki do spinania tetry.
Wózek Tako Junama Madena. Bardzo nam się w sklepie spodobał. Lekko się prowadzi i jest wygodny dla takich wielkoludow jak my. Od razu z fotelikiem w zestawie.
Stresant wyjątkowo na tym forum trzymam kciuki żeby@ przyszłabertha lubi tę wiadomość
-
Fajny wózek my też mamy tako ale srary bardzo model. Nawet jak na tak wiekowy pojazd jest ok, także Wasz powinien się sprawdzić rewelacyjnie
Pieluszki tetrowe masz same kolorowe? Bo one bardzo cienkie są, przez co prawie w ogóle nie chłonne... Rozważ też zakup otulaczy typowo w rozmiarze new born, jeśli Rita urodzi się drobna to te od 4 kg będą za wielkie. Chyba, że na początku będziesz używać jednorazowych. Wełna jest o tyle super, że nie wymaga prania częstego, dopiero jak oberwie kupą. A tak ewentualne siku nie szkodzi, bo ma naturalne właściwości antybakteryjne. Taki otulacz można prać raz na kilka tygodni. No i termoregulacja: grzeje gdy jest zimno, chłodzi gdy gorąco. Ja jestem zakochana. -
Bertha super! Teraz wrzuć na luz, zero stresu i będą dwie kreski!
bertha lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017