X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha- ja trzymam kciuki już od dawna. Mam nadzieję, że nie zadzwonią i zabierzesz do brzzuszka mrozaczka:-)

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, cały czas o Tobie myślę, zaciskam kciuki z całych sił!

Alicja, no skoro tak, to ja nie protestuję :D

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki jutro!!!! Oby nie zadzwonili... boje sie

Trzymam mocno zacisniete <3

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam :)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, nie stresuj się!

age.png
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, ja też trzymam mocno kciuki!

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha jestem z Tobą, myśl pozytywnie :)

Dotty fajnie, że zapodałaś suwaczka, oby reszta ciąży była spokojna.

Mamusie Wasze Maleństwa są przesłodkie :)

U mnie dzisiaj początek 8 miesiąca. Zaczynam mieć sny o porodzie i karmieniu.
    Po wizycie u diabetologa miałam zlecone badanie hemoglobiny glikowanej, bo na podstawie pomiarów trudno stwierdzić, czy potrzebuję insuliny czy nie. Jeśli wynik będzie powyżej 6,5 to mam się pilnie zgłosić do diabetolog i wtedy pewnie dostanę insulinę, jeśli wynik będzie ok, to wizyta dopiero pod koniec miesiąca, dietę i pomiary mam kontynuować.
    Dzisiaj miałam drugie ktg. Z dzidzią ok, są już wyczuwalne skurcze przepowiadające na ktg, ale ja ich nie czuję. Za tydzień kolejne ktg.

Dzwoniłam dzisiaj do szpitala, w którym chcę rodzić. Nie trzeba wcześniej się umawiać. Przychodzę w terminie porodu, i działamy, oczywiście jeśli będą wolne łóżka.

Dzisiaj też zamówiłam wózek. Mówili, że do 6 tygodni się czeka, a okazuje się, że będzie w przyszłym tygodniu.

Za chwilę zamawiam pierwsze otulacze. Kattalina proszę podziel się opinią na temat pieluszek wielorazowych. Ja chcę na początek tetrę na dzień, na noc pampersy, a jak dziecko podrośnie to już tylko te wielorazowe, choć nie ukrywam, że ze względów finansowych mam zamiar używać głównie tetry jako wkładu. Choć pewnie z czasem dokupię kilka oryginalnych wkładów. Zobaczymy ja to wyjdzie w praktyce.

Ostatnio całkiem dobrze się czuję, upały oczywiście męczą bardziej niż zwykle, ale już tak naprawdę odliczam tygodnie do końca ciąży. Moja Malutka w tamtym tygodniu ważyła 1750 gram. I nadal jest dziewczynką :) Jest ułożona główką do dołu, mam nadzieję, że się nie odwróci. Choć się boje, to bardzo chcę rodzic naturalnie.

Pozdrawiam serdecznie :)

Greetta, kattalinna, doty22, ktosiowa lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś, już duża dziewczynka :-) szybko to zleciało :-)

Co do pieluszek - ja kupiłam wkłady różne, a faktycznie najlepsza jest tetra dla mnie. Drugiego dnia domawialam kolejną i teraz wkłady są jak mi się tetra kończy, zostawiam dla męża a sama kombinuję z wkładami albo prefoldami. Tetrę polecam małą 50x50. Ja mam 21 sztuk i w sumie na 1,5 dnia wystarcza, nie muszę codziennie prać. Na yt są filmiki jak składać, pewnie już widziałaś :-) jakie otulacze kupujesz? Dla nas najlepszy jest wełniany, malutki mamy tylko jeden więc używamy zamiennie z wełnianymi gatkami szytymi albo otulaczami pul. Żałuję, że jest tylko jeden. Ale za chwilę Ania dorośnie do trzech kolejnych, niby też rozmiar noworodkowy ale jakiś większy. U nas wielo jest całą dobę, choć przyznam, że którejś nocy przy kolejnej zmianie zamarzyłam o jednorazowce. Rano mi przeszło ;-) pytaj kochana, będę odpowiadała jak umiem :-)

Jaki wózek wybraliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 17:19

Karoluś81 lubi tę wiadomość

age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berta odezwij sie...plissss

Dziewczyny ja mam fioła na punkcie wózków :) pozwólcie mi sie też pochwalić.....chociaż w ciąży nie jestem....... wozek zamówiłam dzień przed poronieniem, czy ja wiedziałam wtedy jak sie sprawy potocza? w każym razie mam i czeka na dzidzie na strychu

Mam Navingtona carravel biał granatowy, gondole, spacerówke i 2 podwozia ( na paskach i skladana poreczna do auta "parasolke")

kattalinna, krrropka lubią tę wiadomość

• bertha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Mam moja kropeczke w brzuszku!!!! :):):) transfer poszedł bezproblemowo :):) teraz tylko czekać do testowania..
    Dziękuje za wszystkie kciuki! :*

kattalinna, krrropka, Alicja81, Karoluś81, Greetta, doty22, Papierówka, MamaLili, ktosiowa, Annie1981 lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant aż sobie zobaczyłam w google- ten wózek- super jest.

Bertha- jak transfer??

Karoluś jeszcze 8 tygodni, zaraz zleci zobaczysz, czekamy na małą Ritę.
    Dotty, a jak Tys się czujesz??

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, nie potrzebujesz pozwolenia :-) wózek super, czekamy na użytkownika :-D

Bertha, kciuki!

Dziewczyny, pomyślałam sobie, że teraz takie upały jak w piekarniku, że te bułeczki muszą Wam powyrastać ;-) powodzenia wszystkim :-D

age.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, :) :) :)
    I dalej kciuki zaciskam!

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berta cudowna wiadomość :) teraz to juz na pewniaka czekamy za 2 tygodnie II kreski jak malowane beda :) ja od poczatku wiedzialam ze jeden maly wojownik sie ostał i wywalczy głowna nagrode :) odpoczywaj i myśl pozytywnie :)

Karoluś - juz z górki ostatnia prosta :)

Katta oby sie Twoje slowa spełniły:)

Dziewczyny połaczcie siły telepatyczne i przywołajcie u mnie te zagubiona @ ......bo szlag mnie trafi....nie chce isc po leki na wywołanie bo wole zeby naturalnie sie doczłapała :)

bertha lubi tę wiadomość

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha- super informację. teraz jszcze ocnej zaciskamy kciuki aby maluszek dobrze się wgryzł, kiedy testujesz?

Stresant, a byłaś u lekarza??, to dziwne,że tak długo miesiączka się nie zjawia.

bertha lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgryzie sie na pewno, bo to taki mały gryzoń będzie :)

Alicja dzis 6t3d.....u lekarza byłam kolo 3-4 tygodnia.....mówił ze spokojnie czekać...powinna nadejść....

ciąża była wysoka więc beta mogła dlużej opadać....czekam i jak do 7 tygodnia sie nie pojawi to w poniedzalek niechetenie ale zajde do lekarza....może jeszcze zeszłotygodniowa infekcja sie dołożyła do opóznienia....no i ogólnie mega duży stres w pracy....(dyra zaczeła szantazować przed podpisaniem umowy...obawiam sie ze jak nie przystąpie na jej "prośby" to z umowa moge sie pożegnać)

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha pomodle się o siły dla Twojego dzieciątka. Niech zostanie u Mamusi :-)

Katta ja zamówiłam trzy otulacze pul takie od 4 i 6 kg . I dwa wkłady rozmiar M tej samej firmy. Welnianych jeszcze nie obczailam dokładnie. Myślę, że na bieżąco sobie zamowie jeszcze różne pieluszki. Tetry mam całą masę, chyba z 50 pieluszek. Te kolorowe są teraz takie urocze. Zamówiłam też dwie klamerki do spinania tetry.

Wózek Tako Junama Madena. Bardzo nam się w sklepie spodobał. Lekko się prowadzi i jest wygodny dla takich wielkoludow jak my. Od razu z fotelikiem w zestawie.

Stresant wyjątkowo na tym forum trzymam kciuki żeby@ przyszła :-)

bertha lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny wózek :-) my też mamy tako ale srary bardzo model. Nawet jak na tak wiekowy pojazd jest ok, także Wasz powinien się sprawdzić rewelacyjnie :-)

Pieluszki tetrowe masz same kolorowe? Bo one bardzo cienkie są, przez co prawie w ogóle nie chłonne... Rozważ też zakup otulaczy typowo w rozmiarze new born, jeśli Rita urodzi się drobna to te od 4 kg będą za wielkie. Chyba, że na początku będziesz używać jednorazowych. Wełna jest o tyle super, że nie wymaga prania częstego, dopiero jak oberwie kupą. A tak ewentualne siku nie szkodzi, bo ma naturalne właściwości antybakteryjne. Taki otulacz można prać raz na kilka tygodni. No i termoregulacja: grzeje gdy jest zimno, chłodzi gdy gorąco. Ja jestem zakochana. :-)

age.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha super! Teraz wrzuć na luz, zero stresu i będą dwie kreski!

bertha lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetre mam białą i kolorową. Chciałam zamówić otulacz new born ale akurat były niedostępne. Muszę poszukać u innych sprzedawców. Jednorazowe pieluszki tylko na noc na początku. Na dzień tetra.

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ