X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant- to dobra wiadomość. szkoda tylko,że ta @ się spóźnia.

Masakryczie gorącą, ja niestety w pracy nie mogę chodzić lekko i zwiewnie ubrana, i coś czuję, że mi się dzisiaj jajniki ugotowały na twardo.

Karola jak ty wytrzymujesz w ciąży z taką temperaurą??

ktosiowa lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko pokazuje
    Ktosika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 22:48

kattalinna, Alicja81, MamaLili lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, jaki duży! I cudny <3 piękna z nich para będzie ;-)

ktosiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, jaki fajniutki. Jaki usmiech!!!, toż to będzie podrywacz :-)

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Na szybko pokazuje
    Ktosika
    No to faktycznie było na szybko, tylko przejść się poszłam na godzinę i już mnie ominęło :P
    Alicja, u nas dzisiaj było cały dzień deszczowo i ok 20 stopni, ale za to wieczorem zrobiło sie cudnie, świeże powietrze i oszałamiające zapachy.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • bertha Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, super ze trombofili itd nie masz. A dostałaś dokładne wyniki? Masz pai1 zrobione?
    Kariotypy robiliście? Jeszcze allo-mlr i komórki nk można by zrobić - organizm może odrzucać zarodek jak obce ciało. Ja biorę na to leki. Przepraszam stresant ze drąże, ale ja nie wierze w przypadki.. nie chciałabym po prostu żeby to się powtórzyło :*

Po podglądzie super. Endometrium ładne, 10,9mm. Transfer w poniedziałek :)
    Teraz został już tylko jeden ważny krok -żeby zarodek ładnie się rozmroził i przeżył.. jeśli wszystko będzie ok to widzę się z ginem na transferze. Jeśli miałoby być coś nie tak to będzie dzwonił. Także mam nadzieje ze nie zadzwoni...

krrropka, doty22, Wikisen, Greetta, stresant, Annie1981 lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, no to oby do poniedziałku. I żeby lekarz nie zadzwonił :)

Wikisen lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, super,że wyniki dobre. Tylko, tak jak bertha pisze, lepiej zbadać dokładniej. Wszytko przed Wami. Oby @ szybko przyszła i ruszycie ze staraniami :-)

Bertha, to już??? Piękne endometrium, trzymam kciuki za kruszynkę, aby się przyjęła i zadomowiła u Ciebie :-)

Karoluś, jak wytrzymujesz? W ciąży wiem że jest ciężej.

Alicja, jak u Ciebie?

Ktosiowa, ja też nie zdążyłam zobaczyć :-( ale wierzę, że piękny kawaler dla Ani (kattaliny córci) rośnie ;-)

Aqga, fajnie że zajrzałaś. Szkoda malucha, ale trzymam za chorego kciuki, aby szybko wrócił do zdrowia. Wam życzę dużo sił :-)

U mnie upał niemiłosierny, pewnie jak w większości kraju. W domu 26 stopni, w sypialni 30!!! Ale dajemy radę.
    Janek chodzi już sam, dwa dni temu skończył 13 miesięcy! Kiedy to minęło? Jest pogodnym chłopcem.
    Ja czuję się dobrze, zważywszy na te upały, to sukces. Przeszłam dziś całą drogę na procesji, było momentami ciężko, słabo i gorąco, ale dałam radę. Oczywiście z Jankiem w wózku :-) plamienie już całkiem przeszło. W następną środę mam kontrolę. Zobaczymy. Brzuch pobolewa czasem, ale tłumacze sobie że się rozciąga.

kattalinna lubi tę wiadomość

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • Wikisen Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha poczatek czerwca to naprawde piekny czas na Twoja ciaze :) zycze Ci tego z calego serca!!!

29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
    Dawid (18 tc) ♥️♥️
    11.2018 synek Daniel
    h4zp9jcgfzggimc3.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie :-D
    Dziś wizyta u pediatry. Same ochy i achy ;-) bardzo się cieszę, bo przyrost wagi imponujący, od wypisu w zeszły wtorek prawie pół kilo dziecka więcej. Dziś 3615g :-)
    Mój cyc ma moc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 03:54

doty22, Greetta, krrropka, Karoluś81, ktosiowa, Papierówka, Alicja81, Annie1981 lubią tę wiadomość

age.png
  • Wikisen Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze pokonalyscie problemy z karmieniem. Teraz juz tylko z gorki... Ania rosnie w oczach. Jest przesliczna.

29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
    Dawid (18 tc) ♥️♥️
    11.2018 synek Daniel
    h4zp9jcgfzggimc3.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta, sama słodycz :) I ta pieluszka!

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    przyrost wagi imponujący, od wypisu w zeszły wtorek prawie pół kilo dziecka więcej. Dziś 3615g :-)
    Mój cyc ma moc ;-)

Kochana Twoj cyc naprawde ma moc :D dalyscie czadu z ta waga ;)
    Ania sliczna :)

Pogoda piekna tylko na spacerkach siedziec z maluszkami albo z brzuszkami siedziec :)
    Oczekujace mamusie dajecie rade w ta pogode?
    Starajace sie tez na spacerek wit d lapac aby pomoc plodnosci ;)

Wszystkiego dobrego dziewczyny dla tych maluszkow, dzieciaczkow ktore juz sa znami oraz dla tych w brzuszkach z okazji dnia dziecka :D

Karoluś81, kattalinna lubią tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • doty22 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, cudownie! Śliczna dziewczyna :-) no i mleko super pierwsza klasa!

Antek ur.24-06-2005 Janek ur. 29-04-2017
    Aniołki [*] (14 tc) 15-09-1998, (9 tc) 02-04-2008 (6tc) 26-03-2018, Gabrysia 11.06.2018 (11tc)
    Szósta ciąża w toku
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta mała cudowna od razu widać za na cycu :) gratulacje ze przewalczylas i udalo sie naturalne karmienie...naprawde oplaca sie troche pomeczyc....bo karmienie piersia to wcale nie prosta sprawa.......a jak pieluszki sprawdzaja sie czy dajesz tez pampersy?

Ktosiowa niestety nie zdazylam zobaczyć :(

Bertha do poniedziałku tylko 2 dni szybko przeleci trzymamy kciuki

Dziewczyny badan miałam robionych mnóstwo....lekarz tylko krzyzyki na skierowaniu stawial, bo mowil ze jakbym to wszystko robila w Polsce to bym z torbami poszla a ze u nas za darmo to zrobimy wszystko ( pielegniarka co pobierala to mowila ze mi zaraz krwi braknie jak nie przestanie zakreslac)....dodatkowo skierowal na wymaz na ureaplazme, chlamydie i jeszcze jedno dziadostwo (nie pamietam)...mowilam ze chlamydie mialam robiona pol roku temu i ze nie mam.....a on na to, ze nie przeszkadza, ze kasa chorych zaplaci wiec robimy znowu :)

pielegniarka przez telefon powiedziala ze wszystkie te badania ktore mialam robione u nich sa ok....jak zaczelam wypytywac jakie to byly to tylko wymienila ogolnie przeciwciala trombofilie i mutacje reszty jej sie nie chcialo mowic ..powiedziala ze szczegolowo mi lekarz na wizycie opisze.....

zastanawiam sie czy brac ten acard jak trombofilli nie mam....

myśle tez nad jakimis wspomagaczami dla męża bo skoro u mnie ok to moze u niego cos nie halloo (dodam ze bratu meża 22 lat temu urodzila sie gluchoniema córka, 70% prawdopodobienstwo ze u nastepnej corki pojawi sie taka sama wada, 30% ze u syna.......w zeszylam tygodniu urodził mu sie syn, zdrowy i słyszacy - ale z inna żona)

U nas straszliwy upał, jak w lipcu, dziś mija 6 tygodni od poronienia

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha. Trzymam kciuki za brak telefonu i powodzenia w poniedziałek :)

Kattalina. Śliczna Twoja córcia :) Cieszę się, że tak ładnie Wam idzie KP :)

Emilcia dwa dni temu pierwszy raz sama usiadła. Mam siedzące i pełzające dziecko. Nowy etap się zaczął ;)

kattalinna, krrropka, Greetta lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant acard bierz, ja brałam w czasie starań i teraz do 34 tygodnia ciąży mam brać. Ułatwia zagniezdzenie zarodka a później poprawia przepływy między matką a dzieckiem. Na pewno Ci nie zaszkodzi. Zresztą z tego co wiem od koleżanek to każda, która miała poronienie dostaje w kolejnej ciąży acard.

• krrropka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, dzielna dziewczynka z Twojej Emilki. Nawet sie nie obejrzysz, a zacznie biegać i umawiać się na randki ;)

Alicja, zerknęłam na Twój wykres. Coś mi sie wydaje, że będziemy się w tym miesiącu razem stresowały.

Annie1981 lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krropka, w tym miesiącu zero stresów tylko pozytywny test ciążowy dla nas zamawiam.

Annie- brawo dla Emilki,

kattalinna, krrropka, Greetta, Annie1981 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • bertha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki jutro!!!! Oby nie zadzwonili... boje sie

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ