Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybertha wrote:Czesc Kit!
wspolczuje strat.. koniecznie zbadaj sie i męża! wzdluz i wszerz. co juz badalas? w ktorych tygodniach straty?
Sprawdzalas czy dzieciaczki mialy wady?
homocysteina, trombofilia, mthfr, pai, nk, test cba, przeciwciala ana, asa, tarczycowe , u meza fragmentacja dna, bakterie, przeciwciala, morfologia.
Ja jestem tez w gronie staraczek. Staram sie juz 5 lat, raz udalo mi sie zajsc po roku, ale ciaza zatrzymana w 8tc. od tego czasu - czyli od 4 lat nie udalo mi sie wciaz zajsc w ciaze - mimo licznych stymulacji, iui, 3xivf. Problemow wielkich nie ma u nas a jednak ciazy brak. -
Grosia, tata od dziś na ojcowskim. A ja w pracy byłam może z pół godziny i wróciłam z wypowiedzeniem tak jak przewidywałam i liczyłam na to 😊
Kit, ja m 15miesieczną córeczkę, na którą czekaliśmy 3 lata. Teraz niby jestem staraczką i nie. Mąż póki co niezdecydowany. A ponieważ właśnie zostałam bezrobotną to też wolałabym teraz nie zachodzić w ciążę.Kit lubi tę wiadomość
-
Kit, ja również staraczka, od czterech lat. Zdiagnozowane niedrożne jajowody, w ubiegłym roku udrożnione, ale ciąży nadal brak.
Katta, ale jak to z wypowiedzeniem, jaki powód podali? Chciałaś tego, czy spodziewałaś się, ale chciałaś zostać w tej pracy?
Emdar, super i oby dalej tak książkowo było
JUż mi się owulacja przesuneła z 9 dc na 11, to już trochę lepiejKit lubi tę wiadomość
-
Kit wrote:Czesc.Ciaze obumarly na roznym etapie.Pierwsza 19 tydz druga pudsty pecherzyk a trzecia ciaza b.Wyszlo mi Hashimoto i przeciwciala antyfisfolipidiwe.Maz robil nie dawno nasienie i u niego wszystko ok.Szlag mnie trafia bo mialam za tydzien isc na monitoring a gin na urlopie wiec nie mam tabletek na cienkie endo.Czemu to wsxystkomusi zawsze byc pod gorke.Kochana bardzo wspolczuje ci straty i oby wkoncu sie udalo.Musimy w to wierzyc😚
A męża przebadanie dokładniej niż podstawowe badanie nasienia - mam 2 koleżanki po 4 lub 5 stratach które po 4 latach starań w sumie dopiero teraz się zabrały za zbadanie fragmentacja dna, posiewy i przeciwciał przeciwplemnikowych w nasieniu i okazuje się ze tam leży problem a przez te wszystkie lata leczyły tylko siebie i próbowały się zbierać po kolejnych stratach. Także warto te badania tez zrobić. To jest jedno oddanie nasienia.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualnybertha wrote:Czyli heparynę powinnaś mieć w kolejnej ciąży koniecznie.
A męża przebadanie dokładniej niż podstawowe badanie nasienia - mam 2 koleżanki po 4 lub 5 stratach które po 4 latach starań w sumie dopiero teraz się zabrały za zbadanie fragmentacja dna, posiewy i przeciwciał przeciwplemnikowych w nasieniu i okazuje się ze tam leży problem a przez te wszystkie lata leczyły tylko siebie i próbowały się zbierać po kolejnych stratach. Także warto te badania tez zrobić. To jest jedno oddanie nasienia. -
Katta mąż niezdecydowany brzmi lepiej niż absolutnie na nie☺ Przekonujesz go,czy sam się przekona?Liczyłaś na wypowiedzenie,czyli spodziewałaś się?
Krrropka przyuważyłam zmianę na wykresie☺
Kitv dziewczyny na badaniach to tu super znają się☺ Ja mam dwoje dzieci,staramy się o trzecie,z tym że w kwietniu dopiero pozbyłam się centymetrowego polipa,który siedział w szyjce.
1.04.2020 Dwie córeczki💗💗 -
Krrropka, zwolnienie grupowe. Spodziewałam się bo wszystkich z mojej jednostki zwolnili - redukcja zdublowanych stanowisk po przejęciu firmy. Dostałam odprawę więc jest ok, mogę spokojnie kilka miesięcy posiedzieć z Anią w domu jeśli żłobek państwowy nie wypali. No i szukać pracy.
Grosia, do czasu ponownego zatrudnienia nie będę namawiać męża. -
nick nieaktualnyGrosia wrote:Katta mąż niezdecydowany brzmi lepiej niż absolutnie na nie☺ Przekonujesz go,czy sam się przekona?Liczyłaś na wypowiedzenie,czyli spodziewałaś się?
Krrropka przyuważyłam zmianę na wykresie☺
Kitv dziewczyny na badaniach to tu super znają się☺ Ja mam dwoje dzieci,staramy się o trzecie,z tym że w kwietniu dopiero pozbyłam się centymetrowego polipa,który siedział w szyjce. -
nick nieaktualnyWczoraj dowiedzislam sie ze gin do ktorego teraz chodze pracuje w klinice w Ostrawie.Dlatego mi ostatnio jakies filozofie prawil o kobietach ktore maja jakies przeciwciala ktore odrzucaja zarodki i o kobiecie 49 lat ktora prowadzil w ciaxy.Powiedzial przy niej to ja dziewczynka jestem -bardzo pocieszajace😩
-
Kit, Wg mnie warto zbadać cała immunologie przed kolejna ciąża. Chyba ze masz już steryd tez przepisany na wszelki wypadek na kolejna ciąże.
Heparyna + steryd + progesteron to taki żelazny zestaw przy poronieniach.
Stan plemników męża mógł się już zmienić od tego czasu. Przeciwciała mogły się pojawić, czy tez jakaś bakteria w nasieniu.
Badania do wykonania:
Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie
Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG
Glukoza
Insulina
Homocysteina
Wit d3
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
Pai1
Vr2
Kariotypy twoje i partnera
Subpopulacje limfocytów (immunofenotyp, test imk)
Test CBA
Aktywność nk
Test limfocytotoksyczny (LCT)
Genotypowanie kir
Mąż:
Badanie nasienia MSOME
Fragmentacja dna nasienia (chromatyna)
Test HBA
Chlamydia
Przeciwciała przeciwplemnikowe
Posiew z nasieniahttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
Kit. Witaj. Trzymam kciuki, żeby zła passa się już u Ciebie skończyła.
Ja też staraczka, chociaż teraz o drugie, więc jest mi łatwiej pogodzić się z porażką.
Dziewczyny dobrze mówią, że warto porobić szczegółowe badania mężowi. Mój też ma dziecko z poprzedniego małżeństwa, nam też się udało po 6 miesiącach zająć w ciążę, a teraz przy staraniach o kolejne okazuje się, że mąż ma 0% ruchliwych plemników, dlatego staramy się już 1,5 roku i nic.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Grosia! Sikaj na testa! Taki piękny wykres!! To musi być to
Grosia lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
nick nieaktualnybertha wrote:Kit, Wg mnie warto zbadać cała immunologie przed kolejna ciąża. Chyba ze masz już steryd tez przepisany na wszelki wypadek na kolejna ciąże.
Heparyna + steryd + progesteron to taki żelazny zestaw przy poronieniach.
Stan plemników męża mógł się już zmienić od tego czasu. Przeciwciała mogły się pojawić, czy tez jakaś bakteria w nasieniu.
Badania do wykonania:
Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)
Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie
Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)
Przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
Przeciwciała przeciw antygenom jajnika (AOA) (=przeciwjajnikowe)
Przeciwciała przeciwłożyskowe (APA)
TSH
FT3
FT4
anty-TPO
anty-TG
Glukoza
Insulina
Homocysteina
Wit d3
Mutacja genu protrombiny (20210 G-A)
Czynnik V Leiden
MTHFR C
MTHFR A
Pai1
Vr2
Kariotypy twoje i partnera
Subpopulacje limfocytów (immunofenotyp, test imk)
Test CBA
Aktywność nk
Test limfocytotoksyczny (LCT)
Genotypowanie kir
Mąż:
Badanie nasienia MSOME
Fragmentacja dna nasienia (chromatyna)
Test HBA
Chlamydia
Przeciwciała przeciwplemnikowe
Posiew z nasienia -
nick nieaktualny