X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie chyba też ok:) Chyba bo nie miałam usg od ostatniego razu i pewnie jeszcze długo nie pójdę do lekarza. Na szczęscie plamień nie mam żadnych, mdłości bywają, więc nie mam co panikować. Cudem zrobiłam badania krwi w zeszły piątek (w luxmed), bo teraz z powodu tego koronawirusa ciężko gdziekolwiek do placówki iść . Dostałam zwolnienie lekarskie- prewencyjnie jako ciężarna dla ochrony przed koronawirusem. I tak sobie siedzę w domku. Czasem wychodzę na spacer, żeby trochę zaczerpnąć słońca i żeby synuś się wybiegał. Teraz wszystkie wizyty lekarskie mam przez telefon. Mam nadzieję , że prenatalne uda się jakoś zrobić - wypadają za miesiąc. Eh, ciężkie czasy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 09:24

Annie1981, bertha, kattalinna, krrropka, Dakota, Wikisen, ktosiowa lubią tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka. Super wiadomości. Rosnijcie zdrowo 🙂

Papierówka lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • bertha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Ależ oczywiście :D
    no i widzisz!!! temp znowu wystrzelila!

kattalinna, krrropka lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 18 dni po poronieniu, śluz mega płodny, test owu dość ciemny. Zrobię jutro jeszcze raz, ciekawe co wyjdzie. Nie spodziewałam się owulacji teraz, ale kto wie 😉

kattalinna, krrropka, Dakota, Papierówka lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    no i widzisz!!! temp znowu wystrzelila!
    Właśnie weszłam, zobaczyłam i się jaram jak nie wiem 😄😄

krrropka, Dakota lubią tę wiadomość

age.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież mówiłam, że ładny wykres mam w tym cyklu :D :D :D

Annie, działaj, działaj, kto to wie, co będzie. Kciuki zaciśnięte!

kattalinna, bertha, Annie1981, Dakota, Papierówka, Wikisen lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka do kiedy czekasz z testem?

age.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja tez nogami przebieram, co chwile wchodzę i sprawdzam czy coś u Ciebie...?

Papierowka Na pewno wszystko jest OK :)

krrropka lubi tę wiadomość

Dakota
  • bertha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nowy cykl. Kropka, ty dajesz jeszcze nadzieje ze marzec będzie szczęśliwy!

Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berha, szkoda, ale trzymam kciuki za nowy cykl, ściskam Cię.

Na razie się nie ekscytuję, u mnie już sporo ładnych wykresów było, a efekt jest, jaki jest (a raczej brak efektów).
    Testu jeszcze nie planuję. Ale dziekuję za kibicowanie :D nie ukrywam, że podnosi nie to na duchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 09:01

kattalinna lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha u mnie tez się szykuje nowy cykl dziś, najpozńiej jutro.
    Kropka trzymam kciuki.

Właśnie sobie zdałam sprawę ze w najbliższym czasie- miesiącach nie ma pewńie szans na badanie Hsg.

Dakota
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Krrropka to spadek na zagnieżdżenie i tej wersji będę się trzymać jakby co!
    Wyglada na to, że mam drugie zagnieżdżenie 🤣🤣🤣😎

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, wstrzymali zabiegi? Kurcze, z jednej strony rozumiem względy bezpieczeństwa, ale ciekawe jak poźniej szpitale będą się ze wszystkim wyrabiać.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 3 tygodnie po poronieniu i teraz mam płodny śluz. Dwa dni temu ból owulacyjny, ale testy owu są negatywne. Dziwne rzeczy się dzieją.
    Jak to jest z bólem owulacyjnym? Może być jakoś poza owu? O czym wtedy świadczy?
    Zawsze mi się pokrywał z testami, a teraz nie.

Kropka. Trzymam kciuki 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Wyglada na to, że mam drugie zagnieżdżenie 🤣🤣🤣😎
    Fuck 😟

Edit: chociaż nie spadła jeszcze tak bardzo 😉😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 12:30

krrropka lubi tę wiadomość

age.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, z tego co wiem, ból może się pojawić, ale to wcale nie znaczy, że doszło do owulacji. Wg mnie być może jeszcze Ci się hormony po poronieniu nie ustabilizowały. Ale z drugiej strony różne rzeczy się już działy i w różnych sytuacjach dziewczyny w ciążę zachodziły. Szczerze mówiąc (pisząc ;) ), to chyba na Twoim miejscu odpuściłabym wszelkie testy owulacyjne i skoro masz śluz płodny po prostu bym podziałała na luzie, bez spinki. Jeżeli się uda to cudownie, a jeśli nie, to w nowym cyklu zacząć normalne obserwacje. W każdym razie życzę powodzenia i ściskam.

Annie1981 lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczęłam nowy cykl, jak w zegarku 29 dc:), szkoda trochę liczyłam na ten cykl...

Kropka jak u Ciebie? Jeśli chodzi o zabiegi to planowałam podjechać do szpitala w tym właśnie cyklu bo teraz trzeba osobiście się stawić, a przez to co się dzieje nie pojadę. Czy wstrzymali zabiegi tego nie wiem, ale w sumie jest to możliwe.

Annie ja nigdy nie robiłam testów ovu wiec nie wiem jak się to pokrywa z bólami. Ale zgadzam się z Kropką, działajcie :).

W ogóle to przeczytałam dziś, ze w grudniu będzie wysyp dzieci na świecie... obyśmy się załapały! Ja miałabym maleńkie szanse na końcówkę grudnia jak tak patrzę z cyklu :).

Annie1981 lubi tę wiadomość

Dakota
  • bertha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota wrote:
    Dziś zaczęłam nowy cykl, jak w zegarku 29 dc:), szkoda trochę liczyłam na ten cykl...

Kropka jak u Ciebie? Jeśli chodzi o zabiegi to planowałam podjechać do szpitala w tym właśnie cyklu bo teraz trzeba osobiście się stawić, a przez to co się dzieje nie pojadę. Czy wstrzymali zabiegi tego nie wiem, ale w sumie jest to możliwe.

Annie ja nigdy nie robiłam testów ovu wiec nie wiem jak się to pokrywa z bólami. Ale zgadzam się z Kropką, działajcie :).

W ogóle to przeczytałam dziś, ze w grudniu będzie wysyp dzieci na świecie... obyśmy się załapały! Ja miałabym maleńkie szanse na końcówkę grudnia jak tak patrzę z cyklu :).
    O, mi tez teraz by wyszedł koniec grudnia ;)

Dakota, prowadzisz gdzieś wykres żeby cię podglądać??

2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha nie prowadzę, zawsze miałam z tym problem, żeby się zdyscyplinować do mierzenia.

Dakota
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Annie, z tego co wiem, ból może się pojawić, ale to wcale nie znaczy, że doszło do owulacji. Wg mnie być może jeszcze Ci się hormony po poronieniu nie ustabilizowały. Ale z drugiej strony różne rzeczy się już działy i w różnych sytuacjach dziewczyny w ciążę zachodziły. Szczerze mówiąc (pisząc ;) ), to chyba na Twoim miejscu odpuściłabym wszelkie testy owulacyjne i skoro masz śluz płodny po prostu bym podziałała na luzie, bez spinki. Jeżeli się uda to cudownie, a jeśli nie, to w nowym cyklu zacząć normalne obserwacje. W każdym razie życzę powodzenia i ściskam.
    To w takim razie z czego ten ból wynika jak nie musi świadczyć o owulacji? Myślałam, że pojawia się tylko przy rozszerzaniu się jajnika, jak jajeczko się wydostaje, albo już po wydostaniu, kiedy płyn się rozlewa. Zawsze mi się to pokrywało z testami i skokiem temperatury, a teraz się rozjechało.
    Testy robię z ciekawości. Chciałabym się dowiedzieć czy owu była/będzie czy to tylko takie wahania hormonalne po poronieniu. Oczywiście się staramy i zoabczymy co z tego wyjdzie, ale bardziej liczę na kolejny, już mam nadzieję, prawidłowy cykl.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ