Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolipop wrote:teraz już lepiej się czuję i niedługo odliczanie.
co tu zrobić żeby nie myśleć? 😄
bertha wrote:Faktycznie, pewnie bym wtedy nie chciała wcale mieć dzieci..
choć przecież są pary które starają się latami i finalnie zostają bezdzietni.. pokręcone to.
No i w końcu pisze, że np. ukryty lęk przed macierzyństwem może powodować silne blokady energetyczne. On podaje sporo przykładów na to, kiedy parom się długo nie udaje, i dopiero po komunikacji z dziecięcą duszą, czy zrozumieniu i przepracowaniu czegoś, maleństwo się pojawia. Być może te pary, które bardzo chciały i się nie doczekały, nie przepracowały wszystkiego.
bertha lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Lolipop, w sumie trudno to nazwac plamieniem, to bardziej wyglada tak jakby kropeleczka krwi zabarwila naturalny sluz na lekki kolorek. Nawet zadnych wkladek nie musze uzywac, ilosci mikroskopijne i to jest 1 dzien przed wlasciwym krwawieniem.
A u Was jak przychodzi miesiaczka to od razu ze tak powiem z grubej rury? Szczerze przyznam ze mnie to intryguje, bo chyba dawniej tak nie mialam, a moze po prostu nie zwracalam takiej uwagi na niuanse odcieni sluzu🤔
W kazdym razie ciekawe czy w naszej aurze jest jeszcze dzieciatko. Chyba chce przeczytac te ksiazke o ktorej mowicie.bertha lubi tę wiadomość
-
Maggia. U mnie rok temu się zrobiło tak, że @ zapowiadała się dwoma dniami plamien. Bałam się, że to niedomoga lutealna i dostałam progesteron od owulacji. Plamienie zniknęło.
Słuchałam jakiegoś wykładu lekarza na YT i on mówił, że po 35-tym roku życia większość kobiet może mieć z tym problem.
Annie1981 wrote:Maggia. U mnie rok temu się zrobiło tak, że @ zapowiadała się dwoma dniami plamien. Bałam się, że to niedomoga lutealna i dostałam progesteron od owulacji. Plamienie zniknęło.
Słuchałam jakiegoś wykładu lekarza na YT i on mówił, że po 35-tym roku życia większość kobiet może mieć z tym problem.
Annie1981, moje wyniki z tego miesiaca, 22gi dzien cyklu:
69,30 nmol/l (norma dla lutealnej 5,82 - 75,9)
21,76 ng/ml (norma dla lutealnej 1,83 - 23,9)
Myslisz, ze przy takim wysokim progesteronie powinnam sie jeszcze suplementowac? 🤔
Dzisiaj juz ciemne plamienie ktore po poludniu przerodzi sie w krwawienie pewnie, czyli ten cykl mial 28 dni, tak jak mi wychodzilo z daty owulacji. -
Annie1981 wrote:Przeczytaj sobie jeszcze raz 2 rozdział Waltera - "czy czeka na mnie dziecko". On pisze o tym, że pary, którym jest przeznaczone dziecko, mają je w swojej aurze, a Ty masz 🙂 Pisze też, że pary, którym dziecko nie jest przeznaczone, czują spełnienie bez niego (moja siostra tak ma, ale Ty nie). Gdyby jednak taka para chciała zmienić swoją karmę, to jest to możliwe.
No i w końcu pisze, że np. ukryty lęk przed macierzyństwem może powodować silne blokady energetyczne. On podaje sporo przykładów na to, kiedy parom się długo nie udaje, i dopiero po komunikacji z dziecięcą duszą, czy zrozumieniu i przepracowaniu czegoś, maleństwo się pojawia. Być może te pary, które bardzo chciały i się nie doczekały, nie przepracowały wszystkiego. -
Maggia wrote:Lolipop, w sumie trudno to nazwac plamieniem, to bardziej wyglada tak jakby kropeleczka krwi zabarwila naturalny sluz na lekki kolorek. Nawet zadnych wkladek nie musze uzywac, ilosci mikroskopijne i to jest 1 dzien przed wlasciwym krwawieniem.
A u Was jak przychodzi miesiaczka to od razu ze tak powiem z grubej rury? Szczerze przyznam ze mnie to intryguje, bo chyba dawniej tak nie mialam, a moze po prostu nie zwracalam takiej uwagi na niuanse odcieni sluzu🤔
W kazdym razie ciekawe czy w naszej aurze jest jeszcze dzieciatko. Chyba chce przeczytac te ksiazke o ktorej mowicie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 14:58
Maggia lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Przeczytaj sobie jeszcze raz 2 rozdział Waltera - "czy czeka na mnie dziecko". On pisze o tym, że pary, którym jest przeznaczone dziecko, mają je w swojej aurze, a Ty masz 🙂 Pisze też, że pary, którym dziecko nie jest przeznaczone, czują spełnienie bez niego (moja siostra tak ma, ale Ty nie). Gdyby jednak taka para chciała zmienić swoją karmę, to jest to możliwe.
No i w końcu pisze, że np. ukryty lęk przed macierzyństwem może powodować silne blokady energetyczne. On podaje sporo przykładów na to, kiedy parom się długo nie udaje, i dopiero po komunikacji z dziecięcą duszą, czy zrozumieniu i przepracowaniu czegoś, maleństwo się pojawia. Być może te pary, które bardzo chciały i się nie doczekały, nie przepracowały wszystkiego.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Maggia. U mnie rok temu się zrobiło tak, że @ zapowiadała się dwoma dniami plamien. Bałam się, że to niedomoga lutealna i dostałam progesteron od owulacji. Plamienie zniknęło.
w ogóle kiedyś czytałam że tak samo jak plemniczki tworzą się, dojrzewają 3m tak samo jajeczka ... więc jak ktoś chce lepiej zadbać o zdrowie w celu polepszenia płodności to min 3m -
Maggia. Myślę, że Twój progesteron jest bardzo ładny, ale ja też na tym się tak dobrze nie znam.
kattalinna. To są osoby, które mają dzieci w swoim przeznaczeniu i aurze.
Lolipop. Tak, przypomniałaś mi, że lekarka z kliniki niepłodności właśnie mi powiedziała, że plamienia mogą świadczyć o słabej jakości jajeczek.Lolipop, kattalinna lubią tę wiadomość
Tak ciekawość mnie zżera
Bertha Ty się monitorujesz ..możesz napisać po jakim czasie od pęknięcia pęcherzyka śluz zmienia się u ciebie w lepki , mętny ? ciekawe😆
u mnie wczoraj wieczorem szczyt śluzu który już był lepki rozciągliwy i białawy .
i wczoraj spadek a dziś o 6:30 temp skoczyła do 36.71 ale przed tym wiercilam się w łóżku bo małe do mnie przyszło i nie wiem czy to nie zakłóciło tego pomiaru bo jakiś duży skok 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:29
-
Wiecie może ile najczęściej trwa długi protokół? Bliżej 5 tygodni czy raczej 8 i od czego to zależy?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Lolipop wrote:Tak ciekawość mnie zżera
Bertha Ty się monitorujesz ..możesz napisać po jakim czasie od pęknięcia pęcherzyka śluz zmienia się u ciebie w lepki , mętny ? ciekawe😆
u mnie wczoraj wieczorem szczyt śluzu który już był lepki rozciągliwy i białawy .
i wczoraj spadek a dziś o 6:30 temp skoczyła do 36.71 ale przed tym wiercilam się w łóżku bo małe do mnie przyszło i nie wiem czy to nie zakłóciło tego pomiaru bo jakiś duży skok 😆
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Krakowska wrote:Wiecie może ile najczęściej trwa długi protokół? Bliżej 5 tygodni czy raczej 8 i od czego to zależy?
Krakowska lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
bertha wrote:U mnie trwał 21 dni tabletek anty, 2 tyg wyciszenia jajników, potem stymulacja jakieś 9 dni.
A jak często zastrzyki?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
W trakcie stymulacji robisz zastrzyki 2 razy dziennie
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
nick nieaktualny
-
Luusia wrote:W trakcie stymulacji robisz zastrzyki 2 razy dziennie
A w trakcie wygaszania jajników? Słabo mi jak myślę o zastrzykach.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
W trakcie wygaszania bierze się anty wiec tabsy
44 lata
ANA 2 - ujemne
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Luusia wrote:W trakcie wygaszania bierze się anty wiec tabsy
Uffff....
Bardzo mnie uspokoiłaś, byłam przekonana, że też zastrzyki i zrobiło mi się słabo.
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Plus taki, ze te igiełki do zastrzyków są malutkie
44 lata
ANA 2 - ujemne
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm