Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za miłe słowa.
O pierwsze dziecko staraliśmy się dwa lata. Udało się w trzecim cyklu po zmianie lekarza, który od razu zdiagnozował u mnie Hashimoto. U mnie zadziałała naprotechnologia, obserwacje cyklu według modelu craighton , oczywiście mnóstwo badań, suplementy itp.
Po pierwszym porodzie okres dostałam od razu po połogu. Zaszłam w drugą ciążę w trzecim cyklu starań, karmiąc piersią, Ritusia miała wtedy 8 miesięcy.
Trzecie poczęcie też w czasie karmienia piersią. Urodziłam synka w styczniu, 4 sierpnia dostałam pierwszy okres, i właśnie w tym cyklu zaszłam w trzecią ciążę. Aktualnie 6 tygodni minęło. Tym razem bez żadnego wspomagania, śluzu miałam jak nigdy dotąd. Nie wiem, może organizm się naprawił? Szczerze mówiąc nie spodziewaliśmy się że będzie kolejne dziecko. Oczywiście wiedzieliśmy że jest to płodny czas i wszystko możliwe ale myślałam sobie, gdzie tam w moim wieku, bez dodatkowych leków (brałam tylko euthyrox i mamą dha) To nie możliwe. "Planowaliśmy " że jeśli przypadkiem się jeszcze kiedyś uda to Super, ale nie spodziewaliśmy się że tak szybko
Wizytę mam dopiero 26 września. Napiszę co i jak.
Dodam jeszcze że w lipcu byłam na wizycie kontrolnej u mojego giną i wtedy akurat miałam owulacji, powiedział że za dwa tygodnie będzie okres, chyba że będziemy się starać choć radził nam odczekać i dopiero w nowym cyklu spróbować.
Jeśli chodzi o moją historię to wiem, że w pierwszej kolejności moje dzieci zawdzięczam Panu Bogu. Proces starania o pierwsze dziecko to przede wszystkim czas rozwoju duchowego i nawrócenia. Tutaj bardzo pomogły mi msze święte z modlitwą o uzdrowienie. A po drugie wybór narotechnologii jako metody walki z niepłodnością. No i mój wspaniały lekarz .
Krakowska, Greetta, ktosiowa, kattalinna, Lolipop, bertha, joka789 lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę trójki dzieci w tym wieku, ja nie mam ani jednego, późno się za to wzięłam, ale miałam poważne powody, choć również niechęć własną.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Ja również nie mam żadnego - tak się nam czasem życie układa, ze właściwą osobę poznajemy bardzo późno co niestety nie idzie w parze z naszą płodnością
Krakowska, Annie1981, bertha lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Dziewczyny co tam u was??
Annie1981 jak sie czujesz, jak sliczne malenstwo???
Ja ostatnio zadko tu zagladam. Mialam lekkie krwawienie jakis czas temu. Na szczescie skonczylo sie bez zadnych problemow, mam tylko bardziej uwazac co dziwgam🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Zmienieli mi polozna, i niestety musze sie do tej nowej przekonac. Mam nadzieje, ze dam rade, bo u mnie ciezko z zaufaniem do poloznych, które niezbyt sie wszystkim przejmuja.
Dostalam heparyne, ze wzgledu na bardzo wysokie ryzyko zaskrzepow (w zyciu bym nie pomyslala, ze mnie to spotka🤦♀️🤦♀️). No i teraz kluje sie codziennie 😂😂, gdzie ja mam uraz do jakich kolwiek igiel. Czekam tez na wyniki krwi, Ciekawe czy cukrzyca ciazowa mnie dopadnie czy nie🤷♀️.
Rany ale wam tu namarudzilam🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Bardzo za was wszystkie trzymam kciuki, wierze, ze szczescie do was tez zawita💖💖💖.Krakowska, bertha, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Ja zaczęłam już procedurę, na początek tabletki antykoncepcyjne, czuję jednak, że nic z tego nie wyjdzie, ale chcę spróbować choć raz żeby nie mieć sobie później nic do zarzucenia. Bardzo obawiam się zastrzyków, jestem histeryczką i nie wiem czy będę w ogóle w stanie je robić, mąż niestety też ma do tego dwie lewe ręce (przy kocie mieliśmy kiedyś podskórne i skończyło się to tak, że co 2 dzień szliśmy z kotem do weterynarza na zastrzyk).Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:Uffff....
Bardzo mnie uspokoiłaś, byłam przekonana, że też zastrzyki i zrobiło mi się słabo.
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Krakowska wrote:Ja zaczęłam już procedurę, na początek tabletki antykoncepcyjne, czuję jednak, że nic z tego nie wyjdzie, ale chcę spróbować choć raz żeby nie mieć sobie później nic do zarzucenia. Bardzo obawiam się zastrzyków, jestem histeryczką i nie wiem czy będę w ogóle w stanie je robić, mąż niestety też ma do tego dwie lewe ręce (przy kocie mieliśmy kiedyś podskórne i skończyło się to tak, że co 2 dzień szliśmy z kotem do weterynarza na zastrzyk).
Krakowska lubi tę wiadomość
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
Ja mam teraz nieobstawiony cykl, jakos się nie zebrały serducha z owu. Oczywiście i tak sobie coś tam delikatnie testuje ale to musiałoby być naprawdę przeznaczenie gdyby się teraz udało.
Krooopka, jak u ciebiehttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
bertha wrote:Ja mam teraz nieobstawiony cykl, jakos się nie zebrały serducha z owu. Oczywiście i tak sobie coś tam delikatnie testuje ale to musiałoby być naprawdę przeznaczenie gdyby się teraz udało.
Krooopka, jak u ciebie
ja jeszcze dwa dni i tescik mam tak więcej nadzieji w tym cyklu no ale się okaże -
bertha wrote:Ja mam teraz nieobstawiony cykl, jakos się nie zebrały serducha z owu. Oczywiście i tak sobie coś tam delikatnie testuje ale to musiałoby być naprawdę przeznaczenie gdyby się teraz udało.
Krooopka, jak u ciebie
Krakowska, nie nastawiaj się źle, tyle tutaj piejemy o pozytywnym myśleniu, wierz że się uda. Wiem, że czasem jest strach przed wzbudzeniem w sobie nadziei i boimy się rozczarowania, ale próbuj! Wierzę że będzie dobrze!
Ania81, odpoczywaj, nie przemęczaj sie!
Lolipop, kciuki i daj znać!
U mnie @ ma być w niedzielę więc spokojnie sobie czekam na rozwój wypadków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 17:58
Lolipop, Krakowska, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
U mnie @ w poniedziałek i raczej będzie bo coś brzuch mnie ćmi ale kolejny cykl z ziółkami od naszej super Berthy 😊wiec dodatkowe moce wrzucone na pokład
bertha, Annie1981, kattalinna lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Lolipop wrote:jestem bardzo ciekawa rezultatu! trzymam kciuki:)
ja jeszcze dwa dni i tescik mam tak więcej nadzieji w tym cyklu no ale się okażehttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Luusia wrote:U mnie @ w poniedziałek i raczej będzie bo coś brzuch mnie ćmi ale kolejny cykl z ziółkami od naszej super Berthy 😊wiec dodatkowe moce wrzucone na pokład
Luusia lubi tę wiadomość
Ania81 wrote:Dziewczyny co tam u was??
Annie1981 jak sie czujesz, jak sliczne malenstwo???
Ja ostatnio zadko tu zagladam. Mialam lekkie krwawienie jakis czas temu. Na szczescie skonczylo sie bez zadnych problemow, mam tylko bardziej uwazac co dziwgam🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Zmienieli mi polozna, i niestety musze sie do tej nowej przekonac. Mam nadzieje, ze dam rade, bo u mnie ciezko z zaufaniem do poloznych, które niezbyt sie wszystkim przejmuja.
Dostalam heparyne, ze wzgledu na bardzo wysokie ryzyko zaskrzepow (w zyciu bym nie pomyslala, ze mnie to spotka🤦♀️🤦♀️). No i teraz kluje sie codziennie 😂😂, gdzie ja mam uraz do jakich kolwiek igiel. Czekam tez na wyniki krwi, Ciekawe czy cukrzyca ciazowa mnie dopadnie czy nie🤷♀️.
Rany ale wam tu namarudzilam🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
Bardzo za was wszystkie trzymam kciuki, wierze, ze szczescie do was tez zawita💖💖💖.
Ja kiedyś po CC musiałam robić zastrzyki przez 10 dni to zaangażowałam w to mamę, bo nie wyobrażałam sobie, że mogłabym sama robić. Teraz jednak, po poronieniu, zrobiłabym wszystko, żeby tylko inaczej się skończyło, więc te zastrzyki to bułka z masłem 😉 Ty też ogarniesz 🙂
Dziękuję, ja się czuję dobrze. Trochę mdłości i zmęczenia, ale znośnie. Dziś miałam USG pęcherza bo mam nawracające ZUMy, ale kobieta była tak miła, że zobaczyła co u maluszka słychać 🙂 CRL idealnie odpowiada wiekowi ciąży i serduszko nadal bije 😍 Ten maluszek chyba na prawdę chce ze mną zostać 😍
Krakowska. Postaraj się uwierzyć, bo nastawione ma duże znaczenie.
Polecam taką relaksację dedykowaną IVF. Ja to robiłam przez dwa miesiące i potem udało się zajść.
https://youtu.be/iR8YZAJvk6Q
Lolipop. Trzymam kciuki za test 🙂
krrropka. Luusia
Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 23:47
Krakowska, Luusia, ktosiowa lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
bertha wrote:U mnie @ jak w zegarku!
-
bertha wrote:Opowiadaj skąd te nadzieje!! Jakieś konkretne objawy wydają ci się podejrzane?
i dziś po południowym znajomym mi pobolewaniu i śluzie jutro będę w szoku jak nawet cien cienia nie wyjdzie!
a reszta się podzielę jak zobaczę dwie krechy
nie mniej jednak wiem że organizm potrafi nam splatać figla dlatego oczywiście na spokojnie😆
-
Lolipop wrote:tak. wlasnie tak!
i dziś po południowym znajomym mi pobolewaniu i śluzie jutro będę w szoku jak nawet cien cienia nie wyjdzie!
a reszta się podzielę jak zobaczę dwie krechy
nie mniej jednak wiem że organizm potrafi nam splatać figla dlatego oczywiście na spokojnie😆https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
2xiui, 3xivf (2 zarodki)