Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
to chyba był imprezowy weekend dla 83
My robiliśmy imprezę u siebie, o 3 nad ranem się towarzystwo rozeszło. Wstałam o 9.30 z bólem głowy, a D. o 15 z jeszcze większym. Już nigdy nie będę piła...a przed nami grill w piątek i dżampreza w sobotę...jak ja to wytrzymam
Dobrze, że ten tydzień ma tylko 4 dni
Zapisałam się do gin. na 7 maja, tuż przed owulacją - niech luknie na moje wyniki badań, bo chyba dobrze nie jest. Powiedzcie, na czym polega monitoring cyklu?
Co do makaronu lassagne, to ja kupuję taki w czerwonym pudełku... Primo czy jakoś tak... ale nigdy go nie gotuję, tylko prosto do piekarnika, zawsze jest taki jak powinien być...
Evaa lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Nie pamiętam gdzie, ale natknęłam się na:
http://www.kobieta.diagnostyka.pl/
Może któraś z Was będzie zainteresowana
W sumie się zastanawiam czy te badania (a przynajmniej niektóre) są potrzebne? Bo być może lepiej wydać te pieniądze na inne badania... zapytam lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 23:31
05.2016 - hsg, drożne
Domili powiem Ci, że ja po pierwszym poronieniu robiłam jeszcze szczerszy pakiet - te badania to serio podstawowe, choć Przeciwciała anty-HBs to ja robiłam dopiero w ciąży, a myslę, że serio dobrze przed. Toksoplaxzzmozę i Cytomegalię warto zrobić, ale jak Ci wyjsdą przeciwciałą w grupach IGG, to waro zobsaczyć jeszcze IGm, bo możliwe, że zakażenie jest w toku - tak miaął moja znajoma - zrobiła cytomegalię, zakażenie było w toku. ale na końcówce i musiała jakiś czas poczekac ze staraniami, bo to bardzo niebezpieczne dla dziekc.a Ogólnie fajny pakiet, cikawe jakie zniżki, bo to 65 % to pewnie jak się więcej badań zrobi.
A monitoring cyklu, to usdg co jakiś czas, żeby zobaczyć jak w poszczególnych fazach wygląda endometrium, czy pęcherzyki dojrzewają, kiedy pękają itd.
A jakie wyszły Ci wyniki badań? Bo chyba tu nie pisałaś?
U Was teżtakie słonko piękne? A majówka ma być podobno brzydka... Oby nie... -
Domili generalnie chodzi o to z monitoringiem,zeby sprawdzic czy jest owulacja :)Tuz przed czy jest pecherzyk dominujacy, jak wyglada endometrium,ile ma mm,czy wystarczajaco grube,a potem po owu czy pecherzyk pekl,ewentualnie plyn w zatoce Douglasa,jak tam cialko zolte.
Dzieki Bogu ten tydzien ma tylko 4 dni pracy...
W weekend byla cudna pogoda, wyspacerowalismy sie tak,ze padlismy zmeczenirenieczka lubi tę wiadomość
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Domili wrote:
Odebrałam wyniki, prolaktyna jak zwykle nie w normie 27,66ng/ml, progesteron 13,4 ng/ml, tsh 0,490 mlU/l. A miałam niedoczynność...
Dzięki EWELINKAczyli zrobię te badania
Co? Ma być brzydko? ! Przecież rozpoczyna się sezon grillowa. .. mam nadzieje jednak, że może się jeszcze coś pozmieniało ... w pogodzie
Piszę z telefonu wiec jeżeli coś nie składnik to przepraszam, nie mogę się skupić
05.2016 - hsg, drożne
No tak, przecież jak trzeba siedzieć w pracy to wtedy jest słonecznie, ale tylko zamkną się drzwi do biura w piątek popołudniu albo dzien przed urlopem i juz się chmurzy
Czasem mam wrażenie, że to specjalnie tak
05.2016 - hsg, drożne
Domili nie ma sprawy
Ale to w takim razie niedawno robiłaś prolaktynę i tsh? Może zapyta, czy możesz zamienić te hormony na inne albo policz sobie czy się opłaca i tak w pakiecie te wszystkie, czy jednak robić osobno - ja moge poszukać i podać Ci co jeszcze sprawdzałam albo w sumie lekarza zapytaj - może jeszcze na coś Cię naprowadzi
Kasiu a czemu progesteron taki sobie? Przecież w II fazie wystarczy 5, żeby potwierdzał owulację.
No ja już w czwartek nie idęJedziemy do siostry do Krakowa
A właśnie - co z tym ewntulanym spotkaniem? Trzeba by się na kiedyś spróbować umówić jakoś
A ja jestem tak masakrycznie rozdrażniona, że męża co chwilę chcę zabić... Już dawno tak kiepsko ze mną nie było, a wczoraj nie miałam siły ćwiczyć nawet - jakiś straszny spadek formy mam. No i średnio mogę skakać, bo mnie tak straszliwie piersi bolą - może mi prolaktyna skoczyła przez to, że rozpoczęłam ćwiczenia znowu?
Mąż się tylko pyta kiedy @, bo mówi, że nie da się ze mną wytrzymać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:56
-
Kasiu ja miałam 5,36 ng/ml jak byłam w ciąży, dla fazy lutealnej jest dość szeroki ten zakres - od 1,7 do 27. No taki jak ma Domili to na pewno świadczy o owulacji, czy musi byc wyższy? No w ciąży pewnie tak, ale tak normalnie, to chyba jest ok.
Ja tą ciążę poroniłam - poblemem był właśnie niski progesteron, ale myślę, że taki wynik jak ma Dolmili jest ok. ostatnio miałam 15 i lekarka mówiła,że super - świadczy o owulacji, więc jest ok.
Może te Twoje informacje na temat 15 to w czasie ciązy są podane? Ze tyle powinno być?