X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Ale jestem wku.... bo inaczej nie mogę tego nazwać, nie chcieli mnie przyjąć do lekarza, chociaż żyłę mam wielką na pół dłoni, w końcu po awanturze, łaskawie przyszedł dyrektor chirurg i mnie obejrzał i dał leki, ehhh, szkoda słów.

Jeżeli chodzi o badania to robiliśmy tylko takie podstawowe, jak trafiłam po niecałym roku do kliniki to dopiero się zaczęło. Najpierw u mnie cały zestaw badań, prolaktyna i tsh do poprawy, w międzyczasie przebadali męża i mi hsg zrobili. Potem jeszcze te wszystkie cukrowe krzywe, amh (to mam dobre ;)) no i teraz ta nieszczęsna laparoskopia. Nie wiem czy jeszcze jakieś badanie będą mi jeszcze robić, dowiem się za 2 tyg.
    Ale chamstwo, dobrze że Cię w końcu przyjęli.
    Po laparoskopii i usunięciu ognisk endometriozy i tych wszystkich naprawach pewnie szybko teraz wszystko zaskoczy :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wow cóż za piękna rocznica ślubu... Pozazdrościć. Jestem mężatką już prawie 12 lat i u mnie kolacja na mieście to absolutne maksimum mojego męża. Może taki odstresujacy rocznicowy przytulaniec przyniesie upragnione dwie kreseczki ;)

ewelinka2210 wrote:
    Modlę się za Was i ciągle myślę, Anastazja nam passę przełamała, teraz Twoja kolej ;)
    Dokładnie przelamalam zła passę i calyczas będę ściągać was na fioletowa stronę mocy ;)

Renieczka świetnie cie razumie, mam nadzieję że jutro okaże się że kropek rozgoscil się w brzuszku na dobre!!!

Ewelinka zerkam na twój wykres i tak się zastanawiam.... Może jest jeszcze nadzieja, jeśli program źle Ci wyznaczył owulacje, bo owulacja mogła być nawet dwa dni po skoku temperatury to zagnieżdżenie mogło być w 10 lub nawet 22 dc a wówczas na test za wcześnie.... Hmmmm może jeśli jutro tempka nie spadnie zatestuj znów, może kropek bawi się z tobą w chowanego ;)

Missy wielkie dzięki, trzymam kciuki za szybciutkie zaciazenie ;)

Heh Eva.... Mam dokładnie to samo często kupuje buty, za często.... I czasem też chowam przed mężem ale nieraz zastanawiam się po co bo on i tak nigdy nie łapie czy mam nowe ciuchy czy stare... Chyba po tylu latach już nie patrzy na mnie :/

Wow ale naklikalyscie dwie strony miałam do nadrobienia.

Ja dziś znalazłam blisko mojego domu nowootwarta polska restauracje, idziemy w weekend na polskie żarło jeee ;)

Domili, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka tak pije wciąż te zioła, jest to mieszana kupiona w zielarskim, każdy składnik osobno według receptury ojca sroki mieszanka przeciw poronieniom. Nie kosztowało mnie to dużo a na pewno nie zaszkodzi a nóż coś pomoże ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL nie ma się co bać
    Dla mnie z tym artykułem i z tym zegarem biologicznym to ściema.... Tak piszą takie głupoty aby kobiety szybciej się decydowały.
    W Holandi jest norma że kobieta po 30 dopiero slubuje, po 32 roku życia pierwsze dziecko 34 drugie i 36 trzecie plus minus 2 lata

Jak im mówię że miałam 25 lat jak urodziłam tiago to one oj biedna wpadka ci się trafiła.... Jaka wpadka byłam już 5 lat po ślubie... Otwierają oczy szeroko i niedowierzaja.... Tymczasem na porodowce czułam się jak dinozaur bo dziewczyny obok miały po 18-19 lat ;)

Wombi dawaj kupimy kalacha i powybijamy tych lekarzy, ty tam a ja tu, od razu lżej na duszy nam będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:04

wombi lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    AgaL nie ma się co bać
    Dla mnie z tym artykułem i z tym zegarem biologicznym to ściema.... Tak piszą takie głupoty aby kobiety szybciej się decydowały.
    W Holandi jest norma że kobieta po 30 dopiero slubuje, po 32 roku życia pierwsze dziecko 34 drugie i 36 trzecie plus minus 2 lata

Jak im mówię że miałam 25 lat jak urodziłam tiago to one oj biedna wpadka ci się trafiła.... Jaka wpadka byłam już 5 lat po ślubie... Otwierają oczy szeroko i niedowierzaja.... Tymczasem na porodowce czułam się jak dinozaur bo dziewczyny obok miały po 18-19 lat ;)

Wombi dawaj kupimy kalacha i powybijamy tych lekarzy, ty tam a ja tu, od razu lżej na duszy nam będzie ;)
    Masz rację, strach nie pomoże ;)
    cieszę się że trafiłam na to forum - miło czytać jak kolejnym się udaje!
    Oby tak dalej:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Renieczka tak pije wciąż te zioła, jest to mieszana kupiona w zielarskim, każdy składnik osobno według receptury ojca sroki mieszanka przeciw poronieniom. Nie kosztowało mnie to dużo a na pewno nie zaszkodzi a nóż coś pomoże ;)
    Ja piję zioła baby&mama med....dopiero niecały miesiąc, nie wiem czy coś dadzą, ale lubię mieć świadomość, że coś działam w tym kierunku;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana cyc do przodu i walczymy aż się uda :)

AgaL, missy83 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Ale jestem wku.... bo inaczej nie mogę tego nazwać, nie chcieli mnie przyjąć do lekarza, chociaż żyłę mam wielką na pół dłoni, w końcu po awanturze, łaskawie przyszedł dyrektor chirurg i mnie obejrzał i dał leki, ehhh, szkoda słów.

Jeżeli chodzi o badania to robiliśmy tylko takie podstawowe, jak trafiłam po niecałym roku do kliniki to dopiero się zaczęło. Najpierw u mnie cały zestaw badań, prolaktyna i tsh do poprawy, w międzyczasie przebadali męża i mi hsg zrobili. Potem jeszcze te wszystkie cukrowe krzywe, amh (to mam dobre ;)) no i teraz ta nieszczęsna laparoskopia. Nie wiem czy jeszcze jakieś badanie będą mi jeszcze robić, dowiem się za 2 tyg.
    Wombi dzięki za odpowiedź co do badań

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Kochana cyc do przodu i walczymy aż się uda :)

to powinien być cytat na dole forum :D

Anastazjaaa, Domili lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 30 minut i mam weekend:)
    a Wy jak?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam weekend w środę, w jednej pracy.

W drugiej tej ciezszej mam urlop Aaaaa nie pochwalilam się babka u której byłam powiedziała mi jak mam załatwić chorobowe, kazała poczekać do końca urlopu i dała rady co robić dalej, wypełniła mi formularze i powiedziała że nie mogą mi odmówić.

Najwyżej będę raz na jakiś czas wzywana na komsje i powiedziała że mam tam sciemniac ile się da że się źle czuje ze mam bóle brzucha itp. I tak będę robić.

Czyli do drugiej pracy już nie wracam :)

W pierwszej mam lekko, siedzę w biurze przy papierkach więc chcę popracować tylko miesiąc jeszcze ;)

renieczka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super, że udało się coś wymyślić w tej drugiej pracy z chorobowym!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Helen wow cóż za piękna rocznica ślubu... Pozazdrościć. Jestem mężatką już prawie 12 lat i u mnie kolacja na mieście to absolutne maksimum mojego męża. Może taki odstresujacy rocznicowy przytulaniec przyniesie upragnione dwie kreseczki ;)

Dokładnie przelamalam zła passę i calyczas będę ściągać was na fioletowa stronę mocy ;)

Renieczka świetnie cie razumie, mam nadzieję że jutro okaże się że kropek rozgoscil się w brzuszku na dobre!!!

Ewelinka zerkam na twój wykres i tak się zastanawiam.... Może jest jeszcze nadzieja, jeśli program źle Ci wyznaczył owulacje, bo owulacja mogła być nawet dwa dni po skoku temperatury to zagnieżdżenie mogło być w 10 lub nawet 22 dc a wówczas na test za wcześnie.... Hmmmm może jeśli jutro tempka nie spadnie zatestuj znów, może kropek bawi się z tobą w chowanego ;)

Missy wielkie dzięki, trzymam kciuki za szybciutkie zaciazenie ;)

Heh Eva.... Mam dokładnie to samo często kupuje buty, za często.... I czasem też chowam przed mężem ale nieraz zastanawiam się po co bo on i tak nigdy nie łapie czy mam nowe ciuchy czy stare... Chyba po tylu latach już nie patrzy na mnie :/

Wow ale naklikalyscie dwie strony miałam do nadrobienia.

Ja dziś znalazłam blisko mojego domu nowootwarta polska restauracje, idziemy w weekend na polskie żarło jeee ;)
    Kochana no niestety, brzuch okresowo boli, dziwne by to było, gdyby mi jeszcze test nie wyszedł no i to by juz mega gigant był, jakby jeszcze dwa dni później pękł :P to nic - może następnym razem się uda.
    A kiedy więź tą księgową masz spotkać?
    A możesz podać linka do tej mieszanki przeciwko poronieniom?

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę ze wcześniej odpisalaś :) ale to nie będzie dziwne, ze w jednej dalej pracujesz a w drugiej nie? To kto Ci to l4 wystawi jak lekarze nie chcieli? I na kręgosłup?

• Domili Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ej noo :(

Helen, nie wiem po czym wnioskujesz, że mogłabym mieć złe intencje. Ja nie z "tych". Czytałam prawie z wypiekami. Piszesz, że to nic nadzwyczajnego, ale mój mąż nie wpadłby na taki pomysł.
    Aga, jak powiedziałam mężowi, że idzie na badania nasienia to zaraz rzucił palenie ;-) Jeszcze nie wie, że i tak pójdzie zrobić te badania :-P
    Piszę z telefonu, więc jeszcze się wgłębię na spokojnie w domu bo nieźle tu nastukalyscie :-)

ewelinka2210, wombi lubią tę wiadomość

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgłoszę normalnie ciążę, nikt mi nie wypisze L4 poprostu zgłoszę w pracy ze jestem w ciazy i bardzo ciężko przechodzę pierwszy trymestr, kontrolę przeprowadzi lekarz zakładowy ale ponoć nie może mi odmówić ponieważ w złym stanie zdrowia mogę popełnić w pracy wiele błędów i później obwiniali by tego lekarza że niedysponowana osobę dopuścił do pracy, tak tłumaczyła mi ta księgowa. Dowiedziałam się że w Holandi l4 wystawia się jedynie po operacji... Szok, dziwny kraj no ale najważniejsze że się udało... Yyyy uda ;)

Co do drugiej pracy, to nikt się nie doczepi bo tam mam taką umowę ze w sumie nic mi się nie należy więc ona nie jest z niczym połączona ani z urzędem skarbowym ani z tzw w Polsce zusem. To jest coś jakby umowa zlecenie bez składek i podatków dlatego z niej nie mam żadnych profitów typu płatne chorobowe czy składki emerytalne. Przyjelam ja jedynie dlatego że z moim średnim holenderskim znaleźć pracę biurowa graniczy z cudem, a kiedyś mój holenderski będzie lepszy więc będę też miała doświadczenie w tej dziedzinie.

Co do mieszanki to nie mam linka, miałam tylko skład, znajoma w Polsce poszła do zielarskiego i mi kupiła, zioła wymieszalam sama w domu

Zaraz poszukam jaki to skład bo mam gdzieś zapisane

wombi, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Wzmacniająca mieszanka O. Sroki przeciwko poronieniom*
    koszyczek rumianku- 100 gr
    owoc róży - 100 gr
    liść melisy - 50 gr
    ziele dziurawca - 50 gr
    liść mięty pieprzowej - 50 gr
    kwiat nagietka - 20 gr
    Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrzątku, naparzać pod przykryciem 20-30 min. Pić raz dziennie przed spaniem. Można osłodzić łyżką syropu malinowego lub z czarnej porzeczki.

Zioła kupujemy pojedynczo w sklepach zielarskich.

Przestrzegano mnie aby nie kupować gotowych mieszanek bo zioła wówczas są gorszej jakości.

A tu fajny link do większości mieszanek ziołowych przy staraniach
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=74771&f=6

renieczka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zadzwonili do mnie ze szpitala z wynikami z tsh mam 4,25

W poniedziałek mam odebrać leki z apteki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, super wieści, mam nadzieję, że uda Ci się jak najszybciej załatwić L4 i odpoczniesz trochę, co do tsh to niech Ci je jak najszybciej zbiją, żeby maluch potem nie miał problemów.

A ja dzisiaj po tej całej akcji lekarskiej przegięłam, tak się pilnowałam z moją dietą, a z tego całego wkurzenia zjadłam zupkę chińską, batona (takiego co to miałam schowanego na czarną godzinę ;)) i poszłam spać. Muszę się w końcu ogarnąć, bo po tych 2 tyg to w żadne spodnie się nie zmieszczę... bo teraz brzuch jeszcze spuchnięty i chodzę wszędzie w dresach, a teraz znowu bym coś zjadła, może chrupki jakieś albo parówkę z ogórkiem kiszonym :P chyba muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć, bo to raczej z nudów i nerwów tak jem hehe ;)

missy83 lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie...
    No to ja juz sikalam, niestety tak jak przypuszczałam negatyw :(
    Leki odstawione, zaraz pojadę do apteki po coś na przeziębienie.
    Pa

kasiarzyna lubi tę wiadomość

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ