X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 83 zapraszam ;)
Odpowiedz

Rocznik 83 zapraszam ;)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam też pendrive na którym nagrany jest filmik jak się rusza mój bobas, jak mam zły dzień to oglądam sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 13:06

wombi, Helen, ewelinka2210, Domili, missy83, Evaa, AgaL, kasiarzyna lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    http://zapodaj.net/images/0c294c15924d8.jpg
    Śliczna krecha widać od razu moje bladziochy były słabsze.
    Oficjalnie gratuluję i rosnijcie zdrowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:03

Helen, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    2ca52e41c9153d8518431cdad3a0fd29.jpg

Mam też pendrive na którym nagrany jest filmik jak się rusza mój bobas, jak mam zły dzień to oglądam sobie ;)
    śliczności :)
    mam nadzieję, że doczekam się takiego widoku.
    Rośnijcie zdrowo :)

Evaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Witam i u mnie się niestety humor trochę popsuł... (by nie napisać,że na najbliższy czas będzie u mnie dennie).

A zrobiłam dziś beta hcg i poziom progesteronu.
    Beta wyszła < 1,20 ... czyli ciąży nie ma
    A progesteron wyszedł niski 8-o , bo 7,20 !

Zmieniam lekarza...i to szybko...
    myślę,że powinnam brać suplementację progesteronu, a lekarz gin chyba sobie w kulki leciał,mówiąc, że sens brać progesteron jak będzie już stwierdzona ciąża...
    Mam jeszcze 4 dni do spodziewanej @ i już test na beta hcg powienien raczej wykryć ciążę. Ale przy takim niskim progesteronie raczej już w tym cyklu to na ciążę za mało...

No nic, trudno. Zmieniam lekarza i może w następnym cyklu się poszczęści..

Przy tak niskim progu mogłaś nie miec wcale owulacji. Owulację bez monitoringu potwierdza progesteron na poziomie 19. Jak jest niższy to owulacja mogla byc ale nie musisla . Ja miała 10. Skok temperatury, a owulacji nie bylo :/

missy83 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • wombi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny !!!! piękne fotki, bardzo Wam gratuluję i trzymam mocno kciuki :)

Helen, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Przy tak niskim progu mogłaś nie miec wcale owulacji. Owulację bez monitoringu potwierdza progesteron na poziomie 19. Jak jest niższy to owulacja mogla byc ale nie musisla . Ja miała 10. Skok temperatury, a owulacji nie bylo :/
    różnie bywa, ja juz pisałam, ze miałam wynik 5 w 10 dpo i w ciąży byłam, ale ja mam niedomogę lutealną.

Anastazja slicznosci :)

Helen jak Domili pisała - kreska to kreska:)

missy83, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    różnie bywa, ja juz pisałam, ze miałam wynik 5 w 10 dpo i w ciąży byłam, ale ja mam niedomogę lutealną.

Anastazja slicznosci :)

Helen jak Domili pisała - kreska to kreska:)
    Dlatego napisałam - jesli nie bylo monitoringu;). Jak jest powyżej 19 to owulacja byla na 100%. Jak mniej to pomimo, ze wyniki wskazuje ze owulacja byla to jest 50/50 ze byla.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Już się jakoś pozbierałam i trochę przeszły mi emocje w związku z tym, że w tym cyklu się nie udało. Ja dziękuję bardzo za odpowiedzi i za rady.

Z mężem porozmawialiśmy, nawet on mi doradził,by zmienić lekarza. Postanowiłam zmienić. Sama też chciałam, bo on ogólnikowo do mojej sprawy podchodzi.
    Nawet mu mówiłam na wizycie w lipcu,że mam krótkie cykle, mam silne pms,tarczyca mi wyszła coś koło 3.... potem kolo 4-5....mówiłam,że dowiedziałam się czytając różne info,że tsh powinno być tak do 2,jezeli chce się podjąć starania o dziecko. A on,że wg przedziału jest ok i sie mieszcze,nie jest to jakies duże odchylenie..... co do krotkich cykli to powiedzial: ze taka moja uroda...a ja mowilam,że a jak jest skrócona faza lutealna??? Lekarz po prostu ma za słabe podejście do pacjentki. Bo ja nie mam jskichś większych nieprawidłowości.... to mam mieć trzecie poronienie by facet mnie zabezpieczył lekami,bo on jestcza "naturalna selekcją"?? O mammo.... no trzeba zmienić inny adres. On na mnie dobre wrażenie zrobił,bo się ucieszyłam że po ostatniej stracie dał mi od razu zielone światło, tak kurde nawet bez badań....myślałam,że na bank mnie skieruje na jakieś badania,a on powiedział mi,że nieprawidłowością to są trzy postępujące po sobie poronienia i wtedy jest wskazanie do badań....to co,ja mam czekać na 3 poronienie,by wielmożny lekarz napisał mi skierowanie na badania??? Wszystkie badania robiłam na własną rękę i z nimi do tego lekarza przychodziłam...Żałuję,że do niego chodziłam...a już miałam wątpliwości,że tak pięknie nie może być....
    Sorry,że się tak wypruwam troszkę z emocji,
    ale będzie mi lżej,
    bo chcę się w końcu znaleźć w "dobrych rękach lekarza"...

Anastazja - śliczne małe dzieciątko i dzięki za pokazanie fotki :-)
    To taka nadzieja na to,że i tym,którym się nie udało, się doczekają... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 10:02

ewelinka2210, Helen lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Witam . Już się jakoś pozbierałam i trochę przeszły mi emocje w związku z tym, że w tym cyklu się nie udało. Ja dziękuję bardzo za odpowiedzi i za rady.

Z mężem porozmawialiśmy, nawet on mi doradził,by zmienić lekarza. Postanowiłam zmienić. Sama też chciałam, bo on ogólnikowo do mojej sprawy podchodzi.
    Nawet mu mówiłam na wizycie w lipcu,że mam krótkie cykle, mam silne pms,tarczyca mi wyszła coś koło 3.... potem kolo 4-5....mówiłam,że dowiedziałam się czytając różne info,że tsh powinno być tak do 2,jezeli chce się podjąć starania o dziecko. A on,że wg przedziału jest ok i sie mieszcze,nie jest to jakies duże odchylenie..... co do krotkich cykli to powiedzial: ze taka moja uroda...a ja mowilam,że a jak jest skrócona faza lutealna??? Lekarz po prostu ma za słabe podejście do pacjentki. Bo ja nie mam jskichś większych nieprawidłowości.... to mam mieć trzecie poronienie by facet mnie zabezpieczył lekami,bo on jestcza "naturalna selekcją"?? O mammo.... no trzeba zmienić inny adres. On na mnie dobre wrażenie zrobił,bo się ucieszyłam że po ostatniej stracie dał mi od razu zielone światło, tak kurde nawet bez badań....myślałam,że na bank mnie skieruje na jakieś badania,a on powiedział mi,że nieprawidłowością to są trzy postępujące po sobie poronienia i wtedy jest wskazanie do badań....to co,ja mam czekać na 3 poronienie,by wielmożny lekarz napisał mi skierowanie na badania??? Wszystkie badania robiłam na własną rękę i z nimi do tego lekarza przychodziłam...Żałuję,że do niego chodziłam...a już miałam wątpliwości,że tak pięknie nie może być....
    Sorry,że się tak wypruwam troszkę z emocji,
    ale będzie mi lżej,
    bo chcę się w końcu znaleźć w "dobrych rękach lekarza"...

Anastazja - śliczne małe dzieciątko i dzięki za pokazanie fotki :-)
    To taka nadzieja na to,że i tym,którym się nie udało, się doczekają... :-)
    missy dobrze robisz, zmień lekarza. Najgorsze wlasnie to, ze ma takie podejście do strat - przeciez to jest traumatyczne przeżycie dla każdej z nas, mam nadzieje, zecinny lekarz potraktuje to poważnie :*
    Tarczyca tez zdecydowanie za wysoka - a ft3 i ft4 badalaś? Tu jest watek o tarczycy, tam dziewczyny zawsze sensownie doradzą, zrób jeszcze te badania.
    Będzie dobrze :) ale najważniejsze to być pod opieką zaufanego lekarza, życzę Ci zebys takiego znalazła <3

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dlatego napisałam - jesli nie bylo monitoringu;). Jak jest powyżej 19 to owulacja byla na 100%. Jak mniej to pomimo, ze wyniki wskazuje ze owulacja byla to jest 50/50 ze byla.
    A no tak :) pisałaś, ze jak bez monitoringu:)

• missy83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka - dziękuję ślicznie za wsparcie :-) :-* Potrzeba mi właśnie dopingu, na siłę do działań. Mąż też mnei dopinguje. Już on nie słabnie w tych staraniach; bo wcześniej jak widział mój smutek, to sam się nim ode mnie zarażał. I było smętnie... Taka atmosfera przybita.
    A teraz? Teraz to musimy zakładać RÓŻOWE OKULARY i ... heja do przodu !. (ja sobie takie w avatarze założyłam, heh ;-)). Jak są własnie jakieś choć minimalne nieprawidłowości, to należy je badać, a nie patrzeć ogólnikowo jak lekarz, u którego ostatnio się radziłam...i chodziłam na konsultacje (no ponoć jeden z najlepszych w mieście, ale być może takich "błahych" problemów jak ja mam,bo nie staramy się ponad rok, to olewa...tyle,że ja własnie po dwóch stratach).

Ewelinka, badałam ft3 i ft4, lekarka rodzinna mi zaleciła, i to ONA, a nie ów lekarz ginekolog....w ogóle moja lekarka stwierdziła: że powinien lekarz gin skierować na takie podstawowe badania w celu sprawdzenia nieprawidłowości, a nie mam do 3 poronienia czekać??? żeby chodzić do takich lekarzy prywatnych a nie na nfz,bo ci na nfz czasem załatwiają zbyt ogólnie. A ja jej mówię: że właśnie chodzę do prywatnego lekarza, i ponoć jednego z najlepszych specjalistów w mieście......
    Gdy pokazałam wyniki ft3 i ft4 lekarzowi gin, to powiedział, że są ok. Pytałam,czy mam wskazania by udać się do endokrynologa, a on: że nie ma takiej potrzeby.... no kkkurde.... nic a nic nie doradzał ten lekarz. W sumie, to on endokrynologiem nie jest.. A w moim mieście nie ma ginekologa-endokrynologa. OK , zmieniam go i tyle. Już zresztą postanowione wcześniej.
    Nie będę się łudzić, że organizm "sam się nagle zregeneruje, sam ozdrowieje, same hormony przyrosną, czy niektóre zmaleją.." ...
    O tarczycy to będę już pisać i dowiadywać się w stosownym wątku tarczycowym.
    Dziękuję, Ewelinka :-*
    Muszę sobie te wszystkie rady od Was gdzieś notować w notatniku, bo dodają siły do działań i podpowiadają, o co lekarza pytać , co badać w pierwszym rzędzie :-)

Dziękuję Wam wszystkim

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajdziesz odpowiedniego lekarza, moja lekarka jest moim 9 ginekologiem ;) tez nie ma specjalizacji z Endo, ale takie podstawy, jak za wysokie tsh od razu ogarnęła. Ciężko jest zmienić lekarza, ale na prawdę warto poszukać takiego, dla którego pacjetka jest ważna. No i zawsze możesz iść do endokrynologa i ginekologa osobno, przy problemach z tarczycą, to chyba nawet wskazane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:40

• Evaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 23:08

Anastazjaaa, Helen lubią tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa - a jak tam u Ciebie?
    Pisałaś coś wcześniej o zakupach...torebce... :-) kupiona? Może przeoczyłam wiadomość o udanych zakupach? :-)

Helen - gratulacje i teraz test z krwi? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:16

Evaa lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 23:08

missy83, Domili lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa - no trzeba sobie upiększać życie,jak się od tego "nie zbiednieje" ;-)

Relaks przede wszystkim. To pomocne w staraniach. Ja sama w przyszłym tygodniu zamierzam się zrelaksować na zakupach, a będę mieć "te dni @", to najlepiej przyda się samotny wypad ;-)

Evaa a jak tam u Ciebie ze starankami?

Evaa lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • wombi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się dzieje, miałam już pisać, że od rana mnie bolą jajniki i plecy, a przed chwilą okazało się, że plamię, tzn normalną czerwoną krwią, a do @ mam jeszcze tydzień, dzisiaj 22dc, czy to możliwe, żeby przyszła tak szybko i to podczas brania luteiny????

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 23:09

• missy83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi - ja to dziś 23 dc i plamię także taką normalną krwią...
    tak mi się dziwnie cykl skrócił, a biorę castagnus i myślałam,że mi się wyreguluje...trochę się wydłuży...a tu patrzcie, jeszcze szybciej @.
    Wiadomo,że normalną @ liczy się od momentu rozkręcenia się krwawienia, czyli plamienia nie wliczają się w nowy cykl.
    A,że Ty , Wombi, masz jeszcze tydzień do swojego terminu @, to mogą być to krwawienia śródcykliczne? A jak były starania,to może warto zrobić Beta hcg (byleby minęło 10 dni od ew.zapłodnienia).

ja to mam takie problemy,że do lekarza muszę... coż. Krótki cykl...eh...bylebym nie miała zbyt krótkiej II fazy... :-(

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Nie wiem co się dzieje, miałam już pisać, że od rana mnie bolą jajniki i plecy, a przed chwilą okazało się, że plamię, tzn normalną czerwoną krwią, a do @ mam jeszcze tydzień, dzisiaj 22dc, czy to możliwe, żeby przyszła tak szybko i to podczas brania luteiny????
    A jest możliwe że to implantacja?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ