Rocznik 83 zapraszam ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny!
Pewnie że to żaden dramat, po prostu jak się pierwszy raz trafiło za pierwszym razem bez pudła to teraz tak trudniej. No ale w końcu już lata nie te.....
Dziś pierwszy pomiar prawilnym termometrem owulacyjnym, bo wcześniej był rtęciowy niestety. I nim temperatury jakieś takie wysokie wychodziły.
Ja tez trzymam za Was kciuki oczywiście.renieczka lubi tę wiadomość
Aniołek 6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url] -
nick nieaktualnyAneczka czekamy na info jak już się czegoś dowiesz. Oczywiście kciuki non stop zscisniete.
Ewa fajnie ze w końcu udało wam się wyjść. Mieszkacie przy winnicach? Pięknie tam
Dobrze że młoda spokojna i możecie śmigać godzinami
Biorę gonapeptyl i tak jak wtedy mam uderzenia gorąca i ból głowy. Ogólnie nie jest źle. Gonadotropiny mam te same tylko producenci inni, inne nazwy ale to to samo. Nawet dawki te same zobaczymy co z tego wyjdzie. Wtedy długo się stymulowałam bo aż 11 dni, ale przy niskim amh wyhodowałam 7 dojrzałych komórek! Oby teraz nie było gorzej.
Chociaż prawda jest taka że potrzebuję tej jednej dobrej, pięknie zaplodnionej
Morowa poobserwuj cykl. To dużo Ci powie czy wszystko ok. Cykle masz regularne? -
renieczka wrote:
Morowa poobserwuj cykl. To dużo Ci powie czy wszystko ok. Cykle masz regularne?
W ostatnim cyklu wsparłam się nawet testami owu.....testy były zgodne z bólami owulacyjnymi, wypryskami i innymi objawami....niby wszystko ok, tulenie również a jakoś się nie udało, nie wiem czemu, nie umiem tak dobrze zinterpretować wykresu. Temp nawet ok, choć podwyższona w ogóle jako całość ale to może wina termometru bo rtęciowym mierzyłam. Od dziś mierzę owulacyjnym
[/url] -
nick nieaktualnyTo tak kilka rad na dobry początek. Możesz nie mierzyć temperatury podczas okresu bo będzie skakać i to jest normalne ale niepotrzebnie będzie zaburzac wykres. Zacznij 4 czy 5 dc i będzie ok. Cały cykl mierzysz jednym termometrem, o stałej porze i w tym samym miejscu. Jest to ogólnie trudna sztuka ale bardzo szybko nauczysz się obserwować cykl.
Dodatkowych informacji dostarczyć ci może obserwacja śluzu szyjkowego oraz położenie szyjki macicy.
Program ovu jest fajny bo możesz tam wpisywać wszystkie zaobserwowano rzeczy i w 99% wyliczyć ci dobrze owulację.
Podczas obserwacji stwierdzają czy owulację była i czy trafiliście w dni płodne. Zobaczysz też ile trwa faza lutealna (ta po owulacji) czy nie jest za krótka itd.
To tak w dużym skrócie. Wszystko jest fajnie opisane w bazie ewiedzy i FAQ.
Ale hak będziesz miała jakieś pytania to pisz, pomożemy w miarę możliwości.
Powodzeniamorowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaa...
Super
A my dziś idziemy na obiad na miasto. Przyjeżdżają do nas na weekend food trucki, nic zdrowego ale pychaaaa
Młoda zasnęla (chyba ) więc chwilą spokoju.
Zaczęła chodzić od kilku dni więc fajnie jest, a i wszystkie czwórki idą na raz!wombi, Evaa lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:To tak kilka rad na dobry początek. Możesz nie mierzyć temperatury podczas okresu bo będzie skakać i to jest normalne ale niepotrzebnie będzie zaburzac wykres. Zacznij 4 czy 5 dc i będzie ok. Cały cykl mierzysz jednym termometrem, o stałej porze i w tym samym miejscu. Jest to ogólnie trudna sztuka ale bardzo szybko nauczysz się obserwować cykl.
Dodatkowych informacji dostarczyć ci może obserwacja śluzu szyjkowego oraz położenie szyjki macicy.
Program ovu jest fajny bo możesz tam wpisywać wszystkie zaobserwowano rzeczy i w 99% wyliczyć ci dobrze owulację.
Podczas obserwacji stwierdzają czy owulację była i czy trafiliście w dni płodne. Zobaczysz też ile trwa faza lutealna (ta po owulacji) czy nie jest za krótka itd.
To tak w dużym skrócie. Wszystko jest fajnie opisane w bazie ewiedzy i FAQ.
Ale hak będziesz miała jakieś pytania to pisz, pomożemy w miarę możliwości.
Powodzenia
Dziękuje ślicznie!
No właśnie sobie wszystko wypełniałam. Dzięki za sugestie by nie wpisywać temperatur podczas okresu. Nie wiedziałam ze zaburzają. Według ostatniego cyklu niby wszystko idealnie, testy owu, śluz, szyjka itd....I kurde nic
https://ovufriend.pl/graph/bced6cf1fddc9169b487fa62f032ea0b
[/url] -
Dziewczyny komórka się zapłodniła... Pozostaje wierzyć że zarodek będzie się dobrze rozwijał... Ale dowiem się dopiero w poniedziałek...
To Marysia chodzi? Brawo
Evaa ale u was pięknie...
Morowa nie stresuj się tak, spokojnie, wkrótce wam się uda
Życzę wam miłego dnia :-*kasiarzyna, renieczka, Evaa lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyAnia super wieści wiedziałam że tak będzie
w poniedziałek mówisz? To transfer na 3 dobę? Czy będziecie czekać do 5?
A córka zaczęła chodzić. Tzn puszcza się i idzie sama jakieś 4-6 kroków. Ostrożna jest bardzo
My już po obiedzie. Foodtrakowe chamburgery zjedzenie. Frytki też były. Nawet Mania zjadła 3 fryty (zła matka daje frytki dziecku )
Był i deser. I kawa u babci. A teraz ja leżę na kanapie a tata z córką poszli na drzemkę
Chwilo trwaj! ♡♡♡Evaa, ania8306 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, po krótkiej przerwie wracam z niebieskiego portalu ponownie na różowe ovu.
Jestem w 8 tygodniu ciąży i czekam na samoistne poronienie- w czwartek odstawiłam leki na podtrzymanie i jeśli w przeciągu 1,5 tyg. nic nie ruszy to niestety czeka mnie szpital, farmakologiczne wywołanie skurczy i łyżeczkowanie. Okazało się, że pęcherzyk ciążowy pięknie sobie rósł, ale niestety jest pusty tzw. puste jajo. Także najpierw "oczyszczenie" organizmu, potem 3-4 miesiące przerwy, aby się zregenerował i od nowego roku można ponownie podjąć starania.
Tak czy siak, obserwuję Was nadal i trzymam kciuki za Was!
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
nick nieaktualnyAgatek bardzo mi przykro Wiem kochana co przezywasz bo sama przez to przechodziłam. Moja pierwsza ciąża to było właśnie puste jajo płodowe. Miałam zabieg w szpitalu.
Chyba w 3 cyklu pp byłam już w ciąży.
Życzę szybkiego powrotu do formy. Czas leczy rany. Nim się obejrzysz będziesz w ciążyAgatek_gagatek lubi tę wiadomość
-
Agatek mi również przykro
Podpinam się pod słowa renieczki. Oby tak szybko się stało
U mnie jak niuniuś będzie się rozwijał to transfer jutro. Mam wstawić się na 8 - pobieranie krwi, później lek lub placebo i 12.10 transfer. Ciekawe kiedy powiedzą mi o zarodku. Wiem że dzisiaj do niego nie zaglądali, oby był siłacz... Wiem że wam marudzę ale to taki stres...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Jestem z Tobą! !
ania8306 lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Jestem już w domu z moim niuńkiem
Embriolog powiedziała że zarodek ładny
Teraz pozostaje wierzyć i za 12 dni beta.
Tak bym chciała żeby się udało...
Dziękuję za słowa otuchyrenieczka, kasiarzyna, efta, Evaa lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.